Oxiklorin,väsymys

ljb

Mulla aloitettiin reumalääkitys 3vko sitten.Syön Oxiklorinia, ja tunnen itseni yli väsyneeksi.Loppuviikolla aamulla nouseminen töihin alkaa tuntua ylipääsemättömältä.Kun viikonlopun nukun varastoon, niin alkuviikko menee kohtalaisesti.Onko jollain muilla samaa kokemusta tästä lääkkeestä?Entä miten auringonotto kesällä,kun selosteessa lukee,ettei saisi oleskella auringossa,vaan olisi hyvin suojauduttava?Viekö reuma hemoglobinin anemialle?

42

35974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6 vuotta sairastanut

      Minuakin joku väsyttää. En tiedä, onko se Oxiklorin, kun syön nivelreumaani kolmea muutakin lääkettä.

      Ihoni palaa herkästi Oxiklorinin takia, joten aurinkoa en voi juuri ottaa.

      Hemoglobiinini tippui alle sadan jossain vaiheessa. Apteekin rautalääkkeet eivät sopineet. Toisista tuli ripulia, toisista ummetusta. Hb kohosi luontaistuotekaupan rautalääkkeellä ilman haittavaikutuksia, ja on myös pysynyt hyvissä lukemissa.

    • wat2

      Oon huomannu saman Oxiklorinin käytön aikaan, et välillä on tosi vaikeeta pitää ees silmiä auki, varsinkin jos joutuu vaan istumaan paikoillaan pitkän aikaa. Kokemuksen mukaan ulkoliikunta auttaa vähäsen väsymykseen ja päiväunet, jos on mahdollisuus ottaa jossain välissä pienet nokoset. Tottakai ite sairauski väsyttää, varsinkin jos nivelet on tulehtuneet.

      Auringonotosta en tiedä...kannattaa tietenkin varoa suoraa auringonpaistetta. Eihän se kenellekään oo järin terveellistä käristyä monta tuntia auringossa.

      Hemoglobiiniarvoista...joillakin voi laskee arvot, joillain pysyy ihan samoissa lukemissa.
      Itelläni hemoglobiini on laskenu lääkityksen takia sellaset 10-20. Hemoglobiiniarvot voi tietenkin käydä tarkistuttamassa, jos väsymystä ja muita anemian oireita tuntuu olevan.

      • ljb

        Kiitos vastauksesta.Täytyy varmaan ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa ulkoilla.Olen aina ollut laiska liikkuja.Tuo auringonotto harmittaa.Olen aina ollut kova olemaan auringossa,enkä ole vielä palanut.Mutta ensi kesä sen sitten näyttää.Kaikkea hyvää jatkoon!


    • kokemusta on

      Jos aloitit ensimmäisen reumalääkkeesi vasta kolme viikkoa sitten, väsymyksen syy on se reuma.

      Reuma-arvojen ollessa korkeat, kuvaan kuuluu mm. kipujen, kuumeilun ja horkan lisäksi mieletön KAATOVÄSYMYS. Kun lääkkeet alkavat vaikuttaa, väsymyskin hellittää.

      En tiedä väsyttääkö Oxcilorin joitakin, minua ei ainakaan. Unennäköön se kyllä vaikuttaa, toiset näkevät painajaisia ja toiset taas hurjia seikkailuja Oxcilorinin kylkiäisinä.

      Onko Oxiclorin on ainoa reumalääkkeesi? Tuskin se pelkästään auttaa. Yleensä se on vain yksi yhdistelmälääkkeistä, mikä tarkoittaa että useamman lääkkeen yhtäaikainen ottaminen antaa nykyään aika hyvän tuloksen.

      Oxiclorinin käyttö voi kyllä reagoida auringon kanssa ja aiheuttaa esim. aurinkoihottumaa. Lääkkeen ottamisessa suositellaan välillä taukoja, joten ainakin etelänmatkojen ajaksi se on syytä keskeyttää. Itse olen juuri kahden tunnin kuluttua lähdössä reissuun, ja kun uni ei tule nousin tähän päätteelle. Matkan takia lopetin Oxiclorinin ottamisen jo helmikuun alusta.

      Reumapotilaille suositellaan päivittäistä vitamiinipilleriä.

      • ljb

        Oletkin juuri nyt matkalla,kun laitan tätä vastausta.Minulla ei ole muuta lääkitystä kuin tämä Oxiklorin ja Naprometin.Sain kortisonipiikin ranteeseen 3:n kerran, koska en halua syödä sitä.Söin sitä jalkaani viimevuonna runsaat 6kk:ta, ja mulla oli koko aika pöhö-olo.Otin sitten kyllä Nesteminiä(luontaiskaupasta)hieman helpotti.Kuulemma jos tällä lääkityksellä jotain helpotusta ei vaihdeta uusiin.Mutta huhtikuussa kontrolli.On kyllä vieläkin vaikea uskoa,että tää olisi reumaa.Mutta kai lääkäri sitten tietää.Toivottavasti matkasi oli onnistunut.Onko lämpimässä kesäilmassa helpompaa säryn kanssa?Olen tehnyt sellaisen havainnon, että sään vaihtelut tuntee helposti kipeässä nivelessä.


    • Oinas -74

      Heips! Tykkään myös ottaa kesällä aurinkoa. Mulle reumalääkäri sanoi, että voin pitää kesällä parin kuukauden tauon oxiklorinista. Näin olen tehnyt parina kesänä. Sun kantsii kysyä lääkäriltä asiasta. Mukavaa alkavaa kevättä! :)

      • Elli

        Kun on vasta aloittanut reumalääkityksen, ei missään tapauksessa kannata vielä ensi kesänä pitää taukoja lääkityksessä. Sairauden hoito pitäisi olla tuossa vaiheessa ykkösasia.


      • ljb

        Kiiti vinkistä.Pidän todella auringonotosta, ja ihoni ei pala normaalisti, vaikka olen huono käyttämään aurinkovoiteita.Tietenkin sen jälkeen rasvaan kunnolla.Toivotaan, että kesällä saamme nauttia satettomasta ja aurinkoisesta ilmasta.


      • nilkku
        ljb kirjoitti:

        Kiiti vinkistä.Pidän todella auringonotosta, ja ihoni ei pala normaalisti, vaikka olen huono käyttämään aurinkovoiteita.Tietenkin sen jälkeen rasvaan kunnolla.Toivotaan, että kesällä saamme nauttia satettomasta ja aurinkoisesta ilmasta.

        Viime kesänä yritin olla eka kerran ilman Oxiklorin-lääkettä syötyäni sitä yli vuoden, mutta reuma ilmoitti melkein heti aktivoitumisen merkkejä. Siis Trexan ja Prednisolon ei riittänyt minulle. Oxiklorinissa on se hyvä puoli, että estää maksa-arvojen nousua.


    • Pulla

      Tiedän, että reuma voi väsyttää itsessäänkin. Mutta syy miksi kirjoitan on se, että itse olen syönyt samaan sukuun kuuluvaa lääkettä ja ilmeisesti sen seurauksena olen menettämässä näköäni. Jos silmissäsi tuntuu vähänkin "ihmeelliseltä" tai sinulla on jo valmiiksi verkkokalvon sairauksia niin ole varovainen ja keskustele lääkärisi kanssa vielä tästä lääkkeestä.
      Itse söin noin puoli vuotta ja tunsin kuinka silmissäni oli epämääräinen omituinen olo. Sen jälkeen huomasin, että näköni oli heikentynyt. Kun luin näin hetken lukemisen jälkeen tekstin kuin joku olisi kirjoittanut päälle uuden kerroksen tai alleviivannut koko tekstin. Nyt tilanne on se, että näen jonkin aikaa lukea kirjaston isotekstisiä kirjoja, mutta vähän ajan kuluttua ilmestyy päällekkäisyys. Olen käynyt säännöllisesti silmäpolilla ja minulle on tehty varjoainetutkimuksia silmiin, mutta mitään selkeää syytä ei vaivaan löydy. Esimerkiksi silmänpohjanrappeumaa mihinkä oireeni viittaisi.
      Tällä hetkellä laseilla korjattu näköni on vas. silmä 0.3 ja oik. silmä 0.6 kun yleensä ikäisilleni ihmisille saadaan näkö korjattua 1.0. Tyksin lääkärit ovat vain ihmeissään, ja epäilevät lääkkeen syyksi. Laaseriakaan ei voida käyttää kun hoidetttava alue on ihan keskeisen näön alueella. Arpi tekisi silmän ihan sokeaksi.

      • ljb

        Kävin juuri tänään silmälääkärillä.On ollut sellainen tunne, etten näe, vaikka kumminkin näen.Luulin että lasini ovat menneet liian heikoiksi.Minulla on kaukonäkö heikko,vahvuudet -3.5.Kaikki oli kuulemme kunnossa, ja lasit ovat muuten hyvät,paitsi oli tullut likinäköä.Joten nyt täytyy opetella käyttämään kaksiteholaseja.Silmälääkäri painoittikin, että vähintään kerran vuodessa täytyy käydä mahdollisemman rappeuman vuoksi.Ihmetteli ettei oma lääkärini ollut maininnut tästä mahdollisesta lääkkeen vaikutuksesta.Mutta onneksi kaikki oli hyvin.Ikävää että sinulle on käynyt noin ikävästi.Varmaan vaikeuttaa paljon jokapäiväistä elämää.Eikö täällä ole ketään experttiä, joka osaisi auttaa sinua?


    • ZYMI

      Alotin oxkl. n. 2,5kk. sitte(sekamuotoiseen sidekudostautiin)!...olen koko elämäni ollu hyperaktiivinen ja kärsinyt unettomuudesta!nyt sit en pysty pitää silmät AUKI!APUA MIKÄ FIILIS!
      EN OO ELÄESSÄNI OLLU NÄIN VÄSYNY!!!!EN YMMÄRRÄ!IHANAA KUULLA ET MUILLAki on samoja kokemuksia!
      kaipa se sit on oxikl.!eilenkin nukuin 15h putkeen.....

      • tsr

        Sain tuollaiseen "sekamuotoiseen sidekudostautiin" myös Oxiklorinia. Juuri ennen hoidon aloittamista olin "itselääkityksellä", eli söin pientä annosta astmaani tarkoitettua kortisonia. Olo oli tosi pirteä ja pystyin käymään töissä kivuista huolimatta (ja nivelet tosi tulehtuneita monessa paikkaa). Nyt aloitin Oxiklorinin n. viikko sitten ja väsymys on ihan tolkuton. En kyllä löydä muuta syytä äkkiä alkaneeseen väsymykseen kuin tuo lääke. Ja vielä pohjalla on jo valmiiksi silmänpohjarappeuma... Mitähän tästä seuraa...


      • Ulalla oleva

        Hei! Mulla määrättiin eilen tämä sama lääke epäilys sle mutta eikö tähän sairauteen ole muuta lääkitysta kun se kuitenkin aiheuttaa näinkin paljon haittaa sivuvaikutuksena. Luin täsätä sairaudesta ja siinä sanottiin että moni voi olla ilman lääkitystäkin.
        Ihme jos ei ole muita vaihtoehtoja kun tietää kuinka paljon lääkkeitä muutenkin tuputetaan ihmisille.


    • sle

      Olen syönyt oxikloria sle:hen puoli vuotta. Väsymykset ovat olleet kausittaisia. Välillä on tosiaan niin väsynyt, että ei meinaa ylhäällä pysyä. Pari tuntia niin olisi jo päikkäreiden aika.

      Välillä vasymykset menevät ohi, mutta mielestäni olen koko ajan tavallista väsyneempi. Ulkoilen ja olen aktiivinen, mutta väsykausina edes se ei auta.

      Onko mulla ollut pahoja vatsakipu oireita. Minulla on ja yleensä maha tulee kipeäksi syömisen jälkeen. Tulee pistävää kipua ja pahoinvointia. Tätäkin on ollut sen lääkkeen syönnin ajan.

      Mutta lääke kuitenkin autaa tautiin ja kivut on poissa. Se on pääasia.

      Ja onko teille muuten jokin kipulääke mikä auttaa? Itse syön Dolania, se auttaa, mutta on kolmiolääke.

      • Mä ja sle

        Olen sairastanut SLE:tä joitain vuosia, diagnoosi tehty 2,5 vuotta sitten. Minulla on käytössä Oxiklorin, väsymys kausittaista ja näinä kausina olen todella uupunut (makaan sohvalla ja kotityöt jää tekemättä, välillä olen sairaslomalla sillä työmatka 30 km olen nukahtaa matkalla). Tällä erää vointi ok, mutta lääkärini sanoi että kun seuraava väsymyspuuska tulee ja jos se vaikuttaa samanlaiselta kuin yleensä, otetaan kortisonikuuri. Sen pitäisi auttaa väsymykseen.

        Auringossa olemista pitäisi välttää tietääkseni myös silmäoireiden takia.


      • GHeds
        Mä ja sle kirjoitti:

        Olen sairastanut SLE:tä joitain vuosia, diagnoosi tehty 2,5 vuotta sitten. Minulla on käytössä Oxiklorin, väsymys kausittaista ja näinä kausina olen todella uupunut (makaan sohvalla ja kotityöt jää tekemättä, välillä olen sairaslomalla sillä työmatka 30 km olen nukahtaa matkalla). Tällä erää vointi ok, mutta lääkärini sanoi että kun seuraava väsymyspuuska tulee ja jos se vaikuttaa samanlaiselta kuin yleensä, otetaan kortisonikuuri. Sen pitäisi auttaa väsymykseen.

        Auringossa olemista pitäisi välttää tietääkseni myös silmäoireiden takia.

        Näin yleisohjeena totean, että aina kannattaa lukea lääkkeen tuoteseloste ennen kuin alkaa sitä käyttämään, nämähän saa kätevästi myös netistä ja tarvittaessa vieläpä äänitiedostonakin.

        Eli täältä: http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=736&i=ORION PHARMA_OXIKLORIN

        ja siellähän se väsymys on mainittu haittavaikutusten yhteydessä ja aika paljon muutakin...


    • Päpsy

      Olen sairastanut reumaa reilut 30 vuotta, välillä olen ollut ilman lääkeitä jopa neljäkin vuotta ja sitten tulee taas huonompi kausi, jolloin on aika rankka lääkitys, mm. Salazopyriniä, Prednisolonia ja Oxiklorinia särkylääkkeet päälle. Joka kerta kun reuma "riehaantuu" niin tulen mielettömän väsyneeksi, sanonkin että olen "kuolemanväsynyt". En sitten tiedä johtuuko se sairaudesta, vai kovasta lääkityksestä, ehkä molemmista. Minäkin nukun viikonloppuna paljon, jotta edes alkuviikko menisi suht "normaalisti" töissä, illat lähestulkoon nukun... Eli aikas samanlaisia kokemuksia on minullakin. Aneeminen olen minäkin, joten se liittyy reumaan.

    • Lisää purkista

      Käsi sydämelle!

      Ettekö syö lisäravinteita? Reuma on ankara tulehdustauti ja kuluttaa elimistön ravintovaroja. On itsestään selvyys, että väsyttää, ellei huolehdi lisäyksestä.

      Minä syön runsain mitoin antioksidantteja ja hivenaineita, mutta ei kyllä väsytäkkään. C-vitamiinia menee nyt kesälläkin 1000 mg joka aamu marjoissa, vihanneksissa ja hedelmissä tulee lisää C-vitamiinia.

      Puhumattakaan talvella, kuinka moni teistä syö 1000 mg c-vitamiinia ravinnon lisäksi?

      Ja D-vitamiini on elinehto. Syö 250 µg /päivä D-vitamiinia talvisaikaan. Ja se tuntuu olevan vain hyväksi.
      Älkää saitailko, lääke ei ole ravintoa. Ottakaa lisää purkista jos ette halua kiduttaa itseänne uupumuksella

    • Jennir

      Onko kukaan huomannut Oxiklorini lääkityksen aikana sydämen sykkeen voimistuneen? Mulla Solomet 4mg ja Oxiklorin 300mg käytössä nivelreumaan. Oxik. olen syönyt tammikuusta alkan ja nyt olen alkanut huomaamaan vasta haittaa, vatsavaivaa, näkö välillä sumea, huonovointisuutta ja sitten tosiaan tuo voimakas syke.

      • jipii oxi

        kyllä joo samoja oireita löytyy sumeutta,sykettä ja punasilmäisyyttä!!!
        liekö muilla muita silmä ongelmia kuin sumeutta?


      • Danone
        jipii oxi kirjoitti:

        kyllä joo samoja oireita löytyy sumeutta,sykettä ja punasilmäisyyttä!!!
        liekö muilla muita silmä ongelmia kuin sumeutta?

        toi punasilmäisyys voi olla muuten ihan itsenäinenkin, lääkkeestä riippumaton oire :)


    • elämä siedettäväksi

      Joopas, saas nähdä kuin käy. Lueskelin tossa immeisten kertomuksia Oxikloriinista. Mulla se alkaa tänään, ebetrex pistoksen ja prednisolon(kortisoni) rinnalle. Mun pitäis n. 3-5 kk. päästä olla sit ilman kortisonia. Vähän hirvittää, kun se on mulle reuman hoidos ehdoton ykkönen. Olin kk ilman kortisonia ja se vasta väsytti, mulla se auttaa myös yleisvireyteen.

    • ei kai kalju?

      heippa! onko kellää ollu hiusten katkeilua oxiklorin lääkkeen sivuvaikutuksena? mulla alko puolen vuoden lääkkeen syönnin jälkeen hiusten katkeilu ja niitä katkeilee paljon. varsinki kostee hius katkee jos yhtään venyttää.

      • Reumaatikko

        Minulla on samaa, mutta hiukseni myös irtoilevat tavallista enemmän ja pään vasemmalla sivulla on pienoinen kalju läikkä, johtuen Oxiklorinista. Onneksi jää muiden hiusten alle piiloon.. Mulla myös ihan kamala väsymys&pahan olon tunne Oxiklorinin takia, varsinkin pari ekaa viikkoa kun aloitin lääkkeen! Talvella, kun on kylmää ja kevättalvella räntäkeleillä myös kosteaa, niveleni ärtyvät mutta kesän koittaessa oireet lievenevät huomattavasti kun on lämmintä.


      • Reumaatikko
        Reumaatikko kirjoitti:

        Minulla on samaa, mutta hiukseni myös irtoilevat tavallista enemmän ja pään vasemmalla sivulla on pienoinen kalju läikkä, johtuen Oxiklorinista. Onneksi jää muiden hiusten alle piiloon.. Mulla myös ihan kamala väsymys&pahan olon tunne Oxiklorinin takia, varsinkin pari ekaa viikkoa kun aloitin lääkkeen! Talvella, kun on kylmää ja kevättalvella räntäkeleillä myös kosteaa, niveleni ärtyvät mutta kesän koittaessa oireet lievenevät huomattavasti kun on lämmintä.

        Minulla siis lääkkeenä ainoastaan Oxiklorin, hyvin toiminut yksinään eikä lääkäri ole muita lääkkeitä määrännyt, ainut mitä sanoi, oli että voin lopettaa lääkkeen jos siitä ei tunnu olevan laisinkaan hyötyä, mutta kyllä se vaan on minulle auttanut.


    • ei kettuiluja kts

      Hei. Mulla ollaan aloittamassa oxiklorin-lääkitys. Voiko sen kanssa ottaa turvallisesti alkoholia silloin jos siltä tuntuu? Jeesustelijoille: Ei, alkoholi ei ole välttämättömyys mun elämässä ja pystyn olemaan ilmankin ja hoito toki etusijalla. Silti perussuomalaisena tykkään vetää välillä kännitkin etenkin kesäisin. Joten miten on, uskaltaako?

      • dinone

        Heippa! Ite oon ollu oxiklorinilla 3kk ja voin suoraan sanoa että ainakaan omassa tapauksessani ei alkoholin vaikutusten suhteen ole tapahtunut mitään muutosta ;)

        Lisäksi muille ks. lääkkeestä hermoileville: lääkkeen aloitettua (toki aikaa on mennyt vasta se 3kk) hemoglobiinini on noussut satasesta 118:an, senkka laskennut 54:än ja väsymys on aika lailla samaa kuin ennenkin (tauti oli pahentanut väsymystä, kun taas D-vitamiinin lisäys ja hempan nousu paransivat tilaa, lääkkeistä en osaa sanoa).
        Unet ovat samanlaisia kuin ennenkin (minun tapauksessani villejä), mutta eivät painajaisia. Lääkkeet syön siis aamupalan jälkeen.
        Alussa lääkkeet aiheuttivat lievää pahoinvointia, joten sopeuduin heräämällä aikaisemmin jolloin ulos lähtiessäni pahoinvointi oli mennyt ohi.

        Oxiklorin on ainoa reumalääkkeeni ja syön sitä Sjögrenin oireyhtymään sekä lievään nivelreumaan.


    • nappi on kliffaa

      täällä napostellaan
      trexan 2x / vk
      salazopyrin 2x 2 tabuu / päivä
      oxiklorin 1x päivä

      masentaa koko touhu. öisin en saa nukuttua kunnolla kun painajaisia pukkaa. päivisin vaeltelen väsyneenä. nytki kyynerpää totaalisen romuna.
      en tie miten täs jaksais olla positiivinen? ei tää työttömyys/rahattomuus auta kyl asiaa pätkääkään. täytyy varmaa mennä seuraavaks jonnekkin kallonkutistajal jos sais vähä positiivisempia vivahteitä korvienväliin.
      muuten joo tosiaan ton painajaisten lisäks jotenki ihmeen turvonnut/pöhöttynyt olo tullu senjälkee ku salazopyrin ja oxikloriinin syönti alko.
      tosiaa ei oo pitkä aika ku kauhistelin kuinka mummi joutuu syömään noin 6 lääkettä per päivä. nyt ollaan ite siin jamas et vedetää 5-8 nappulaa päiväs.
      eipä osannu terveyttäkä arvostaa yhtää enneku tää tauti iski.

      • robotti7

        Mulla sama lääkitys kun sulla. Olen aloittanut reilu kk sitten. Mutta jatkuva päänsärky ja pahoinvointi vie voimat. Lihonnut olen 5 kg, varmaan kun olen joutunut rajoittamaan liikuntaa. Nivelreuma on sormissa, puristusvoima kadonnut.
        Kuinka kauan pitää kestää sivu oireita? pää halkeaa.


    • vihainen omainen

      Rakkaalleni tohtori määräsi oxiklorinin nivelreumaan. Oxiklorin oli tehokas. Mutta joidenkin vuosien kuluttua puhkesi anemia joka todettiin akuutiksi leukemiaksi. Rakkaani on nyt kuollut. Suvussamme ei kenelläkään ole ollut leukemiaa, eikä rakkaani syönnyt mitään muuta lääkettä kuin oxiklorinia. Voi kun emme olisi ikinä kuulleetkaan tästä, jota jotkut kutsuvat lääkkeeksi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • systemeeninen sklero

      Miun lääkelista:
      oxiklorin 300 mg
      Trexan 17,5 mg/kerran viikossa foolihapot
      Adalat oros 20 mg kolme kertaa päivässä
      Kalcipos-d 2 tablettia päivässä
      Gefilius kapseli
      Multivitamiinitabletti
      kofeiini
      nexium 20 mg 1-2 päivässä

    • yrittänyttäei....

      Seurannut tätä ketjua jo jonkin aikaa ja sivuoireet tulleet tutuksi niin paljon missä lääkkeen käyttö piti lopettaa. Kysyisin mitä olette saaneet tilalle mitä ratkaisuksi?

    • vaihtoehtomyrkyille

      Naltreksoni voisi olla hyvä vaihtoehto.

    • myymeli

      Mulla n.kuukaus sitten aloitettu oxiklorin ja kaatoväsymyksen lisäksi tullut oireena se että en muista kuinka olen mennyt nukkumaan, tai mitä olen tehnyt ennen sitä. Liekkö joku yhteisvaikutus vai johtuuko tuosta? On jo aika pelottavaa. Onko kellään tällaista??

    • potilas36

      Sain diagnoosin kilpirauhasen vajaatoiminnasta äskettäin , siihen kuului älytön väsymys joka on korjaantunut kun sain lääkkeet mutta sitten heti perään iski nivelreuma ja yksi lääkkeistä on oxiklorin. 3viikkoa olen sitä syöny nyt pilleri päivässä eikä se ainakaan väsytä tai ainakin sille tuntuu kun vihdoin olen päässy elävien kirjoihin noilta uneliailta kilppariajoilta. Oxista menee mulla vatta kuralle ja päänsärky iskee.Reumahoitaja neuvoi ottamaan joka toinen päivä tai joka kolmas päivä, ikään kuin siedätyshoitona jos rupeaisin kestämään sitä paremmin niin. Mulla nivelreuma sormissa ja oireet on jo kadonneet näinä muutamana viikkona kun lääkitys on ollut. oxiklorin aiheuttaa mulle hurjia unia mutta ei painajaisia. Välillä oon rosvo ja välillä poliisi ja sitärataa mutta ei mitään kammottavaa =)

    • sle

      Minä syön Oxiklorinia tarpeen mukaan. Alussa tuli pahoinvointisuutta, ja sitten alkoi hirveä ihon kutina. Se loppui kun harvensin annostusta. Nyt taas syön joka päivä muttei kutise, mutta hirveitä painajaisia yö yön perään.

    • Anonyymi

      Voiko kuolla siihen kun suö liikaa oxikloriiniä

    • Anonyymi

      Juu. Kyllä ja ihan jatkuvasti väsyttää!

    • Anonyymi

      AIKA vanhojakin kirjoituksia tuolla alussa, mutta naputtelen nyt omia tuntemuksiani, kumminkin.
      Minun reuma todettiin n. 2005 tai ennen. Lonkat on "varaosilla", vasen on pinnoite lonkka ja oikea totaali proteesi. Olen niitä ensimmäisiä "pinnoitettuja" Pohjois-Karjalassa, ihan "filmille" ottivat leikkauksen, mukana oli proteesin toimittaja, Ruotsista, joku "tohtori" !?
      Kipujen kanssa on pitänyt elää ja "mittarissa" on jo 70 v. ++ ikää. Ei korjaannu vaiva vanhetessakaan, kun muutkin nivelet alkavat "haprastua" ja rahista ! Itselläkin alkaa näkö huonontua, joskus jätän Oxiklorinin ottamatta, päivän tai pari ja kas kummaa näkö vähän selvenee ! Luulin, että silmälasit ovat likaisena, mutta ei auttanut putsauskaan näön tarkkuuteen. Petillä maaten ei ainakaan lukeminen suju, enää, ennen näki pientäkin tekstiä. Jo edesmennyt "tyttöystävä" ( oli yli 90v.)
      kertoi, että keski-iästä asti ollut reuma, niin vanhuudessa näöstä jäljellä vain "neljännes", joten onko tuo tulevaisuutta itsellekin. Tuskin elän noin korkeaan ikään kuin ystäväni jaksoi kilvoitella. Muuten. moni meistä reumaatikoista on empaattisia ihmisiä, niin myös tuo minun ystäväni ! Kivut valaisee ihmismielen, kärsimys kasvattaa luonnetta ! Vai onko se niin. Itse huomaan olevani paljon armollisempi toisia kohtaan, ehkä se on perintöä äidin äidiltä. +
      Ihminen kuluu vanhetessa ihan sisältäkin päin, näin on kokemukseni. Mutta kaikissa kivuissamme olkaamme onnellisia elämästä, kun elon päivät ovat jo määrätty äitiemme kohdussa, joten kestä, kestä, kirkkaamman kruunun saat, neuvoi mummoni, joka oli paljon joutunut kestämään elämässään, kipuja, surujakin.
      mutta myös sai kokea iloja, suurperheen äitinä. Nyt on vain vaikeaa päästä terveyskeskukseen tutkimuksiin, kun ennen vaivaani hoidettiin erikois-sairaanhoidossa, niin nyt olen terveyskeskuksen jonossa, odottamassa lääkärille. Omahoitajan kautta saan yhteyden, mutta tuntuu siltä, että vanhemmat ihmiset alkavat olla terveyden hoidossa ns. ongelmajätettä ! Työ ikäisiä kyllä hoidetaan, mutta vanhemmat saavat mennä entisillä "opeillaan" kotona. Sitkeästi kyllä yritän saada edes ohjeita, miten osaisin hoitaa itseäni, kyllä se on tuottanut tulostakin, jossain määrin. Ajattelen, että jos meitä sairaita ei olisi, niin ei tarvitse koko terveys - sektoria pitää verovaroin yllä. MUTTA , ei ihminen elä ikuisesti maanpäällä kehossaan, vaan loppu tulee kaikille joskus, sen kun huomaisisivat myös päättäjät, että hekin vanhenevat ja voivat sairastua, että tämän päivän päätökset voivat osua heidänkin eteen joskus ! Nyt vain joukolla, sinnikkäästi voimia jokaiselle meille itse hoitoon ja "pommitetaan" terveydenhoitoa, että saamme nauttia elämästä, edes vähimmissä kivuissa. Elämä kantaa meitä jokaista ! Nautitaan päivästä, kerrallaan !

      • Anonyymi

        Kivasti kirjoitettu! Aloitin Oxiklorinin hiljattain. Tuntuu auttavan niveliin mutta väsyneempi olen ollut. Paina vaan päälle sisulla terveyskeskuksen kanssa! Tilanne on kamala. Hoitoa pitää saada niin vanhojen kuin nuorten!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kivasti kirjoitettu! Aloitin Oxiklorinin hiljattain. Tuntuu auttavan niveliin mutta väsyneempi olen ollut. Paina vaan päälle sisulla terveyskeskuksen kanssa! Tilanne on kamala. Hoitoa pitää saada niin vanhojen kuin nuorten!

        Nivelreuma diagnosoitiin v. 2019 aloitin Trexan 15 mg/vko ja Oxiklorin 300 mg /vrk. Hiukset ovat lähteneet ohimoilta ja hiukset myös harvenevat vauhdilla. Olen 69 vuotias nainen. Onko muilla kokemuksia kyseisistä lääkkeistä ja hiustenlähdöstä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe