Mistä saa elektroniikan rakennussarjoja?

Elikkäs 13v pojalla kovasti kiinnostusta elektroniikan näpertelyyn. Kaikki vanhat radiot sun muut vehkeet on atomoitu mitä viime vuosina on vastaan tullut. Nyt ajattelin hankkia ihan tarkoitukseen sopivat vehkeet lahjaksi, eli yleismittarin, sivuleikkurit, meisselisatsin, kolvin ja jonkun rakennussarjan. Mistä saa edullisesti?
Ilmoita


Eikös noita goolesta löydy pilvin pinein. Eka hakutulos näky olevan http://harrasteet.fi ja pikaisella silmäyksellä katoin, että kaikki kyselemäsi löyty.
Ilmoita
Bebek. Kato netistä. Sieltä saa mitä vaan. Tosi hienoa kun tuet pojan harrastusta!!!!
Ilmoita
Zekkaa vaikka tosta tota Kemoa ja Futurekittiä

https://www.partco.fi/fi/4-rakennussarjat

Toi Kemo oli jo mun nuoruudessa, mutta parhaita oli silloin Kouluelektroniikan sarjat. Tuli noita rakennettua ja tykkäsin mutta myös omia kyhäelmiä syntyi jätteistä taajaa tahtia. Parhaiten inspiroi rakentaa jotain joka tulee oikeaan käyttöön, siis silloin ja sama meininki yhä tänäkin päivänä.
1 VASTAUS:
parhaat kemon rakennussarjat on bo pitkään olleet poissa bebekiltä. pentuna tuli kolvailtua ula-lähettimiä ja 10000 voltin lamauttajaa. enää näitä ei suomesta saa, vaan pitää saksasta tilata.
+Lisää kommentti
No vaikka triopak, radioduo, partco, bebek, yleiselektroniikka, elfa, sme, kouluelektroniikka, sp-elektroniikka ja vaasan elektroniikkakeskus. Wellemanin sarjat laadukkaampia kun kemo. Itse aloitin sellaisella palikkasarjalla (inssi ex) missä jokainen komponentti oli omassa palikassa ei tarvinnu juottaa.
http://www.timonradiosivut.fi/Gakken.html
Myöhemmin roudattiin kaatopaikalta elektroniikkaa ja tinailtiin niistä komponentteja irti ja kasattiin omia kytkentöjä näkkärille.
Ilmoita
Oskilloskooppi on se ihmelaite elektroniikkaharrastajalle, jolla oikeasti näkee mitä kytkentä tekee. Huonokin skooppi on parempi kuin ei skooppia ollenkaan. Silmät auki skooppien osalta...

Jos elekroniikka on tarkoitus juotella niin pitäisi olla termostaatilla varustettu juotin. Ne kahden kympin lelut pilaavat juotokset ja polttavat piirilevyistä kupariliuskat irti.

Silmät auki vanhojen skooppien ja termostaattijuottimien osalta esimerkiksi huuto.netin puolella!
Ilmoita
Erittäinkin hauskaa kun sitten saa itse tehtyä omia toimivia laitteita osista ;)
Ilmoita
Itse aloitin elektroniikahommat ihan juottimen ja käsityökalujen turvin. Myöhemmin hankin sitten yleismittarin, tällä varustuksella pärjäsinkin varsin pitkälle. Oskilloskoopin hankinta tulee ajankohtaiseksi sitten kun alkaa rakentaa jotain ihan "omasta päästään" tai korjata viallisia laitteita. Rakennussarjojen kanssa skooppi on melko turha ja kallis hankinta.

Työuralla sitten tulikin hankittua käyttökokemuksia instrumenteista piiri- ja logiikka-analysaattoreihin asti, nyt eläkeläisenäkin mittalaitteita on pöydällä ihan omiksi tarpeiksi. Eniten käytössä on kuitenkin ollut RF-millivolttimittari, se on radioiden vian etsinnässä ollut lyömätön kalu.
1 VASTAUS:
alkuun pääsee ihan bilteman kymmenen euron yleismittarilla. harrastuksen hyvä puoli on se, että kellään ei ole varaa ostaa kaikkia haluamiaan laitteita, nälkä kun kasvaa syödessä ja mittalaitteita on ääretön valikoima.
+Lisää kommentti
Todella hienoa kun tuet pojan harrastusta. Ostin omalle pojalleni jonkun inssi-sarjan kuin hän oli 8v.. Aikansa siinä olleita yksinkertaisia juttuja näperteli ja kyllästyi äkkiä. Sitten hankkimaan koekytkentäalustoja sekä -levyjä ja elektroniikan komponentteja kun halusi tehdä ihan itse omasta päästä, Kohtuullisen hintaisia lämpösäädettäviä juotoskolveja löytyy jo Biltemastakin. Sitten kun aletaan juottamaan pintaliitoskomponetteja niin tarvitaan parempi kolvi, kun noihin halpakolveihin ei saa kärkiä tai sitten pitää tehdä ne itse.

Seuraavaksi syövyteltiin itse piirilevytkin erinäköisiin projekteihin. Kaikkien sukulaisten ja tuttujen telkkarit ynnä muut vehkeet poika korjasi ja samalla korjasi niistä ne hajoamiseen johtavat lapsentaudit. Testivempeleitä on kertynyt enemmän kuin pienessä korjaamossa. Suurin osa on saatu tutuilta lahjoituksena tai ostettu käytettynä. Muuten noihin olisi uponnut kymppitonneja.

Nykyisin herra opiskelee Aalto-yliopistossa elektroniikkaa. Ei pelkästään sähkössä vaan tuossa pitkälle viedyssä elektroniikassa on tulevaisuus.

Pieni varoituksen sana. Sitten kun poikasi alkaa itse rakentamaan virtalähteitä tai alkaa testailla laitteitaan verkkovirralla, pidä huoli ettei kuole sähköiskuun tai polta koko huushollia. Oma poikani oli jo ymmärtänyt nuo vaarat ennen kuin ehdin edes huolestua. Jännitesäädettävä virtalähde on hyvä hankinta.
5 VASTAUSTA:
Erotusmuuntajasta on suurta iloa silloin, kun korjataan verkkosähköön kytkettyjä laitteita.
Minulla on joku tuollainen, mitä nyt noissa isoissa katuvaloissa on sisällä, joku 5-10kg painava möntti se muuntaja :D Ei ollut wattiteholtaan kuin jotain 500W, en ole varma mitä siinä lukee.
Se taitaa olla kuristin.
kuristin kirjoitti:
Se taitaa olla kuristin.
Joo, kuristin on, ei valaisimissa ole muuntajia.
Eli kaksi rinnakkaista yhdenmukaista käämiä on tuossa tuollaisessa.. vierekkäin.
+Lisää kommentti
https://www.miniinthebox.com/fi/arduino-aloutus-setti-uno-2011_p479152.html?category_id=8571&prm=2.2.1.1

Tuolta saa hyviä settejä jos jaksaa odottaa toimitusta itsellä tais mennä joku kuukausi, mutta edullisia settejä, tuohon päälle kun ottaa sensori setin niin alkaa aika hyvin oleen kaikkea tarvittavaa. Tietysti voi hommata Rasberryn jos kiinnostusta mutta tuo uno riittää aluksi ihan hyvin
2 VASTAUSTA:
Saman tai lähes saman saa 20€ ei tarvi maksaa alvia.
Alviton kirjoitti:
Saman tai lähes saman saa 20€ ei tarvi maksaa alvia.
Ikinä ei ole mikään kiinanpaketti joutunut tulliin, vaikka hintaraja on ylittynytkin.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Mistä saa elektroniikan rakennussarjoja?

Elikkäs 13v pojalla kovasti kiinnostusta elektroniikan näpertelyyn. Kaikki vanhat radiot sun muut vehkeet on atomoitu mitä viime vuosina on vastaan tullut. Nyt ajattelin hankkia ihan tarkoitukseen sopivat vehkeet lahjaksi, eli yleismittarin, sivuleikkurit, meisselisatsin, kolvin ja jonkun rakennussarjan. Mistä saa edullisesti?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta