Tuomelan koulu

voihan_tuomla

Ansainnee nyt ihan oman ketjunsa ja syitä on monia. Kun Tuomelan koulussa havaittiin melko lieviä sisäilma- ongelmia, oli kaupungissa havaittu homeitiöitä monien eri oppilaitoksien sisäilmassa jo vuosia sitten, mutta niiden kanssa elettiin erilaisilla tekohengitys konsteilla ja hokkuspokkus tempuilla tai turvautuen väistötiloihin.

Tuomelan koulun sisäima- tutkimukset olivat hädin tuskin valmistuneet, kun remontointiin sännättiin suin päin ja kovalla kiireellä. Koulujen remontit ovat yleensä Hämeenlinnassa törmänneet rahapulaan, mutta Tuomelan koulun kohdalla rahasta ei ollut pulaa ja sen remotti tehtiin ns. isosti verovaroja säästämättä - uuttaa ja modernia huudettiin remontin valmistuttua.

Nyt moni jo kysyy, miksi Tuomelan koulua alettiin remontoimaan ensimmäisenä ja niin kovalla kiireellä, ja miksi rahasta ei pihistelty, vaan päin vastoin. koulu tulikin sitten maksamaan budjetti reilusti paukkuen lähes 15 miljoonaa. No kuten hyvin tiedetään, silloisen valtuustojohtajan, Iisakki Kiemungin ja KH:n puheenjohtajan, Sari Raution kullan nuppuset ovat opiskelleet juurikin kyseisessä Tuomelan koulussa. Näyttää siis pahasti siltä että puheenjohtajien lapsukaiset ovat selvästi tasa-arvoisempia kuin kaupungin muu nuorempi polvi.

Erityisesti Kiemunki ajoi Tuomelan kouluun uusia moderneiksi katsomiaan avoimia opetustiloja ja muita ei niin perinteisiä toimintoja. Muilta vanhemmilta, saati oppilailta tai opettajilta ei asiaa juuri kysytty, eikä heidän mielipiteitään ainakaan huomioitu milläänlailla itse toteutuksessa.

Nyt kun oppimis- kokemusta alkaa olla jo melkoisen reippaasti, ollaan uuteen kouluun enenevässä määrin yhä tyytymättömimpiä, sekä oppilaiden että opettajien keskuudessa. Avoimet tilat ovat aiheuttaneet muunmuassa meluhaittoja ja siten keskittymiskyvyn puutetta ja monenlaisia muitakin ongelmia on tämä moderniksi mainittu ympäristö käyttäjilleen kerinnyt tuottaa. Koulusta on lähtenyt jo monia oppilaita muihin pienempiin yksiköihin ja jokunen on karannut vanhempiensa mukana jo muihin kuntiinkin. Nyt kerrotaan sitten vielä, että ongelmista on kielletty puhumasta.

22

645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rfsgww

      Salailu ja virheiden peittely on Hämeenlinnan hallinnolla verissä

    • 34654

      Avauksen kirjoittaja lienee kullanmussukkansa etua rumin keinoin ajava kilpailevan puolueen kellokas. Tunnistettu vanhempienilloissa. Puhuu omia.

      • TässäTotuusKoulusta

        Tuon ylläöolevan kannanoton kirjoittaja on taatusti joku lapseton vanhapiika joka ei tiedä/ymmärrä että mitä enemmän ala-asteiden lapsia on samassa, avoimessa tilassa, sitä korkeammalle melu/mölinätaso nousee kun isossa lapsilaumassa on aina näitä ylivilkkaita ja häiriköiviä pikkupentuja!

        Siinä mölisevässä oppimisympäristössä ei kertakaikkiaan opetuksesta tule mitään, se on yksi suuri, avoin sirkusympäristö!

        Säälin opettajia jotka varmasti tekevät parhaansa mölyn ja häiriötekijöiden keskellä mutta oppimis/opetusympäristö on liian suuri,avoin ja sitä kautta villi!

        Entinen, luokallinen opetusympäristö oli toimivampi kun silloinen luokkatila oli otettu tilallisesti paremmin hallintaan ja luokassa oli samanikäisiä lapsia heille kullekkin osoitetussa, omassa paikassaan.
        Tässä nykyisessä uudessa oppimisympäristössä jossa kun ei ole kuin ulkoseinät yhteisen luokan rajoina, oppiminen/opiskelu on mahdoton tehtävä!


    • HirveäKoulu

      En ikinä voisi pistää lastani Tuomelan kaltaiseen "avoimeen oppimisympäristöön". Järkyttävää meininkiä. Yksi tuttu kertoi, että joutuu kotona opettamaan lastaan, kun lapsi ei ole oppinut mitään siellä melskeessä.

      • terv.opettaja

        Muista ilmoittaa Tuomelaan jos et tuo lasta tänään kouluun.


    • NäivelinnaOnUusiNimi

      Tuokaan Tuomelan koulun avoimen oppimisympäristön mahalasku ei tosiaankaan yllätä. Ollaanhan Hämeenlinnassa.

    • w45455

      Vanha viisaus Hämeenlinnassa on se että mihin Kiemunki on lusikkansa pistänyt, menee perseelleen ja niin tässäkin tapauksessa. Olen kuullut monelta että Tuomelassa on tänä päivänä niin kova meteli, ettei oppimisesta yksinkertaisesti tule mitään.

    • RakLiikeVesiKielellä

      Voimmeko nyt sitten remontoida sinne seiniäkin?

    • MiesOnkinNero

      Kiemunkihan sanoi eduskuntavaalisivuillaan että SCC:n tuloilla voidaan laittaa sairaanhoitopiiri kuntoon tai vaikka remontoida Tuomelan koulu.

      • Täysosumahh

        Sanoohan Kiemunki että Pers Pilkkala tulee saamaan kovan SCC tuomion ja kävi.


      • Eduskuntaan

        Kyllä kuimara tietää eläköön eläköön


    • MikäKoulu

      Lapsellani on aistiyliherkkyys eli ei kestä yhtään meteliä. Mihin kouluun pistäisin hänet ensi syksynä, kun asumme kuitenkin aika lähellä Tuomelaa? Onko pakko mennä sinne melskeiseen lähikouluun vai voiko valita jonkin rauhallisemman koulu? Mikä olisi sellainen? Onko Myllymäki hyvä?

      • Hyvä.ehdotus

        Mynämäki on todellakin hyvä.


      • pienionhyvä

        Ortela on kehuttu. pieni ja turvallinen.


    • Ortela.on.hyvä

      Ortela on hyvä vaihtoehto kun haluaa rauhallisemman koulun jossa on hyvät ammattilaiset. Toivotaan ettei kokdem-vasara moukaroi sitäkin pois päiviltä.

      • Kkgefr

        Hyvä koulu. Ammattilaiset eikä yhtään persua ees lähistöllä.


      • IhmeTouhua
        Kkgefr kirjoitti:

        Hyvä koulu. Ammattilaiset eikä yhtään persua ees lähistöllä.

        Taaskin tuon ylläkirjoittaneen tampion piti aiheetta vetää Persu-kortti esiin, nolo tyyppi, ei yhtään asiallista keskustelua saada aikaiseksi ettei sitä joku trolli pilaa!


    • SariFaniHätilä

      Kiitos kun Satsa ja Iisakki pisti koulun kuntoon omille kakaroilleen, sopii hyvin meidän piltit sinne nyt mesomaan. Ihania luokkia, kun on erilaisia oppijoita reuhuamassa ja häiritsemässä, mutta mitäs tuosta. Ja jotta lapseni oppisivat ja menstyisivät elämässään, niin mina kuulustelen heitä iltaisin. Miloin opetellaan jokia ulkoa ja million runonpätkiä. Ihan kuin ennen vanhaan!

      • OngelmakouluNykyisellään

        On täysin totta että nuo yhteiset tilat eri ikäryhmille oppimiskäytössä on epäonnistuneet juurikin tuon oppilaiden levottomuuden ja rauhattomuuden vuoksi !

        koulun eri ikäluokat olisi pikimmiten jaettava irti toisistaan koska muuten menetetään tämä sukupolvi hyvän oppimisen kulttuurista!
        Ellette usko, käykää kuuntelemassa omin korvin sitä kakofoniaa mitä siellä yhteisessä opetustilassa on aistittavissa!


    • KynsäAnttila

      500 oppilasta on kyllä jo liian iso luokkakoko.

    • TainaPerheineen

      Minä ja perheeni muutamme pois Hätilästä, ettei lapsemme vaan tarvitse mennä sinne rauhattomaan melskeiseen Tuomelan kouluun. Niin paljon siitä on kuulunut negatiivista palautetta. Etsimme jo asuntoa Myllymäestä. Sen alueen koulua on kehuttu.

      • PikasestiMuutosta

        Kyllä, Tuomelan koulu on liian suuri ja epäonnistunut kokeilu joka on syytä lopettaa pikimiten ennen kuin menetetään yksi sukupolvi kun ei osata tunnustaa tehtyä virhettä!
        Luokat pienemmiksi ja kukin omaan tilaansa tai luokkaansa oman ikäjakaumansa mukaan ja äkkiä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe