Käytetyn ostaminen

käytettykone

Tarkoitus ostaa käytetty pöytäkone. Käyttönä netti selailu, laskujen maksu, yksinkertaiset pelit. Pitäisi toimia videot netistä tökkimättä. Ehkä "pitsalaatikko kone? Hinta haarukka 50-100€. Saisinko tietoa minkälainen kone tekniikalta olisi sopiva tähän käyttöön?

9

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku Intelin i3 prosu integroidulla grafiikkapiirillä on melko edullinen ja muistia ehkä 4G. Käyttis vaikka LUbuntu

    • Turbo-Urpo

      LUbuntu on niin hiton karseen näköinen, LXDE työpöytä on siistimmin kasattu Peppermint OS jakelussa. LXDE työpöytää kun on itse hankala muokata muutoin kuin taustakuvaa ja iconeita vaihdellen.

      • Työpöytä aina makuasia. Ubuntussa toimii samat pikakomennot joka työpöydällä. Opettelee muutaman tärkeimmän, niin pääte, selain ym. aukeaa hetkessä. LXDE sopii aloittelijalle helpon valikon ansiosta.


      • Anonyymi
        Mikko_Tku kirjoitti:

        Työpöytä aina makuasia. Ubuntussa toimii samat pikakomennot joka työpöydällä. Opettelee muutaman tärkeimmän, niin pääte, selain ym. aukeaa hetkessä. LXDE sopii aloittelijalle helpon valikon ansiosta.

        Ei Ubuntussa tarvita pikakomentoja!


    • kasaaomatietokone

      Yksinkertaiset pelit? Voit ostaa jonkun koneen, kokeilla toimiiko sun pelit siinä, jos ei toimi voit palauttaa.

      Puhelimellakin voi hoitaa pankkiasiat ja nettiä selailla, myös pelejä pelata.

      Onko sinulla kotikonetta, vai 1. ostamassa?

    • vinkki_linkki

      Nyt jos kasaisin, niin triple-core AMD:t on aika edullisia olleet - pystyy ilman erillistä näytönohjainta toistamaan vielä koko ruudulla youtube-videotkin eli aika riittävä moneen. Niissä kun on usein integroituna ATI:n ohjain. Dual-corekin voisi vielä menetellä - vaan se voi välillä jo tökkiä vaatii erillisen näytönohjaimen. Muistista olen samaa mieltä: 4 gigaa!
      Perus juttuhan on laittaa pikanäppäimen taakse vähän matalampi reso, esim. 1024x768(tai 800x600) videoiden katselua varten, mikäli tökkii ja selata nettiä vähän suuremmalla resolla jos on tarvis/monitorissa löytyy. Lisäksi HD-asetusta varten pitäisi löytyä kaistaa nettiin vähän enemmän, kuin mitä yleensä löytyy - eli tökkii joka tapauksessa jos ei lataa videoita ensin koneelle - ainakin jossain vaiheessa iltaa.

    • Unta_näet

      Hintahaarukkasi 50-100€ on aika alhainen. Viitsiköhän kukaan noilla euroilla edes tarjota konetta. Kierrätyksestä toki löytynee tuohonkin budjettiin, mutta tuskin tehot riittävät nykypäivään.

      • 345h3

        Huuto.netistä löytyy i3 3220 ja 4g muistia sataan euroon. Riittää mainiosti aloittajan tarpeisiin.


      • halvemmallakin_pääsee

        Pöytäkoneesta päivittämällä tuohon budjettiin pääsee helposti: Itse päivitin joskus 32-bittisestä 64-bittiseen ympäristöön(dual core) 35 eurolla. Käytännössä emo prossu uusittiin ja vanhasta koneesta kävi puolen teran levy dvd-combo näyttö ja kotelo. Muistit joutui vaihtamaan.
        Kannattaa myös omistaa rälläkkä/metallileikkuri ja pora: Ruuvikiinnitysten paikat vaihtuu joskus ja emon saaminen oikeaan kohtaan voi vaatia kotelon modaamista!
        Ja tehoa tuli yli 4x enemmän, kuin mitä oli alkuperäisessä. Salaisuus hommassa tietysti siinä, että vanhat ylijäämä vermeet voi myydä pois projektin lopuksi, jolloin budjettia saa hieman takaisin - joskin kannattaa käydä katsomassa huuto-netissä, minkä verran noista on maksettu, ettei tule yllätyksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      102
      2277
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1087
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1044
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      981
    5. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      945
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      874
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      841
    8. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      59
      833
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      759
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      739
    Aihe