Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi pääministeri estää porolain korjaamisen?

Poroton145

Hallitus on vastuussa siitä ettei Poronhoitolaki sodi perustuslakia vastaan. Se sotii koska Poronhoitolaki rikkoo yksilön oikeusturvaa, omaisuudensuojaa ja kotirauhaa .
Pääministeri lupaa juhlapuheissa kunniottaa yksityisten ihmisten omaisuutta, omaisuuden suojaa ja kotirauhaa.
Onko pääministeri tulppana perustuslain rikkomisen lopettamiselle? Lukuisat kansanedustajat ja valiokuntien puheenjohtajat ajavat poronhoitolain uudistamista siten että yksilön perusoikeuksien rikkomisesta luovutaan. Miksi pääministeri ei hoida asiaa kuntoon vaan antaa rikkomusten jatkua?

14

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peestä

      Eiköhän koko poroterrorin takana ole korruptio. Virkamiesten ja muutamien politiikkojen touhut pitäisi tutkia.

      • puikkari

        jospa peätönministeri menis jo vaihtoon


    • Vaaleissatippuunext

      Kuinka paljon pääministeri Juha Sipilä saa porotukia valtiolta vuodessa? Kuinka paljon paliskunnille annettavia aitautkukia ohjataan hänelle? Kuinka suuri osa mielettömistä porokolari ja petokorvauksista menee Sipilälle?
      Tätä emme tiedä koska porotuensaajat ovat salaista tietoa. LapinKansa uutisoi että korvaukset ovat satoja tuhansia euroja vuodessa per poronomistaja.
      Miksi Sipilä vastustaa tietojen avoimuutta jos ei ole itse tukien saaja?

    • Huolestunutmyös

      Tässäpä asia joka kansainvälisen lehdistö on saatava tutkimaan. Lapin Kansahan on raastuvassa siitä että tutki ja julkaisi mielettömiä korvaussummia. Porotuen saajien etujärjestö haastoi käräjille...
      samoin on raastuvassa Kainuussa kaupungit jotka vetosivat perustuslakiin ja kielsivät porojen laiduntamisen taajamassa ihmisten pihoilla ja liikenteessä.
      Kansa kirjoittaa nimettömänä Facebookissa ja keskustelupalstoilla. Paljon on kirjoituksia lehdissä omilla nimillä. Haastateltavia riittää kv-lehdille. Ulkopuolista apua nyt tarvitaan perusoikeuksien takaamiseksi kaikille suomalaisille.

    • karlkustavkorkki

      Eihän sipåilällä ole poroja, kotinsakin lupasi ns. pakolaisille, söi sanansa ja möi lapseilleen. Mutta ei poroja, ei ja vielä kerran ei. Wittuun kaikki poronmunanpurijat ja porot.

    • oleppahuolissas

      VALHE. Huolestunut myös kirjoittaa mitä sylki sormiin tuo. - Sellaista oikeusjuttua, jossa Lapin Kansa ja Paliskuntain yhdistys olisivat vastakkain porotukitietojen julkaisemisesta, ei ole vireillä. Tämä on asianomaiselta taholta tarkistettu tieto.

    • Onsekummajuttu
    • poronlillukutaa

      olisikko jollain suhde poroon, kehuvat olevan hyvää kyytiä kun isoihin kuppareihin pistää porojalatkin ja eikun menoksi

    • maaseutuvirasto

      Huolestunut muistaa väärin, Paliskuntain yhdistys ehkä uhitellut Lapin Kansalle, mutta tuossa tappauksessa se teki kantelun maaseutuvirastosta. Ei olisi saanut avirasto paliskuntien yhdistyksen mukkaan antaa tietoja Lapin kansalle ketkä poromiehet saaneet satojentuhansien korvaukset vuosi toisensä perrään veronmaksajien pussista. https://yle.fi/uutiset/3-9584253

    • enäänestäennääsipilää

      se ei pääministeri kuule meijän hätää. Se ajattelloo että saa meidän äänet kun essiintyy televisiossa partalasten kanssa ja luppailee heille talojansa. ei saa meijän ääniä ennää. toivottavasti ei tule enää valituksi eduskuntaan. pettänyt on meijät äänestäjät pahasti. kehtaa vakkuuttaa että ommaisuuden suoja kaikille. ja samaan aikaan sortaa koko ajan.

    • Korruptiota

      Korruptio. Rahaa pumpataan valtion kassasta ja verukkeena käytetään saamelaisia. Asialla ei mitään tekemistä saamelaisten kanssa. Vain 20 poron omistajista on saamelaisten jälkeläisiä. Hyvä rahanpumppauskeino ja rahavurtojen saajat salattu.

    • kärsivä_mökkiläinen

      Ei mikään vituta ja suututa enempää kuin tuo poromiesten ylivalta ja häikäilemättömyys. Poromiesten ja maanviljeliöiden tilaisuudessa poromies totesi vähättelevästi, että jos on varaa rakentaa satojentuhansien mökki on varaa myös aidata. Ensinnäkään aniharvalla on satojen tuhansien mökkejä. Poromiehelle muistutus näistä teidän aliarvostamistanne mökkiläisistä. Mökkiläiset rakentavat , remontoivat, työllistävät kylien traktorit talvisin. Ostavat autoja, mönkijöitä, moottorikelkkoja, korjauttavat ja huollattavat. Puhumattakaan elintarvike ostoista. Entä mökkien kiinteistöverot. Mitenkähän on hyöty paikkakunnalle teihin verrattuna, jotka nostatte vaan korvauksia liikenteen ja petojen tappamista elukoista ja mitään vakuutusta teidän ei tarvitse maksaa, niin kuin me muut saamme maksaa teidän kisuroidenne takia porokolareissa omavastuut mukaan lukien. Kun mökkiläinen seuraavan kerran soittaa, hakekaa porot pois pihalta. Älkää vastatko niinkuin te aina minulle vastaatte, että tämä on poronhoitoaluetta, muuta muualle.

      • Omanapapallomaha

        Oliko yllätys että mökki tuli rakennettua poronhoitoalueelle? On tainnut jäädä koulut käymättä kun näinkin olennainen tieto on jäänyt saamatta. Taitaa järjenjuoksu tulla pullosta?


      • bruunops
        Omanapapallomaha kirjoitti:

        Oliko yllätys että mökki tuli rakennettua poronhoitoalueelle? On tainnut jäädä koulut käymättä kun näinkin olennainen tieto on jäänyt saamatta. Taitaa järjenjuoksu tulla pullosta?

        Jahas, siinä taas muuan poroporho koettaa herjata parhaansa mukaan. Ei ole minun syyni, että synnyin poronhoito alueelle ja kävin tietysti kouluni poronhoitoalueella. Ja kun työpaikka järjestyi poronhoito alueelta, niin tietysti rakensin omakotitalon poronhoito alueelle, koska sen ulkopuolelta olisi ollut liian pitkä matka kulkea kodon ja työpaikan väliä. Myöskin mökki piti rakentaa poronhoitoalueelle, koska perin tontin ja järvenranta palstan poronhoito alueelta.

        Elä siis ala arvailemaan koulun käyntejäni ja suhdettani pulloon, koska arvauksesi meni kyllä nyt täysin pieleen kaikilta osin, koska olen raitis ja suorittanut korkeakoulun oppimäärät ja ollut työelämässä alusta asti. Järjenjuoksu on kirkas, mutta se ei tule pullosta, niinkuin herjaavasti otaksut. Ei kaikki porottomat täälläkään Pudasjärvellä ole tyhjäntoimittajia ja pulloperseitä.

        Olen tapellut ja joutunut kärsimään poron pirujen kanssa lapsesta asti, niin ei se yllätys ole tämä pirun poronhoito alue, jota te omitte kaikkivaltiaan oikeutuksin koittamalla häätää porottomat alueelta. Hävetkää omahyväisyyttänne ja paetkaa vuorille poronvittu päässä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe