Kipuja, puutumista, lihasjäykkyyttä - mistä kyse?

Kivut-edes-pois

Aviomieheni 49v on jäykkä, kuin rautakanki. Ei todellakaan saa jalat suorana seisten sormia maahan asti, hyvä kun edes polven tasolle. Kaikki lihakset ovat jäykkiä. Kovia kipuja on monessa paikkaa eri lihasryhmissä: selässä, naamassa, käsivarsissa hauiksesta peukalonpäähän tai sitten ojentajalihaksesta peukalonpäähän, jaloissa.. myös lonkkien kohdalla. Elämä on raskasta kipujen vuoksi, kipulääkkeet eivät riittävästi auta. Hänellä on myös hieman nielemisvaikeuksia, ei siis vakavia ongelmia, mutta normaalista poikkeavia. Ala-asteikäisenä pää oli pitkään kallellaan sivulle, asento oikeni sittemmin (eikä nyt ole mitään pään virheasentoa). Nykyään esiintyy enenevässä määrin lihaskouristuksia. Tänään kävi kipujen vuoksi ultraäänellä tutkituttamassa käden jänteet, olivat siistit ja terveet. Jalat ja kädet puutuvat, mutteivät symmetrisesti. Niissä esiintyy myös pistelyä. Alaselän pari välilevyä ovat jonkin verran kuluneet ja niskassa on hieman ahtaumaa, mutta nämä eivät ehkä aiheuta kuin esim. paikallisen kivun välilevyn kohdalla. Koko selkäranka on magneettikuvattu fysiatrin toiveesta, ei selkärankareumaa todettu (vaikkakin jotain epäselvää kuvissa oli, kun useampi lääkäri kuvia joutui tutkimaan). Refleksit ovat ylivilkkaat. Ei lihasheikkoutta ainakaan raajoissa. Normaalia hieman lihaksikkaamman oloinen mies ilman erityistä treenaamista. Ei voi kävellä, istua tai maata pitempään. Tunnin paikallaan istuminen aiheuttaa pahoja kipuja pariksi päiväksi. Paras olo on, kun voi istua, kävellä ja maata vaihtelevasti oman valinnan mukaisesti. Äkkinäiset liikkeet onnistuvat, mutta aiheuttavat monesti kovaa kipua. Tarvitsee apua pukeutumisessa.

Kuulostaako kenellekään tutulta? Kipuja ja ongelmia on niin paljon, ettei tämä voi olla normaalia. Lääkäri ei vain oikein mitään keksi, eikä apua saa mistään, mutta hoitoa epätoivoisesti tarvitaan. Mistä voisi olla kyse?!

20

1183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OnKokemusta

      Kuvauksen perusteella voisi olla selkäranka kääntynyt ja kiertynyt. Rintaranka kierteessä mukana ja aiheuttaa painetta hermoihin ja lihaskireyttä sekä lihaskipuja. Ongelmaa voi korjata tai jopa parantaa kokonaan muuttamalla sitä kulmaa jolla lanneranka menee alempiin kylkiluihin. Esimerkiksi kävellessä kuljettaa toista lonkkaa sen verran taaempa jotta lanneranka alkaa kiertyä toisen puolen kylkiluita vasten ja pikku hiljaa kiertymä nousee ylimpään nikamaan asti.
      Päinmakuulla lattialla kyynärpäät edessä vartalon alla hartiat ylhäällä. Vastakierteen tässä harjoittaessa sää laittamalla tyynyn toisen lonkan alle. Ja sitten vaan kevyttä pakaroiden liikuttelua puolelta toiselle niin liike etenee selkärangassa alimpien ja ylimpien nikamien välillä.
      Paras harjoite aqua disk treeni uima altaalla joka saa kaikki kolme olennaista rakennekohtaa, lannerangan tyvi, lannerangan liitos alimpiin kylkiluihin ja ylin kylkiluu pari, mukaanlukien lihaskalvot ja lihakset toimimaan paremmin yhteistyössä. Hartiavedessä selkäranka pystyasennossa jalat hieman ulospäin jotta ranka on eteenpäin. Jaloilla juoksu liikettä jotta rangan tyvi lähtee kiertymään vuoroin oikealle ja vasemmalle. Käsissä olevilla lautasilla vastakkainen kiertoliike ylävartalolle. Työsykleissä lautastan suuntaa voi välillä vaihdella, alas, sivulle, eteen, taakse ja rankan kierto/ taivutus harjoiteessa toinen edessä toinen takana suunta alas päin. Vesi keventää kehoa niin että kaikkii kiertoliikkeet kohdistuvat oikeaan suuntaan kun paino ei liikkeissä mukana. Lattialla näitä harjoitteita ei voi tehdä. Pari liikerataliikettä tulee sekuntiin joten tehokasta. Tässäkin voi noudattaa samaa periaatetta kuin yllä kävelyssä jotta rankakierre alkaa avautua. 1...2 tuntia kerrallaan mahdollisimman usein. 10 kerran jälkeen tiedän että tila on parempi ja tiedostaa mihin suuntaan rankkaa pitää kuljettaa jotta kiertymä oikenee. Ohessa linkki tuotteeseen joka itsellä käytössä. Isompi versio hankinnassa itselle.
      Pistäthän palautetta saitteko apua.
      Aqquatix happy flower https://www.essenuoto.fi/epages/essenuoto.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Essenuoto/Categories/Vesijumppa
      30 euroa

      • Kivut-edes-pois

        Mies on käynyt useampia kertoja jo fysioterapeutilla, eikä fysioterapeutti kyllä maininnut mitään kiertymistä missään. Totesi vaan, että kaikki lihakset on ihan jumissa.


    • Jappe52

      Minulla elohopea väänsi ja kiersi selkärankaa vinoksi. Kun poistatin amalgaamit biohammaslääkärillä, toipuminen alkoi.

    • NäilläPärjättävä

      Ahtaumat ja pullistumat kaularangassa ja selässä aiheuttavat todella monenlaisia ongelmia. Kuntoutusta, kipulääkkeitä ja liikuntaa (ja sairauslomaa) on minun lääkärini resepti samankaltaisiin vaivoihin.

      • Kivut-edes-pois

        Ahtauma kaularangassa ei ainkaan estä liikaa nesteiden kulkua. Pään äkkinäinen kääntäminen voi kyllä viedä melkein tajun ja on kivuliasta, mutta ei kukaan lääkäri ole siitä ollut millään tavalla kiinnostunut. Selän välilevyissä ei pitäisi olla mitään pullistumaa, pari nikamaa on vain jonkin verran kulunut.


    • Kivut-edes-pois

      Ollaan mietitty sitäkin vaihtoehtoa, että voiko olla jotain sellaista lihas- tai hermosairautta, joka tekee lihaksista jäykkiä. Tähän mennessä ainoa sopivin googlettamalla löytynyt vaihtoehto olisi yleistynyt dystonia, mutta mistäpä sen tietäisi... Lääkäriin kun menee, niin pitää melkein olla itsellä jo diagnoosi valmiina, että saa apua. Nykyinen arvauskeskuksen lääkäri on kyllä ihan mukava jne. mutta ei tähän oloon silti kyllä mitään vastausta oikein löydy. Liikuntaakaan ei voi määräänsä enempää pahentuvien kipujen vuoksi harrastaa.

    • lääkäriinvain

      Menkää terveyskeskuksen yleislääkärille ja pyytäkää vaikka lähete erikoislääkärille, jos oireet jatkuvat ja ne eivät selity normaalilla stressijännitykselläkään. Tuosta, että ala-asteella oli pää vinossa, minullekin tuli mieleen joku dystonia-tyyppinen oireisto, vaikken lääkäri olekaan,

      Itse lähtisin liikkeelle siitä, että varaisin ajan terveyskeskuksen yleislääkärille, joka sitten arvioi, mikä on oikea osoite tarvittaessa siitä eteenpäin, neurologi vai esim. fysiatri. Jos oireet kerran ovat noin pahat ja arvioitte itse, ettei olotila ole normaali, terveyskeskuslääkärikin varmaan ottaa ne tosissaan.

      Jos ette hae apua lääkäriltä, ongelmat luultavasti vain jatkuvat. Ymmärtääkseni tuon tyyppisiin oireisiin on nykyään kaikenlaisia tehokkaita lääkkeitä. Sillä niistä kivuistakin pääsee.

      Parempaa jatkoa!

      • Kivut-edes-pois

        Niin siis ei tässä osattaisi muuten sanoa, että on niskassa ahtaumaa eikä ole selkärankareumaa, mutta on ylivilkkaat refleksit, ellei oltaisi jo lääkärissä käyty. Ja moneen kertaan. Fysiatrillakin on käyty. Apua ei vain tule. Kipulääkettä pitäisi vain syödä, ei muuta. Kipulääke ei valitettavasti vain enää auta. Auttoi hetken välilevyjen aiheuttamaan kipuun, mutta ne ovat fysioterapian avulla hieman helpottaneet ja mies on niihin kipuihin jo tottunut. Käsien kipuihin ja muihin (välillä raakasti viiltäviin) lihaskipuihin ne kipulääkkeet eivät auta ja keksittiin, että lonkkakivun syynä voisi olla bursiitti (joku limapussin tulehdus tmv.), joka aiheutuu vaan vääränlaisista liikeradoista, jotka taas aiheutuvat näistä jämähtäneistä lihaksista, jotka taas aiheutuvat... sen kun tietäisi...

        Mies koki tosin hetkellisen ihmeparantumisen, kun jostain syystä hänet lähetettiin Kelan lääkärille, joka päättää sairaseläkkeistä (ei tuota olla edes haettu) ja tämä lääkäri totesi, että täysin terve mies. Valitettavasti se ihmeparantuminen oli vain sen lääkärin vastaanottoajan mittainen.


    • naiseimmeinen

      Jos rahapussi antaa hieman myöten,menisi yksityisen kautta neurolle tai reumatologille esimerkiksi.Olen nainen ja poden myös kehon kipua ja kankeutta niskasta hartioihin ja olkapäihin sekä alaselän alueelle.ON ehdotettu fibromyalgiaa mutta kun kehoa ei säre vaan lihakset arat ja kipeät sekä kankea olo,googletin polymyalgiaa-katsokaa miehenne kanssa. Onko mieheltä otettu tulehdusarvoja verstä tai kilpparitestejä? Liittyykö siihen lämpöä ja vaäsynyttä oloa? Joku reumasairaus saattaisi olla kyseesä tai borreoloosikin,,,lukekaa borreoloosi ja siihenkin saa verikokeista osviittaa vasta-aineista tai selkäydinkokeesta-nämä ovat hankalia oireistoja ja en luota yleislääkäriin tk ssa. Olen harkinnut pyytää lähete reumatologille,mulla kova infektio laukaisi oireet pahemmiksi,vaikka suvussa reumaa ja sidekudos sairauksia geeneissä.

    • orrake

      ParkinssoN,,,,-borreoloosi tulis mieleen puutumisista ja jäykkyyksistä ja pistelystä...paineen tunne kasvoilla ja kasvokivut-borressa .Mutta niskajutut aiheuttavat myös kasvoihin puutumisen tunnetta ja kipuja paineentuneteineen sen takiai pitäs huolellisesti tutkia ...ikävää kun ei tahdo löytyä oikeaa diagnoosia.

    • Kivut-edes-pois

      Ainakaan selkärangasta, kun se magneettikuvattiin, ei löytynyt reumaa. Pitkittyneessä borrelioosissa olisi kyllä paljon sopivia oireita. Lähdemme varmaankin selvittämään sitä borrelioosia sitten seuraavaksi.

    • KuinOma

      Pää ollut vinossa. Mulla meni pää vinoon sen jälkeen kun kiropraktikko rusautti kylkiluihin lapaluiden välissä. Ranka on ollut siitä asti jäykkä ja lihakset puuttuneet ja kipeet. Muutenkin moninainen oirekuva kuin oma.

      • Kivut-edes-pois

        Mitä sun selkärankaan tmv. siis tapahtui?


    • monivaivas

      Suositan verestä reuman vasta-aine koetta,laskoa ja senkkaa reumaa katsellen sekä borren vasta-aineet saa verikokeesta plus selkäydin punktiolla.onnea syyn löytymiseen ,siinä vaaditaan aktiivisuutta ja pitkää pinnaa sekä rahanmenoakin jos yksityiseen menee.Tuntuu että lääkärin kyvyt löytää sairauksia ovat huonotuneet-ainakin julksislla-

    • Kivut-edes-pois

      Lääkärin mukaan oireet eivät kuulemma sovi mitenkään Borrelioosiin. Seuraavaksi mennään uudelle fysioterapeutille ja katsotaan osaako hän sanoa mitään asiasta. Yksityistä lääkäriä harkitaan. Rahatilanne on vähän huono.

    • komppil

      Ompa tyhmä lääkäri,kun oikkasi borre-epäilyn eikä edes verikoetta laittanut lähetteellä. Neuro tai fysiatrille,niihin taitanee päästä vain ykstyispuolen lääkäriltä valitettavastikin.Oletteko lukeneet borreoloosin moninaiset oireet...kehon kankeus noin vaikeana pitäisi ehdottomasti tutkia,onko magneetissa käynyt miehesi ? Sieltä voisi näkyä aivoista plakkeja mm ms tautiin ym neuron puolelta.

    • Ruokavaliosta

      Minkälainen ruokavalio miehelläsi on? Juoko hän kahvia? Myös kahvin/yleensä kofeiinin kulutuksella voi etenkin kofeiiniherkillä olla osuutta asiaan. Vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja kofeiinituotteiden täydellisestä eliminaatiosta (tosin vähitellen, jos on ollut kova kahvin juoja) saattaisi olla apua oireisiin. Myös riittävä d-vitamiinin saanti tärkeää, 20 µg/vrk ei riitä valtaosalle ihmisistä Suomen leveyksillä. Laaja, mutta tärkeä aihe sairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä nämä ravitsemusasiat. Kehotan itsenäisesti tutkimaan ja tutustumaan. Sen verran varoitan, että se, mitä ns. virallinen puoli suosittelee, ei ole useinkaan totuus, vaan vaatii vähän laaja-alaisempaa selvittelyä nämä asiat.

      • Ruokavaliosta

        En siis ylläolevassa tee mitään diagnoosia, sen tekee lääkäri, mutta siihen saattaa kestää kauankin aikaa. Ylläolevilla asioilla voi saada sillä välin oireisiin helpotusta. Siksi suosittelen perehtymään omatoimisesti ruokavalion merkitykseen ja kokeilemaan, muuten ette voi tietää.


    • Korjaus
    • Jappe52

      Minulla lihasjäykkyys ja krampit lähtivät paranemaan, kun poistin viimeiset amalgaamipaikat. Se on aivan uskomatonta, sillä hammaslääkärini toitotti parikymmentä vuotta sitä, että amalgaami on turvallinen paikkausmateriaali. Jokainen meistä on toki yksilö - jos minä olen herkistynyt elohopealle, jonkun muun oireet voivat johtua muusta syystä. Mutta kysyn kuitenkin
      a) onko kaverilla vielä amalgaamia suussaan?
      b) jos ei enää ole, onko aivoihin ja kroppaan liuennut elohopea poistettu antioksidanttihoidolla?
      Virallinen lääketiede ei tunnusta sitä, että elohopea voi olla meille haitaksi, mutta vaihtoehdot esittävät, että elohopea voi olla syynä, jos jollakulla on useita selittämättömiä oireita. Minulla näitä erilaisia isoja ja pieniä oireita oli nelisenkymmentä, kunnes päätin kokeilla amalgaamisaneerausta. Se kannatti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      79
      1487
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1235
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1158
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      974
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      144
      960
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      174
      931
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      842
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      824
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      82
      723
    Aihe