MATKAILUALA LAPPI.

Pärskis71

Matkailualan työntekijät ovat enimmäkseen Suomen uutta paarialuokkaa. Työ on alipalkattua, sesonkiluonteista, ennalta arvaamatonta ja väliaikaista. Järjestäytyminen on heikkoa ja siksi heitä voi käyttää sumeilematta hyväksi.

Ala on nuorten suosiossa: saa matkustaa ja tavata uusia ihmisiä. Joopa joo. Älkää hyvät vanhemmat päästäkö lapsia matkailualalle, mutta jos perintöjä piisaa, voihan sitä työntekoa harrastaa.

Lapin yliopistossa voi jopa opiskellla matkailututkimusta. Useimmat vaihtavat alaa eikä siitä totta puhuen tieteenalaksi olekaan. Jonkun kirkasotsaisen lisensiaatin innovatiivinen ajatus siinä on todeksi muuntunut. Työllistävyys on ylen heikkoa silläkin sektorilla.

65

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tourism

      Sekin ala on tullut nähtyä. En ole jaksanut tutustua nykyiseen palkkaukseen, mutta palkkaus kieltämättä oli ainakin aikaisemmin surkea. Matkailualalla on mukaviakin puolia ja yhtenä elämänvaiheena se meni mukavasti. Nuorena jaksaa.

    • Pärskis71

      Tätä "työvoimapulaa" on rummutettu nyt jo jonkin aikaa höystettynä leväperäisillä jutuilla työpaikoista, joihin "työntekijöitä ei saada" ja joista ei kerrota palkkaa eikä muitakaan työehtoja, ei edes työtehtäviä tai koulutusvaatimuksia. Työttömiä on mustamaalattu ja mollattu oikein korkeimman hallinnon taholta perusteetta, hyvinkin oikeistolaiset poliittiset ja yhteiskunnalliset tavoitteet mielessä. mm. juuri matalapalkkatyöluokan luominen. Oli jo korkea aika tehdä juttu työntekijän näkökulmasta ja paljastaa näiden avoimien työpaikkojen palkkausta ja muita ehtoja sekä avata työn perässä muuton kuluja ja muita siitä aiheutuvia hankaluuksia.

    • thätshitsspoisss

      Siinä on PAMilla ilmiselvästi peiliinkatsomisen ja itsetutkiskelun paikka
      totta tosiaan

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain o

    • buaaaahhh

      Muutahan muutaman kerran niin sitten oletkin perseaukki, pärsaucco, berseaucci ja sitten ei enää tarvii muuttaa. Kiäh kiäh kiäh.

    • Pärskis71

      Ammattilainen tuskin lähtee tunturiin töihin minimi TES-palkalla, asuakseen yhteismajoituksessa mekastavan nuorison kanssa, joka taasen on tullut laskettelemaan ja bilettämään vapaa-ajallaan. Kieli vyön alla raatamaan ympäripyöreitä päiviä ja latomaan kohtuuttomia laskuja turistien pöytään,joissa on huomattava lapinlisä. Kohtuuttomia siksi, että monessa paikassa ruoka valmistetaan pakasteista, jauhoista ja esivalmistetuista eineksistä. Olututoppi - pieni - lähentelee 10 euroa. Eivät turistit tyhmiä ole, mutta ilmeisesti Lapin ravintoloitsijat luottavat siihen, että Lapin taika vetää joka vuosi uusia ihmisiä eivätkä nämä kerran käyneet toista kertaa tule, joten rahat pois vaan!

      Matkailualan opiskelijoita käytetään häikälemättä hyväksi. Majoitetaan kerroissängyillä tiloissa, joissa ei edes saisi - kellareissa, varastoissa, hierojan työhuoneessa. Harjoittelija luulee tulevansa oppimaan, mutta huomaakin raahavansa viikko toisensa jälkeen eestaas painavia matkalaukkuja - ruumakiloja riittää Lappiin tulleella eurooppalaisella.

      Ja mikä tämän kaiken takana taas kerran on? Ahneushan se, vanha veikka, tuttu juttu, viides kuolemansynti!

      Ei sen vertaa arvosteta työntekijää, että asunnot olisivat edes asuttavia.
      Ei makseta kunnollista palkkaa, ettei tarvitsisi rehkiä tupla- tai triplavuoroja näännyksiin, kun työntekijöitä ei ole tarpeeksi.
      Tai juuri sen takia ei palkata henkilökuntaa tarpeeksi, kun sekin maksaa liikaa.

      Virolaiset, puolalaiset, bulgarialaiset ovat halpoja.
      He tulevat urakkameiningillä, töitä paiskotaan muutama kuukausi, että kotimaassa voi ruhtinaallisesti ostaa jotain ekstraa.
      Uusia orija on koko ajan saatavilla lisää entisistä itäblokin maista.
      Ja niin on taas kerran helppo syyllistää suomalaisia työttömiä, että ei taida työ maistaa. Keppiä saat maistaa piruvie!

    • srthth

      Ne nuo pidemmät muutot maksaa suorilta käsin heti jo pari donaa ellei enemmänkin. Että siitä vaan jos on millä maksaa. Kaikenlaisten vatipäiden haukut ei paljo ko asiasta ainakaan enää edes kiinnosta.

    • Pärskis71

      Kohtalaisen pienipalkkainen sesonkityö (2-4 kk) ilman asumismahdollisuutta - ei ihme, ettei halukkaita löydy.
      Yrittäjät sitten itkevät tehneensä miljoonainvestoinnit, joita eivät saa tuottavaan käyttöön.
      Olisiko pitänyt ajatella ensin? - Onko palvelulle kysyntää? ... jos milloin 1kk - 11kk/vuosi? - Tarvitaanko lisää työvoimaa? ... jos paljonko ja millaista? - Onko tarjolla työvoimaa ja ...jos mihin hintaan? - Löytyykö työvoima omalta paikkakunnlata tai lähistöltä? ... jollei mistä? Millä edellytyksillä?
      Työvoima liikkuu hyvinkin sujuvasti mikäli tuo sesonkityö hinnoitellaan houkuttelevaksi - nk. "taulukkopalkka", joka määräytyy pysyvän ja kokoaikaisen työn pohjalta on täysin väärä ja ammattitaidottomaan toiveajatteluun perustuva päätöspohja.

    • Pärskis71

      "Toimitusjohtaja Jussi Eiramon mukaan ravintola ja myymälä olivat ”usean miljoonan euron” investointi, ja ne valmistuivat vasta viime syksynä"

      Miljoonia on varaa laittaa rahaa rakennuksiin, mutta palkanmaksusta pitää sitten pihdata ettei saada tulijoita tehtäviin.
      Ei kukaan elää pyhällä hengellä tai polkupalkoilla ja leipäjonoihin on pitkä matka.

      Pitäisikö vielä pätkätyöläisten ostaa asunnot ja ottaa velkaa jotta saisi tienattua muutaman roposen.

    • sdfd

      Eipä lainaa nykyään tosta vaan helpolla heru. Siis minkäänlaista oikeastaan.

    • thärshitspoisss

      suomen AY porhot ovat pilanneet suomen työmarkkinat, ekvät yrittäjät.

      muuten AY ei maksa veroja lainkaan vaan jäsenmaksuillasi miljoona palkkaa johtajilleen.

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

    • Pärskis71

      Hassu juttu, mutta kovin monta faktaa oli jäänyt pois, ehkä tahallisesti. Monilla syrjässä olevilla kunnilla on ollut vaikeuksia palkata lääkäreitä avoinna oleviin virkoihin. Kunnilla on kuitenkin velvollisuutensa, joten palkat ovat joustaneet ylöspäin ja terveydenhuoltoon on yleensä lopulta saatu riittävä miehitys. Mikseivät palkat jousta ylöspäin myös Lapin matkailufirmoissa? Joko kysymystä ei kysytty, tai vastaus oli sopimaton jutun draaman kaareen.

      • H.Elppoheikki

        Tässä on vuokravälitysyhtiöt vetämässä välistä. Jonkun on heidänkin palkkionsa maksettava ja kukapa olisi sopivampi maksaja kuin ... niin, kuka se nyt voisi olla. No tietenkin työntekijöitä hakeva yritys, heh heh. Ilmeisesti te-toimistojen välitys ei enää toimi, onko se koskaan toiminutkaan vai onko se jo niin alasajettu. Toisaalta veromarkoista on maksettu te-toimistotkin. Suo siellä, vetelä täällä, vai miten asian ilmaisisi.


      • thätshitspoisss

        aika huono esimerkki ja ihmettely.


        ero on siinä, että nämä ekstraavat lääkärit ovat usein kandeja, siis heidän on saatava koulutukseensa käytännön kokemusta, kukaan heistä ei halua näihin periferia kuntiin, siksi korkeat palkat.

        taas matkailualalla on valtava paine suomeen esim puoladta, nämä puolalaiset eivät välitä mistään muusta kuin rahasta, he piut paut välittävät AY mafian mantrosta saati jäsrnyydestä.

        tämä taas aiheuttaa valtavaa painetta palkkoihin alaspäin. häviäjinä ovat suomalaiset passiiviset työttömät huikeine työttömyysturvineen verrattuna puolaan.

        tämä on erittäin positiivinen ja toivottu kehitys suomen matkailualalle, on alkanut AY mafian murentuminen

        kjäh kjäh kjäh
        näin se vain on


      • Pärskis71

        Erittäin huonoa. Tää on ORJUUS.


    • fghgjhk

      Ajantasassa tänään iltapäivällä yle antoi mielipiteitään työttömyydestä ja mm Lapin matkailusta. Puhuivat 'kohtaanto-ongelmasta'. Kai sillä tarkoittivat sitä, miten kymmenen työnhakijaa ja yksi osa-aikainen huonosti palkattu lappilainen työpaikka eivät kohtaa?

    • tdyyjyj

      En ole saanut työkkärin kautta koskaan yhtään työpaikkaa. Ei ne sieltä tule vaikka kuinka viisastelette.

    • Pärskis71

      Ilmeisemmin reilusti alle 10€/h vuorotyötä urakalla ja ilmeisemmin maksat täyden hinnan asumisesta on ihan ok että ne miljoonan maksaneet tilat on tyhjillään... Tili aiottiin tehdä työntekijöiden tekemisen riemusta ja halvalla?
      Oikea asiallinen palkkaus ja mahdolliset bonukset, kuten asumisen järjestäminen kohtuudella ja välineiden käyttö-oikeus (hiihtoon ja lasketteluun) on henkilöstön arvostusta joka toimii.
      Harvoin pelkkä palkka on työsuhteen se idea vaan miten se firma pitää hyvänä tekijää, mutta palkassa on oltava se määrä joka antaa itsenäisen valinnan mahdollisuuden omiin vaintoihin eli ei olla ruokapalkalla töissä ja pakko hiihtää tai lasketella jotta saa kaiken hyödyn jolloin renotutuminen kirjanparissa on pelkkää miinusta...

    • Pärskis71

      Että pohjoisen palvelutoimintoihin ei löydy työvoimaa on pääosin yrittäjien oman toiminnan tulosta, hyväksi käytettynä orjana, kun ei ole hauska olla...
      Voisitte kysyä vaikkapa siellä olleelta aiemmalta työvoimalta, mitä siellä tapahtuu, miksi pohjoinen tökkii.

    • Pärskis71

      https://m.iltalehti.fi/talous/201708312200364160_ta.shtml

      ”Jussi Eiramo on saanut myös runsaasti kielteistä julkisuutta. Suuri osa hänen työntekijöistään on ulkomaalaisia, jotka eivät tunne suomalaisen työelämän pelisääntöjä. PAM on joutunut puuttumaan muun muassa siivoustyöntekijöiden kahden euron tuntipalkkoihin ja aluehallintovirasto esimerkiksi työntekijöiden asiattomaan kohteluun.

      Eiramo on luvannut parantaa tapansa, mutta Iltalehden saamien tietojen mukaan vielä viime talvena alueelta on karannut ulkomaalaisia työntekijöitä, joille on maksettu niin pientä palkkaa, ettei heillä ole ollut varaa paluulippuun kotimaahansa. Pienestä palkasta on peritty lisäksi asunto ja ruoka, joten tulotaso on ollut heikko.”

    • Pärskis71

      Syy on palkoissa, ne ovat liian pienet. Toinen syy on liian korkeat verot. Kilpailukyvyn puute johtuu pienistä palkoista, joilla ei voi elää eikä näin saada systeemiä pyörimään. Menkääpä katsomaan netistä: maailman kilpailukykyisin maa on Sveitsi korkeiden palkkojensa kanssa. Ihmisillä on varaa kulttaa ja hyödyntää muitakin yrtyksiä, joiden palveluja on varaa maksaa. Luuletteko, että kahden euron tuntipalkalla saadaan seutu kukoistamaan.?
      Kitsaat työnantajat eivät pääse vihreälle oksalle, ei myöskään uusien yritysten perustajat, joilta vaaditaan verot ennakkoon, ennen kuin on tienanut euroakaan.
      Lappi olisi ehdottomasti valtti, millä päästäisiin hyvinvointiin kiini, mutta kun ei osata, niin ei osata, myös valtio estää mennestyksen, missä pystyy.

    • Lapinhulluxitullut

      Näinhän se on ollut Lapissa iätkaiket....

    • thätshitsspoisss

      lappilaisethan ovat iät ja ajat riistäneet etelänihmisiä, mitä uutta tuossa on??????

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vainn on

    • Pärskis71

      On helppo huudella sohvan nurkasta toinen toistaan oudompia kommentteja työttömien arjesta ja pärjäämisestä, jos itsellään ei ole ongelmana työttömyyttä ja/tai rahapulaa. Ei meillä työssäkäyvillä ole oikeutta haukkua ja arvostella työttömiä sen perusteella, että kuvittelemme tietävämme miten työtön arkensa viettää, puhumattakaan siitä, että meillä olisi oikeutta leimatatyöttömiä laiskoiksi. Tuota kahtiajakoa hallitus on harkiten ajanut, saadakseen työllistetyt niiden päätösten taakse, jotka polkevat työttömien ihmisarvoa leimaamalla heidät laiskoksi ja eläteiksi. Aivan kuin jokainen työtön oisi itse syyllinen työttömyystilanteeseen. Kuka voi uskoa moita loqnheittoa ja miksi?

    • Pärskis71
    • Pärskis71

      Globalisaation mukana ison maailman trendit ovat rantautuneet suomen lintukotoonkin. Heikommassa asemassa olevien hyväksikäytöstä on vakiintumassa täälläkin uusi normi. Vielä ollaan onneksi kuitenkin kaukana eteläisten maiden uusorjuudesta, mutta eiköhän tämäkin kehitys saavuta meidät aikanaan, koska se on monissa EU-maissakin ollut arkea jo pitkään. Toki täälläkin on ollut monenlaista yritystä esim. thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohdalla, mutta ainakin toistaiseksi oikeusjärjestelmä on puuttunut toimintaan. Vaikka moisella menettelyllä pikavoittoja kyetäänkin tekemään, niin on sillä pidemmällä aikavälillä hyvin negatiivisia seurauksia yhteiskunnalle ja työmarkkinoidenkin toimivuudelle.

    • drtrj

      Joo vuokraapa työttömänä kalliimpi vuokra kämppä jostain kaupungeista niin et saa.

    • Pärskis71

      Jos on kohtuullisenhintainen asunto ja menoihin riittävä kunnollinen palkka, josta vuokrafirma ei vedä välistä, työntekijöitä löytyy.
      Niin paljon on tyhjiä vuokramökkejä Lapissa, että työnantajan ja paikallisia mökkejä omistavien yhteistyö toisi tulosta. Myös palkan on oltava lyhytaikaisen tarpeen takia työntekijäääkin motivoiva. noin 4000 eur kk työsuhdeasunto. Niin kun Norjassa. Sieltä on noin 80k Norjaan, ja siel palkat aivan eri sfääreissä.

      Valituksella ei yrittäjä saa mitään aikaan. ”Miljoonia sijoitin mutta...”?

    • dtyjyky

      Jos on kohtuullis hintainen asunto ei potkutkaan pelottaisi. Muussa tapauksessa varmaan alkais puntti tutista.

    • Pärskis71

      Seuraavaksi lehteen ilmestynee ihmiskauppa tarjous mainoksia sekä viikon orja tarjoukset alle kahden euron orjat 2 yhden hinnalla vain tänään henkiset mainokset?

    • dtyytyj

      Hae työttömänä lainaa et saa...ho ho ho ho. : O

    • Pärskis71

      Turismityöhön ei voi palkata ketä tahansa. Jotkut ei vaikuta käsittävän että siinä on monenlaisia vaatimuksia. Asiakkaina on paljon ulkomaalaisia eli hyvä kielitaito on kaiken A ja O. Lappi on rankka paikka, siellä on kylmä ja pimeää. On täysin eri asia käydä siellä pari päivää kuin asua monta kuukautta. Paikoissa joihin ei löydy halukkaita joudutaan maksamaan maailmalla selvästi kovempaa palkkaa, tämä olisi syytä myös jo ymmärtää. Työttömissä on paljon käytännössä työkyvyttömiä, ne pitäisi isolla kädellä siirtää eläkkeelle. Ainoa tie on lopettaa ainakin tietyillä aloilla se tarveharkinta ulkomaisesta tyvoimasta. 10% ulkomaalaisia työntekijöitä kuulostaa todella pieneltä määrältä. Rekrytointeja pitäisi tehdä ympäri maailman, ammattitaidon lisäksi painottaa englannin kielen osaamista. Näissä tulee aina ylimääräisenä palkintona jonkun sellaisen kielen täydellinen osaaminen josta on myös hyötyä. Norjasta, jossa on todella vähän työttömyyttä ja paljon korkeammat palkat tai Ruotsista työvoiman houkuttelu on varsinainen aivopieru. Miten edelleenkin se käsitys ja kuva voi puuttua niiltä ihmisiltä jotka näitä päätöksiä tekevät. Kannattaa palkata myös ryhminä jostain maasta koska se lisää selvästi sitä mahdollisuutta että he kestävät sen talven ajan lapissa. Helsinkikin on todella rankka paikka talvisin ja monille aivan liikaa niin suomalaisille kuin maahanmuuttajille ja se ei ole silti yhtään mitään verrattuna Lappiin.

    • Pärskis71

      Menisittekö itse 2 euron tuntipalkalla töihin? Sellaisia palkkoja ko firma oli kuulema maksellut ulkolaisille työntekijöilleen. Jos ei kannata firman maksaa kunnollisia palkkoja pankoot pillit pussiin.

      • rdjdrh

        Kysy tuolta kjäh kjäh tyypiltä, menis varmaan ilolla.


    • Pärskis71

      Nopean matikan mukaan jos tuntipalkka on 9 € ja tekee normaalia 5 päiväistä viikkoa 8 tuntia päivässä (noin 38 tuntia viikossa siis), niin kuukausipalkka on noin 1450 € brutto. Siitä verot ja tellit ja muut pakolliset päältä pois, niin käteen nettoaa ehkä 1250 € kuussa. En kyllä ymmärrä miten kukaan pystyy tuolla rahalla elämään.

    • Pärskis71
    • tätsitpois

      puolassa kuukausipalkka on € 550
      kyllä kakslauttanen maksaa huomattavasti enemmän heille.

      älkää urputtako työttömät lusmut täällä vaan menkää ilmaistöihin siitä

      kjäh kjäh kjäh
      näin se vain on

    • KIRKKONUMMI.GESTERBY

      Kuka täällä urputtaa ellei täys paska.

    • Pärskis71

      Suomessa on eri hintataso, elinkustannukset, ja keskipalkka on noin 3500eur! OLEMME SUOMESSA!!! Eikä Puolassa.

    • ryjryssyj

      500 maksaa 1000 vuokraa varmaan...hohohohohohohohohahahahahahahahah. Ei noita mikää sossukaa maksa saatana.

    • fjchckfh

      Sossu kun on vetäny ne vuokra rajansa niin sittehän on, ei auta jurputukset. Siinäkään. Ne on joka paikkakunnalla.

    • Pärskis71

      Jos on oikeita työpaikkoja niin tekijöitä löytyy satoja yhtä työpaikkaa kohti ihan Lapista.
      Tais olla kuussataa hakijaa Torniossakin aivan tavalliseen oikeaan työpaikkaan.

      Se on nykyajan meininki että vaikka on valtava sesonki ja hyvin menee, ei haluta duunarille mitään maksaa.
      Nytki on huoltohenkilökunnan palkanalennus riita käynnissä levillä.

      Ahneudella ei ole mitään rajaa, ja kurkku suorana ratiossa huudetaan ja lehdissä kirjoitetaan että ei saa työvoimaa.

    • Pärskis71

      Suomalaisessa työvoimapulassa ja työttömyydessä puhutaan jatkuvasti aivan ohi ongelmien keskiön. Tässäkin toki viitattiin asuntopulaan, mutta ratkaisuina pohdittiin ulkomaisen työvoiman palkkaamista, haasteina työlupakäytäntöjä jne. Kun puhutaan työmarkkinoiden toimivuudesta tai jäykkyyksistä, hirveän vähän ollaan valmiita näkemään sitä, että markkinat johtavat hinnan nousemiseen silloin, kun hyödykettä on vähän tarjolla. Sen vähyyden valittaminen ei auta, ellei sille vähyydelle ole valmis tekemään jotain. Nyt ne vaihtoehdot ovat asuntotuotanto, työmatkojen helpottaminen ja niiden hintaan vaikuttaminen ja palkkatason nostaminen. Tai bisneksen kehittäminen niin, että työtä on tarjolla pidemmälle osalle vuotta, jolloin työntekijät voisivat olla itse kiinnostuneempia sijoittamaan asumiseensa.

    • Pärskis71

      Ennen yrityksen perustamista on selvitettävä työvoiman saatavuus ja asunnonsaanti tilanne jos työvoimantarve lisääntyy. Sesosonkiajan työntekijöiden puute tuskin riittävä tai pakottava peruste velvoittaa pääkaupunkiseudun työttömiä lappiin muuttamaan, koska sesonkiajan päätytyttyä nostavat lapin työllisyysastetta. Yrityksellä on jo sesonkiaikana 125 työntekijää ja tarvitaan vain 15 lisää. Työvoimapulasta on turha puhua, ihmisille yritetään nyt uskotella, että aina jossain muuallapäin suomea on työntekijöistä pulaa ja itse paikkakunnalla asuvat valittavat ettei töitä kertakaikkiaan ole. Vuokratyöfirmojen edustajien kommentit ja arviot kuuluvat luonnollisesti niihin joita ei pidä noteerata. Ilmastyövoiman puute on se mistä yritykset ainakin omasta mielestään kärsivät. Veronmaksajia suomeen ei lisää enää tule, koska yritykset eivät palkaa normaaliin palkkatyöhön enää ketään, koska palkattomia odotetaan töihin.

    • fuckthatshit

      Sitä saa mitä tilaa. Nämä mene töihin jurputtajatkin vois hivenen miettiä mihin töihin itse menevät. Eivät yhtään mihinkään enää koskaan.

    • Pärskis71

      Kakslauttasella on niin järkyttävän huono maine työnantajana alueella, ettei ainakaan aiempina vuosina tullut työkkäriltäkään karenssia kieltäytymisestä. Ja se on huono maine se. Työntekijöitä saisi kyllä, jos heitä kohtelisi inhimillisesti ja maksaisi palkkaa.

    • Pärskis71

      Suomalanen tai Norjalanen normi keskiikäinen perheellinen mies tai nainen tuskin lähtee tunturiin töihin minimi TES-palkalla, asuakseen yhteismajoituksessa mekastavan nuorison kanssa, joka taasen on tullut laskettelemaan ja bilettämään vapaa-ajallaan. Kieli vyön alla raatamaan ympäripyöreitä päiviä ja latomaan kohtuuttomia laskuja turistien pöytään,joissa on huomattava lapinlisä. Kohtuuttomia siksi, että monessa paikassa ruoka valmistetaan pakasteista, jauhoista ja esivalmistetuista eineksistä. Olututoppi - pieni - lähentelee 10 euroa. Eivät turistit tyhmiä ole, mutta ilmeisesti Lapin ravintoloitsijat luottavat siihen, että Lapin taika vetää joka vuosi uusia ihmisiä eivätkä nämä kerran käyneet toista kertaa tule, joten rahat pois vaan!
      Matkailualan opiskelijoita käytetään häikälemättä hyväksi. Majoitetaan kerroissängyillä tiloissa, joissa ei edes saisi - kellareissa, varastoissa, hierojan työhuoneessa. Harjoittelija luulee tulevansa oppimaan, mutta huomaakin raahavansa viikko toisensa jälkeen eestaas painavia matkalaukkuja - ruumakiloja riittää Lappiin tulleella eurooppalaisella.
      Ja mikä tämän kaiken takana taas kerran on? Ahneushan se, vanha veikka, tuttu juttu, viides kuolemansynti!
      Ei sen vertaa arvosteta työntekijää, että asunnot olisivat edes asuttavia.
      Ei makseta kunnollista palkkaa, ettei tarvitsisi rehkiä tupla- tai triplavuoroja näännyksiin, kun työntekijöitä ei ole tarpeeksi.
      Tai juuri sen takia ei palkata henkilökuntaa tarpeeksi, kun sekin maksaa liikaa.

    • hrfhfhf

      Tähän on nyt tultu että ihmiset vaan toisilleen päätänsä aukoo. Tyhjästä.

    • drttrs

      Toinen sanoo pitäskö sun muuttaa jonnekin, toinen ei tee sitä koskaan jne ja se on ihan vitun perseestä. Mistä vitusta näitä sikiää. Enhän mä nyt mihinkää muuta kun mulla on oma asunto jne. Miköä se selitys sitten on kun sitä omaa ei enää oo.

      Toimeentulotuella oleva ei tule muuttamaan enää koskaan se on vissi ja varma.

    • srtrtsrrnt

      Olisko vaan pissaa pää täys.

    • drftjt

      Ja kakka housussa .

    • Pärskis71

      Työvoimapulaa on aloilla, joilla työntekijöiltä vaaditaan alan tutkinto, joten työttömien armotonkaan kepittäminen ei korjaa tilannetta. Pitäisi lisätä työvoimapulasta kärsivien alojen opiskelupaikkojen määrää ja tämä ei tapahdu työttömiä ”kannustamalla”. Mikäli halutaan korjata työvoimapulaongelma, niin asia korjaantuu helposti opiskelupaikkojen lisäämisellä.
      Sen lisäksi työvoimapulaa on aloilla, joilla palkanmaksu perustuu provisioon tai työnantaja edellyttää kuukausien palkatonta työntekoa. Tämä työvoimapula korjaantuu välittömästi kun työnantaja korjaa palkkaustaan.

    • srdthdfsh

      Laskut ulosottoon ja elämä vituiks, kuka kepitti ja ketä sitten. Ei ainakaan tavallinen ihmisen paska.

    • Pärskis71

      https://m.iltalehti.fi/talous/201708312200364160_ta.shtml :”Jussi Eiramo on saanut myös runsaasti kielteistä julkisuutta. Suuri osa hänen työntekijöistään on ulkomaalaisia, jotka eivät tunne suomalaisen työelämän pelisääntöjä. PAM on joutunut puuttumaan muun muassa siivoustyöntekijöiden kahden euron tuntipalkkoihin ja aluehallintovirasto esimerkiksi työntekijöiden asiattomaan kohteluun.Eiramo on luvannut parantaa tapansa, mutta Iltalehden saamien tietojen mukaan vielä viime talvena alueelta on karannut ulkomaalaisia työntekijöitä, joille on maksettu niin pientä palkkaa, ettei heillä ole ollut varaa paluulippuun kotimaahansa. Pienestä palkasta on peritty lisäksi asunto ja ruoka, joten tulotaso on ollut heikko.Työvoimahallinto taas ei ole antanut karenssia niille suomalaistyöntekijöille, jotka ovat itse irtisanoutuneet.”

      Pelko sävyttää lappilaishotellin arkea (Pam-lehti/yritykset) Joukko Lomakylä Kakslauttasen entisiä työntekijöitä on pyytänyt apua niin PAMilta kuin työsuojeluviranomaisilta. He ovat valittaneet paitsi palkanmaksun puutteita, myös vaikeaa ilmapiiriä.: https://www.pam.fi/uutiset/2014/02/pelko-savyttaa-lappilaishotellin-arkea

    • Pärskis71

      No miksei rakenneta rivitaloja, mökkejä, työntekijöiden asuttaviksi?

    • tätsitpouss

      kuules ny pärskis, mitään työlupakäytäntöjä ei nykyään ole eu ssa, eu n sisällä saa olla ilman lupia töissä missä vaan ilman lupia.

      puolassa keskipalkka on 550 ja jos kakslauttanen maksaa niille 1000 niin se on jo tupla heidän omaan maahansa.

      heillä on ilmainen täys ylöspito kuitenkin eli rahaa ei kulu mihinkään

      menkää lusmut te ilmaistöihin vaan

      kjäh kjäh kjäh
      näinsevainon

    • hahahahahhh

      T työtön paska kasa. Näihin kuviin ja tunnelmiin, täältä tähän.

    • esrhrheser

      Työttömälle lainaa, rahalla töihin. Buhaha hahaha hahahahah. Ehdottomasti.

    • Pärskis71

      Aivan sairasta touhua..Paljonko sinne valtionkassaan niitä verotuloja rapisee kun kaikki tekee 9eurolla ilmaistöitä ? Ihme logiikkaa !
      Suurin osa ihmisistä ei tietenkään tällaista holhoamista tarvitse, mutta päättäjien perimmäinen huoli kohdistuukin ihmisten sijaan julkiseen talouteen: jos liian moni valitsee työnteon sijaan jonkun muun tavan käyttää aikaansa, valtion kassaan ei saada kaivattua määrää veroeuroja.

      Siksi on helppo ennakoida, että perustulokokeilusta huolimatta suomalaisten valinnanvapautta ei tulla sosiaaliturvan uudistuksessa ajamaan yhtä päättäväisesti kuin sote-uudistuksessa.

    • Pärskis71

      Entäs vajaakuntoiset, ja työkyvyttömät?Te-toimisto ei ole vuosiin ottanut mitään vastuuta vajaakuntoisten työttömien terveydentilan tutkimiseen ja siihen että työttömät pääsisi lääketieteelliseen kuntoutukseen. Ei myöskään perusterveydenhuolto välitä vähääkään vajaakuntoisista työttömistä. Kantaväestön vajaakuntoiset työttömät eivät anna lisäarvoa olemassaolollaan tähän hyvinvointivaltion monikulttuurisen yhteiskunnan, heikompaa ei jätetä, heikommat yksilöt on hyvin toimivan sortokoneiston tarkoitus raivata pois TE-toimiston kortistosta. Todella törkeä. Suomessa kohtellaan ihmisiä, työttömiä nin, kun juutalaisia natsi Saksassa, pahoinvointtivaltio.

    • Pärskis71

      Öljynporauksessa, kaivostoiminnassa yms. on paljon kokemusta siitä kuinka keskelle ei mitään saadaan vaikka mitä asiantuntijoita ja kausityöntekijöitä. Kuukausipalkka lienee duunarillakin kympin tuolla puolen, uskoisin että se korjaisi lapinkin ongelmat.

    • Pärskis71

      Hyvin vähällä googlettamisella olisi selvinnyt, että vikaa saattaa olla yrityksessäkin. Firma on Iltalehden mukaan maksanut ulkomaalaisille työntekijöilleen kahden euron tuntipalkkoja, ja alueelta on jopa karannut työntekijöitä, joilla ei ole ollut varaa paluulippuun kotimaahansa. Pienestä palkasta on peritty lisäksi asunto ja ruoka, joten tulotaso on ollut heikko. Erittäin kuvaavaa on, että edes karenssiherkkä työvoimahallinto ei ole antanut karenssia itse irtisanoutuneille suomalaistyöntekijöille. Aluehallintovirasto ja PAM ovat monta kertaa joutuneet puuttumaan tämän pelolla johdetun yrityksen toimintaan.
      Eipä ole ihme, että yritys potee työvoimapulaa. Eivät työttömät tyhmiä ole. Vaikea minun on kuvitella sitä toimittajistakaan, mutta silti toimittajat nostavat taustoja selvittämättä esille näitä työvoimapulaa valittavia yrittäjiä. Sattumalta se sopii hyvin hallituksen julistamaan totuuteen, jonka mukaan töitä on enemmän kuin aikoihin, mutta liian hyvä työttömyysturva houkuttelee työttömiä pysymään kotona.

    • Pärskis71

      Ei merkillinen vaan uusklassinen (uusliberalistinen) taloustiede. Uusklassisessa analyysissa tarkastellaan yksilöiden preferenssien pohjalta tekemiä valintoja. Yleensä oletetaan, että yksilö tekee valintansa rationaalisuuden tai hyödynmaksimoinnin mukaisesti, käytettävissään olevan informaation pohjalta.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Uusklassinen_taloustiede
      Eli kun työtöntä aktivoidaan ja nöyryytetään, asetetaan tulottomaan karenssiin jne. tarpeeksi voimakkain keinoin, niin kovakalloisinkin työtön yksilö tekee rationaalisen ja hyödynmaksimoinnin mukaisen ratkaisun ja siirtyy orjaluokan tehtäviin paremman aineksen palveluksessa. Käytetystä menetelmästä löytyy empiiristä tutkimusaineistoa kautta ihmiskunnan historian.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe