Yle Puheen uudistuksessa ei kuunnella kuulijoita

Daniek

Suurimmassa osassa Ylelle nyt ja jo viimevuonna tulleessa palautteessa, koskien Yle puheen uudistusta, vastustetaan musiikin soittamista Yle puheella. Toiseksi suurin osa on pettynyt siihen millä tavalla musiikkia tuodaan, mutta missä ovat, muka Ylen mainitsemat positiiviset palautteet. Kenties tulevat omalta väeltä, jotka ovat jäävejä kritisoimaan negatiivisessa mielessä työpaikan menettämisen pelossa.

Yle puheen päällikkö Olli Junes on suht ahkerasti vastaillut kuulijoiden viesteihin ja todennut uudestaan sen että emme ole muuttamassa uudistusta millään tavalla. Itsekin ehdotin viimevuonna ja muutaman muunkin kerran, että tuokaa musiikkia vain kun se sopii käsiteltävään sisältöön (Esim. artisti, sävleltäjä, levy-yhtiöpomojen yms. haastattelut) eikä vain irrallisena lähetystä katkaisevana elementtinä. Käsittämätöntä että uudistusta ei voitu, muuttaa tähän suuntaan suoraan. Ehkä lopulta vuoden kahden tai kolmen päästä kun Puhetta uudistetaan seuraavan kerran, uudistus viedään siihen suuntaan, jonka olisi voinut tehdä samantien kerralla.

Twitteriin sataa jatkuvasti negatiivista palautetta Yle puheen uudistuksesta
https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=#ylepuhe

Itsekin päätin lopettaa vähäisenkin Yle puheen kuuntelun. Kuuntelen vain jos on jotain erityisen mielenkiintoista ja senkin areenasta todennäköisesti jälkeempäin. Suosittelen samaa kaikille muillekin Yle puheen uudistukseen pettyneille. Sitä nopeammin uudistusta muokataan, kun kuulija luvut laskevat.

Musiikin tuominenhan ei ole ainoa uudistus, myös urheilun osuutta vähennetään paitsi jääkiekon.

105

4955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylenurin

      Ei Ylellä kuunnella rahoittajia eli kuuntelijoita. Kun aamu valkenee syydetään Radio Suomessa Vesteristä, Kilpeläistä, Paula Vesalaa, Mira Luotia, ja tätä...!

      https://biisit.info/soittolista/suomi

      Sieltä ne samat vinkujat taas huutaa huomenna koko päivän. Ja kansa maksaa!

    • GunvordePerseelius

      kuuntelisin mieluummin Puheella välillä vaikka moottorisahaa, vessan vetämistä, auton starttaamista, kissan naukumista tai junan kolkutusta kuin nuita soittolistojen vatipäitä .

    • an-naalia

      Minä niin mielelläni kuuntelisin esim. politiikkaradion poliittisen viherpaskatoitotuksen sijaan vaikka jopa ihan pelkkää annaalihemmon ulinaa.

    • Muut.maksaa

      Kun rahat kupataan verotuksen avulla, voi juhlia niin paljon kuin vaan huvittaa. teemu-piispa ryyppää kirkon jäsenten piikkiin ja ylen suojatyöpaikkalaiset samalla tyylillä muiden piikkiin.

      • Systembulaaget

        Kun systeemi sen sallii niin miksipä sitä ei kirkon piikkiin ostaisi hieman laitti tai kuten jossain päin maailmaan sanotaan Dietticolaa. On kirkon asioilla ja kirkon luottokortti, eikä ketään näyttänyt kiinnostavan, jos sillä muutaman Cokiksen nauttii.

        Systeemin vika ei yksilön, jos se tällaiset menettelyt sallii.


    • Koskasoivatdingongkellot

      Kuinkahan kauan Olli Junes ja Ylen puheen muu porukka jaksaa vastustaa kuulijoiden mielipidettä. Jatkuvalla syötöllä tulee palautetta Facebookkiin ja Twitteriin kuinka pettyneitä ihmiset ovat Yle puheen uudistukseen. Ilmeisesti Yle yrittää saada kuulijat väsymään ennen itseään ja hyväksymään että nyt vain on näin.

      Ylen puheen facebookin kommenttiosioihin tulee negatiivista palautetta. Tässä yksi esimerkki https://fi-fi.facebook.com/ylepuhe/posts/10155008021346065 klikkaamalla kommenttia tulee esiin.

      Twitteriinkin tulee lähes päivittäin pettyneiden kuulijoiden palautetta https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=#ylepuhe

      Tähän päälle kaikkia muita reittejä Ylelle tullut palaute.

      Yle ei lupaa mitään muutosta parempaan vaan pelkästään puolustelee omaa uudistustaan ja yrittää tyynnytellä uudistukseen pettyneitä. Toivottavasti kerrankin tämä realosoituisi kuulijalukujen romahduksena. Ylehän yrittää myös saada kuulijoita enemmän kuuntelemaan ohjelmiaan areenasta ja spotifysta, toivottavasti tämäkään ei lisäänny. Olisi edes pieni toivo, että Yle muokkaa uudistuksen siten kuin se olisi alunperinkin pitänyt tehdä. Juuri kuten ketjun aloituksessa on sanottu. Muuten musiikki kauniistisanottuna huiskuikkaan Puheen ohjelmista Radiossa.

    • ylen_asenne

      Ylen asenne on se, että kuuntelijat ovat väärässä. Ketkä sitten ovat oikeassa? Luultavasti Ylen toimintaa ohjailevat konsultit.

      • JulliOnes

        Ylelle riittää, kunhan rahoituksesta päättävät pysyvät tyytyväisinä. Millään muulla ei ole väliä. Typerää Ylen toiminnasta tulee siinä vaiheessa, kun kysytään kuulijoiden tai katsojien mielipidettä, jolla ei ole kuitenkaan mitään vaikutusta koska se mitä itse ovat päättääneet on ja pysyy.


      • Anonyymi
        JulliOnes kirjoitti:

        Ylelle riittää, kunhan rahoituksesta päättävät pysyvät tyytyväisinä. Millään muulla ei ole väliä. Typerää Ylen toiminnasta tulee siinä vaiheessa, kun kysytään kuulijoiden tai katsojien mielipidettä, jolla ei ole kuitenkaan mitään vaikutusta koska se mitä itse ovat päättääneet on ja pysyy.

        Nyt täytyy Ylen koneisto pitää hyvässä öljyssä, että oikea Sanoma kulkee EUn vihreänä kuulijoille


    • HuomasinVaan

      Tismalleen samasta asiasta on nyt kaksi eri ketjua.

      • sepi88

        Ja kummassakin ketjussa parkuu samat tyypit.Kuten kaikissa muissakin radioaiheisissa keskusteluissa


    • Lukekaakaikki

      Hyvä lyhyehkö keskisuomalaisessa julkaistu kolumni aiheesta
      Yle Puhe on jästipäiden käsissä
      https://www.ksml.fi/kotimaa/Kolumni-Yle-Puhe-on-jästipäiden-käsissä/1120833

      Jutussa on mm. hyvä pointti mitä Yle Puheella ei haluta ottaa todesta. "Kun sama palaute alkaa toistua, tilanne muuttuu. Lopulta pitää olla jästipää, jos kuvittelee, että yksipuolinen palaute ei edustaisi isoa osaa yleisöstä." Tässä tarkoitetaan samanlaista palautetta eri-ihmisiltä.

      Ei musiikkia tarvitse poistaa Puheelta kuitenkaan kokonaan vaan jättää se sisältöihin joihin se sopii täydellisesti, kuten esim. puhuttaessa artistin kanssa hänen uudesta julkaisustaan. Uskon, että suurin ketutus tässä on, että musiikkia tungetaan sinne minne se ei sovi ja Yle puheesta tulee näin kanava siinä missä kaikki muutkin radiokanavat. Toinen ketutus mikä palautteiden kautta on tullut huomattua, yksipuolinen musiikki ja samojen biisien soittaminen kuin muillakin kanavilla soi. vaikka uudistuksen tiedotteissa hieman muunlaista musiikillista sisältöä lupailtiin.

    • tottaturiset

      Paras musiikkiohjelma on päivisin Ajantasa.

    • Mitä-järkeä

      Mitä järkeä on enää kanavan nimessä? Olisihan nimikin pitänyt vaihtaa kun kyse ei kerran enää ole puheradiosta.

    • Lopen-uupunut

      Olin vuosia puheen kuuntelija useita tunteja vuorokaudessa, mutta nyt en edes aukaise radiota. Kirjastosta käyn lainaamassa kirjoja äänitteinä. Minäkin olen sitä mieltä,että puheelta voisi ohjelman sisältöön liittyviä musiikin pätkiä ohjelman yhteydessä, mutta ei muuten.

    • Jästipäät

      Eräs kommentti julkaistu Yle puheen Facebookissa "En ole onnellinen. Yle Puhe on pilattu musiikilla."

      Yle puheen Katin vastaus
      "Kehotan Touko (nimimuutettu tänne) etsimään onneasi jostain muualta. Yhteen radiokanavaan ei kannata omaa onneaan hukata :) -Kati."

      Alkaahan se lopulta hermostuttaa Ylessäkin, mutta ei kai nyt pitäisi sanoa suoraan, että jos ei nappaa älä kuuntele Yle puhetta. Käytännössä kaikki palaute on ollut pettynyttä tapaan jolla Yle puhe uudistettiin, Ylen vastaus on nykyään lopeta kuuntelu.

      Miksi Ylen jääräpäät eivät voi kuunnella yleistä mielipidettä. Ei musiikkia tarvitse pois jättää silti kokonaan, vaan soittaa pelkästään silloin kun se sopii täydellisesti käsiteltävään aiheeseen. Ei säännöllisesti, eikä enää aiheesta irrallisia musiikkivalintoja.

    • mutta_kun

      Useimmat joutuvat maksamaan Yle-veroa, joten edellämainittu näsäviisas kommentti on röyhkeän ylenkatseellinen. Asiakas on aina väärässä?

      • Merkhillistä

        Muistan lukeeni jutun missä Olli Junes väitti että ei palaute ole ollut pelkästään negatiivista. Ei ehkä, mutta voitaisiin tuoda ne täysin positiiviset Yleen kytköksissä olemattomilta henkilöiltä tulleet kommentit versus uuditukseen pettyneet kommentit. Näin arvauksena veikkaan että prosentti osuus on vähintään 98 prosenttia pettynyt tavalla tai toisella ja täysin tyytyväiset 2 prosenttia. Viime vuoden puolella shoutboxissa ja twiterissä sekä tämän vuoden puolella twitterissä, Yle puheen facebook sivuilla ja erinäisten kirjoitusten kommenttiosioissa koskien Ylen puheen uudistusta, silmääni ei ole osunut yhtäkään tyytyväistä palautetta, paitsi Ylen palkkalistoilla olevilta.

        Taitaa valitettavasti Ylen euroviisupelleilykin kompastua omaan nilkkaansa. Tulevissa portugalin viisuissa sekä tulevaisuudessa UMK karsinnoissa. Kuinka moni haluaa enää osallistua kilpailuun jos sääntöihin ei laiteta virallista pykälää, joka estää sääntömuutokset kesken kilpailun ja valintaprosessin. Saara Aallon huonon menestyksen perustan omaan tuntemukseeni Monster kappaleesta sekä siihen, että tämän vuoden euroviisuissa on useampia hieman samantapaisia parempia kappaleita tai naislaulajien voimabiisejä. Se ei tietenkään tarkoita että perinteisellä UMK:lla olisi saatu aivan toisenlainen kappale, mutta siihen olisi ainakin ollut paljon suurempi mahdollisuus.


    • kuulovammaisten

      Ylen rekrytoinnissa kiinnitetään huomiota, että kuulous kuuntelijoiden mielipiteille on etu.
      Ihan sama mitä palautetta antaa, mikään ei vaikuta mihinkään. Edes Lindroosille ei kukaan näytä mahtavan mitaän.

    • FatalError

      Mielenkiinnolla odotan Finnpanelin tulevia mittaustuloksia. Niin paljon on tullut negatiivistä pettynyttä palautetta koskien Yle puheen uudistusta ja moni on ainakin uhannut lopettaa kanavan kuuntelemisen kokonaan. Miten tämä lopulta sitten näkyy kuulijaluvuissa. Toivottavasti kerrankin ihmiset ovat äänestäneet kuuntelematta jättämisellä. Voisi sitten Yleltäkin kysyä: Miten meni uudistus noin omasta mielestä maaliin? Taisi mennä monta metriä ohi kuten Huuhkajien vedot jalkapallossa.

      Toisaalta se taitaa olla se ja sama Ylelle mitkä ovat Puheen kuulijaluvut, jos samalla areenasta kuunnellaan huomattavasti entistä enemmän Puheen ohjelmia. Tämähän on myös ollut yksi Yle Puheen uudistuksen tarkoitus ajaa ihmisiä kuuntelemaan Puheen ohjelmia areenasta ja spotifysta.

      Oi Yle kuule toiveemme ja kääntäkää homma täysin päälaelleen. Musiikki puheen tilalle ja minimimäärä puhetta nykyisen musiikkimäärän tilalle. Sitähän me kuulijat todellisuudessa haluamme : D

    • entinensuomenkuuntelija

      Yhtä mielenkiintoista on nähdä kuinka paljon radio suomen kuuntelijamäärät on vähentyneet.

      • FatalError

        Radio Suomen huonoudesta on jauhettu jo pitkään. Viimevuotisen uudistuksen yhteydessä ehkä hieman vielä noussut tyytymättömyys, mutta eipä ole tulosten valossa Radio Suomen kuulijaluvut laskeneet lainkaan. Toivottavasti edes Yle puheen kuulijat ovat järkevämpää ja sanojensa mittaisempaa kuuntelijakuntaa.

        Toisaalta kuten jo totesin onko kuulijalukujen laskulla mitään merkitystä. Ylex:nkin kuulijaluvut seilasivat välillä 700 000 - reilut 800 000 viikkokuulijaa vuosina 2010-2014. 2015 kuulijaluvut lähtivät laskuun eikä Ylex ole tavoittanut viiikossa 2016 alkuvuoden jälkeen 600 000 viikkokuulijaa. Vaikka koko 2010 luku on ollut Finnpanelin mittaustulosten mukaan Ylex:lle todella ailahtelevaa vasta 2018 alkuvuodesta saivat hieman uudistettua kanavaa. Sen sijaan maamme suosituimpia kanavia ollut Radiomafia kuopattiin 2003 ja tilalle tuli Ylex. Muutoksen olisi ymmärtänyt jos Radiomafian kuulijaluvut olisivat olleet roimassa laskussa. Olkoonkin että Ylex oli alussa hyvä kanava ja lähes identtinen mitä Radiomafia oli 2000-luvulla.

        Ylen nykyinen tyyli radiossa ja televisiossa näyttää olevan halu päästä eroon kaikesta suositusta. Siksihän Yle puheenkin uudistus varmaan tehtiin päin sitä itseään, vaikka hyvien palautteiden perusteella uudistuksen olisi voinut naulata kerralla maaliinsa. Television puolella yksi hyvä esimerkki on Uutisvuoto. Omasta mielestä ohjelma on ollut jo väsähtänyt vuosia sitten Nymanin lähdön jälkeen, mutta... Lopulta kun Tervo ja Saanila lähtivät Yleä ei edes kiinnostanut hommata heidän tilalleen persoonia, jotka olisivat taanneet ohjelman suosion jatkumisen. Näin Yle välttyy siltä palautevyöryltä, miksi ohjelma lopetetaan, kun katsojatkin jo sen näkevät itse ohjelmaa katsoessaan.


      • Anonyymi

        Tilanne on paha, mutta korjaantuu kunhan Ukrainan sota kumuloituu maailman sodaksi


    • muistan_vielä

      Joskus nuorena luin jostakin, että yhdysvaltalaisilla asemilla ei ole varsinaisia radio-ohjelmia. Vuorossa olevat juontajat puhuvat mukavia ja soittelevat levyjä. Ihmettelin meininkiä. Nyt meillä ollaan samassa jamassa myös verovaroin pyörivän radion osalta.

      • Viimeinen_lajissaan

        Ylen ykkönen on ainoa radiokanava, jolla on vielä ohjelmia.


    • Yle Puheen tärkein ja kuunnelluin radio-ohjelma on entinen Jääkiekkokierros, eli nykyinen Urheilukierros. Jos Puhe sen suhteen toheloi, niin palautetta tulee välittömästi (sekä Twitterissä, että Facebookissa). Näinhän kävi mm. olympialaisten aikaan; Ylellä ei oikein ymmärretä vieläkään radion urheilulähetysten tärkeyttä.

      • Daniek

        Entä sitten vaikka tuleekin välittömästi palautetta? Eihän Yleä ole tähänkään mennessä kiinnostaneet edes ne hyvät ja rakentavat palautteet. Yle puheeltakin joskus jääkiekkoa kuunnellenna ei voi kuin ihmetellä seuraavaa: Ylellä on oikeasti pari hyvää radio selostamisen osaavaa ja yksi erinomainen selostaja Micke Suopuro, mutta arvatenkin selostavat erittäin vähän suhteessa paljon kehnompiin selostajiin. Sentään tajunneet finaalista heivata ne surkeimmat selostajat pois. Mutta eipä tuolla ole merkitystä itselleni, koska pelit näkee Ruudusta ja lähetykset ovat kirkkaasti Suomen parhaimmistoa.

        Voi harmi kun Riku Salminen selostaa Yle puheella eikä Leijonalätkä Simo Leinonen :D. Ylellä kun vaatimustaso tuntuu olevan vain selostajan omasta motivaatiosta kiinni. Pakko heittää herjaa ja huumoria kun Ylen toiminta on välillä mitä on. Nooh mutta eiköhän Simo Leinonen ole taas paljon äänessä kun Jalkapallon MM-kisat starttaavat. Ennen sitä joku voisi lahjoittaa kaverille jalkapallon sääntökirjan luettavaksi.


      • Daniek kirjoitti:

        Entä sitten vaikka tuleekin välittömästi palautetta? Eihän Yleä ole tähänkään mennessä kiinnostaneet edes ne hyvät ja rakentavat palautteet. Yle puheeltakin joskus jääkiekkoa kuunnellenna ei voi kuin ihmetellä seuraavaa: Ylellä on oikeasti pari hyvää radio selostamisen osaavaa ja yksi erinomainen selostaja Micke Suopuro, mutta arvatenkin selostavat erittäin vähän suhteessa paljon kehnompiin selostajiin. Sentään tajunneet finaalista heivata ne surkeimmat selostajat pois. Mutta eipä tuolla ole merkitystä itselleni, koska pelit näkee Ruudusta ja lähetykset ovat kirkkaasti Suomen parhaimmistoa.

        Voi harmi kun Riku Salminen selostaa Yle puheella eikä Leijonalätkä Simo Leinonen :D. Ylellä kun vaatimustaso tuntuu olevan vain selostajan omasta motivaatiosta kiinni. Pakko heittää herjaa ja huumoria kun Ylen toiminta on välillä mitä on. Nooh mutta eiköhän Simo Leinonen ole taas paljon äänessä kun Jalkapallon MM-kisat starttaavat. Ennen sitä joku voisi lahjoittaa kaverille jalkapallon sääntökirjan luettavaksi.

        Hyviä pointteja, @Daniek.


    • sontapropagandayle

      YLE tekee mitä huvittaa, ja sinähän maksat tai itket ja maksat.

      • Ylensyrjivä

        Tai sitten hankkii työn mistä saa tarpeeksi vähän vuosituloja niin ei tarvitse maksaa Yle-veroa. Jokaisen suomalaisen veronmaksajan tulisi maksaa maksukykynsä mukaan Yle-veroa tai sitten veroa ei pitäisi olla lainkaan olemassa. Syrjintää! Ei ihme että monet keinottelevat veroja ulkomaille, muuttavat asumaan ulkomaille eivätkä monet urheilijatkaan mielellään ole kirjoilla Suomessa, koska korkea verotus. Yksi suuri hyötyjä Suomen korkeasta verotuksesta on ollut naapurimaamme Ruotsi minne suomestakin on muuttanut paljon suurempituloisia halvemman veron perässä.


    • IivoKuiva

      Itse en koskaan anna Anteeksi YleX:n musiikkiohjelmien pilaamista. Arki-iltojen musiikkiohjelmat oli rautaa, niitä kuunnellessa opin tykkäämään vaikka minkälaisesta, italo-discosta kantriin. Nämä ohjelmat kuopattiin.

      Pelleilyn tyhmyydestä kertoo paljon että torstai-illan heviohjelma - minkä parissa käytännössä otettiin aina viikonlopun alkupohjia - siirrettiin ensin sunnuntaihin iltapäivään. Siinä vaiheessa oli järjestään sekä toimittajat krapulassa että kuulijat myös. Homma ei kauan toiminut ja lopetettiin kokonaan.

      Nyt YleX:n musiikkisisältö on olematon. Uuden musiikin ohjelmat tarjoavat lähinnä listapaskaa mitä tulee viikon perästä soittolistalta. Mun on vaikea uskoa että tämä olisi se mitä kuulijat halusi.

    • Tätäköhalusitte

      Tätäkö Yle halusi Yle puheen uudistuksella. Nyt kuulijat ovat alkaneet jo kuittailemaan Ylelle uudistuksesta. Tuleehan Jari Sarasvuon ohjelmaankin musiikkia täytteeksi :D https://www.facebook.com/ylepuhe/posts/10155070911981065

      Seuraavaksi odotellessa tuoreita kuulijalukuja ja niiden laskun jälkeen luontevaa olisi, että ihmiset lopettaisivat kokonaan kommentoimasta Yle puheen facebookkiin ja twiterissä. Tupla tyrmäys uudistukselle kertaheitolla.

    • sipelä

      Olikohan Sipilä valitsemassa Ylen uutta pääjohtajaa,suuren talon emäntää,oikein äärikepulaista. Miksi ei valita puolueetonta henkilöä Ylen pääjohtajaksi,vai halusiko kepu ja Sipilä saada taustansa sellaiseksi ettei kukaan muu pysty kritisoimaan. Muutenkin Ylen radio ja Tv tarjonta on menyyt päälaelleen.

    • KorottakaaYleVeroaKiitos

      Ihme touhua tuo Yle puheen musiikkipelleily.

      Ensin kaikki kritisoivat uudistusta, sitten kun kuulijat alkavat "tottumaan" siihen ja aletaan "kaivata" musiikkia muihinkin ohjelmiin kuin niihin missä jo soi, ei tämäkään kelpaa Ylelle. Mitään mitä Yleläiset eivät ole oman Ylekuplansa sisällä keksineet ei voida toteuttaa.

      Näin Yle puheen tiedotteessa kuvataan uudistusta.
      "Yle Puheella kuullaan jatkossa arkisin parikymmentä kappaletta päivässä. Kanavan musiikkilinja on lempeän vaihtoehtoinen. Se kutkuttaa kohderyhmän tunnemuistia ja tarjoaa uusia elämyksiä. Musiikkia heille, joita ei tällä hetkellä palvella Suomen hienolla radiokentällä ainakaan liikaa. Tavoitteemme on, että noin kolmasosa kanavan musiikista on kotimaista. "

      Erityisesti toiseksi viimeinen lause särähtää korvaani. Puhe kun lanseerattiin aikanaan uniikkina kanavana ja on kerännyt ihan kohtuullisesti kuulijoita, päätettiin lisätä tarjontaan sitä mitä osa radiokanavista jo tarjoaa. Ja soittolista tietoja Puheen osalta tarkastellessa käy ilmi että enimmäkseen siellä ei todellakaan soi mainostettu vaihtoehtoinen marginaali musiikki.

      Toivottavasti olen väärässä, mutta pohjanoteerauksien noteeraus taisi olla Ylä-Anttilan palkkaaminen uudeksi TJ:si. Ensimmäisissä kommenteissaan Ylä-Anttila julisti tärkeimmäksi tehtäväkseen kasvattaa Ylen määrärahoja. Voin jo nähdä kuinka verokortissa tulevaisuudessa vuosi vuodelta lukee Yle-veron kohdalla aina vain suurempi summa, vaikka omat vuositulot pysyisivät muuttumattomana.

      Käsittämätöntä ettei eduskunnassakaan tunnu olevan mitään halua puuttua tähän Ylen perseilyyn. Seuraava kritiikkikysymys ei ole henkilöä (Saara Aalto) vaan Yleä ja Ylen toiminnan suunnasta päättäviä kohtaan. Pidätkö hyvänä toimintana että Yle kustantaa verovaroilla Saara Aallolle 3 kappaletta UMK kilpailuun musiikkivideoineen? Tuossa yksi esimerkki täysin typerästä Ylen resurssien ja verovarojen tuhlauksesta.

      • KorottakaaYleVeroaKiitos

        Siis ei kritiikkiä Saara Aallon toimintaa vaan Ylen toimintaa kohtaan.


      • AAA-1

        Kolmehan oli naurettavan vähän; artisteja ja kappalevaihtoehtoja olisi voinut olla paljon enemmänkin (kuten aiempina vuosina).

        Ilman kunnon panostusta ei tule menestystä. Jos "verorahoilla" viisuihin jotain lähetetään, niin tehdään se sitten hyvin ja laadukkaasti.


      • kertosäe

        juuso pekkinen : itse asiassa : ja tavallaan: toistoa kyllästymiseen asti


      • KorottakaaYleVeroaKiitos
        AAA-1 kirjoitti:

        Kolmehan oli naurettavan vähän; artisteja ja kappalevaihtoehtoja olisi voinut olla paljon enemmänkin (kuten aiempina vuosina).

        Ilman kunnon panostusta ei tule menestystä. Jos "verorahoilla" viisuihin jotain lähetetään, niin tehdään se sitten hyvin ja laadukkaasti.

        Kyllähän niitä oli alunperin, mutta muutama jamppa Ylellä päätti toisin. Miettikääpä seuraavaa: Ruotsissa viisuvuoden päätapahtuma on ollut iät ja ajat Melodifestivalen euroviisukarsinta. Ylekin voisi tarjota verovaroilla kunnon UMK viihdepläjäyksen tai luopua kokonaan lähettämästä yhtään artistia viisuihin. Ei tarvitsisi olla kokoajan itkemässä kun rahat ovat tiukilla.

        Jos oikein jaksan muistaa. kun Lordi valittiin edustamaan Suomea ei ollut mitään raadin ääniä vain yleisön. Villi veikkaus että Lordi ei olisi koskaan tullut valitutksi nykyisellä valintamenettelyllä.


    • Syvältäkokotouhu

      Aamulehden uutispäälliköltä on tullut erinomainen Kolumni koskien Ylen toimintaa. Käykäähän lukemassa. https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/miksi-teit-sen-yle-puhe-201001196

      Jutussakin otetaan esille yksi erittäin suuri ongelma. Yle ei ole voittoa tavoitteleva yhtiö ja sen rahoitus on taattu kuulija määristä riippumatta. Ylen ei tarvtise kuunnella meitä maksavia asiakkaita (Yle-Vero)

      Yle ei myöskään näytä välittävän hevon v****a sille tulleesta negatiivisesta palautteesta koskien Radio Suomen musiikillista linjaa. Lopetan välittämästä asiasta täysin kunnes minun rahojani ei mene enää Ylelle centtiäkään.

    • Daniek

      Varmaan tässä vuoden loppuun menessä voisi käyttää Kekkosen kuuluisaa lausahdusta "Saatanan tunarit". Tällä viittaan seuraavaan. Kuulijat ovat olleet todella tuohtuneita ja pettyneitä Yle puheen uudistukseen. Nyt kun syksy on kirjaimellisesti tullut, tuntunee ihmisiltä unohtuneen tuo kaikki täysin. Ainakin somen kommentit ja keskustelut antavat ymmärtää, että Yle on vetänyt voiton ja kuulijat palanneet kiltisti takaisin sankoin joukoin Yle puheen kuuntelijoiksi. https://twitter.com/hashtag/ylepuhe?f=tweets&vertical=default

      Lainaan vielä kerran Kekkosta te "Saatanan tunarit" halusitte kumota, Yle puheen uudistuksen tällaisenaan. Jos nyt todellakin palaatte takaisin kuuntelemaan kanavan lähteyksiä, uudistus on ja pysyy.

    • entkuunt

      Puheen politiikkaradiossa salataan mokat vai miksi ei viimeistä meppikeskustelua ole areenassa?

    • NiksNaksjaNoks

      Yle Puheen iskulause on "Maailma paranee puhumalla"
      Eikös kanavan musiikinkin pitäisi olla silloin korkeintaan puhelaulua ei edes hiphoppia vaan musiikkia, jonka päälle ei räpätä tai lauleta vaan puhutaan tai runoillaan. Musiiki tarjonnan piti vieläpä olla monipuolista ja sellaista mitä muut kanavat eivät tarjoa. Suurin osa kappaleista on sellaisia, mitkä soivat tai ovat soineet useilla (tai yhdellä muulla) radiokanavilla Suomessa.

      Tämä vain siksi, jotta voitte todeta saman itsekin ja halutessanne pommittaa viestillä studioon täyteen palautetta. Koskien Puhetta tai ihan mitä tahansa muuta Ylessä. Ei sen niin väliä ole, kunhan jokapaikasta tulvii palautetta jollekin Ylessä.
      https://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/yle-puhe?t=soittolista

    • Anonyymi

      Kohta 3 vuotta kulunut uudistuksesta ja Yle Puheelta on hävinnyt pysyvästi sellaiset reilut 100 000 viikkokuulijaa. Ylessä pidetään uudistusta edelleen onnistuneena. Kertoo oleellisen millainen mediatalo YLE on ja miten todennäköisesti vallassa olevat politiikkomme ja YLE:n hallintoneuvostoon kuuluvat hyötyvät YLE:n olemassa olosta, kun minkään ei haluta muuttuvan parempaan tai tunnusteta tosiasioita. YLE nykyisellä rahoitusmallillaan on tullut tiensä päähän. Ei ole okeitettu enää saamaan kansalaisten rahoja ja valtion almuja.

      Olisi aika mitata YLE:n todellinen suosio mainos/maksu/vapaahetoisrahoitteisuudella. Itse kuulun ihmisiin, jotka maksavat mielellään sisällöstä, jota ei näe ilmaiseksi, jos kokevat siihen tarvetta. Pakolla en halua maksaa mistään.

    • Anonyymi

      Edelleen asia jaksaa hiertää monia. Miten meni noin omastamielestä Olli Junes Yle puheen uudistaminen. Pakko kysellä tätäkin kautta kun Ylellä otettu vakioksi linja, mihinkään, kuin kehuihin tai viesteihin mihin voi laittaa houkuttelun kuuntele tätä j a tätä ei vastata.

    • Anonyymi

      Älkää nyt jaksako enää tätä kanavaa uudistella. Viimeksikin uudistaminen tehtiin päin sitä itseään, koska ei kuunneltu kuulijoita lainkaan.

    • Anonyymi

      Näin teitä huijattiin 2017. Näin teitä tullaan huijaamaan 2022.

      • Anonyymi

        Päinvastoin nimenomaan tässä viimeisessä kuunnella. Tollasta YLE PUHE aamu tai Akti ohjelmien kaltaista paskaa ei olisi pitänyt alunperinkään lähettää ja yllättävän kauan ne sai niitä lähettääkkin. Tollasta kevyttä läppää on jo suomipop aamut täynnä joten hyvä vain.


    • Anonyymi

      Ja nyt vihdoinkin se muutos tulee. Musiikkihälinä loppuu vuodenvaihteessa.

      • Anonyymi

        Miksi vasta nyt? En silti anna anteeksi valehtelua ja enemmistön palautteen antajien mielipiteen sivuuttamista 2017-2018. Palautetta nimen omaan haluttiin, mutta kaikki pantiin suoraan roskikseen.

        Anteeksiantamatonta sontaa. Samoin viimeisin Radio Suomen uudistus ja pienemmät jatkuvat uudistukset. Huonosta vielä huononmpaan ja asiapuhetta ja uutissisältöä supistetaan jatkuvasti.

        RAHAHANAT KIINNI YLELTÄ JA STOP VERON NOSTOLLE JA BUDJETIN PAISUTTAMISELLE.


    • Anonyymi

      Radio kanavauudistukset mitä on tehty erilaisia sekä toi tv maksun muuttamine Yle veroksi on kaikki näkyneet heikennyksinä.

      Aiemmin ohjelmapalautteisiin sai vielä jonkinlaisen vastauksen mutta sittemmin ei ole tullut mitään vastausta. Varmaan on vielä paljon karsittavaa ja kevennettävää tuossa YLE organisaatiossa. Ei ole muuten enää järjestetty niitä YLE päiviäkään joilloin pääsi tutustumaan yleisradion toimintaan Isoon pajaan jne. Ne jotka muistaa YLE Päivä oli aikoinaan iso juttu.

      • Anonyymi

        Koronaa ei ole joten ylepäivän voisi järjestää vaikka joka päivä koska veron maksajat niin vaa tivat! Notta nuuui!


    • Anonyymi

      Pilasitte hyvän kanavan kuulijoita kuuntelematta.

    • Anonyymi

      Mistä löydän kasarista 2000-luvulle aineistot yle areenasta?

      • Anonyymi

        Et mistään. Kyseessä oli alkuun toimitettu ohjelma, jossa toimittaja koosti arkisto-ohjelmista erilaisia kokonaisuuksia.

        Kyseinen ohjelma oli muuten noin kolmen viimeisen vuoden aikana myös aikaisempien vuosien uusintoja. Eli toimittajalle oli annettu kenkää aikoja sitten ja ohjelmaa ajettiin ulos uusintana samassa järjestyksessä kuin se oli tehty.

        Kyseinen ohjelma oli ehkä yksi Puheen parhaimmista ohjelmista koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et mistään. Kyseessä oli alkuun toimitettu ohjelma, jossa toimittaja koosti arkisto-ohjelmista erilaisia kokonaisuuksia.

        Kyseinen ohjelma oli muuten noin kolmen viimeisen vuoden aikana myös aikaisempien vuosien uusintoja. Eli toimittajalle oli annettu kenkää aikoja sitten ja ohjelmaa ajettiin ulos uusintana samassa järjestyksessä kuin se oli tehty.

        Kyseinen ohjelma oli ehkä yksi Puheen parhaimmista ohjelmista koskaan.

        Niin, pitää vielä tarkentaa. Eli Arkistosta, jos se on vielä hengissä, voit löytää OSASIA, niistä ohjelmista joita tuossa ohjelmassa ajettiin läpi, mutta tuollaista kokonaisuutta, tai esimerkiksi kokonaista jaksoa Neuvostoliiton hajoamisesta ja Corbatshovin ininästä puoluekokouksessa valtionjohtokollegoiden tekemästä petoksesta et sieltä siis löydä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, pitää vielä tarkentaa. Eli Arkistosta, jos se on vielä hengissä, voit löytää OSASIA, niistä ohjelmista joita tuossa ohjelmassa ajettiin läpi, mutta tuollaista kokonaisuutta, tai esimerkiksi kokonaista jaksoa Neuvostoliiton hajoamisesta ja Corbatshovin ininästä puoluekokouksessa valtionjohtokollegoiden tekemästä petoksesta et sieltä siis löydä.

        Kuuntelin sitä kasarista 2000-luvulle aina autossa olisi pitänyt laittaa jollakin ajastimella tallentumaan kotioloissa nyt se on liian myöhäistä :)


    • Anonyymi

      Ei missään Radio-uudistuksissa kuunnella ikinä Kuuntelijoita. Tai no kyllä heitä toki kuunnellaan, mutta sen ei anneta lähtökohtaisesti vaikuttaa mihinkään mitä tulee päätöksiin.

      Joku typerys täällä haukkui Aktia ja motkotti musiikista ja urheilusta. (yhdistelen tässä nyt useampiakin motkottajia).

      Onko se nyt niin kamalaa, jos Puheella joskus vilahtaa vähän musiikkia? Tai on Urheilu-ohjelma? Ammattiloukkaantujat eivät tule ikinä kuolemaan sukupuuttoon.

      • Anonyymi

        Kyllä on kamalaa ja väärin, koska suurin osa kanavan kuuntelijarahoittajista ei musiikkia halunnut. Toiseksi suurin enenmistö olisi musiikin & muut äänisisällöt kelpuuttanut korkeintaan tapauskohtaisesti, jos liittyy aiheeseen ja tuo lisäarvoa. Kumpaakaan ei saatu.

        Ihan täysin aiheesta kaikki kritiikki.

        Mitä järkeä on puhua Puheella jostain musiikista, jonkun kanssa ja soittaa väliin täysin jutusta irrallisia vanhoja hittibiisejä. Tätä kuulemma tapahtui. Itse lopetin 2017 lopulla jo kuuntelun kun totuus selvisi. Enää pitäisi päästä pakkorahoituksesta eroon.

        Toinenkin huonous oli ennen musiikin tuloa 2018. Puhuttiin kerrankin Lauri Ylösen kanssa Rasmuksen tuoreesta biisistä Puheen aamussa, mutta eihän edes maistiaista voitu soittaa. Eri asia, jos olisi puhuttu In The Shadows kappaleesta, jonka kaikki tietää. Puhuttiin viikonvanhasta julkaisusta.

        Tällaista amatöörimäisyyttä pohjoismaiden rikkaimmassa mediatalossa YLE:ssä.


    • Anonyymi

      Yle Puhe on nyt muuten hyvä, koska musiikki heivattiin pois puheradiosta, mutta kaipaan suoria lähetyksiä ja Yle Puheen juontajien tarjoamaa viihdettä. Onko aikuiselle mitään kanavaa, jossa on aikuiset juontajat ja aikuisten aiheet ja jossa ei raikaa poppi ainakaan vähän väliä?

      • Anonyymi

        Niin. No en halua olla ns. tiukkapipo, mutta korjaan mielipidettäni kun kirjoitin, että mitä siitä jos Puheella vilahtaa joskus vähän musiikkia. Ei Puheelle tarvita lainkaan musiikkia! Sitä löytää jo ihan tarpeeksi muilta kanavilta.

        Oli ihan hölmöä, että Politiikkaradio ja se Kansalaiskeskusteluohjelma Akti lopetettiin. Jälkimmäisen musiikit tosin olisi voitu heivata pois. Eihän Luontoillassakaan kuunnella välillä musiikkia. Tai no lintujen laulua. :) Niin no Politiikkaradio jatkuu Yle Radio 1:llä. Onneksi yhä myös Areenassa josta itse ohjelmani kuuntelen.

        Teoriani on, että Yle Puhe halusi tappaa ns. perinteisen Radion kanavaltaan ja korvata sen Podcasteilla. Se sanoi muille Ylen kanaville, että ottakaa tarjonnastamme huostaan jotkut jos haluatte tai voitte, muuten me lopetetaan ne. Niin sitten joillekin kävikin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. No en halua olla ns. tiukkapipo, mutta korjaan mielipidettäni kun kirjoitin, että mitä siitä jos Puheella vilahtaa joskus vähän musiikkia. Ei Puheelle tarvita lainkaan musiikkia! Sitä löytää jo ihan tarpeeksi muilta kanavilta.

        Oli ihan hölmöä, että Politiikkaradio ja se Kansalaiskeskusteluohjelma Akti lopetettiin. Jälkimmäisen musiikit tosin olisi voitu heivata pois. Eihän Luontoillassakaan kuunnella välillä musiikkia. Tai no lintujen laulua. :) Niin no Politiikkaradio jatkuu Yle Radio 1:llä. Onneksi yhä myös Areenassa josta itse ohjelmani kuuntelen.

        Teoriani on, että Yle Puhe halusi tappaa ns. perinteisen Radion kanavaltaan ja korvata sen Podcasteilla. Se sanoi muille Ylen kanaville, että ottakaa tarjonnastamme huostaan jotkut jos haluatte tai voitte, muuten me lopetetaan ne. Niin sitten joillekin kävikin.

        Politiikkaradio jatkuu Yle Radio 1:ssä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. No en halua olla ns. tiukkapipo, mutta korjaan mielipidettäni kun kirjoitin, että mitä siitä jos Puheella vilahtaa joskus vähän musiikkia. Ei Puheelle tarvita lainkaan musiikkia! Sitä löytää jo ihan tarpeeksi muilta kanavilta.

        Oli ihan hölmöä, että Politiikkaradio ja se Kansalaiskeskusteluohjelma Akti lopetettiin. Jälkimmäisen musiikit tosin olisi voitu heivata pois. Eihän Luontoillassakaan kuunnella välillä musiikkia. Tai no lintujen laulua. :) Niin no Politiikkaradio jatkuu Yle Radio 1:llä. Onneksi yhä myös Areenassa josta itse ohjelmani kuuntelen.

        Teoriani on, että Yle Puhe halusi tappaa ns. perinteisen Radion kanavaltaan ja korvata sen Podcasteilla. Se sanoi muille Ylen kanaville, että ottakaa tarjonnastamme huostaan jotkut jos haluatte tai voitte, muuten me lopetetaan ne. Niin sitten joillekin kävikin.

        Tänään ja eilen kuunnellut Yle Puhetta. Kikattavia teinityttöjä ja kiihkofeministejä. Aika vähissä on mielenkiintoiset ohjelmat. Kyllä meni hyvä kanava pilalle.

        Ja sitten näitä tappojuttuja. Ei todellakaan kiinnosta kuunnella työpäivän lomassa jotain Alibi-tyylisiä murhajuttuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään ja eilen kuunnellut Yle Puhetta. Kikattavia teinityttöjä ja kiihkofeministejä. Aika vähissä on mielenkiintoiset ohjelmat. Kyllä meni hyvä kanava pilalle.

        Ja sitten näitä tappojuttuja. Ei todellakaan kiinnosta kuunnella työpäivän lomassa jotain Alibi-tyylisiä murhajuttuja.

        Ja sitten illan kruunaa jääkiekkokierros...


    • Anonyymi

      Yle Puheen iskulause on "Maailma paranee puhumalla", mutta mitäs ne puhumisella tekevät, jos kuuntelijat kaikkoavat? :)

    • Anonyymi

      Tuli Yle puhetta kuunneltua aiemmin joka päivä, mutta pakkohan se hyvä kanava oli tappaa. Ylen uudistukset on poikkeuksetta täyttä paskaa. Ikävä jää Aktia ja Lindgren/Sihvonen ohjelmaa. Politiikkaradio onneksi jatkuu muualla.

      • Anonyymi

        Pitäisikö veroa alentaa?


    • Anonyymi

      Hyvä kun akti paska saatiin pois eetteristä. Ei kyllä erottanut kuunteleeko SuomiPopin aamutiimiä vai oikeasti yleisradion ohjelmaa. Aiempi YLE PUHE oli verovaroin rahoitettua kaupallista paskaa.

      • Anonyymi

        No olisiko siinä pitänyt sitten olla studiossa 2 jotain 60 v. pönöttäjää. Mielestäni Aktissa oli sopivan nuorekas ja energinen ote, mutta kyseessä ei ollut nuortenohjelma eikä huumoriohjelma, vaan nk. Älykäs Kansanradio. Soittajia oli enimmäkseen suunnilleen 30-80 vuoden ikähaitarilla. Justus Laitinen toi viimeisenä vuotena ohjelmaan jotenkin syvällisyyttä ja pohdiskelua. Hitautta. No ehkä jonkun mielestä jaaritteluakin. :)

        En ole kuunnellut aikoihin SuomiPopin aamutiimiä, mutta jossain oli että Jaajo jää (ehkä jäi jo?) siitä muistaakseni 3kk. tauolle Perhesyistä. Kävi mielessä, että Jussi tai Justushan voisi nyt mennä paikkaamaan Jaajoa sinne Popin Aamutiimiin. Mikä ettei.


    • Anonyymi

      Itselläni ei ole yhtään mitään Podcasteja vastaan. Nehän ovat nyt ns. kuuminta hottia. :) Ja onhan siellä nyt paljon niitä kiinnostavia aiheita, eli ymmärrän tavallaan tämän pointin miksi Puhe päätti uudistua tuohon suuntaan, mutta sitä en ymmärrä miksi kaikki piti tehdä niin "Kiihkomielisesti" ja mustavalkoisesti. Halki, poikki ja pinoon.

      Podcastahan eroaa Radio-ohjelmasta kai eniten siinä, että Podcasteissa ei oteta vastaan puheluita. Niinpä Puhe laittoi viikatteen heilumaan ja niitti heti pois kaikki ne ohjelmat, joissa oltiin suorassa kontaktissa kuuntelijoihin, kuten Aktissa. Radio Puheen pitäisikin muuttaa nyt nimensä Radio Kuunnelmaksi.

      Oli varmaan myös hirveä musiikin pelko siinä jollain taustalla. Ahaa, tuossa ohjelmassa kuului musiikkia. Kamala rikos. Poistetaan. En minäkään innostunut musiikista Puheella, mutta oppi sitä mausteena sietämään.

      Nythän Puheessa on Podcasteja joissa tietysti myös haastatellaan vierasta. Miten se muka eroaa Juuso Pekkisen ohjelmasta jossa myös haastateltiin? Tai Lindgrenin ja Sihvosen osalta? Jälkimmäisen lopettaminen on huvittavan kaksinaamaista. Nyt Puhe mainostaa, että ohjelmistossa on Urheilua, ja silti lopetti oman suosituimman Urheilu-ohjelmansa. Ei tuosta ota erkkikään selvää.

      Aktista vielä ihmettelen, että eikö Radio Suomen vuorokaudesta löytynyt kahta tuntia, tai edes yhtä, että olisi siirretty Akti sinne. Toivottavasti juontajat ja tuottaja eivät luovuttaneet heti.

      Voisin kuvitella, että hyvinä supliikkimiehinä olisivat saaneet neuvoteltua Aktin jatkumaan sillä kanavalla. Aikaan kuin aikaan. Edes tunnin mittaisena, kuten se alkuun olikin.

      • Anonyymi

        Aktin voisi siirtää YLE radio Suomella arkisin klo 13 alkavan musiikkiohjelman paikalle tai maanantai illan klo 18.00 urheiluohjelman paikalle. Pidemmän lähetys ajan saisi lauantai illan lauantai tanssien paikalla


      • Anonyymi

        Aamuisin ei ole enää mitään kuunneltavaa. Aika orpo olo.

        Onkohan mitään hyvää aamuradiota Yle Puheen tilalle? Popin luukuttamiselta
        ei voine tietysti välttyä...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aamuisin ei ole enää mitään kuunneltavaa. Aika orpo olo.

        Onkohan mitään hyvää aamuradiota Yle Puheen tilalle? Popin luukuttamiselta
        ei voine tietysti välttyä...

        Sea FM ei ole häiritsevä vaan hyvä vaihto ehto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sea FM ei ole häiritsevä vaan hyvä vaihto ehto.

        Kiitos vinkistä, kokeilen tätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aktin voisi siirtää YLE radio Suomella arkisin klo 13 alkavan musiikkiohjelman paikalle tai maanantai illan klo 18.00 urheiluohjelman paikalle. Pidemmän lähetys ajan saisi lauantai illan lauantai tanssien paikalla

        Mielummin ei. Klo 13 alkava Paikka auringossa on ainoa Radio Suomen ohjelma, jonka päivällä kuuntelen.


    • Anonyymi

      Vuoden alusta alkanut saatanallinen uusi Yle Puhe.

      Väärin, saatanallinenkin liian hyvä sana kuvaamaan.

      Aina ohjelman jälkeen ja jopa välissä kuuluvat Areenan mainokset spiikkauksineen ovat yhtä miellyttäviä, kuin hammassärky, sahan soitto, sirkkelöinti...
      Kaikki teennäisesti lisätyt renkutukset vievät vatutuksen huippuunsa.
      Vatuttaa aina, kun satun laittamaan vanhasta tottumuksesta kanavan päälle. Sulkeutuu kyllä nopeasti.

      Ikävä livenä paikalla olleita hyviä juontajia.
      Heitä olisi tarvittu nyt viruksen jyllätessä, kun ihmiset joutuvat olemaan kotonaan ilman ylimääräisiä ihmiskontakteja. Tosin heitä tarvitaan muulloinkin.

    • Anonyymi

      No täällä on niin monta hyvää kommenttia, että kommentoin kaiken varalta nyt aloitusta, koska silloin pääsen aina tähän ketjun viimesimmäksi. :) Yle Puhe olisi voinut mielestäni muuttaa suoraan ja rehellisesti nimensä Yle Podcastiksi. Nyt se "jeesustelee" jääkiekon varjolla olevansa muka joku urheilukanavakin.

      Tunnustan kirjoittaneeni nuo kaikki Aktia(kin) puolustaneeni pitkät sepustukseni täällä, mutta ei ollut tarkoitus korostaa eikä keskittyä vain kyseiseen ohjelmaan.

      Lähinnä ottaa päähän se, että radiokanavasta tehdään vain joku alusta jolta sinä voit, koska sinun täytyy, kuunnella sisältöä, mutta sinä et voi vaikuttaa siihen itse, esim soittaa enää.

      • Anonyymi

        Urheilut tulisi palauttaa Radio Suomelle. Näin saataisiin vähennettyä sitä superykistoikkoista vuosikausia soineiden hittien toistomäärää.

        Yle puhekin on verovarojen tuhlausta. Jos kanava on olemasaa lähinnä nauhoitettujen podcastien toistoa varten. Kanava tulisi lakkauttaa. Kuunnelkoot halukkaat netistä. Kun kuluja karsitaan sen tulisi näkyä YLE-verossa alenevasti.

        Tälläkin hetkellä YLE karsii kuluja, mutta silti budjetti paisuu 60 miljoonan korotuksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Urheilut tulisi palauttaa Radio Suomelle. Näin saataisiin vähennettyä sitä superykistoikkoista vuosikausia soineiden hittien toistomäärää.

        Yle puhekin on verovarojen tuhlausta. Jos kanava on olemasaa lähinnä nauhoitettujen podcastien toistoa varten. Kanava tulisi lakkauttaa. Kuunnelkoot halukkaat netistä. Kun kuluja karsitaan sen tulisi näkyä YLE-verossa alenevasti.

        Tälläkin hetkellä YLE karsii kuluja, mutta silti budjetti paisuu 60 miljoonan korotuksella.

        Alueradiot myös tarpeeton kuluerä. Lähinnä musiikkia ja juontaja juontaa biisejä ulos ja sisään. Sitten joku 5 min haastattelu miljoonaan osaan pätkittynä. Siinä aluelähetyksen 1h sisältö. Vajaan 600 milj budjetilla ei muka voi tehdä enemmän asiaa.


    • Anonyymi

      Ylen työntekijämäärä on huikea, mutta uuden ohjelmatuotannon määrä laskee jatkuvasti.

      • Anonyymi

        Taitaa mennä nuo 60 milj Yläanttilan lisä boonuksiin ja tempputyöllistämiseen. Olet Ylen kanssa työsuhteessa. Saat vähintään 2500 € palakan ja kuinka paljon sen eteen teet työtä?


    • Anonyymi

      Joskus osui mielenkiintoisia aiheita ja puhujia niistä . Musat kuuntelen ai niin enhän kuuntee musiikkia radiosta .

    • Anonyymi

      Kikatus ei sitten sovi joka haastatteluun eikä joka ohjelmaa 24/7.

    • Anonyymi

      Yle Puheelta tulee ihan hyviä ohjelmia, mutta tulee myös huonoja, esim. se Kaverin puolesta kyselen, jota ei jaksa pirukaan kuunnella.

    • Anonyymi

      Yle Puhe, enemmän puhetta, vähemmän musiikkia! :D

    • Anonyymi

      Kaikille vinkiksi. Keksin laittaa Areenasta Ylen Aamu-tv:n. Se toimii nyt Yle Puheen korvikkeena. Ja voi kuunnella jälkilähetyksenäkin.

    • Anonyymi

      NO nyt oli sitten Jukolan viesti ohjelmakin pilattu kikatuksella, kuka pomo on käskenyt?

    • Anonyymi

      On se perkele kun ylepuhekin täynnä homoilun ilosanomaa, transuja, lespofeminismiä ym ym....aivopesu käynnissä. Ylevero pois ja yhtiö yksityiseksi . Kuunnellaan sitten kaupallista patskaa mieluummin, kuin suvakkisanomaa josta pitää itse vielä maksaa.

      • Anonyymi

        Onneksi SCM Radio ei suosi homoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi SCM Radio ei suosi homoja!

        SCM Radio akbar! whitout gays


      • Anonyymi

        Surullinen tuo sinun asenteesi. Pelkäätkö muuttuvasi homoksi?


    • Anonyymi

      Yle puhe kerää historiansa surkeimpia kuulijamääriä. Lakkauttakaa kanava.

    • Anonyymi

      Tämäkin kanava on pilattu täysin. TIEDÄTTE MITÄ TEHDÄ 2023. Äänestäkää oikein niin loppuu tämmä mädätys riisto. Tulevina vuosina nykymenon jatkuessa YLE-vero kasvaa ja budjetti paisuu yli 600 milj.

      Tämä on faktatietoa. Kerrottu mm. kauppalehdessäkin.

    • Anonyymi

      Synnytysblogi;) transelämää;) naisasiaa;) Siinäpä tuo kanava nyt

    • Anonyymi

      Yle puhe ohjelma: ”imisitkö mieluummin käytettyä tamponia vai käytettyä kortsua”. Jeah, tosiaan tämmöinen on just hyvää kamaa Yleisradioon..: LISÄÄ LISÄÄ JATKAKAA!

    • Anonyymi

      Kiitos kun nostatte tätä esille vaalien alla.

      Olisiko kenties Liberaaleilla tarjottavana aitoa muutosta.

      Liberaalipuolue olisi valmis leikkaamaan YLEn budjetin 120 miljoonaan ja lopettamaan vuosittaiset korotukset.

      Mitä muuta puolue ajaa.
      Puolueennpuheen johtaja kävi Sami Miettisen haastateltavana.
      #neuvottelija 168 - Leikataan 9 miljardia turhaa! (Lassi Kivinen)
      https://m.youtube.com/watch?v=Lyd94PaRmxo

    • Anonyymi

      Puheen ohjelmat illalla klo 22.00 jälkeen on pääsääntöisesti ala-arvoista soopaa. Peräkkäisinä iltoina mm. eutanaasia-ohjelmaa. Ruubenin ja Saizin puheohjelmia ei enää ole kuultu. Mitä luulette buumerien kuuntelevan kun Yleltä tulee ala-ikäisten renkitusta ja Ykköseltä joko hengellistä- tai niin korkeatasoista soitantaa, ettei buumerin ymmärrys riitä tai korvat kesta. Netissä on kaikenmaailman valinnan varaan vaan kun buume4ri ei mieluusti niihin sotkeudu ja yle-veron mekin maksamme . BUUMEREILLE KUNNON OHJELMIA!

    • Anonyymi

      Yle puheelle pitää saada yhtä tehokkaita lähettimiä kuin radio vegalla on

      • Anonyymi

        Miksi lopettamassa oleva kanava tarvitsee jotain parempitehoisia lähettimiä?


      • Anonyymi

        ei kun vega saa yhtä tehokkaat värkit kun paptus-puhe


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei kun vega saa yhtä tehokkaat värkit kun paptus-puhe

        Hankkikaa hotellihuone. 😘


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei kun vega saa yhtä tehokkaat värkit kun paptus-puhe

        Yle puheelle lisää värkkejä se kärsii resurssipulasta


    • Anonyymi

      vega antennit tänne hit het hep

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe