Olen 77 ja katkera hävitessäni elämäni taistelun

EräsmummoEirankupeesta

Muistan elävästi ne päivät eduskunnan, tuomioistuinten, varuskuntien ja lopulta sairaaloiden edessä. Huusimme ja mylväsimme, heilutimme julisteita, rääyimme. Meille oikeamielisyys oli asioista suurin, halusimme pelastaa yhteiskunnan.

Järkytyimme 70-luvulla, kun päätettiin dekriminalisoida syvästi arvojamme loukkaava asia. Huusimme ja mylväsimme, mutta emme kyenneet estämään tätä muutosta. Vieläkin sen muistelu saa minussa aikaan katkeruuden ja raivon sekaisia tunteita. Miten yhteiskunta saattoi tehdä meitä vastaan niin?

80-luvun alussa katkeruutemme lisääntyi entisestään. Vastustamamme asian saurausluokitus poistettiin. Huusimme ja mylväsimme, mutta taas jouduimme nielemään katkeruuden kalkkia. Mihin yhteiskunta oli menossa? Emme ymmärtäneet sitä moraaliuden rappiota, joka oli levinnyt mieliin.

1984 sitten tuli Suomeen AIDS ja ylivoimainen enemmistö sen saaneista oli, tiedätte kyllä. Pieni toivon kipinä heräsi mieliimme, ehkä yhteiskunta nyt herää ja tekee kurssimuutoksen. Kuitenkin AIDSista ei koskaan tullut länsimaissa panepidemiaa ja asia häipyi otsikoista. Olimme masentuneita.

90-luku oli yhtä alamäkeä ja 00-luvulla koin todellisen järkytyksen nähdessäni Big Brother -ohjelmassa Kakki-lempinimellä olleen julkuhomon. Lapsille suunnatussa ohjelmassa! Ei tulisi Venäjälle kyseeseen.

Nyt olen 77-vuotias ja näen, että koko taisteluni on ollut turhaa. Enää eivät voimani riitä rääkymiseen ja mylväämiseen. Koen samanlaista pettyneisyyttä kuin Miedon Juha kirjoitettuaan laulaja Jari Sillanpäälle kannustuskirjeen puolison jätettyä --- saadakseen sitten tietää, että tuo puoliso oli toinen mies. Mihin maailma menee? Onneksi en sitä kauaa todista. Katkeruus raastaa sieluani. Odotan enää taivaaseen pääsyä.

Mummo, 77

1

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimimerkkitesti

      Kuuntele Joel Hallikaisen Kuurankukka, se varmasti auttaa sinua selventämään ajatuksiasi näinä viimeisinä aikoinasi oletpa oikeasti 7 tai 77.

      Katkerana on turha mennä Taivaan porteille. Vielä ei ole liian myöhäistä muuttaa elämänsä suuntaa, koska voihan olla että luonteellasi päädytkin sitten ainoana heteromummona sinne Helvettiin, jossa ilmeisimmin niitä homoja vasta piisaakin iänkaikkiseen. Ethän varmasti sitä halua?

      Kaikkea hyvää ahdistuneelle sielullesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe