Mikko Rantanen vs Patrik Laine

RaunokinIhmettelee

Miksi vouhotetaan "ihmepoika" Patrik Laineesta vaikka on olemassa Mikko Rantanen, mitä ihmeellistä Laineessa on Rantaseen verrattuna, kertokaa ihmeessä te jotka tiedätte jotain jääkiekosta?

26

484

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WhereIsThePuck

      "Voittajien maalivahti Jake Allen ei oikeastaan ehtinyt tehdä elettäkään, kun Laine latasi kauden 25. maalinsa mielipaikaltaan ja sielunsa kyllyydestä päätöserän puolivälin tuntumassa (video alla).

      – Hän ampuu kiekon kovempaa kuin kukaan muu tässä liigassa. Kukaan ei pääse lähellekään verrataan sitten kehen tahansa, Allen alleviivaa seuransa sivuilla.

      Laineen laukaus on kaiken lisäksi myös huipputarkka.

      – Se tuli kuin laserilla, vaikka en pystynytkään seuraamaan laukausta, koska edessä oli niin monta kehoa, Allen pyörittelee vieläkin päätään."

      Riittääkö tuo lainaus? Laineessa on vain jotakin niin poikkeuksellista. Mutta missään tapauksessa en halua dissata Mikko Rantasta millään tapaa. Ei sinunkaan kannattaisi dissata Lainetta.

      • NHLeague

        Laine onkin tehnyt näiden vajaan kahden kauden aikana, mitä on NHL:ssä pelannut, kolmanneksi eniten maaleja kaikista pelaajista. Ihan hyvin alle kakskymppiseltä pojalta. Rantanen puolestaan tullee pelaamaan MacKinnonin kanssa tulevat vuodet yhtenä koko liigan parhaimmista kaksikoista.


      • Tajutkaa-tämä

        Laine on yhdessä asiassa hyvä ja se on laukominen. Peliälyä ei ole. Laine pelaa ottelussa noin 15min josta hän on 13 minuutin ajan joukkueelle arvoton. Tämä kaksi minuuttia jolloin hän on joukkueelle arvokas on ylivoimaa. NHL parhaimmistoa ovat pelaajat joilla on ihan hyvä määrä maaleja ja syöttö pisteitä on paljon. Jos ei keskitytä pelkästään maaleihin niin huomataan että esimerkiksi Aho, Teräväinen ja Rantanen ovat hyödyllisempiä joukkueelleen. Ja vaikka Laine on yksi kovimpia maalintekijöitä ei voi ajatellakkaan että hän olisi edes NHL top 5 pelaajissa. Maailman parhaimmistoa ovat esimerkiksi Sydney Crosby ja Conor McDavid.


    • KotisohvaVastaa

      Paljonko parhailla NHL pojillamme on tehtyjä maaleja syöttöjä kontollaan tällä kaudella, ne antavat vähän perspektiiviä missä mennään kyseisen pelaajan suhteen. Jokainen tehty maali on tärkeä jääkiekossa teki ne kuka tahansa, sillä ei ole mitään merkitystä oli laukaus huippukova tai löysä kunhan se menee vastustajan maaliin. Ymmärrän aloittaja viestin hyvin eli mitä hän kysymyksellään tarkoittaa.

    • RaunokinIhmettelee

      Myös toista kauttaan pelaava meillä nähtävästi hieman aliarvostettu ja vähemmälle huomiolle jäänyt Rantanen johtaa pisteissä Lainetta kaudella 2017-2018, vai olenko käsittänyt jotain väärin, kertokaa ihmeessä jos näin on käynyt?

    • läskimuurimaaliin

      maalivahdiksi pitää palkata maailman lihavin mies , ja survoa se maaliin, eikä menis yhtään patrikinkaan kutia maaliin.

    • WhereIsThePuck

      Ketjun avaajalle Patrik Laine tuntuu olevan kovin vastenmielinen. Lieneekö sama hemmo, joka nollasi Laineen toisessa ketjussa.

      Mutta väännetään nyt puukkoa haavassa:

      http://www.iltalehti.fi/nhl/201803062200790608_nh.shtml

      "Kun Laine kiskoi maaleja kovaan tahtiin, NHL-analyytikot ja toimittajat julistivat, ettei suomalainen pysty pitämään yllä korkeaa laukaisuprosenttiaan. Syyksi ilmoitettiin se, että Laine ampuu liian kaukaa maalista. *** Toisin kuin analyytikot ja toimittajat povasivat, Laine on vain nostanut laukaustensa onnistumisprosenttia."

      "Laine on 19-vuotiaana jättänyt eri tilastoissa taakseen jo sellaisia supertähtiä kuten Wayne Gretzky, Stamkos, Jaromir Jagr, Patrick Kane, Ilja Kovaltshuk, Rick Nash, Dale Hawerchuk ja Steve Yzerman. Analyytikkojen mielestä tämän ei pitänyt olla mahdollista."

      Eihän tuo taaksejättäminen ole todennäköisesti lopullista, mutta alle kaksikymppiselle saavutukset ovat hienoja. Kaikella kunnioituksella Mikko Rantasta kohtaan saanen luvan kysyä, ketkä suomalaiset ovat a-junnuina pystyneet ylittämään Laineen saavutukset tai edes päässeet lähelle niitä.

      • Anonyymi

        Sen takia en pidä Laineesta koska on ohittanut Jagerin ja Yzermanin maaleissa mutta ei kuitenkaan muissa asioissa ja omasta mielestäni syötöt on tärkeämpiä. Joo olen ehkä kateellinen Laineelle mutta miten olla kateellinen jos on ohittanut lempi pelaajan maaleissa eikä itseään eli jos olisin NHL pelaaja ja sitten Laine olisi mua parempi niin olisin kade. Pääjuttu mulla on se että Laine saa tehdä pisteitä mutta onko lehtien pakko kirjoittaa kolme juttua samasta asiasta EI OLE


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen takia en pidä Laineesta koska on ohittanut Jagerin ja Yzermanin maaleissa mutta ei kuitenkaan muissa asioissa ja omasta mielestäni syötöt on tärkeämpiä. Joo olen ehkä kateellinen Laineelle mutta miten olla kateellinen jos on ohittanut lempi pelaajan maaleissa eikä itseään eli jos olisin NHL pelaaja ja sitten Laine olisi mua parempi niin olisin kade. Pääjuttu mulla on se että Laine saa tehdä pisteitä mutta onko lehtien pakko kirjoittaa kolme juttua samasta asiasta EI OLE

        Onko se Laineen vika, jos hänestä kirjoitetaan lehdissä? En voi käsittää miksi Lainetta parjataan siitä, että lehdet kirjoittavat hänestä. Voi olla niinkin, että Laineen huonot jaksot johtuvat siitä, että hän lukee Suomalaisia nettipalstoja ja huomaa miten häntä haukutaan. Vie varmaan peli-iloa, kun täysin syyttä parjataan.


    • molemmat_hyökkääjätähtiä

      Siellä on edellisestä nuorten mm-kullan joukkueesta hyökkäyspäässä terävimpinä syömähampaina esillä ainakin Rantanen, Laine, Aho ja Puljujärvi, viimeisin ei ole ainakaan vielä päässyt oikein kunnolla loistamaan. Kolme edellä mainittua ovat joukkueidensa pistetehtailu eliittiä ja kaikki nuoria, eli noita edesottamuksia on odotettavissa vielä tulevaisuudessakin.

      Se on kova saavutus Laineelta, jos arvostetuimman ammattilaisten jääkiekkosarjan maalipörssin kärjestä on vain muutaman maalin päässä, ja jo toinen kausi menossa samaa tahtia tulokaskauden jälkeen - on tosiaan rikkomassa aikaisempien suuruuksien vastaavia ennätyksiä tuolla saralla.

      Barkov, Haula, Ristolainen, Komarov, muitakin suomen passin omaavia pelureita tahkoaa tuolla näkyvyyttä saaden, tuossa joitakin mainittuna.

    • RaunokinIhmettelee

      Asiantuntijat, vastatkaa nyt vihdoin kummalla nuorukaisella on enemmän tehtyjä pisteitä kaudella 2017-2018 Laineella vai Rantasella. En kysy mitään kuka on saanut analyytikoilta eniten kehuja, ei niistä kehuista tehopisteitä saa vaan maaleista ja maalisyötöistä.

      • NHLeague

        En ole mikään asiantuntija, mutta Rantanen näyttäisi olevan kolme pistettä edellä. Miksi kysyt tuota, kun voit itsekin sen katsoa.


    • hahahahaha

      Hattutemppu viimeyönä. Toisena maalintekijä tilastossa. Sekö Pyypää Hifkiläisiä vituttaa . Hyvä Tyrväinen

      • servaus12233

        eipäs kiroilla


    • WhereIsThePuck

      Ketjun avaaja kyselee "miksi vouhotetaan Patrik Laineesta". Ehkä hän haluaa kertoa Mikko Rantasesta. Miksi hän ei kuitenkaan kerro Rantasesta juuri mitään. Hänen tarkoituksensa taitaakin olla dissata Lainetta.

      Voi pitää erittäin outona sitä, että hänen mielestään julkisuus pitää mitoittaa pistepörssin perusteella. Julkisuus määrittyy oikeutetusti tai epäoikeutetusti muiden seikkojen perusteella.

      Ketjun avaajakin on ilmeisesti vaiennut, kun olisi ollut tilaisuus ottaa kauden parhaaseen suomalaiseen kantaa

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15152865/nhln-paras-suomalainen-kaudella-2018

      Iltalehdestä löytyi tällainen lainaus:

      "Kun laskee yhteen Laineen koko tähänastisen NHL-uran, siis viime ja tämän kauden, suomalainen on koko NHL:n paras maalintekijä. Laineen maalimäärä 74 on yhden suurempi kuin kuusinkertaisella maalipörssin voittajalla Ovetshkinilla ja Kutsherovilla."

      A-junnu on siis tehnyt vajaan kahden runkosarjakauden aikana eniten maaleja. Miksi tuollainen a-junnu ei saisi kiinnostaa ihmisiä. Vaitiko pitäisi olla.

      Jos ketjun avaaja pitää Rantasta Lainetta parempana, hän saa kaikin mokomin olla sitä mieltä. Hän saa myös pitää Lainetta Rantasta huonompana, jos hänen katsantokantansa kulkee tässä suunnassa. Silloin ei kuitenkaan kannata ryhtyä kyselemään julkisuuden perään.

    • KölliD

      Mikko Rantanen paras suomalainen tällähetkellä vain tehopisteissä, jääkiekossa niillä ei ole juurikaan merkitystä. Viimekaudella sekä nyt tehdyt ja analyytikkojen ennustamat tulevaisuuden maalit ratkaisevat kuka on paras sekä ketä kannattaa arvostaa parhaana tämänhetken pelaajana ja se on Laine.

    • pate_tietenkin
    • WhereIsThePuck

      Mikko Rantaselta fantastinen esitys viime yönä. Hienoa on se, että plusmiinus-tilasto on parantui selvästi.

      A-junnu Laine näyttää hukanneen maalivireensä. No, jonkin A-junnutilaston kärkeen hän kuitenkin siirtyi. Mutta maalikunkkukisassa Patrikin on hyvä piristyä.

      • NHLeague

        Kaksi ottelua ilman maalia ei ole paljoa. Ei kukaan tee maaleja joka ottelussa. Silloin maalipörssin voittoon vaadittaisiin noin 100 maalia, koska kuitenkin tulee 2-4 maalinkin otteluja, kuten Rantanenkin teki kaksi maalia viime yönä.


      • WhereIsThePuck

        Sen, että joka ottelussa ei tule maaleja, on kai selvää kaikille. Mutta maalikunkkukisassa ei parane antaa löysiä runsaasti. Sen tietää Patrik itse parhaiten, sillä hän haluaa olla paras. Ja siihen hänellä on edelleen mahdollisuus - A-junnuna.

        Mikko Rantasesta kerrotaan Ilta-Sanomissa:

        "Kyseessä on Rantaselle jo kauden yhdeksäs ottelu, jossa hän tekee vähintään kolme pistettä."

        Tuossa on syy siihen, miksi Mikko Rantanen keulii suomalaisten pistepörssissä. Kova on hänkin. Pistepörssin valossa kausi on suomalaisten parhaita vuosiin. Asiantuntijat näyttävät kehuvan erityisesti Barkovia. Häntä pidetään yhtenä NHL:n parhaista senttereistä.


      • NHLeague
        WhereIsThePuck kirjoitti:

        Sen, että joka ottelussa ei tule maaleja, on kai selvää kaikille. Mutta maalikunkkukisassa ei parane antaa löysiä runsaasti. Sen tietää Patrik itse parhaiten, sillä hän haluaa olla paras. Ja siihen hänellä on edelleen mahdollisuus - A-junnuna.

        Mikko Rantasesta kerrotaan Ilta-Sanomissa:

        "Kyseessä on Rantaselle jo kauden yhdeksäs ottelu, jossa hän tekee vähintään kolme pistettä."

        Tuossa on syy siihen, miksi Mikko Rantanen keulii suomalaisten pistepörssissä. Kova on hänkin. Pistepörssin valossa kausi on suomalaisten parhaita vuosiin. Asiantuntijat näyttävät kehuvan erityisesti Barkovia. Häntä pidetään yhtenä NHL:n parhaista senttereistä.

        NHL:n sivuilla päivitetään joka viikko top listaa pelaajista. Muutama vuosi sitten ei muistaakseni suomalaisia hyökkääjiä löytynyt top 50:stä. sijoilla 50-100 oli varmaan 1-2, eli Koivu ja Filppula. Siihen nähden nykytilanne on todella hyvä, eikä ainoastaan hyökkääjien osalta, vaan kohtuuhyvä myös pakkienkin kohdalla.

        https://www.nhl.com/news/fantasy-hockey-top-100-forward-rankings-2017-18/c-282775028?tid=277729150


    • srxedtfhyu

      Laineella on huomattavasti enemmän maaleja kuin Rantasella. Syöttöpisteitä saa kakkossyötöistä ja syöttöpisteitä saa NHL:ssä muutenkin niin heppoisin perustein (reboundit, kakkoskiekot, maskissa oleminen), ettei niitä voi mitenkään rinnastaa yhtä arvokkaiksi kuin maaleja. Maalit ovat taas maaleja, mitään kakkosmaaleja ei ole ja niitä ei muutenkaan saa puoli-ilmaiseksi kuten syöttöpisteitä.

      • Anonyymi

        Vitut. Jokainen maali on tuurimaali. Koska jos ei ole mukana tuuria niin ei ole myöskään maalia. Hienot syötöt ja pelinrakentamiset on hienompia kun Laineen one timerit. Sidney Crosby ja Kucherov ovat NHL parhaita pelaajia osaavat puolustaa kikkailla sytyttävät välillä sikailu pelaamisella sitä mä haluan nähdä


    • Anonyymi

      Laineen plus miinus tilasto -24.

    • Anonyymi

      Mikko Rantanen on melkein kaikessa parempi. Lainekkin on hyvä lämäreissä mutta hänen kaikki taidot eivät riitä Rantaselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1445
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1137
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1020
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      877
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      64
      760
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      747
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe