PPO osuuskuntakokous 2018

Kuka_vastaa

Tiedustelin allaolevaa ylivieskan palstalla mutta hiljeni keskustelu kokonaan. Heräsi uusia kysymyksiä.. eikö he saa vai eikö he uskalla tai eikö he osaa vastata ? Todellisuudessa He eivät halua..kun...

Mitä on osuustoiminta? 
Eettiset arvo
- rehellisyys
- avoimuus
- yhteiskunnallinen vastuu
- muista ihmisistä välittäminen

Osuustoiminta on osuuskunnan puitteissa tapahtuvaa taloudellista, sosiaalista ja/tai kulttuurista toimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota jäsenilleen näiden tarvitsemia hyödykkeitä ja palveluksia mahdollisimman edullisin ehdoin sekä jäsenten hyvinvoinnin turvaaminen.
Uusi osuuskuntalaki antaa mahdollisuuden jakaa ylijäämää meneillään olevalta tilikaudelta laaditun, osan tilikautta kattavan vahvistetun tilinpäätöksen perusteella. Edellisen tilikauden ylijäämän jako on mahdollista, jos se on vapaata omaa pääomaa, josta varojen jako on mahdollista.
Palautus voi olla niinikään suurempi kuin merkintähinta

Onko Osuuskunta PPO ylläolevien arvojen ja muun toiminnan osalta ajan tasalla ?
Vai olisiko toiminnassa kehitettävää jäsenien kannalta jossain asioissa ?

Miten jäsen voi vaikuttaa päätöksiin ?

22

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TurhaaKyselet

      Mitä meet tiedustelemaan sellaista asiaa johon tiedetään jo etukäteen ettei siihen kukaan vastaa.. ja ilmeisexti juuri noista mainituista syistä. Joku lausui että hallinnon on pitänyt allekirjoittaa salassapito sopimus tai potkitaan ulos porukasta. Se jos mikä on sitä paljon kuulutettua avoimuutta !

    • ArvonAnalyysit

      Voisko syynä olla allaolevaan lausumaan liittyvä syy : oisko tullut jotain esille ?

      Tilintarkastajalle annetaan varoitus jos tämä on huolimattomuudesta tai varomattomuudesta menetellyt tilintarkastuslainsäädännön vastaisesti, rikkonut velvollisuuksiaan tilintarkastajana tai muuten perusteettomasti menetellyt tavalla, joka on omiaan alentamaan tilintarkastajien ammatillista luotettavuutta ja arvoa.

      Mikäli on olemassa asiaa lieventäviä seikkoja, tulee tilintarkastajalle varoituksen sijasta antaa vain huomautus. Sekä varoitukset että huomautukset merkitään Keskuskauppakamarin ylläpitämään tilintarkastajarekisteriin, jonka tiedot ovat yleisesti kaikkien saatavilla.

      Vakavammissa tilanteissa valtion tilintarkastuslautakunta peruuttaa koko rikkeen tehneen henkilön hyväksymisen tilintarkastajaksi, eikä hän siis enää voi harjoittaa tilintarkastusta. Näin toimitaan, jos tilintarkastaja on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta toiminut tilintarkastuslainsäädännön vastaisesti.

    • HerätysKommentti

      Minusta Osuuskunta PPO:n kokouksessa lausui yksi henkilö hyvin niin hallinnolle ja toimitusjohtajalle sopivan ohjeen :

      Asioiden paljous usein näköalat peittää,
      Anna silloin rohkeus syrjään kaikki turha heittää.
      Anna nähdä olennainen, 
      Siitä olla riippuvainen

    • PpoSkotti

      Onko joku invala vikisijä muuttanut märyjärvelle?

      • PerusteetHeikkoja

        Näkyy ..kitisijä viiksivallu kommentoivan kun on vahat loppu eikä pysy mikään pystyssä.
        Sillä on varmaan uutisvahti näille keskustelupalstoille kun joka palstalka "invaloi" kun on aivoton ja kykytön tyhjän kassan vartija.. HahHahHah..


    • seleväkoijaus

      Kun Korpitassi myi PPO:n Elisalle oli Elisan kurssi noin 15€ nyt pyörii noin 38€. Onhan välillä kaapattu jo Anviakin. Diili oli siis Elisalle kertakaikkisen hyvä mutta PPO:lle ei. Riidat alkoivat kun se Korpitassi myi omin päin nimineen kaikkineen PPO:n. Hintakin oli aivan jotain muuta kuin olisi pitänyt olla. Kumallista on vielä sekin, että myyjää ja ostajaa edustaa nytkin sama lainoppinut. Lisäksi kaikki on perin salaista, vaikka onhan tietoja vuotanut ja vuotaa edelleenkin, onneksi.

    • jaksaatätä8

      Tämä Askotti meuhkaa ja kehuu PPO:n hallintoa ylitsevuotavasti maasta taivaaseen. Kuinka paljon on tämä Askotti sitten kartuttanut Ppo:n omaisuutta, siitä tämä Askotti ei ole koskaan maininnut. Askooti ei ole koskaan vastannut mihinkään kysymykseen muuten kuin, ”wituttaa ja invalan köyhät ”. Omistajat kautta pitäjän eivät voi vaikutta PPO:n toimintaan millään lailla kun jäsenaloitteita ei saa tehdä vaikka laki niin ”lupaakin”, kokoukset järjestetään niin, että suurin osa omistajista ei pääse kokouksiin, kokouspaikaksi järjestetään lainvastaisesti aina Raahe vaikka laki sen kieltääkin. Kokouksia ei uskalleta pitää Ylivieskassa vaikka laki edellyttäisi sitä. Pelko on, että nykyinen hallinto saisi lähteä kävelemään. Jäsenistöllä ei siis ole minkäänlaista mahdollisuutta ohjata omistamaansa osuuskuntaa. Sitä ohjaa pieni klikki joka on muninut sen verran paljon, että eivät voi antaa opposition tulla sisäpiiriin. Suomessa tämä on mahdollista, koska viralliset valvojat ovat verkostossa mukana.

      • AsKoooooti

        Nytkö jo märyjärvenkin köyhät kitisevät?


      • TyhjäLipasKolisee

        Heinähattujen lakeijako siellä urputtaa ? Usko jo ettei sinua arvosta kukaan vaikka kuinka taittelisit pieleen tai heiluttelisit ahterias .. muillekkin kuin kykypojille..


    • TilitTarkastukseenEnsin

      Onkohan "mies maalla, merellä vellihousu" preefannut meidän uutta edustajaa hall7nnossa hänen aikanaan käydyistä oikeus-ja viranomaisselvityksistä tehtyjen virheellisten päätösten ja toimenpiteiden osalta. Oletus on ettei.. siinä vois mukaan houkuteltu yllättyä miten raukkamaisesti juntataan jäsenien rahoja käyttäen tehtyjä oikeita esityksiä ja valintaesityksiä nurkkaan mielivaltaisilla toimenpiteillä hallinnon hyväksyen kaiken "totuutena" kun sen esittää pääpalkollinen ja sen farisealaiset tukihat.
      Kaikilla vain tavoitteena saada mahdollisimman paljon hyvää itselleen.. ahneus huipussaan..
      Saakohan edes etukäteen analysoitavaksi viime vuoden tulostiedot vai esitetäänkö vain "rajoitetun evidenssin" saaneiden maksettujen tilintarkastajien liirum-laarumia sisältävä muka tarkastuslausunto..

    • OlithanSinäkinJonossa

      Kyllä Ylivieskalaiset on jo kyllästyny nuihin sun pahanolo höpötyksiin, siksi hiljeni ja muutkin palstat hiljenee. Vuosikausia kun tuota samaa jauhaa.

    • jaksaatätä

      On tullut mielenkiinnolla seurattua jäsenien rahojen sijoittelua ja niiden ympärillä tapahtuneita toimenpiteitä joita hoitamassa on valitut edustajat.
      Tulee mieleen sellainen vahva käsitys ettei joukossa ole yhtään sellaista henkilöä jolla olisi aivot ja jotka ymmärtäisivät lukemaansa tai kuulemaansa, eikä lukutaidon liäsnä ole myöskään laskutaitoa.
      Kaikilla varmaan kiiluu silmissä vain suuret kokouspalkkiot ja heille esitettyinä eteentuodut ihan päin prinkkalaa olevat laskelmat ja visiot. Onko näin ?
      Uskaltaakohan kukaan vastata näkemyksensä kun tulen sitä kysymään ? Mielenkiintoista.

      Osuuskunta PPO:n eli Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan rahat on nyt toiminimen Sijoitusosuuskunta Arvon hoidettavana. Sitä hallinnoi hallintoneuvosto ja käsikassarana toimii hallitus joka koordinoi palkkalistoilla olevaa henkilökuntaa jne.. osuuskunnan sääntöjen ja muiden lakien ohjaamana.

      No rahaa oli aikoinaan myynnin yhteydessä julkituodusti 180 M€ jonka piti kasvaa sijoittamisella kaksinkertaiseksi muutamassa vuodessa.. jos kysymys olisi ollut kunnon sijoitustoiminnasta.
      Summasta on jaettu " Jättikorkona" ja pikkumurusina jonkun ,voi kai sanoa ylijäämän palautuksena mutta yhtään, siis ei yhtään ole pääoma kasvanut vaan päinvastoin jälellä on jotain 90 M€ eli missä on ne tuottavat elementit ja sijoitusinstrumentit joilla jäseniä on hemmoteltu joka vaiheessa..niillä tehdään tuottoa josta jaetaan suurta osuuskorkoa. Kissanviikset rahaa kuluu vain isosti kiinteisiin kuluihin joita ylimitoitettu hallinto ja toimistohenkilöstö aiheuttaa, mutta yhtään.. siis yhtään tuottavaa omaa sijoitusta en ole nähnyt enkä myöskään kuullut kenenkään muun todenneen.
      Kaikki toimenpiteet on ollut joka vaiheessa pääoman syöntiä ja oman rahan jakoa mutta ilman yhtäkään oikeaa tuottavaa sijoitusta ei ole näkynyt eikä tällä menolla jota saa lukea tapahtumista tule näkymään niistä " sijoituksista" joita nämä valitut asiantuntijat esille tuo.

      Onko todella niin ettei tajuta tai kertakaikkiaan haluta toimia kuten jäsenet on henkilöt valitessaan olettaneet heidän edukseen vaan onkin vain tarkoitus sinne omaan pussiin hamuta niin paljon ja kauan kuin sitä pääomaa on syötävissä ?

      Ei sitä valitettavasti voi kyllä pankkitiski henkilöltä vaatia mitään innovaatioita kun hän jakaa yhteistä rahaa ilmeisesti ystäväpiiriensä toimijouille , eikä niiden tuotto- tai korkopolitiikasta osaa kukaan hallintoedustaja edes kysyäkkään mitään, voihan se olla ettei uskallakkaan nostaa kissaa pöydälle jos sitä joutuu paitsioon ja saa lähdöt seuraavassa jakotilaisuudessa.

      Ymmärrys hoi, äly älä jätä.. ei se tule takaisin

      • OlithanSinäkinJonossa

        Joo ei tuu järkitakasi vaikka kuin täällä kirjoittelee. Päinvastoin se menee.


    • KotinKantit

      ..ei mene jakeluun millään, miten hän tekee tuossa bisnestä.. kertokaa ihmeessä ?
      Vähennetäänkö johtajia..henkilökuntaa..mitä synergiaetuja tuo ?

      Saneral-Pisaron..sijoittaja Ahola ja Arvo menevät kompukseen .. jotka toimivat yhteistyössä
      Arvo Sijoitusosuuskunnassa ollaan asiasta samaa mieltä. Lisäksi laajempi palvelutarjonta saman katon alta nähdään asiakkaiden eduksi.

      - Yksityishenkilöillä on paljon varallisuutta kiinni kiinteistöomaisuudessa ja yleensä siitä halutaan pitää hyvää huolta. Joskus voi olla vaikea löytää tärkeille remonteille luotettava tekijä. Haluamme tehdä valinnan helpoksi ja tarjota mahdollisimman laajan palvelukirjon saman katon alta, kertoo Arvo Sijoitusosuuskunnan sijoitusjohtaja Kati Peltomaa.

      No kerro missä asioita voi saada esille ? Osuuskuntakokouksessako.. ?
      Älä unta nää.. tiedät sen kyllä kun olet torpedoimassa joojoo porukassa kaikki esitykset.. miten omat bisnekset nyt meneekään ?

    • jaksaatätä

      Vaan yksi on mietityttänyt eli tämä nykyisen toimitusjohtajan kuvio.

      Hän ilmoittaa omasta halustaan siirtyvänsä alempaan tehtävään PPO:ssa (hänet tuntien ei ole vapaaehtoisesti mahdollista) ja HPJ kertoo, että hän alkaa vt. toimitusjohtajaksi ja rauhassa katsellaan uusi toimitusjohtaja.

      Tällaiselle toiminnalle olen keksinyt vain yhden syyn (vaihtoehtona siis potkut vs heti):

      HPJ haluaa, että kevään osuuskuntakokouksessa on vielä paikalla syntisäkki, jonka kontolle voidaan laskea huonot sijoituskohteet, huono osuusmaksun korko, sääntöjen rikkominen ja huonot välit omistajiin. Uusi HPJ voisi tämän jälkeen aloittaa ns puhtaalta pöydältä uusine mieleisine ja ammattitaitoisine toimitusjohtajineen.

    • HeinähatuilleAihe

      PPO:n tilanne on koko ajan ollut vaikea.

      Lähtökohtana on se, että jäsenet ovat aikanaan lähteneet mukaan rakentamaan puhelinverkkoa ja heiltä kysymättä hallinto siirtyi nykyiseen varjopankkitoimintaan.

      Moni jäsen olisi alussa halunnut irtaantua ja saada oma osuutensa PPO:n omaisuudesta itselleen. Tällaisia vanhoja jäseniä on edelleen vielä paljon.

      PPO on sitäpaitsi edelleen kuluttajaosuuskunta eli PPO:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja jäsenilleen. PPO EI SIIS OLE sääntöjensä perusteella sijoitusosuuskunta. Kysykää vaikka hallituksen puheenjohtajalta.

      PPO toimii ympäristössä, jossa kilpailijoina ovat pankit ja muut sijoittajatahot.

      Jos yrittäjä ei saa normaalireittiä pankista rahoitusta kääntyy hän ehkä PPO:n puoleen. PPO voi tällöin saada asiakkaan, mutta riski on keskimääräistä suurempi.

      Toinen vaihtoehto on antaa rahaa alennuksella eli olla markkinahäirikkö, mikä näkyy sitten tuottoprosenteissa.

      Jos tässä tilanteessa henkilökunta ei ole osaavaa, ei kunnian kukko laula!

    • seleväkoijaus

      Näin on näreet:
      Privanet pörssissä on hinta osuuksille laskenut, myynnissä 77 kpl joiden keskihintana tarjotaan 723 €, alin 621 € eli huonosti menee kun markkinat ei ARVOsta sijoitusyhtiön toimintaa...
      Miksi ei ?
      No kun markkinaARVO on vain 61 M€, eli 743 €/osuus, konsultit laski aikoinaan sen olevan 1240€/kpl.
      Mitähän se 28 M€: liikevaihto on.. ostoja vai myyntejä ? Yleensä jotain jista tulee rahaa, ei ole tullut ainakaan omista tötteröinneistä, mitähän sanoo rajoitettu evidenssi poika raapana tarkastuslausunnossa ?

      Jakokelpoista on enää 65 M€ kun sitä on ollut parhaillaan 180 M€, mihin se on kadonnut ?
      Eli sitä oli 2193 €/osuus, ns. osuuskorkona maksettu sijoitustuoton nimellä jonkun verran jäsenille.

      Tase näkyy olevan 97 M€ joten jaettavaa olisi 1181 €/osuus.. konsulttien laskemasta , siis sinä aikana kun nämä nykytoimijat on olleet puikoissa on omaisuutta kadonnut 4,8 M€.. kallista leikkiä ja isot on kulut ?

      Eli jos myyt osuuksia menetät lähes puolet omistuksesta ja jos et myy tulet menettämään jopa lyhyehkön ajan puitteissa merkittävän osan siitä mikä olisi saatavissa kun luovutaan sijoitushömpästä ja jaetaan se mitä on jälellä tasapuolisesti osuuksien omistajille. Oisko se kaikista oikeudenmukaisin ratkaisu ?

      Ps.
      Saisi myös julkiset kunnat rahaa kuituverkkojen rakentamiseen ja jäsenet niistä liitynnän ostamiseen.. joka on vielä ARVONkin liiketoimintastrategiassa mainittu vaikka se ei sitä halua tarjota globaaleille markkinoille.

    • eitykkääppoosta

      /Tuntuu pahalta edes ajatella miten meidän valitsema ja muut mukana olevat valitut suhtautuu ja hoitaa heille annettua ns. mandaattia 100 vuotta toimineen Osuuskunta PPO:n omaisuuden ja rahojen kanssa.

      Koko ajan jäsenomistajille kerrotaan että hyvin menee ja omaisuus karsoo sekä voimme odottaa suurempia osuuskorkoja ajan saatossa maksetuille ja kertyneelle maksupostille. Sitä on isät, äitit, mummut ja papat maksaneet niin palvelujen kuin perusmaksujen muodossa vuosikymmeniä.

      Nyt niiden käytöstä ja valittuina edustajina nauttivat ihan eri tahot ja päätöksiä tekevät " palkolliset" ja valitut edustajat jotka ei ota mitenkään huomioon mitä omistajat tahtoo tai esittää. Miksi ?

      Onko oma etu niin merkittävä että tahallaan jätetään kaikki tehdyt ja edistyksellisetkin ehdotukset huomioimatta.. kun ei tarvi kunhan saa sen kokouspalkkion ja liikelahjan..

      Asiaa kannattaa miettiä jo senkin takia että kansan syvien rivien muisti on pitkä ja karsas.... vääryys tulee ilmi ja eteen jossain vaiheessa..

    • Anonyymi

      On tosi ammattilaiset olleet sijoittelussa jäsenien rahoja.
      100 M€:lla on saatu 1,2 M€ tuottoa joks hankkimiseen on käytetty 700 000 € .. kehutaan vielä että hyvä tulos..
      Tasekkin pienentynyt 90 M€:oon vaikka esitetään 103 M€:rona.. oli otettu 10 M€ velkaa jolla saatu kirjanpito kikkailulla näyttämään kasvua. Velka on veli otettaessa mutta veljenpoika maksettaessa.. millä korolla ? Omavaraisuusaste laskenut 10 % ? Aika paljon, mihin rahaa on kadonnut, onko noin paljon alaskirjauksia. Yksikin omistusfirma tehnyt tappiota ? Varmaan hyvä sijoitus..no ei tiskiluutulta voi vaatia.

      Oli myös pitänyt myydä osakkeita jolloin sijoituksien "arvo" oli laskenut 10 %.. mielenkiintoista.. 

      Summasummarum ens vuodesta voi jo ennakoida ettei ole koronmaksukykyä oletettavasti lainkaan koska tänä vuonna kaluttiin partnera jo alle hankintaArvon joka joudutaan huomioimaan ja todennettavasti siitä tulee 1 M€ alaskirjauksia.. joten 700 000 € kuluilla pitää saadakkin 2,4 M€ voittoa jotta konsernin tase pysyy nollassa.. muuten menee persielleen kuten voitte havaita.

      Hallinto nostaa omia palkkiotaan yli 20 % vaikka ei ole saanut mitään aikaan jäsenien edustajana. Hävetkää tehän saatte jo kokouspalkkiona enemmän kuin omistajat .. hyi helkutti ahneutta.

    • Anonyymi

      Onhan tämä ollut tiedossa alusta asti!

      Jorma Takanen suuressa viisaudessaan painosti Korpi-Tassia (K-T) PPO:n omaisuuden suurempaan tuottoon. K-T nöyränä yritti tehdä parhaansa ja sijoitti Datameen!

      Mahtavaa... Kaikki meni persieelleen. Takanen jäi pois PPO:n hallituksesta ja K-T jäi liemeen tappioineen.

      Herroilta unohtui että osuuskunnan tehtävä on tuottaa palveluita jäsenilleen edullisesti! Mentiin tuntemattomille vesille ja lopputulos tiedetään: karmeat tappiot PPO:lle jotka osittain piilotettiin Elisa-kaupan yhteydessä. Veli-Matti Mattila nauroi matkalla pankkiin.

      Amatöörit lähtivät sijoitustoimintaan ja tulos on näkyvissä: tase 10 M pienempi (korjattiin ottamalla 10M lainaa) ja osuuskorko puolitettiin. Partnera auttoi siihen, että jotakin jaettavaa kuitenkin omistajille jäi.

      Patnera ei auta enää vuoden päästä!!

      Ennustus: Ei löydy uutta toimitusjohtajaa, Tauriainen irtisanoutuu, HPJ irtisanoutuu....
      Joku ottaa konkurssipesän hoitaakseen.............

    • Anonyymi

      ..kaikki ylläoleva pitää paikkansa :

      Mitä vannottiin , se pidetty on,
      yli päämme kun löi tulilaine,
      ja rinnalla tuntomme tuomion,
      muu kunnia meille on arvoton,
      katin kultaa kiitos ja maine
      (Yrjö Jylhä)

    • Anonyymi

      Olihan siellä ollut se varajohtajakin..takinkääntäjä. Hampaat ulkona ja takki levällään naureskellut jäsenien esityksille joita oli ollut torppaamassa kokouksissa mutta sanokaa minun sanoneen ettei mene kauaa kun hymy hyytyy ja tiskiluutukin katoaa positiivisten valloittamiseen, siihen se pystyy narsistina kevyesti jos lukemat pysyy vaakassa kohtuullisena kun ilmaiset lounaat tulee loppumaan uuden toimarin alkaessa perkata määnneitä lahnoja ja aiv:lle tuoksuvaa heinähattujoukkoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe