Lieksalaistakin ruokailukulttuuria

Eilen satuin näkemään televisiosta ohjelmaa, jossa tehtiin ravintolaa viihtyisäksi monin tavoin. Viihtyisänkin ruokapaikan viihtyisyys katoaa, kun jopa aikuiset miehet ruokailevat hattu, pipo tai lippalakki päässä. Mielestäni se on suurimpia virheitä, mitä mies voi tehdä eläessään. Tuollaista tapaa ei voi kukaan mitenkään puolustella, koska oikeat tavat on opittu jo kotona, koulussa ja viimeistään armeijassa.

Eräällä lieksalaisella liikenneasemalla tämä näyttää olevan hyvin yleistä. Se tekee ruokapaikasta ala-arvoisen ja karsii ruokailuasiakkaita. Pitäisikö näitä järjenjättiläisiä varten laittaa ihan ulko-oveen ruokailuohjeet kun he eivät näytä muuten älyävän? Henkilökunnan huomautus olisi ainakin paikallaan. Onhan tuollainen käytös todella törkeää!

Viihtyisyys on kaukana ruokapaikasta kun näkee tällaisia lakkipäisiä juntteja ruokailemassa. Se jos mikä tekee ruokapaikasta räkälän! Miksi lakkia ei voi ottaa päästä edes ruokaillessa? Ilmeisesti se pysyy päässä kaikkialla, jopa nukkuessakin. Miksi?

22

424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koulussa jo opetettiin, että mies ottaa hatun päästä sisällä ja ruokapöydässä nyt varsinkin. Se tapa on pitänyt läpi elämän.

      • lakki.lepo

        Näin opetettiin. Ilmeisesti nykyään ei enää opeteta, koska juuri nuoret miehet eivät luovu pipostaan tai lippiksestään missään tilanteessa. Onneksi ainakin sitten armeijassa olessaan nuoret miehet oppivat ottamaan pipon ja lippahattunsa päästään pois ruokapöydässä. Mutta entäs vanhemmat miehet?


      • ullatusta

        Siis, oletko mies ? Ei voi uskoa.


    • koulun.syytä

      Koulukasvatuksen syytä, koska koulut ovat nykyisin niin kylmiä, että oppilaat on pipo päässä ja hupparin huppu silmillä kylmyyden takia? Samoin nuorten autot ovat kylmiä kesälläkin kun ajetaan pipo päässä ja huppu silmillä ettei sivuilleen näe?
      Se heijastuu sitten aikuisiälläkin käyttäytymisen! Onneksi minu lapsuudessa oli -60 luvulla lämpimät koulut, ei tarvinnut olla karvahattu päässä tunneilla!

    • Ja.muuuta

      Vai että ihan absilla hattu pässä ovat.
      Sopii paikan il.apiiiriin.

      • kaukana.siitä

        Näin varmaan on. Paikkahan on polttoaineen jakelupaikka. Ei suinkaan mikään ravintola.


    • omituinen.sattumako

      Tätäkö ilmiötä esiintyy vain lieksassa? Eikö missään muuallapäin suomea?

      • Kili.Peläinen

        Kyllä ilmiö on yleismaailmallinen. Toivoa sopii, ettei se yleisty viihtyisissä ravintoloissa. Huoltoasemat eivät niitä ole.


      • tavaamaan.tavaamaan

        Eihän aloituksessa kerrottu, että ilmiötä esiintyy vain Lieksassa. Siinähän todettiin, että Lieksassakin! Lukutaidottoman kannattaa vaikka tavata teksti, jotta ymmärtää.


      • kysxhjdfghdf
        tavaamaan.tavaamaan kirjoitti:

        Eihän aloituksessa kerrottu, että ilmiötä esiintyy vain Lieksassa. Siinähän todettiin, että Lieksassakin! Lukutaidottoman kannattaa vaikka tavata teksti, jotta ymmärtää.

        Sullekkin mätisäkille on sama mitä siellä on!


    • altalipanme

      On todella junttimaista syödä hattu päässä.

    • onneksi.ei.meillä

      Ylileveät ja - painavat amerikkalaiset köllykät ovat meitä edellä. He hotkivat päivittäin käsin useita JättiläisSuperBigMagHampurilaisia kadulla kävellä lyllertäen lippalakki päässä ja lippa takana. Teksasilaisilla on tietenkin päässä leveälierinen stetson. Amerikasta vasta ne tosijuntit löytyvät.

      • Lihavuus ei ole junttiutta eikä amerikkalaiset ole sen juntimpia kuin suomalaiset.


      • lylleröväki
        Uuninpankko kirjoitti:

        Lihavuus ei ole junttiutta eikä amerikkalaiset ole sen juntimpia kuin suomalaiset.

        Ei niin, vain väärät ruokailutottumukset ovat tehneet amerikkalaisista maailman lihavimman kansan.


    • Oli sitten viihtyisä ravintola tai nuhjuinen huoltoaseman kahvila niin käytöstavat on samat kaikkialla: lakki pois päästä.
      Kyse on mielestäni myös kunnioituksesta ruokaa kohtaan koska aina ei ole Suomessakaan ollut sitä pois heitettäväksi asti.

    • räkämaakareille

      Tuo on myös ärsyttävää kun tupakoitsija ovat ulko-oven tuntumassa, ja miltei edessä ja sitten räkivät kokoajan? On purukumin paskaa ja räkää oven edus täynnä, siinä ruokahalut häviää, joten en käy esim ABC;llä ollenkaan, vaan tankkaan ns. kylmällä asemalla, ja hampurilaisia tehdään kotona,,ja paremmasta lihasta kuin nuo valmiit olevinaan pihvit,, jotka ovat teurasjätteistä tehtyjä tutkimusten mukaan!

      • en.mene.sisälle

        Olen huomannut. Samat naamat tupakalla ulko-oven vierellä. Karkoittavat tupakoinnillaan asiakkaat. Löytyisikö tupakkapaikka nikotinisteille jostakin ABC aseman takapihalta parkkipaikalta metsikön reunsasta? Haihtuisivat savut paremmin.


    • Äsh.market

      Onpahan siinä turisteille kielikurssi samalla kun vittu on yleisin sana minkä kuulevat mopopoukien suusta. Räkä lentää kuin kura keväällä.
      Abc lle en mene enkä tule koskaan menemäänkään. Minulla on rahaa elää ilman jotakin bonuksia.

      • sekalainen.seurakunta

        On siinä pääoven vieressä räkimässä joitakin aikuisiakin, jotka istuvat välillä sisällä päivästä toiseen ja aamusta iltaan. Tunnistan ainakin henkilön AS. Lieneekö jo eläkkeellä kun joutaa kuluttamaan päivänsä Apsilla? Käyn vielä tankkaamassa asemalla ja aina samat naamat sisällä tai ulkona.


      • ei.houkuta.turisteja

        Saisivat todella siistiä paikan ainakin kesäksi. Saattaahan tosiaankin joku turistikin eksyä paikalle kun Lieksan ohitustie on vieressä. Eivät tule ainakaan toista kertaa kun näkevät paikan epäsiisteyden. Ja sana leviää nopeasti nykyään.


    • hyvä.kieppula

      Kyllä Kieppula kirjoitti täyttä asiaa. Kyllä tavat on kuin olis tempaistu vessan pöntöstä. Onko siinnä räkäsakissa tai hattupäässä syöjissä paljon mamuja!

      • vain.supisuomalaiset

        Maahanmuuttajamiehet eivät ruokaile hattu päässä. En ole nähnyt heidän tekevän sellaista virhettä missään enkä koskaan. He arvostavat ruokaa ja ruokailua sekä muita asiakkaita.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe