Lasken myös tämän perheen seitsenvähemmistöksi

OnkoInhimillisyyttä

Riittääkö ymmärrystä tälle seitsenvähemmistölle edes eloonjättämisen verran ? Onko vailla äänioikeutta olevalla tytöllä ihmisarvoa ?

Seitsenlapsinen irakilaisperhe aiotaan karkottaa Suomesta – Loviisa järjestää mielenilmauksen perheen puolesta:

Loviisassa puolitoista vuotta asunutta irakilaisperhettä uhkaa karkotus. Kaupungin päättäjät tukevat perhettä julkisella kannanotollaan.

Albu Muhamedin perhe saapui Suomeen Irakin Bagdadista kaksi ja puoli vuotta sitten. Viimeiset puolitoista vuotta perhe on asunut Loviisassa odottaen turvapaikkaa. Nyt perhettä uhkaa karkotus takaisin Irakiin.

– Huipentumana tässä tapauksessa on, että Suomessa syntyneitä viattomia lapsia ollaan lähettämässä kuolemaan, perhettä auttanut Timo Raivio kertoo.

Perheen kolme nuorinta lasta: kaksivuotias Finland sekä vuoden ikäiset kaksoset Maryam ja Rim ovat syntyneet Suomessa.

Raivion mukaan perhe on saanut neljä kielteistä turvapaikkapäätöstä. Perjantaina päättyy valitusaika Maahanmuuttoviraston päätöksestä, jonka mukaan perheen pitää poistua Schengen-alueelta.

– Tie alkaa olla aika pystyssä. Sen jälkeen perhe voidaan palauttaa takaisin Irakiin, Raivio sanoo.

Loviisan kaupunki on tiistaina ilmaissut tukensa perheelle. Ilmaisun on allekirjoittanut muun muassa kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson.

– Yli 3 500 ihmistä Loviisasta ja muualta on vain muutamassa päivässä järjestäytynyt vastustaakseen seitsenlapsisen perheen karkottamista. Lapsista viisi puhuu suomea ja kolme nuorinta on syntynyt Suomessa, tuenilmauksessa todetaan.

– Asetamme toivomme siihen, että asiasta vastaavat päätöksentekijät ja viranomaiset vielä kerran varmistavat, että kaikki asiaan liittyvät näkokohdat on huomiotu, mukaan lukien se miten vahvasti perhe on juurtunut Loviisaan ja elää yhteisessä arjessamme.

Perheen tukemiseksi Loviisan torilla järjestetään mielenilmaus lauantaina 3.3.2018 klo 14.

Perheen tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Loviisan Sanomat.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/seitsenlapsinen-irakilaisperhe-aiotaan-karkottaa-suomesta-loviisa-jarjestaa-mielenilmauksen-perheen-puolesta/6787886#gs._KQO15g

4

213

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hookoox

   Karkotuspäätöksen saaneen seitsenlapsisen irakilaisperheen kohtalo tyrmistyttää Loviisassa ja on saanut monet liikkeelle perheen puolesta. Myös kaupungin johto on ilmaissut tukensa perheelle.

   Perheen puolesta järjestetään lauantaina Loviisan torilla mielenosoitus, johon osallistuu kaupungin edustajana kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Andersson.

   Perhettä tukevan loviisalaisen Timo Raivion mukaan karkotuspäätökselle haettiin perjantaina täytäntöönpanokieltoa. Hallinto-oikeus pysäytti käännytyksen siksi aikaa, kunnes valitus on ratkaistu.

   Turvapaikkapäätös on mennyt jo yhden kierroksen Maahanmuuttovirastosta (Migri) hallinto-oikeuteen, korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja takaisin Migriin, mutta Raivion mukaan perhe ei ole päässyt kertomaan missään vaiheessa tilanteestaan kunnolla: Päätökset on annettu vain suomeksi eivätkä tulkkaus ja juridinen apu ole olleet toimivia. Myöskään lasten etua ei ole selvitetty.

   Raivion mukaan yhdeksänhenkinen perhe on hengenvaarassa, jos heidät palautetaan Irakiin. Hän kertoo perheen joutuneen pakenemaan, koska perheen isä ei suostunut kuljettamaan aseita taistelijoille ambulanssissaan.

   Jos perhe ei saa apua Suomesta, sitä pitää Timo Raivion mukaan yrittää hakea muualta.

   – Kyllä me haluamme pelastaa ihmishenget. Sitten kyse on siitä, löydämmekö EU-tasolta vastuutahon. Jos Suomessa ei kunnioiteta ihmisoikeuksia, niin kunnioitetaanko niitä EU:ssa jollain tasolla?

   Loviisan kaupunki on julkaissut tuenilmauksen karkotusuhan alla olevalle perheelle. Sen mukaan yli 3  500 ihmistä Loviisasta ja muualta on muutamassa päivässä järjestäytynyt vastustamaan perheen karkottamista.

   – Asetamme toivomme siihen, että asiasta vastaavat päätöksentekijät ja viranomaiset vielä kerran varmistavat, että kaikki asiaan liittyvät näkökohdat on huomioitu, mukaan lukien se, miten vahvasti perhe on juurtunut Loviisaan ja elää yhteisessä arjessamme, tuenilmaisussa sanotaan.

   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/loviisalaiset-yrittavat-estaa-irakilaistaustaisen-perheen-karkottamisen/6792458#gs.Nt6L1PE

  • epbitrpr

   Miksi juuri tällä perheellä olisi oikeus jäädä? Eikö laki ole kaikille sama?
   Turvapaikkaan ei oikeuta se, että on sopeutunut ao.maahan vaan
   lähtömaassa pitää olla hengen ja terveyden uhka. Todennäköisesti heillä
   on ollut riittävästi rahaa lähteä matkaan. Todelliset avun tarpeessa olevat
   viruvat pakolaisleireillä. Söpöjä tyttöjä, mutta suvakit eivät silti näe metsää
   puilta. Varmaan samanlaisia perheitä lapsineen löytyy maailmasta miljoonia.
   Suomi ei vaan pysty auttamaan kaikkia heitä.

  • eobijut

   Vanhemmat ovat tehneet epävarmassa tilanteessa
   vaan lapsia tukemaan tänne jäämistä. Ei voi muuta kuin
   ihmetellä, että laki ei ole kaikille pakolaisillekaan sama.
   Söpöimmät saavat jäädä, vaikka hylkääviä päätöksiä tullut jo neljä.
   Laki on menettänyt uskottavuutensa ja loviisalaiset järkensä.

   • hwergfuw

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   8651
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   97
   2036
  3. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   271
   1759
  4. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   270
   1669
  5. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   12
   1499
  6. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   715
   1293
  7. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   168
   1270
  8. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   105
   1200
  9. Kiersin männä keänä entisiä tuttavia etsimässä

   Pitkää Timppaa en löytänyt, enkä myöskään veljeksiä. Härkökankaalla oli joku kone edessä tutkailessani. Kaipa ne entiset tuttavani jossakin siellä ov
   Suomussalmi
   76
   1020
  10. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   87
   984
  Aihe