Totuus Nurmeksesta!

totuus-on-tässä

Nurmes on pieni paikkakunta pohjois-Pohjois-Karjalassa. Se on maan eniten supisuomalaisia tuottava "kaupunki". Tämä johtunee siitä, että Nurmeksen kaikki koulut ovat homeessa, minkä vuoksi oppilaiden kasvatus epäonnistuu ja he jäävät henkisiksi vajakeiksi homesienen vallatessa heidän aivotoimintonsa. Jos mietit kumpi koulu olisi parempi vaihtoehto lapsillesi, muista että Kirkkokadun koulussa ruokakin hymyilee, vaikkakin pääasiassa sen vuoksi, ettei sitä kokkausvaiheessa muistettu tappaa. Yleensähän lihakarja teurastetaan jo teurastamossa eikä kokkausvaiheessa, mutta ei siitä sen enempää.

Nurmes on Suomen yleisesti ehkä nauretuin "kaupunki". Iltalehdessäkin mainittiin vuonna 2006, kuinka Nurmeksen kylänraitilta löytyvät supisuomalaisimmat miehet (tai jotain vastaavaa).


Nurmeksen nähtävyydet
Nurmes ei ainakaan ole tunnettu nähtävyyksistään. Suosituimpia turistikohteita ovat Bimbon talo (josta kerrotaankin alla) ja sen über olematon kylpylä (sama kuin uiskentelisit pihalammikossa) sekä "kaupungin" ainoat liikennevalot, jotka erottavat Porokylän ja keskustan.

Nurmeksen Bimbon talo ja mainitun tönön ympärille rakennettu kurjalaishökkelikylä, hakee vertaansa suomalaisessa homerakennusperinteessä. Bimbon talo rakennettiin Kurjalanliiton, Suomen valtion ja Nurmeksen kaupungin tukiaisten tuloksena vuonna 1978. Kuten kehitysalueilla olevilla rakennushankkeilla yleensä, Bimbon talon rakentamiseen liittyviä epäselvyyksiä ei ole vieläkään selvitetty – eikä tulla selvittämään. Alkujaan koko talohanke osoittautui suureksi flopiksi, sillä 1970-luvun Nurmeksessa ei ollut mitään kurjalaisperinnettä, vaan kurjalaisperinne piti sinne synnyttää.

Suojärvi Pitäjäseuralaiset olivat aiemmin vaatineet Kurjalaa takaisin pullo kerrallaan, mutta pullojen juomiselle ei ollut idyllistä atmosfääriä, jolloin virisi ajatus oman juottolan rakentamisesta. Sopiva kurjalaispaikka löytyi yllättäen Venjälle menetetystä Kurjalasta, Suojärveltä, josta kopioitiin Bimbon talon kuva arkkitietien avustuksella. Alkuperäisessä Bimbon talon navetan juottoautomaatit päätettiin korvata ravintolalla. Kurjalan liitolta, Suomen valtiolta ja tietenkin Pohjois-Karjalan kaikilta kunnilta anottiin ensin avustukset, jotka nautittiin useaan otteeseen alueen lomakeitaissa ja ravintoloissa 70-luvun puolivälissä. Sijoituskilpailun talon paikasta voittivat nurmeslaiset kunnan isät, joiden viinapää oli naapureitaan parempi. Talo päätettiin rakentaa keskelle ei-mitään, Nurmekseen. Talon valmistuminen myöhästyi useaan otteeseen, sillä pahoin alkoholisoituneilla rakennusmestareilla, kirvesmiehillä ja timpureilla hirtti ryyppy pahoin päälle. Kuin ihmeen kaupalla, talo vihittiin käyttöön uudenvuoden ryyppäjäispäivänä vuonna 1978.

Bimbon talo osoittautui heti alkuunsa väärin tehdyksi, rakennusvirheitä täynnä olevaksi kyhäelmäksi, jota paikalliset nurmeslaiset vieroksuivat. Se ei kuitenkaan estänyt kunnan virkamiehiä ideoimasta lisää, ja hanke laajeni kun ympärille rakennettiin oma Kurjalaiskylä: pieniä, homeen harmaita mökkejä, joissa omat viinat voi nauttia itse ennakkoon, eikä tarvitse ostaa baaritiskiltä kalliita drinkkejä. Idea oli hyvä, kunnes havaittiin, että pihit nurmeslaiset, valtimolaiset, lieksalaiset, juukalaiset ja joensuulaiset ryyppäävät pohjat jo tulomatkalla, eivätkä majoitukaan alueen homemökkeihin. Suuruudenhulluuus ei loppunut Kurjalaiskylään, vaan alueelle rakennettiin oma kirkko, tsisouna, jonka ilmaisen ehtoollisviinatarjoilun toivottiin houkuttelevan paikalle kirkkoviinin ystäviä. Rakennettiin teatteri, jonka lasikuituinen kallio hakee vertaansa Rovaniemen joulupukin maasta ja Naantalin muumimaailmasta. Kun Pieliseen kuseminen ei ollut enää muodikasta, vähän matkan päähän Bimbon talosta rakennettiin oma pissipaikka – Nurmeksen kylpylä, sillä kaupungissa ei ollut ennestään uima-hallia, jossa olisi voinut tutustua naapurin emännän uimapukumallistoon. Kun kyse oli kylpylästä, piti kylpylään saada myös lorisevaa, juoksevaa vettä. Kylpylän lippujen hinnat mitoitettiin suuren maailman malliin seurauksella, että kylpylä meni konkurssiin ja sen osti Sutki-yhtiö. Rakennettiin reikäpallokenttä, jonka toivottiin houkuttelevan paikalle golf-kärryjä vetäviä, isoilla Audeilla ajavia raharikkaita juppeja – toisin kävi. Myös Sutki-yhtiö meni konkurssiin ja apuun tuli paikallinen Osulanbaari, Osuuskauppa Jukola, joka osti konkurssikypsän yhtiön.


Nurmeksen liikennevalot erottavat Porokylän ja keskustan iloisesti tuikkimalla. Kaikista maailman liikennevaloista poiketen Nurmeksen vilkkujen sumea logiikka on viritetty niin, että lähestyttäessä liikennevalot näyttävät vihreiltä, mutta vaihtuvat aina punaiselle riippumatta siitä mihin vuorokauden aikaa liikutaan. Erikoista Nurmeksen liikennevaloissa on, että valojen tarkoituksena on synnyttää muuten olemattomaan liikennekeskittymään ruuhkaa ja jonoja, j

80

4330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Öööööööh

      On joku nähnyt vaivaa..pitää ihan ihmetellä.Oletko viikonloppu lomilla paiholasta?

      • Anonyymi

        Täältähän paiholasta hyvä kirjoitella on ilmainen ruoka ja netti pelaa ja sopivan hyvät lääkkeet vielläpä tarjolla 😅😄😆


    • loooooollll

      :D :D

    • harminpaikka

      Tuossa varmaan kirjoitteli eläkkeelle jäänyt Nurmeksen päättäjä,joka harmitteli tuhlaamiaan veronmaksajien rahoja ja isolla rahalla ostamansa golfosakkeenkin lopuksi joutunut myymään kahdella eurolla.

    • Riippakivipallo

      Nykyään saa golfosakkeen ilmaiseksi,vastuu yhtiövastikkeen maksusta jää sille onnettomalle,joka omistaa vaan kyseisen osakkeen.Nimeltään riippakivi, meille monelle omistajalle.

    • NurmesOnKuollutKylä

      Ainut ketkä tulee Nurmekseen on vahingossa eksyneitä turisteja päätieltä! sitäpaitti yotubessa on kappale nimeltää Nurmes on Suomineidon persereikä! löytyy nimellä Nurmes on perseestä jos ette usko kokeilkaa tuota hakusanaa 🙂

      • NurmesOnKuollutKylä

        Kyseinen musa video on nimeltään: Kansojen isä Suomi-neijon persereikä ❤


    • pierettääkö

      Huomaa kyllä missä nuija rajakit asustelee huttua kalsongit vauhtiviirulla.

    • pampullaperseelle

      Nurmekselaisen hengen mukaisesti kenenkään ei kannata yrittää yhtään mitään. Ja jos joku erehtyy jotain yrittämään niin se on lytättävä maanrakoon.

      Kyllä Kela miehen tiellä pitää.

    • tilastotietoa

      Nurmeksessakin työttömyys vähenee, mutta ei se ole
      päättäjien ansiota, eikä työvoimaviranomaisten ansiota, se on päätetty jossain ylempänä , aina kun kappelin kellot kumajaa työttömyys tilastot kaunistuu yksi työtön vähemmän niin yksin kertaista se on.

    • Hölmölä

      Liikenne VALOt?Eiko niitä voi jo pistää pimeäksi`?
      Varmaan sujuu liikenne edes sunnuntaisin.

      • TraumatisoitunutValoista

        Oliko pakko tulla Nurmekseen katsomaan liikennevaloja. Painostiko joku tulemaan Nurmekseen ja ajamaan liikennevalojen kautta. Saitko traumoja värillisistä valoista . Ei hätää terveysaseman mielenterveysosasto on lähellä traumojen purkamiseen.


    • alasajoako

      Nurmeksen jälkeenjääneisyyshän johtuu siitä,kun virkoihin valitaan täällä yleensä sukua tai sisäpiiristä vähintäänkin tuttavan kummin kaimoja. Totuus on kumminkin sitä,että suvussa ja johdon tuttavapiirissäkään ei läheskään kaikki ole ruudinkeksijöitä ja tulokset näkyy.

    • MeniköPöselötPerille

      Pääkaupunkiseudulle muuttaneet minkä takia tulette lomillanne Nurmekseen. Mielestäni pysykää siellä minne olette muuttaneet. Nurmekseen ei ole pakko tulla. Vai onko pakotettu uhkaamalla Nurmeksessa lomilla käymisestä. Pysykää v itun vauraat morkkaajat erillänne Nurmeksesta.

      • luiyqfuiuqw

        jes. Muuri nurmeksen ympärille, Savipassit voivat elää omaa elämäänsä


      • Anonyymi

        Mitkä vauraat ? , velkaa nillä etelään muuttaneilla pölvästeillä on suut ja korvat täynnä , mummo lähettää bensa-rahat , että pääsevät / haluavat tänne elvistelemään .


      • Anonyymi

        Ei tänne oo pakko tulla toi kirjoitus Nurmeksesta hu hu ikäni täällä asuneena jopa syntyneenä olen aina tykänny asua täällä Nurmesta parempaa paikkaa ei ole mutta jokainen voi sanoa mielipiteensä..sananvapauus ..ei täällä kaikki ole.pas..me olemme me Nurmeslaiset ja teemme kovasti töitä itse kukin tahoillamme..Nurmes on hyvä Koti asua.


    • sehänselvisi

      Tässähän tuli oikein matkailua edistävä mainos Nurmekselle. Tuollaisia puuaivoja ei toivottavasti ole päättäjissä,koska muuten koko Nurmeksen tulevaisuus matkailualalla olisi vaarassa.

      • huhuuuuuuu

        Mikä Nurmeksen matkailu


      • kuytgoiu

        Taitaapi olla niin että Nurmeksesta matkaillaan poispäin enemmän kuin nuseen päin


      • EiOlePakko
        kuytgoiu kirjoitti:

        Taitaapi olla niin että Nurmeksesta matkaillaan poispäin enemmän kuin nuseen päin

        Suksi sitten v ittuun Nurmeksesta pois päin. Samoin suksi v ittuun myös täältä keskustelu palstalta .


      • Youmathafacka

        Enpä suksi. Siivoa suusi mathafacka! You mathafacka! Sä et täällä määrää mathafacka!


    • NupanOhitustiematkailu

      Tommosille nilkeille pitääkin eritavalla Nurmeksen ohitustie matkailua edistää kun vauraudessa aivot pehmenneet kun samaa skeidaa jauhetaan täällä sivulla.

    • NupanMatkailu

      Vauraudessa elävät turistit älkää tukehtuko pullaan.

    • karavaanarikin

      Taidetaan tällä sivulla tukehtua Jukolan bonuksiin,kyllä ei ole tulevaisuutta tällaisella ajattelutavalla. Toivottavasti matkailupuolella on avarampaa ajattelutapaa. Katsotaan taas ensi kesänä,onko kuinka matkailuystävällinen ilmapiiri Nurmeksessa,koska Bompan suunnalta ainakin kuuluu hyvää.

    • Elääelämäänsä

      Mitä te morkkaatte nurmesta,olen asunut reilu 20.v.ja ei mitään huonoa sanottavaa..Itsestä kiinni täällä oleminen ja asuminen.Elä elämääsi itsellesi älä muille..

    • kääntöpuoliko

      Olen saanut itse peruskoulutuksen Nurmeksessa ja lapset on myös saaneet koulutuksensa täällä paitsi korkeampi koulutus ja työpaikat on heidän pitänyt hakea muulta paikkakunnalta. Nurmeksen ongelma on vain se,että pienenä paikkakuntana harva pystyy työllistymään näille seuduille muuten,kuin uiskentelemassa sisäpiireissä ja sieltäpäin täyttää ne harvat työpaikat. Järjen hankkiminen työpaikoille Nurmekseen on myös hankalaa,koska puolisolle ei tahdo löytyä työpaikkaa.

    • Muhtarastas

      Totuus Nurmeksesta! Kaupungin tilinpäätös ylijäämäinen ja rutkasti! Kateus kukoistaa kytkettynä kommenteihin. Aamen!

    • gay-anal

      Hyvärilän homoseksuaalit on eeppinen nähtävyys!

    • Voiskolopettaa

      On kyllä omituista suhtautumista homoseksuaalisuuteen täällä Nurmeksen palstalla. Ihan kuin se olisi teistä vielä nykyaikanakin jotenkin outoa, kummallista, naurettavaa tai omituista. Tervetuloa 2000-luvulle juntit. Homous on yksi seksuaalisuuden suuntaus siinä kuin heteroseksikin, siksi ihmettelenkin kovasti näitä ns. hauskoja gayanal- juttuja täällä Nurmeksen keskusteluissa.

      • kiitosjanäkemiin

        Homoudessa ei ole ole mitään normaalia! Miten luulet ihmiskunnan selvinneen? Silläkö, että miehet jyystää toisiaan peräaukkoon? No ei, se on täysin sairasta.

        Homot on sairaus, geenivirhe. Ihmiset on luotu heteroiksi, ei homoiksi, jotka poraa toisiaan peräreikään ja eihän siltä sitä lasta tule.

        Homot pitäs lähettää vaikka kuuhun, siellä he voisivat perustaa homo kuu yhteiskunnan, ja me päästäs näistä perseporareita eroon, lopullisesti!


      • perrectum

        Tietääkseni insinöörit kyllä syntyy ns. per rectum.


      • näinjuurikäy

        Olet oikeassa, olen insinööri :(


      • moikat

        Kiitos ja näkemiin.


      • Anonyymi

        Moi, kiitos kiitos!


    • Anonyymi

      Halvemmaksi tulee laittaa tämä pienen aivojen kehityshäiriön saanut porukka Venäjälle Putinin hoiviin, niin tulee halvemmaksi ja kyllä Siperia opettaa.

    • Anonyymi

      Tyhmyys johtuu sisäsiittoisuudesta! Nurmeksessa ovat kaikki toisilleen sukua niin syntyy vajakkeja

    • Anonyymi

      Nurmes on parasta huumeiden lisäksi!

    • Anonyymi

      Mummot kannadishuuruissaan...

    • Anonyymi

      Joko taas!

    • Anonyymi

      Nurmes virkamies mafian reviiriä

      • Anonyymi

        Nurmeksessa ei ole mitään mafiaa ja tässä tietoa oikeasta mafiasta,jos ette satu älyämään.

        Mafia, tunnettu myös nimellä Cosa nostra (suom. ”meidän asiamme”), on Sisiliassa perustettu salaseura ja rikollisjärjestö, joka nykyisin toimii erityisesti Italiassa ja Yhdysvalloissa. Mafia on kuulunut 1930-luvulta lähtien maailman suurimpiin ja vaikutusvaltaisimpiin rikollisjärjestöihin ja on nykyäänkin maailman järjestäytynein ja voimakkain rikollisorganisaatio. Yhdysvaltain ja Sisilian mafialla on samankaltainen perusrakenne, mutta ne ovat erillisiä järjestöjä, joiden välillä on ainoastaan verisukulaisuuteen ja liiketoimintaan liittyviä siteitä

        Mafian toiminta muistuttaa salaseuroja. Mafiassa jäsenet vannovat noudattavansa omertàa, jonka käyttäytymissäännöstö vaatii esimerkiksi vaikenemaan poliisikuulusteluissa. Mafian jäsentä kutsutaan mafiosoksi tai mafian sisällä kunnian mieheksi (uomo d'onore). Mafian jäsenet ovat usein lähtöisin köyhistä oloista, koska mafiaan liittyminen on tarjonnut heille mahdollisuuden saada turvapaikka ja menestystä elämässä. Mafia saattaa myös palkita uskollisia jäseniään esimerkiksi hankkimalla heille hyväpalkkaisen työpaikan. Mafiasta ei voi erota, ja kaikille jäsenille sääntöjen rikkomisesta seuraa poikkeuksetta kuolema. Luopioksi ryhtynyt mafioso eli pentito joutuu usein salamurhan uhriksi, ja toisinaan mafia saattaa kostaa myös ilmiantajan hyvinkin etäisille sukulaisille, vaikka nämä eivät olisi olleet edes tietoisia rikollisen sukulaisensa olemassaolosta puhumattakaan, että olisivat pystyneet vaikuttamaan tämän tekemisiin.

        Italiassa Mafia on järjestäytynyt perhekunnittain ”klaaneiksi”, joiden välinen kilpailu on toisinaan huipentunut väkivaltaisiin ”mafiasotiin”. Klaaneissa vallitsee tiukka hierarkkinen arvojärjestys, jossa tavallinen rivijäsen on ”sotilas” ja noin kymmenen sotilaan päämies on ”kapteeni”. Toisinaan myös tavallisella sotilaalla voi olla alaisuudessaan kymmenien mafiaan kuulumattomien pikkurikollisten joukkio. Italialaisen Mafian de facto päällikkö on capo di tutti capi eli ”päälliköiden päällikkö”, joista viimeisin tunnettu oli vuonna 2006 pidätetty Bernardo Provenzano. Provenzano on tyypillinen esimerkki julkisuutta välttelevistä mafiapäälliköistä, sillä hän onnistui piileskelemään viranomaisilta 34 vuoden ajan. Muiden valtioiden mafioissa capo di tutti capin asemaa ei ole olemassa, minkä takia niiden toiminta on paljon hajanaisempaa ja löyhemmin organisoitua kuin Italian mafiassa. Yhdysvaltain mafian johdossa ovat Bonnanon, Colombon, Genovesen, Gambinon ja Lucchesen mafiasuvut eli niin sanotut viisi perhettä.

        Mafian toiminta perustuu hyvin organisoituun järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ja nykyisin se ansaitsee suurimman osan tuloistaan koronkiskonnalla, osakekaupoilla, uhkapeleillä, huumekaupalla ja prostituutiolla. Mafia on ollut Italiassa ”valtio valtiossa”, koska se on osallistunut poliittiseen päätöksentekoon ja hankkinut omaisuutta kavaltamalla rahaa maan hallitukselta ja Euroopan unionilta. Italiassa mafian vaikutusvaltaisuus johtuu pitkälti siitä, että Italian hallitus vähätteli mafian toiminnan laajuutta 1980-luvun alkupuolelle saakka. Italiassa Mafian veljesjärjestöjä ovat Calabrian maakunnan ’Ndrangheta, Apulian seudun Sacra Corona Unita ja Napolin seudun Camorra. Toisinaan käsitettä mafia käytetään yleisnimenä Italian järjestäytyneelle rikollisuudelle tai järjestäytyneelle rikollisuudelle yleensä.

        Yhdysvalloissa mafia on kontrolloinut arvokiinteistöjä, häirinnyt liittovaltion poliisin FBI:n toimintaa ja hankkinut tuloja laittomasti Las Vegasin kasinoiden kautta. Mafiosot ovat lahjoneet poliisipäälliköitä ja hallituksen virkamiehiä, jotta nämä eivät osallistuisi mafian vastaiseen toimintaan. Yhdysvaltain mafian toiminta on keskittynyt New Yorkin, Philadelphian, Detroitin ja Chicagon kaupunkeihin. Vuonna 1986 yhdysvaltalaiset viranomaiset julkaisivat raportin, jonka mukaan Yhdysvaltain mafiaan kuuluu arviolta 1 700 jäsentä ja tuhansia yhteistyökumppaneita.


    • Anonyymi

      Nurmes on kaunis kaupunki upean luonnon ympäröimänä. Olen siellä joskus lomalla käynyt vaikka ei sukua tai tuttavia siellä ole. Tykkäsin vaan paikasta heti kun sinne tulin. Itse asun Pirkanmaalla ja voisin muuttaa Nurmekseen vaikka heti jollei olisi arkielämän esteitä.

      • Anonyymi

        Toyota mies, sitä meinaat?


    • Anonyymi

      Nurmekseen vaarallista muuttaa siellä vierusuttaan tuntemattomia..

    • Anonyymi

      Joku outo hiippari liikkuu tiukat mustat trikoot päällä pyörällä ja välillä kävelleen lenkkeilleen ympäriinsä nurmeksen pitäjiä

    • Anonyymi

      Onko mitään positiivista sanottavaa, näin kevään edetessä vai pelkkää kurjuutta kaikki.

      • Anonyymi

        Ei mulla ainakaan oo mitään hyvää sanottavana :(


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mulla ainakaan oo mitään hyvää sanottavana :(

        Totuus on Nurmeksesta aivan järkyttävää! Sisäsiitoisuus on 100 prosenttista ja olisi paras että Nurmes suljettaisiin muusta suomesta niin nämä apinan tasolla olevat vajakit eivät pääse leviämään ympäri maata! Tämä tyhmyyden levittäminen on paljon pahempaa kuin korona!


    • Anonyymi

      Kiinteistöhoitaja täysin ammattitaidoton keskustan valitsema tyyppi. Lopputili moiselle virkamiehelle, räystäskourut kasvaa koivua, talonmiehet ei uskalla nousta katolle, kiuruja puhdistamaan kuulemma palomiesten hommia. Kepu paskantelee kaiken?

      • Anonyymi

        Mikä on kiinteistöhoitajan nimi? Kommunistit hoitaisi asiat paremmin.


    • Anonyymi

      Jyrkkiä mielipiteitä.

    • Anonyymi

      Yksi pitkäaikainen mafia poistui Nurmeksesta, kun Jukola lopetti toimintansa ja jengeineen liike-elämän kasaamisen yksiin käsiin. Sama porukka oli vaikuttamassa kaupungin päätöksiin usealla tasolla omaksi edukseen, nykyisin vähemmän.

    • Anonyymi

      No, kurjalainen, niinkö huonosti sinä pärjäät. Itse olen syntynyt Nurmeksessa, mutta hyvin olen pärjännyt aina siellä, minne olen muuttanut ja myös Nurmeksessa, jonne palasin synnytettyäni lapseni, sillä olin sitä mieltä, että turvallisinta on kasvattaa lapseni Nurmeksessa, ei esim. Helsingissä, Lahdessa tai muissa vastaavanlaisissa kaupungeissa.
      Siitä olen samaa mieltä, että niin Nurmeksen puustot kuin rakennukset kaipaisivat kipeästi uudisrakentamista, sillä vanha on aina vanhaa. Kirkkokadun kouluakin on turha remontoida, sillä se todella vanha rakennus ja olisi joutanut purkaa. Siihen olisi voitu rankentaa jotain nykyaikaisilla tavoilla. Samoin vanha kaupungintalo.

    • Anonyymi

      No eipä ole enää niitä liikennevaloja. Eikä niitä tarvita nytkään.

      • Anonyymi

        Ympyrä puretaan, koska se on liian haastava kunnan asukkaille. Vanhat liikennevalot haetaan varastosta ja asennetaan takaisin.


    • Anonyymi

      Turha puhua, että kun on ympyrä, niin ei tarvitse odotella risteyksen ylittämistä, välillä pitkäänkin liikenteen ollessa vilkkaimmillaan. Olen huomannut, että odottamista vierastavat autoilijat yrittävät ajaa kilpaa päästäkseen ympyrän vietäväksi. koskahan seuraavan kerran paukkuu kunnolla.

    • Anonyymi

      Nurmes 😍

    • Anonyymi

      Kyllä sitä ympyrään pääsyäkin jonotetaan ja sitten kun reitti aukeaa, niin varokaa pyöräilijät ja jalankulkijat sen jälkeen. Lieksan tiellä oleva ympyrä toimii turvallisesti, koska jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat tunnelin kautta, eivätkä pyöri autojen seassa.

    • Anonyymi

      Polkupyöräilijänä ylitän tien muualta, jos ympyrässä on paljon liikennettä. Osa autoilijoista nimittäin ei väistä ja osa ei edes näytä vilkkua, että on tulossa pois suojatietä ylittämään. Sen kyllä huomaa ketkä siellä ratin takana kulkee myös kävellen tai pyörällä ja ketkä kulkee vain autolla.

      • Anonyymi

        Liioittelet, ympyrässä pyörii ruuhka-aikaan ehkä 2 autoa tunnissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liioittelet, ympyrässä pyörii ruuhka-aikaan ehkä 2 autoa tunnissa!

        Liioittelet, ehkä 1 auto per tunti kiertää ympyrää.


    • Anonyymi

      Hienot on jouluvalot!

    • Anonyymi

      Liikenneympyrähirviö soveltuu hyvin erittäin rumaan Porokylän keskustaan, ovat kuin paita ja peppu. Liikennevalot olivat ainoa positiivinen muisto Porokylän viinakauppareissulta, nyt ei ole enää mitään, mutta eipä siellä ole pakko käydäkään.

    • Anonyymi

      Näyttäisi olevan nimensä mukainen yliajettava liikenneympyrä, oikomiseen osallistuu lähes kaikki autoilijat, varmaan ajetaan kohta suoraan yli. Lieksantiellä on malliesimerkki turvallisesta ja toimivasta liikenneympyrästä, jossa pyräilijät ja jalankulkijat eivät pyöri autojen seassa, vaan kulkevat tunnelin kautta.

    • Anonyymi

      Totuus on pimuissa! 🙋🏻‍♀️👱🏿‍♀️

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä! Pimut! 🥰


    • Anonyymi

      Outoa!

    • Anonyymi

      Pänniipä selvästi tätä kirjoittajaa. Nyt on asiat paremmin kun liikennevalot on vaihdettu liikenneympyrään. Joissakin liikennevaloissa on kamerat. Olikohan Nurmeksen liikennevaloissa kamerat. Jos oli valvontakeskuksessa ovat voineet nähdä Nurmeksen liikennettä kamerassa.

    • Anonyymi

      Pääkaupunkiseudulle muuttaneet. Ottakaa vaimo Nurmeksesta jos teillä ei vielä ole vaimoa. Pitkä on matka ajella sieltä pääkaupunkiseudulta. Tulkaa junalla hakemaan vaimo, juna vielä kulkee joka päivä. Terveisin: Sissi.

      • Anonyymi

        Joensuu- Helsinki junarata suljetaan vuodeksi siltaremontin vuoksi.


    • Anonyymi

      Vuosi vaihtuu...

    • Anonyymi

      onks nuses bad dragoneit?

      • Anonyymi

        Mitä ne o? Ainakaan ei oo saimaan norppia, vaikka jotkut niin väittää!


    • Anonyymi

      Humoristinen analyysi Nurmaksesta.

      Oikeasti, tilanne ei olen noina paha :)

    • Anonyymi

      Pienet paikkakunnat pysyy pienenä, koska pienille paikkakunnille ei oteta uusia asukkaita. Tiedän erään pariskunnan jotka olisivat halunneet muuttaa Nurmekseen, mutta asunnon vei blondi. Heidän sukulaispoika olisi muuttanut talomme ns. ykköshuoneeseen. Ei toteutunut suunnitelma em. syystä. Joku täällä suosii vain blondeja vaikka monta on vuokranmaksu kyvytöntä. Varsinkin naisia ja asunnon pitää olla iso että sellainen köyhä sopii yksin asumaan. Vieraansakin on häätänyt asunnostaan. Ihan itse.

    • Anonyymi

      Nurmes on erikoinen Pielisen rannalla oleva kaupunki, kun rajoitetaan Pielisen käyttöä sulkemalla rantaan meneviä teitä. Hyvärilän matkailukeskuksessa on kieltomerkit jo piha-alueella, että lähemmäs rantaa ei ole autolla asiaa. Kannaslahdelta kaupunki myi ranta-aluetta sellaiselle ostajalle, joka välittömästi kielsi rantaan menevän tien käytön ja liikkumisen oikein liikennemerkein. Tämänkin rannan käyttäjille lähin paikka on usean kilometrin päässä Bomballa, missä auton voi viedä rantaparkkiin. Aika röyhkeää käytön rajoittamista, kun Pielisen pitäisi olla niin matkailijoiden, kuin paikallistenkin asukkaiden vapaassa virkistyskäytössä.

    • Anonyymi

      Nurmes on hieno paikka asua, kun asioita ja alueita kehitetään tasapuolisesti. Ehkä parempaan ollaan nykyisin menossa, kun kaikki tietävät ovat vähenemässä.

    • Anonyymi

      Autopalm Oy

      Ostetaan kaikken laisia autoja jopa asuntoautoja tai vaunuja myös vialliset käy tai katsastamaton myös loppu lunastus onnistu nytt on mahdollisuus päästä autostasi eroon tai jos seiso ylimääräisenä pihassa

    • Anonyymi

      Seisojalla on tärkeä tehtävä.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe