Onko porokoira remmirähjä?

Poroilija

Hei!

Meille on mahdollisesti tämän vuoden aikana kotiutumaan lapinporokoira, ja kiinnostaisi tietää, miten teidän koirat suhtautuu toisiin koiriin. Haluaisin ennaltaehkäistä remmiräyhäämisen, mutta en tiedä, kuinka yleistä se rodulla ylipäätään on. Miten remmirähjäys on parhaiten mahdollista estää, ennen kuin ongelma kehittyy?

4

152

  Vastaukset

  • Parhaiten estät ymmärtämällä ensalkuun ettei totu yleisesti ottaen ole koirapuistokoiramateriaalia. Sillä on järjettömän hyvä muisti ja sillä pysyy hampaankolossa. Se yleistää sattuneet jutut stereotypioiksi tietyn näköisiä rotuisia koiria kohtaan eivätkä likikään kaikki tule samaa sukupuolta olevien kanssa toimeen murtosiästä alkaen vaikka monet ovatkin sitten sosiaalisia. Se taas ei kumoa edellisen lauseen alkuisaa eikä muuta kirjoittamaani. Minulla on tämän rotuiseksi (taas kerran) itsevarma dominoiva mutta överisosiaalinen enkä sitäkään pitäisi koirapuistokoirana. Koirapuistoissa sattuu ja tapahtuu.

   Samoin perus - tarpeidentekolenkeillä vieraiden kanssa hihnasta tapahtuvat jutut on järkevintä unohtaa ja estää.

   Parhaiten poro lukee toisia pystykorvia ja koiria joilla samanlaiset signaalit ja elekieli sekä esim karva ja rakenne, naaman malli ym eivät estä signaalien lukua.

  • Tuota kautta valikoiden parhaiten saat sille nuorena hyviä kokemuksia.

  • Se, onko porokoira remmirähjä, on useimmiten remmin toisesta päästä kiinni. Se, millainen koiran hallinta sinulla on ja oletko koirasi luottamuksen arvoinen.
   Millä tavalla menettelet vaikkapa irtokoiratilanteissa, tai vaan toisiin koiriin tutustumistilanteissa, merkitsee paljon. Älä vie väkisin kontaktiin toisten koirien kanssa, vaan vaikka ihan hihnalenkille ilman, että koirat pääsevät missään vaiheessa toisiinsa kiinni, tai muutenkaan leikkimään keskenään.
   On hyvin paljon merkitystä, millaisia koirakokemuksia koira pentuna saa, jos on paljon negatiivisia, niin se vaikuttaa asioihin. Ja jos koira oppii alusta asti, että hihnassa ollessa ei toisia koiria tervehditä millään lailla, niin se ei myöskään turhaudu siinä vaiheessa, kun sä päätätkin, että tuota koirakkoa me ei muuten moikata.

  • Pitkälti koulutuskysymys. Useamman porokoiran omistaneena ei yhtään remmirähjää. Hihnassa ei ole yksikään ollut muiden kaveri, vapaana kyllä. Ei siis tervehditä muita koiria lenkillä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   170
   4242
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2226