Tuulimyllyt

ExHpj

Mikä on Haapajärven tuulimylly tilanne. Paljonko niitä nyt pyörii ja paljonko on vielä tulossa ja paljonko suunnittelu vaiheessa? Ilmeisesti valta osa asukkaista on sitä vastaan?

24

730

  Vastaukset

  • En tiedä tarkkaan, mutta kymmenkunta pyörii ja 25 on tulossa + jättimyllyt 16kpl. Korjatkoon viisaammat.

  • Liian paljon on ja lisää tulee. Päättäjä porukka on sen verran hyvin syötetty ja juotettu tuulivoimala yhtiöiden puolesta, että suurin osa on sen puolesta. Asukkaista taas suurin osa vastustaa, mutta se ei päättäjiä haittaa koska heillä oma napa tärkeämpi.

   • Ei pijä paikkaansa, juoruakat ja huru-ukot uskoo kaiken mitä teille sanotaan, lepakot räjähtää ja terveys järkkyy muka.


  • Lisää tulloo. RY.llä on ollut tuulipalavereita ja lessut on ostettu puolelle. Eli käytännössä kepulaiset on jo puolensa valinnut.

  • Koska mitään järjellistä syytä tuulimyllyjen rakentamiseen ei ole,niin ainut looginen olettama on,että niiden puolesta äänestävät ovat ostettuja tai muuten höynäytettyjä miehiä ja naisia.
   Tai sitten vihreiden "ilmastonpelastus" ideologia on sumentanut ajatukset.
   Vaikka suomi rakentaisi joka niemen ja notkon täyteen myllyjä,niin ei sillä ole globaalissa mittakaavassa pienintäkään vaikutusta ilmastomuutokseen.
   Varsinkin kun muu mailma,etenkin kehitysmaat lisääntyvät ja saastuttavat täysin pidäkkeettömästi.
   Tässäkin asiassa suomalaisille jäävät vain haitat,jos esim. vaikkapa täällä alueella harvinainen Lestin järvimaisema alue pilataan täysin lähes sadalla myllyllä.

   • Tuulivoimalat vain väline siirtää rahat veronmaksajilta sioittajien taskuun. Samalla raiskataan Pohjois-Pohjanmaan kaunis luonto. Olen valmis kapinaan.


  • Onko ketkä ukot tuulimyllyjä? Hyvän tähen.

  • Onko Haapajärvellä ennään puolueettomia päättäjiä? Meno on kun Kittilässä eli korruptio jyllää. Jännä nähä ossaako lessut jäävätä ihtesä valttuusto äänestyksessä.

  • Toivon että EI ainuttakaan myllyä enää, myllyt ei maailmaa pelasta ja on niin rumia maisemanpilaajia! Päättäjät pitäkää huoli että myllyjä ei lisää tule. Nykyiset myllyt mitkä pyörii on EDELLISEN valtuuston hyväksymiä ja päättämiä hullunmyllyjä. Nykyinen valtuusto on melko nopea päätöksissään, mutta Luoja varjelkoon Haapajärven maisemia lisämyllyistä. Se on hetken kuluttua kesä ja linnulla pesä.

  • Rahat tulleet ihmisten selkänahasta/ korruptoituneesta tuulimyllyrahasta. Pahaa tekee niin, että oksettaa.

   Teollisuustuulimyllyt vievät ihmisiltä ja eläimiltä elämän. Vaikutus yli 40 km. Myllyt lähettävät tauotta impulsseja matkojen päähän. Sitä ei elollinen pitkäaikaisesti kestä. Vaikutukset jo näkyvissä. Haapajärviset ottakaa kuva itsestänne.. verratkaa kuvaa 2 vuotta sitten otettuun kuvaan. Muutos on valtaisa!! Valitettavasti huonompaan suuntaan. Ei kukaan kestä jatkuvaa impulssisädetystä 24h/7 !!!

   Myllyt seis ja elämä takaisin. Haapajärven päättäjät vastuuseen!!! Rahoissa kylpevät, eikö muiden nahoissa..

   • Uskotko tuota itsekään mitä tolitat, vertaapa siihen kun kuuntelet radiota mikä määrä lähtee kaiuttimesta vastaavaa tavaraa. Autolla ajaminen tai yleensä keskustan alueella oleilu on kyllästetty infra äänillä.


  • Täksi kevääksi on ennustettu hankalaa siitepölyaikaa allergikoille! TEE TESTI: Laita kulhoon ohutta jauhoa esim. gluteiinitonta. Hae hiustenkuivain. Töpseli seinään. ’Tuuleta’ hiustenkuivaimella kulhoa. Miten käy?! Hienojakoinen jauhon pöly leviää laajalle alueelle aiheuttaen ’allergisia’ oireita: aivastelua, silmien kutiamista, nenän tukkoisuutta jne. jne. Samalla ympäristö muuttuu pölyiseksi, sotkuiseksi ja hengittäminen on epämukavaa!

   Näin käy myös Tuulivoima-alueella (säde 40 km). Siinä tapauksessa vaikutus on vain monin kerroin voimakkaampi, kun sadat suurteollisuus tuulimyllyt vatkaavat ilmaa valtavien hiustenkuivainten tyyliin eri suuntiin jatkuvilla pyörteiden muutoksilla 24/7. Hö, kuka väittää, ettei tällä ole vaikutusta ihmisiin ja tuotantoeläimiin? Käsi ylös!

   • Tuuli niitä siipiä pyörittää joskus pyörivät hitaammin kuin on tuulen nopeus. Tuuli niitä siitepölyjä levittää..


  • Satoja tieteellisiä tutkimuksia ilmanpaineen vaihtelujen terveysvaikutuksista ihmisiin ja eläimiin on jo tehty. Ilmanpaineen vaihtelu on ääntä, infraääntä. Räjähdyksen tuottama ilmanpaineaalto voi aiheuttaa ihmisessä akuutin tappavan keuhkorepeämän, koska kun paineaalto leviää keuhkoputkien hienoimpiin haaroihin ja keuhkorakkuloihin, kudos kuormittuu äärimmilleen ja repeää. Tuulivoimalan roottorin ilmanpaineen vaihtelut eivät riitä tappamaan ihmistä heti, mutta herkät lepakot kuolevat juuri tällä tavalla. Lähellä pyörivää tuulivoimalan siipeä ne putoavat elottomina alas ilman että olisivat edes koskettaneet siipeä tai että ilmanpyörteet olisivat katkaisseet niiden siivet. Tämän ilmiön nimi on barotrauma.

  • "Infraääni: ”Juokse henkesi edestä”

   Pitkän aikaa oli mysteeri, miksi eläimet pakenevat maanjäristyksen alueelta useita päiviä ennen varsinaista maanjäristystä ikään kuin niillä olisi seitsemäs aisti. Nykyään tiedetään, että infraäänialueella sekä ilman että maan kautta välittyy ihmiselle havaitsemattomia esimaanjäristyksiä. Mutta ei pelkästään maanjäristyksiä, vaan myös monia hengenvaarallisia tapahtumia edeltävät matalat äänet ja infraäänet. Sellaisia tapahtumia ovat myrskyt, lumivyöryt, kivivyöryt, suurten eläinten liikkeet, eläinlaumat, metsäpalot. Itse asiassa Berliinin Charité-sairaalassa tehty tutkimus on osoittanut, että havaintokynnyksen alapuolella olevat infraäänet, siis myös unen aikana, laukaisevat aivokeskuksissa reaktioita, joista johtuu pelkoa, paniikkia, stressiä ja masennusta, tietoisuuden ulkopuolella. Siksi on oletettava, että tuulivoimaloiden tyypilliset infraäänet (kapeakaistaiset jaksolliset voimapiikit) sisältävät viestin: ”Sinua uhkaa vaara, juokse henkesi edestä!” Siis viesti, joka ei juuri auta nukahtamaan.

   Krooniset vakavat unihäiriöt ja niiden dramaattiset fyysiset seuraukset, mukaan lukien sydänkohtaukset ja aivohalvaukset, ovat kärjessä asukkaiden valitusten luettelossa (katso videot osoitteessa www.DSGS.info). Saksassa, jossa tuulivoimaloita on koko maailmassa suhteellisesti eniten, unihäiriöt ovat saavuttaneet epidemian kaltaiset mittasuhteet."

   • Eipä oo eläimet hävinnyt tuulimyllyistä huolimatta. Voipa kysyä että uskotko itekään tuota skeidaa mitä yrität pukata. Näitä vaihtoehtotieteilijöitä on aina ollut jotka ei usko luotettavaan, näyttöön perustuvaan tieteeseen. Jos sua nuo myllyt kovin pelottaa niin muuta helsingin keskustaan, siell ei myllyjä näy. Se on jo myöhästä ku paskat on jo housussa. Myllyjä on jo tällä kylällä eikä asia siitä miksikään muutu. Ootko ajatellu että lopettasit liiallisen huolehtimisen ja pääsisit tuon myllyasian yli. Se nimittäin on ihmisen terveydelle kovin raskasta ku huolia pitää mielen päällä, paljon vaarallisempaa kuin nuo itse myllyt. On iät ajat ollu sähköallergikkoja, mikroaaltouuniallergisia jne... tällön pitää vaan välttää oireen aiheuttajaa jos ei muuten osaa päästä elämässään eteenpäin....
    Kyllä on huumorimiehiä tällä kylällä ku puhuvat jo että myllyt aiheuttaa lasten käytöshäiriötkin... kaikki ongelmat yritetään ulkoistaa ku ei osata lapsista pitää huolta.
    Kyllähän barotraumat ja infraäänet ja kaikki aineet elämässä on vaarallisia ku liikaa syöttää... vedelläki voi itestä hengen saaha, hukkumalla, kuivumalla tai vesimyrkytyksellä. Hiekkaakin voi hukkua ja tukehtua, suolitukoksenki voi saaha syömällä liikaa. Mutta ku hivenen vain tuulimyllyä tulee niin terveyttä se ei vie. Tanskassa maa täynnä tuulimyllyjä ja ihmiset elävät pitkään. Tuulivoimahörhöttelijät vois perustaa oman puolueen ens vaaleissa ku niin yhen asian ihmisiä ovat. Slogan vois olla:Lepakot räjähtelee!!


  • Pohjois-Pohjanmaa köyhää seutua, täällä on paljon köyhiä maanomistajia ja kuntien taloudet ihan kuralla. Tänne on helppo saksalaisten tulla , luvata muutama killinki maanomistajien ja kunnan kassaan. Monet maanomistajat ja kunnat ovat ikäänkuin pakkoraossa. Tuulivoimalat ovat se viimeinen oljenkorsi säilyttää itsenäisyys. Onhan se selvä, ettei kukaan noita lähes 300 metrisiä härpäkkeitä ottaisi maisemaan, jos olisi vara valita, mutta nyt kun ollaan pakon edessä. Siirtomaaisännät kolkuttelevat oville.

  • hienoja vispilöitä ovat vouf viuf viuf panevat ja ilmaa leikkaavat, rauhottavia katella eilenkin oli mukava kattella iltakähmässä kun näkyvät mukavasti ajellessa, pitäs taas käydä siellä juurella lähempänä on jotenkin jännittäviä pelottavia samalla hienoja vehkeitä kun ovat isoja ja hyöty vehkeitä ne kyllä minä tykkään niistä kovasti ja lisää haluaisin vähän sinne tänne

  • Nivalassa homma hoidetaan toisin. Tuulivoimafirmat torpattiin ja perustettiin Tuulivoimavapaa Nivala-yhdistys. Pitäisikö naapurista ottaa mallia?

   • Miettinyt, onko als sairauden runsaalla esintyvyydellä ja järeällä tuulivoima puistolla yhteyttä.?
    Nämät ovat tietenkin Arkoja asioita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miettinyt, onko als sairauden runsaalla esintyvyydellä ja järeällä tuulivoima puistolla yhteyttä.?
    Nämät ovat tietenkin Arkoja asioita.

    Ei ALS synny vuodessa parissa. Se on lähinnä autoinmunologinen neurologinen sairaus, johon toki ympäristötekijät voi altistaa.


  • Paljonkohan nää "tuulifirmat" maksaa kiinteistöveroa maanomistajalle ja kaupungille?

  • Hoopojärven asukit ovat niin lammasta sakkia että varmaan ilomielin ottaisivat pienoistuulimyllyt rektaaleihinsa jos se vain olisi edellytyksenä että saa jatkaa asumista tällä kyläpahasella.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   58
   4105
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   185
   3747
  3. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2322
  4. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   58
   1922
  5. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   96
   1864