Nyt 34 eurolla pelastamaan kivijalka kerrallaan

Nytkaupunkinousuun

I tukka kannustaa nyt meitä pelastamaan oman kylän kaupat ja ihan on asiallinen kannustus periaatteessa.
Jokainen jos ostaisi sillä 34 eurolla jokaisesta kaupasta, niin pitäisi saada myös vastinetta sille rahalle.
Ikävä on tyhjät liikehuoneistot eikä lisää tarvita ja vuosia on ihmiset jakautuneet eri portaille näissä kaupoissa, niin se näkyy nyt vaihtoehtojen kasvaessa netin kautta ja ihmiset liikkuu muuallakin.
Turha sanoa, että täältä saa kaiken mitä tarvitaan.
Nuorten urheiluvaatteet vaikea löytää joissa hinta/laatu kohtaisi sekä paljon muuta.
Olen keskustellut useiden kanssa ettei tavallisia naistenvaatteita edes löydä monikaan.
Ei ole vara ostaa yli sadan euron puserot monellakan ja vaikka olisikin ei haluta tuhlata.
Itse olen ostanut yhteen kauppaan jo oman osuuteni sillä 34 eurolla ja eka pesussa näki miten laadukas tuote olikin.

30

710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuluttajasavosta

      Surkeasti kirjoitettu ja kuluttajia syyllistävä juttu.

      • rehvinderi

        Niin oli. Meinäsin ensviikolla käydä Kinnuselta pukua katsomassa, mutta nyt ostan takuulla netistä.


    • ktedk

      Kannattaa tilata netistä ja viitata keskikaupungin sosialisteille ihan vaan kintaalla.

      • Nytkaupunkinousuun

        Enemmänkin minusta meidän pitäisi toivoa liikkeitä joissa kiva asioida ja löytää ostetettavaakin.
        Se olisi Savonlinnalle oikeasti tärkeätä ettei kuihdu koko kylä.


      • jjlij

        Ei se mihinkään kuihdu, jos sosialistit lähtee Äkkiväärästä litomaan.
        Tätä nykymenoa kuihtuu ihan varmasti. Suomen ykköspunikkila on Savonlinna.
        Ei pärjää Kemi tai Kotka...


      • kjerk

        Mihin ne sossut nyt Savonlinnasta menis? Kaikkialla alkaa jo alla ahdasta.
        Pitäähän oma turvamesta sossuillakin olla.


      • jhyt54321
        jjlij kirjoitti:

        Ei se mihinkään kuihdu, jos sosialistit lähtee Äkkiväärästä litomaan.
        Tätä nykymenoa kuihtuu ihan varmasti. Suomen ykköspunikkila on Savonlinna.
        Ei pärjää Kemi tai Kotka...

        Jos kaupungin valtuustoa tarkoitat niin keskuta ja kokoomus suurinpina puolueina hääränneet parit viimeiset vaalit !


      • hfyy

        Mitä se kokoomus on häärännyt? Eihän niillä ole kuin pari valtuutettua ja nekin ilmeisesti demarimyyriä.


    • PieniPieniPyörii

      Turhapa tästä on lehteä syyllistää, jos kauppiaat on tuollaisia aivopieruja päästänyt omasta suustaan haastattelussa. Kaukaa Kinnusen paikan kyllä nyt kierrän...

    • ostin_netistä

      En tiedä Itukan kampanjanjasta, lopetin toissasyksynä tilauksen kun koin että meillä ei ole ollenkaan samansuuntaisia näkemyksiä ko. lehdykän kanssa ja kun se on vielä niin pirun kalliskin, mutta googlea voin suositella. Sitä kun käyttää niin pääsee paljon halvemmalla. Kerronpa esimerkin.

      Viime syksynä nokisutari katseli kiuasta vähän tarkemmin ja totesi että tämä on kyllä syytä vaihtaa. Kiukaan merkin ajattelin pitää samana, siinä kun on pienet suojaetäisyydet ettei tarvi mitää muuta alkaa rakentamaan, mutta koon päivittää yhtä tai kahta pykälää tehokkaammaksi. Hintatasosta ei ollut hajuakaan.

      Menin sitten paikalliseen C-rautakauppaan ja totesin että on se kiuas kyllä kallis, vähän ne olisivat hintaa pudottaneet kun kerroin että vaihdan samalla kivetkin. Kotiinkuljetus olisi maksanut ja "muutamia päiviä" olisi joutunut odottamaan.

      Ajoin samalla reissulla paikalliseen K-rautakauppaan ja totesin että täällä se vasta kallis kiuas on. Taas sama juttu että muutaman kympin olisivat hintaa pudottaneet kun lupasin että ostan samalla kivetkin. Kotiinkuljetus olisi täälläkin maksanut ja myös sama "muutaman päivän" odotus.

      Menin sitten kotiin, istuin koneen ääreen ja kirjoitin kiukaan nimeen googleen. Ja meinasin pudota jakkaralta. Halvin kiuas oli noin 200 halvempi kuin siinä kalliimmassa paikallisessa rautakaupassa. Kuljetuksesta olivat ottaneet muistaakseni kympin enemmän kuin nämä paikalliset. Ostin lopulta kiukaan ja kivet kolmanneksi halvimmasta, B-rautakaupasta, niillä kun ei ollut toimituskuluja ollenkaan. Toimitusajaksi luvattiin 10-15 päivää.

      Lopulta kiuas tuli kolmisen viikkoa tilauksesta, oli kivineen ja kotiinkuljetettuna pitkälti toista sataa halvempi, kuin mitä pelkkä kiuas ilman kotiinkuljetusta olisi maksanut siitä halvemmasta paikallisesta rautakaupasta.

      Ainakin minun puolesta oman kylän rautakaupat saa jatkossa olla ihan rauhassa.

      • KiuasMies

        6 kW kotimainen Harvia kiuas 179 euroa. Sellanen riittää jokaiselle normaalille eläjälle. Tietysti jos tarttee jotain erikoisempaa.... no minkäs sille voi jos tarttee kullinjatkeeksi erikoiskiukaan! :D


      • Nytkaupunkinousuun

        Kaikilla ei ole saunat samanlaisia kopperoita...


      • ostin_netistä
        KiuasMies kirjoitti:

        6 kW kotimainen Harvia kiuas 179 euroa. Sellanen riittää jokaiselle normaalille eläjälle. Tietysti jos tarttee jotain erikoisempaa.... no minkäs sille voi jos tarttee kullinjatkeeksi erikoiskiukaan! :D

        Se sauna sattui olemaan valmiina kun ostin vanhemman omakotitalon, ihan normaaleja eläjiä olivat ne talon myyjät. Saunaa olen pitänyt hyvänä ja riittävän kokoisena. Vaikka joku pervertikko muuta luulee niin ennen vanhaan saunat rakennettiin saunankokoisiksi.

        Heikkolahjaisemmankin pitäisi ymmärtää että kyseessä on puulämmitteinen sauna kun korjauskehotus tuli nokisutarilta. Jos saunan tilavuus on melkein 15m3, ja sitten siinä on ikkuna ja lasiovi, lisäksi rapattua seinää reilut kolme neliötä, niin melko yksinkertainen täytyy olla jos siihen hankkii 6kW sähkökiukaan.

        Meitä on näemmä moneen junaan, ja yksi on jäänyt vielä asemallekin.


    • Nytkaupunkinousuun

      Itä'Savon Facebook sivulla kauppias Kinnunen toteaa ettei kannata välittää näistä muutamista valittajasta jotka kommentoi ikävästi, kun asiakkaat ovat kuitenkin toista mieltä, onko?

      • ValiValiValiVali

        On. Valittajat on just niitä joita elämä on potkinut päähän, ja joista itsestään ei ole yhtään mihinkään muuhun kuin valittamaan. Tosin valittamiseen riittää että älykkyysosamäärä on sama kuin kengännumero. Hankkikaa elämä!


    • Kyllä vuan aennae meekäpoeka on ihan valehtelemata suanunna ensluokkasta palaveluva näestä kaapunnin kivijalakakaappoloesta! Ja niistä ostan kyllä jatkossakkii!:D:D

    • Pienetpiirit

      Kinnuset jaksaa valittaa milloin pysäköinnistä, milloin keskikaupungin kauppiasyhdistyksen toiminnasta. Aina löytyy valitettavaa. Heitä peesaa Pia-niminen entinen matkailupomo, joka hehkuttaa maksullisissa blogeissaan Kinnusen rättikaupan loistavaa tarjontaa.

      Piiri pieni pyörii.

      • Nytkaupunkinousuun

        Menee vähän henkilökohtaisuuksiin jo nimillä puhuttaessa, mutta näin kuitenkin taitaa olla ja toisaalta ihan normaalia toimintaa.
        Savonlinnan yksi negatiivinen puoli on juuri tämä pienen kaupungin sisäpiiri tai elämä omassa kuplassa eikä nähdä kuin se oman kuplan haluttu sisältö.
        Olen kyllä saanut palvelua ihan ystävälliseen sävyyn kaikkialla ja varmasti palvelua riittää enkä edes itse pidä liian innokkaasti palvelevista, mutta usein näkee ettei se iloinen ilme ole aito eli miksi yli-imeliä ilmeitä pitää viljellä.
        Viime kesänä kävimme kyllä myymälässä Olavinkadun varrella ja jäi vähän hölmö olo ettei kauppias tervehtinyt eikä pois lähtiessämme reagoinut mitenkään, niin mikäli tälläinen kokemus on se ensimmäinen kerta, niin voi olla ettei hyvällä ajattele paikkaa.
        Sekin on muistettava, että me kaikki olemme välillä väsyneitä tai murheita ettei elämä pidäkään aina olla samanlainen kokemus.

        Yksi mihin olen kiinnittänyt myös huomiota on, että negatiivinen palaute pistetään ohi tyylillä " no nää on taas näitä vain"
        Olipa puhe lumenaurauksesta tai valituksesta ettei isomille naisille löydy nuorekkaan oloisia vaatteita eli kyllä pitäisi edes kohteliaasti ottaa palaute vastaan ja miettiä onko palaute sieltä kuplan ulkopuolelta kuitenkin tärkeää.

        Ei ole helppoa varmasti olla yrittäjänä eikä aina asiakkaanakaan, mutta yritetään pitää Savonlinna edes pinnalla.


      • Eri_Pia

        Mie puhun kyllä ihan eri Piasta kuin jostain entisestä matkailupomosta. Tämä toinen Pia on ainoastaan tämän Ääslinnan, Mäntyharjun ja Lieksan palstojen pomo, omasta mielestään. Joka puolella sen ympärillä pyöritetään verbaalista paskarinkiä, mistähän tuokin johtunee.


    • rhrg

      Kinnunen sitä ja Kinnunen tätä....
      Onneton rättiputiikki mielestäni!

    • Heikinpohja

      Näkyy löytyvän netistäkin tuo 34 euron uutinen. Olipa harvinaisen syyllistävä juttu. Että oikein on jokaisen kuntalaisen vastuulla, ettei raha- ja työvoimavirta valu toiseen suuntaan?

      Se vaan jutusta puuttui että kenen vastuulla on Savonlinnan kivijalkakauppojen surkeat valikoimat, hirveät hinnat ja joskus niin kovin tympeä palvelu?

    • OikeaSuuntaMikkeli

      Minulla on ehdotus! Kun täällä nahistellaan ja kiistellään kuin pienet kiukkuiset kakarat, niin lopetetaan KAIKKIEN palveluiden käyttäminen ja ostoksien tekeminen paikassa nimellä Savonlinna. Eli jatkossa autot katsastukseen naapurikapunkeihin, samoin vaateostokset, parturi/kampaamo käynnit naapurikaupunkeihin, yksityisellä lä'äkärillä vierailut myös Savonlinnan ulkopuolella... Ruokaostokset asuinpaikasta riippuen Liperissä, Heinävedellä, Sulkavalla, Enonkoskella, Parikkalassa tai Rantasalmella... niin ei raha valu vahingossakaan Savonlinnaan. Jos nuohooja tunkee nokkaansa, niin heitäpä tontilta ulos ja tilaa Savonlinnan ulkopuolelta. Samoin jos tarvitset akuutisti lääkäriä niin taksilla Mikkelin-, Joensuun tai Lappeenrannan keskussairaalaan, niin rahat ei mene savonlinnalaisten hoitajien, lääkärien jne. persiisiin.... Ja jos palokuntaa tarvitset niin eihän missään nimessä saa (voi) käyttää Savonlinnan palomiesten palveluja... Ja poliisi jos pysäyttää, niin kohteliaasti raotat autosi ikkunaa ja kerrot asioivasi vain muiden kuin savonlinnalaisten viranomaisten kanssa. Katsotaan kuinka pitkälle tämä kaupunki selviää moisella itsekkyydellä ja ajattelemattomuudella. Muuttuvassa maailmassa tarvitsemme toisiamme enemmän kuin ennen. Jättämällä käyttämättä savonlinnalaisia palveluja edesautamme alueen taantumista, mikä johtaa lopulta myös muiden kuin kaupanalan työpaikkojen vähenemiseen. 10 vuoden päästä jos tässä perähikiässä on 10 000 asukasta, niin sairaalalallakaan tarvita kuin neljäsosa nylkyisestä työvoimasta. Miettikääpä tätä.

      • kunnonkummit

        aIKA suuri kirjoitus tuli, melkoinen puskaus :D... mutta niin...kummitusmökki jne... jutut olisivat hyviä kun ovat niin luusereita nuo ohjelmat kuten suomen selviytyjät..


      • Saatanalliset_säkeet

        Savonlinnassa on kaksi juttua miksi ostan niin vähän kuin mahdollista sieltä mitään.

        1. Useimmiten käy niin että jos mitä tarvitsee, sitä ei löydy. Tilataan ja tulee milloin tulee.
        2. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hintakilpailukyky puuttuu

        Useimmiten palvelu pelaa silti ja sehän riippuu paljon myös omasta asenteesta ja käytöksestä. Rähjäämällä ei pitkälle pääse missään.


      • netistä_ostan_minäkin
        Saatanalliset_säkeet kirjoitti:

        Savonlinnassa on kaksi juttua miksi ostan niin vähän kuin mahdollista sieltä mitään.

        1. Useimmiten käy niin että jos mitä tarvitsee, sitä ei löydy. Tilataan ja tulee milloin tulee.
        2. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hintakilpailukyky puuttuu

        Useimmiten palvelu pelaa silti ja sehän riippuu paljon myös omasta asenteesta ja käytöksestä. Rähjäämällä ei pitkälle pääse missään.

        Tämä on täysin totta mitä Saatanalliset_säkeet kirjoittaa kohdassa 1.

        Periaatteessa voisin maksaakin muutama euron enemmän paikalliselle liikkeelle jos saan tavaran heti mukaan, mutta aika usein se tavara pitää tilata ja se tulee ehkä joskus ylihuomenna iltapäivällä tai ensi viikolla tai sitä seuraavalla. Ja silloin sinne kauppaan pitää ajaa toisen kerran hakemaan se tavara. Joskus käy niin kuin nimimerkillä ostin_netistä kiukaan oston kanssa että paikallisesta kaupasta kotiinkuljetuksesta pitää maksaa lisää, kun nettikaupoilla kuljetus jo sisältyy siihen edullisempaan hintaan.

        Nettikaupat ovat vaan halvempia ja kätevämpiä. Nyt kun tässä rupesin oikein miettimään niin tämän vuoden puolella en ole käynyt kertaakaan keskustan kivijalkakaupoissa, ja muutenkin Lidlillä pärjää kyllä aika pitkälle.


      • TiälläSitäKirjutetaan
        kunnonkummit kirjoitti:

        aIKA suuri kirjoitus tuli, melkoinen puskaus :D... mutta niin...kummitusmökki jne... jutut olisivat hyviä kun ovat niin luusereita nuo ohjelmat kuten suomen selviytyjät..

        Ootkoha sie ottanunna uamuliäkkeet ku tuolleesa höpöttelet.... omituinen höpöttäjä!


      • Mielenterveys.prakaa
        TiälläSitäKirjutetaan kirjoitti:

        Ootkoha sie ottanunna uamuliäkkeet ku tuolleesa höpöttelet.... omituinen höpöttäjä!

        Enemmänkin omituinen höpöttäjä on hän joka kirjoittelee tänne neljän aikaan aamuyöllä. Tyypillistä käyttäytymistä skitsofreniaa sairastavalta. Tauti sotkee potilaan sisäisen kellon, järkevän ajattelun lisäksi. Mutta kirjoittamaan pitää päästä kun äänet pään sisällä niin vaativat.


      • Spedenaurua_eh.eh.eh.eh
        Mielenterveys.prakaa kirjoitti:

        Enemmänkin omituinen höpöttäjä on hän joka kirjoittelee tänne neljän aikaan aamuyöllä. Tyypillistä käyttäytymistä skitsofreniaa sairastavalta. Tauti sotkee potilaan sisäisen kellon, järkevän ajattelun lisäksi. Mutta kirjoittamaan pitää päästä kun äänet pään sisällä niin vaativat.

        Pian vastaus on näköjään poistettu. Se ei hallitse raivoaan.


    • kallisfirma

      Täällä oli joskus semmoinen viestiketju kun Rengastyöt halvimmalla. Siinä kanssa Savonlinnan yrittäjät oli sitä mieltä että muut tekee liian halvalla kun ottaa 40€ työstä josta täällä otetaan 100€. Jäi vaan mieleen kun joku kirjoitti sinne että

      Savonlinnalaisen yrittäjän kaksi pahinta uhkaa ovat kommunismi ja vapaa kilpailu.

    • Savonlinna_

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe