Syrjäytyneitä ocd:n vuoksi

aetj

Onko muita syrjäytyneitä? Itsellä alkoi jo 6 vuotta sitten omanlainen alamäki eikä oikeastaan loppua näy.Lääkkeitä ja kaikkea kokeiltu ja ollut parempiakin jaksoja mutta toisaalta yleinen toimintakyky aika heikko. Ocd muuttanut ehkä muotoaan ja helpottanut mutta toisaalta mitään toivoa ei ole täydestä toipumisesta. Näin aikuisiällä sen vaikutukset voivat olla katastrofaaliset. Työelämästäkin tipuin jo aikaoja sitten. Kuntouttavia toimenpiteitä. Olen lääkevastainen sikäli että siinä menettää omana itsenä olosta paljon. Muutenkin kun luonteeltaa herkkä introvertti niin ei ihme että huonosti kävi. Miten muut?

6

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei-ikinä-periksi

      Moi

      Tämä sairaus voi olla niin monitasoisena että sitä on huono alkaa vertailemaan keskenään, joillakin on niinkin pahana ollut että on joutunut menemään aivo leikkaukseen.

      Minulla on ocd, toki on muitakin ongelmia mutta ocd on se joka on ongelmien aiheuttaja ollut.
      Olin myöskin pitkään lääke vastainen, ajattelin että lääke syö tunteita niin etten pysty ikinä kohtaaamaan pahaa oloa ja näin pääsemään eteenpäin ja paranemaan.
      Ilman minkäänlaista apua en pärjää työelämässä ja ihmisten parissa, niimpä sinnittelin luontaistuotteiden avulla, paljon otin selville mistä olisi apua ja tällätavoin pärjäsin,,,, huonosti/jotenkuten.

      Olen aiemmin käyttänyt masennuslääkkeitä joista on huonoja kokemuksia, jotka kumminkin auttoivat. Tilanne kumminkin meni sellaiseksi että lääkkeitä piti hommata ja onneksi hainkin, nyt olen syönyt masennuslääkkeitä ja pärjään todella hyvin työelämässä ja muutenkin.
      Ajatus siitä etten lääkkeen kanssa voisi päästä toipumisessa eteenpäin on väärä luulo minun kohdalla.
      Itsellä nämä vaivat, ocd ongelmat tuntuvat jotkut jo niin kroonistuneet että tarvittaisiin Jumalan tekemä ihme että näistä voisi päästä, siltä ainakin tuntuu.

      Uskon että vielä joskus paranen, siihen asti käytän masennuslääkkeitä ja onneksi on löytynyt sopiva lääke, pitää olla siitä kiitollinen.

      Mies, duunari, 40v

    • Pakko-oireinen

      Kuulostaa ihan minun kirjoittamaltani. Minun ocd on todella paha, ja olen käynyt lukuisilla eri lääkäreillä joista jokainen on todennut ettei ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa. Olen todella syrjäytynyt sairauteni takia, ja esimerkiksi en kykene enää laittautumaan (olen siis nainen), mutta sen lisäksi muu hygieniani on kärsinyt todella paljon. Suurin ongelmani on suihkussa käynti tuhansine pakko-toimintoineen, ja sen takia välttelenkin suihkussa käyntiä. Olen nuori, ulkonäöllisesti olen todella luonnonkaunis ja muutenkin olen fiksu ja asiallinen, mutta ocd on vienyt minulta melkein kaiken. Jopa käsien pesu monine eri vaiheineen aiheuttaa ahdistusta, etenkin jos jokin asia menee ns. "pieleen" minun suorittaessa rituaalejani. Lisäksi ahdistun todella paljon siitä jos joku katsoo minua samalla kun suoritan pakko-ajatuksia ja sitä kautta toimintoja. Minulle ehdotettiin edellämainitun tavoin aivoleikkausta oireiden laajuuden ja vakavuuden huomioon ottaen. Kaikki mahdolliset lääkkeet olen melkein kokeillut ilman positiivisia vaikutuksia. Jos en tee pakkotoimintoja, niin mietin koko ajan pakko-ajatuksia. Sitä tapahtuu jopa nukkuessa, ja jokaiseen asiaan mitä kosken, näen, kuulen tai astun liittyy jollakin tavalla ocd, ja on sanomattakin selvää että se on todella raskasta ja henkisesti kuluttavaa. Olen menettänyt tälle sairauden takia kaikki rakkaimmat ihmiset, jokaisen ystävän, lukuisia opiskelupaikkoja ja fyysisen- että henkisen terveyden. Loppuun vielä mainitakseni, että olen eläkkeellä. Kaikista hauskinta tässä on se, ettei kukaan ulkopuolinen ihminen ikinä tietäisi minut nähdessään millaista kamppailua käyn joka päivä. Jos joku haluaa vaikkapa vertaistukea tai purkaa sisäistä ahdistustansa puolin ja toisin, olen tarjolla!

      • aloittajatämänketjun

        laitatko s-postin tai jotain nii voisin kirjoittaa?


      • Pakko-oireinen
        aloittajatämänketjun kirjoitti:

        laitatko s-postin tai jotain nii voisin kirjoittaa?

        Hei taas! Tein tätä varten uuden s-postin. Se on [email protected]. Voidaan vaihtaa siellä tarkemmin ajatuksiamme, odottelen viestiäsi. :-)


      • loakdfokadsofkdaf

        oliks vaikee päästä eläkkeelle? saaksiihen joltain erikoislääkäriltä lausunnon?


      • AhdistunutMies
        loakdfokadsofkdaf kirjoitti:

        oliks vaikee päästä eläkkeelle? saaksiihen joltain erikoislääkäriltä lausunnon?

        Tuon minäkin haluaisin tietää nimittäin olen nyt täysin samassa tilanteessa että pakko-oireet on karannut täysin käsistä eikä elämästä tule enää mitään. Aivoleikkausko tässä on ainut vaihtoehto millä tästä paskasta vois päästä kokonaan eroon?

        Itselle ei ole vielä edes ehdotettu tosissaan eläkettä vaikka olen kamppaillut näiden ongelmien kanssa jo yli 10 vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe