Jakoketjun venymä

Tähtiainesta

Auto on W203/180C, vm.2005 bensa. 1.8 Kompressor. Nyt ajettu n.75000km. On ollut puhetta joidenkin "mersumiesten" kanssa jakoketjusta ja he sitä mieltä, että jakoketjun venymä olis syytä tarkistaa jo alle 100000km kohdalla. Miten on asian laita? Jos tuohon toimenpiteeseen päätyy, olisko se syytä tehdä merkkihuollossa vai voiko jokin pienempi "verstas" kyseisen työn suorittaa. Kustannus, venymän tarkistamiselle? Entäs jos jostain syystä ketjun joutuis vaihtamaan, kustannus vaihdolle

24

2664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VaihtoonHeti

      Voi sen joku pienempikin verstas tehdä, jos on ns. mersuhuolto, eli tietotaitoa mersuihin.

      Kyseises mallis jakoketju kannattaa vaintaa 60000km välein.

    • Vaikea sanoa kun ei tiedä!
      75.000 km 13 vuotta vanhassa autossa herättää kysymyksiä, että joku pala tarinasta puuttuu!
      Runsas 5.000 km vuodessa!
      16 km päivässä!
      Ellei aja kuin kesäisin, 24 km /p keskimäärin.
      Taksi lienee tässä tapauksessa halvempi tapa liikkua.

      • Wenig_km

        Osalla ihmisistä on rahaa ajaa Mersulla vaikka ajoja ei paljoa olekaan. Varsinkin Saksasta löytyy sellaisia tapauksia paljon, usein kysymyksessä eläkeläispappa ja autosta käytetään sanontaa "Rentnerwagen".


      • Minunvalintani

        Niin mikä pala? Autolla on ajettu tuo km-määrä ja that's it. Vihjeeksi, käy kattoon Saksasta autoja, siellä myydään vähänkin ajattuja ja hintakin voi yllättää edullisuudellaan.. Ootko koskaan kuullu, että autolla voi olla vähän ajoja, olkoon se vaikka mersu. Mulla auto on liikkumisväline pisteestä A pisteeseen B ja ajelen lyhyitä matkoja ja satunnaisesti. Merkki vois olla muukin, vähän ajettu, se vaan nyt sattuu oleen mersu.. Aika vasta autoni seisoi pihalla 7viikkoa hupun alla.. Ja joistain kommenteista paistaa jotain, sanoisko kateuden siementä. Ei kannata kadehtia, jos joku ajaa vajaan 10000€:n vanhalla mersulla. Kaikilla siihen on varaa, joka vähääkään on työelämässa ja muutenkin osaa hiemankaan ynnäillä tulojaan


      • hahohhaa

        Ei kilometrit tule ajan mukana.. kyllähän tuon pitää ymmärtää jokainen.

        Minä laitan vielä paremmaksi, ostin 8 vuoden ikäisen saksalaisen jossa oli 11tkm mittarissa. Tässä ei ole jakopää tai muutakaan vikaakaan. Sen jälkeen on tullut n 10tkm mittariin vuosittain päivittäistä ajoa

        Uusissa autoissa tai muutaman vuoden ikäisissä ei hinta ja laatu enää kohtaa. Vikoja on helkutisti ja arvo putoaa. Ei ainakaan rahoituksella kannata ostaa.


      • Anonyymi
        hahohhaa kirjoitti:

        Ei kilometrit tule ajan mukana.. kyllähän tuon pitää ymmärtää jokainen.

        Minä laitan vielä paremmaksi, ostin 8 vuoden ikäisen saksalaisen jossa oli 11tkm mittarissa. Tässä ei ole jakopää tai muutakaan vikaakaan. Sen jälkeen on tullut n 10tkm mittariin vuosittain päivittäistä ajoa

        Uusissa autoissa tai muutaman vuoden ikäisissä ei hinta ja laatu enää kohtaa. Vikoja on helkutisti ja arvo putoaa. Ei ainakaan rahoituksella kannata ostaa.

        Meillä on volkkari 1988 vuosimallin ajettu n.11000km


    • Pepshukka

      Kuten tuossa kommentoitiinkin jo ikä ja km ei täsmää ison auton kohdalla normikäyttäjään oikein millään ajatustavalla joten onkohan kyseessä tuontiauto tai onko historia muuten tiedossa?

      Ei jakoketjuja huvikseen tarvi tarkistella oltiinpa esson pöydässä mitä mieltä tahansa,mallihuhujen perusteella tai ilman mitään syytä.
      Tärkeintä jakoketjujen hyvinvoinnille on lyhyet öljynvaihtovälit(verrattuna ns virallisiin)ja moottorin lämmitys talvisaikaan,siis tähän EI lueta säteilylämmitintä vaan Eber/webasto tai pumpullinen letkulämmitin.
      Jääkylmä -20- -30 c moottorin pyöritys rasittaa ehkä vähän nippanappa mitoitettua ketjua tuplasti verrattuna vastaaviin plusasteisiin jotka autojen normipaikkoja yleisesti ottaen mihin ne menee.
      Venyneen ketjun ja/tai kiristinvian merkkejä taasen rapinan kuuloinen ääni mitä ei pitäisi kuuluman normaalisti.
      Hyvin harvoin ketju poikki menee yhtäkkiä tai hyppääkään mutta toki tarpeeksi kauan kun kuuntelee ajaa vaan tutkimatta asiaa niin loppuhan sillekkin tulee mutta se menee jo omaan piikkiin ja ottaa kilometrejä tuhansittain ellei enempikin ja toki koko ajan ketjun/kiristimen kunto menee alaspäin äänikin voimistuu.
      Ehdottomasti kannattaa tässä vaiheessa olla asialla niin saataa hyvinkin päästä uudella kiristimellä pelkästään tai ketjun kera molemmat vaihtaen,liian pitkään löysänä roikkuva ketju tuhoaa myös rattaat.

    • ElastistaKetjuako

      Koska ketjut on alkaneet venymään, eikös ne kuitenkin kulu ja sitä kautta tule mittaa hieman lisää?

    • TavallaanNiinkin

      Pilkun-nus...minen on oma taiteenlajinsa mutta hyvin ymmärrät mitä tässä tarkoitetaan!
      Kertonet sitten miten ketju kuluu ja mitä eroa siinä tässä tapauksessa on sanalle venyminen?
      Mikäli ketjun muoto muuttuu senverta että sen sopivuus rattaalle huononee niin mp kuin fillareissakin käytetään sanaa ketjun venyminen kulumisen sijaan ja jos oikein piperretään niin lenkit todellakin venyy koska ketjun pituus muuttuu kokonaisvaltaisesti pidemmäksi aiheuttaen löystymisen ja istuvuuden rattaalle huonoksi.
      Prosessin taasen aikaansaanut huonot öljyt ja puutteellinen voitelu yleensä.

    • MersumiesAina

      Aika ummikkoja on palstalla, jos ei tiedä M271 ketjun venymisestä.

      Maailman huonoin moottori, lisäksi luettuna om651 ja siitä tulevat om654 ja om656.

      Jos se olisikin ainoastaan tuo ketjun venymä, mutta kampiaksilan laakerit, ja muut, niin on ala-arvoinen tekele.

      • Anonyymi

        toiseksi huonoin nykyään, nyt on huonoin m270 moottori


    • naurua_naurua

      Heh, ukko ostaa Mesen ja kyselee kustannuksia ketjuremonteille pienkorjaamoissa? Oikeat Mersumiehet ei tuommoisia tyhjänpäiväisyyksiä palstoilla kysele, vaan vie auton Veholle ja sanovat, että "laittakaa kuntoon". Ihan yksinkertaista, ei tuon korjaaminen sen kummempaa ole. Pers'aukiset tuommoisia kustannuksia kyselee. Kaikki sossun pummit ne näköjään menee vanhoja mersuja ostelemaankin.

      • Anonyymi

        En ole sossun pummi, ajan myös vanhemmalla mersulla, ja kyllä merkkiliikkeessä huollot tehdään vieläkin, olen eläkkeellä ollu nyt 8 vuotta.koskaan en samaa ovea ole avannu kuin sinä, eli sossun ovea.


    • menuhin

      Johan on moottori.Monen merkin hihnoillakin vaihtoväli on 150 000km.Itselläni japsi ketjukoneella kohta puoli miljoonaa ajettu ja ketju kunnossa.

    • juutas

      Ketju vaihtoon heti jos ei ole vaihdettu. Näin sanoo myös merkkiliikkeen asentajat ja työnjohtajat ainakin epävirallisesti. Muuten menee hirvittävän hintaiset rattaatkin.

      • Harmitus-vtutus

        Näinpä se menee.. Ketju todellakin on venynyt(tarkistettu vastikään) ja havaittavissa oli, että ajoitus jo hieman muuttunut eli ketju pitää vaihtaa piakkoin. Suotavaa tietty olis vaihtaa muutakin "ketjuun" liittyvää, mutta vain ketjun vaihto tällä kertaa, tietty tarvittavat kiristimet, jne. Ajelen autolla ketjun uusinnan jälkeen jonkun aikaa ja pistän "kiertoon" ja kattelen toisenlaista kulkinetta alle, yksi kriteeri on kulutus seuraavassa autossa..


    • kompressori

      kompressori mersus onyksi rivinen ketju siksi venyy niin nopeesti

    • MBhuolto

      Jakoketju kestää mersussa koko koneen käyttöiän, eli näillä kilsoilla ei ole mitään hätää. Voit huoletta ajaa vielä 25 000 km, jolloin moottorin käyttöikä tulee täyteen.

    • Ei-ikinä

      Itsellä oli kyseinen Mersu oli pelkkää vitutusta luojan kiitos meni lunastukseen.

    • Dasauto

      Eikö auto ole tehty ajettavaksi. Jos sinulla on oikeasti MERSU ahterisi alla niin ketjuja ei vaihdeta. Ilosta ajoa vain.

      • Tähden-omistaja...vielä

        W203 ja 1.8 Kompressor bensakone, löysä kone täytyy sanoa.. Muuta odotin, v.2015, kun hankin auton. Yksirivinen ketju on se ongelma ja kun se ei vaihdettava hyvinkin alle 100000km, niin eipä naurata. Ketjunvaihto n.900€! Kyyllä, kun mennään mersussakin isompiin malleihin ja kone-kokoihin, löytyy laatua ja kestävyyttä.. Näin se käytännössä menee, että halpis on kyseenalainen ja kallis on hyvä.


    • Anonyymi

      W203 ketjua ei vaihdeta. Se kestää miljoona kilsaa. Yksiriviketjut on asia erikseen. Itse vaihdatin w204: n ketjun, jolla oli ajettu 270 000 km.

    • Anonyymi

      4000-5000 euroa maksaa merkkiliikkeessä jos rattaatkin menee vaihtoon.
      vaihtovälihän ketjulle on mersussa 150000km

    • Anonyymi

      Mercedes-Benz М274 -moottori otettiin ensimmäisen kerran tuotantoon vuonna 2012. M270: n pohjalta rakennetut suunnittelijat kuitenkin muokkasivat mallia ottaen huomioon aikaisemmat puutteet ja ajan vaatimukset. M274 on sama nelisylinterinen suoraruiskutusmoottori, vain se asennetaan pituussuunnassa. Muita eroja edeltävään malliin ovat seuraavat:
      1. Ajoituskäyttöön on asennettu kestävä ketju, joka on suunniteltu 100 tuhannen kilometrin ajoon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2469
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      193
      2154
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1722
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe