Karstulaan nimettävä nopeasti hätätilahallitus

Sarmeassertaal

Pelastetaan vielä se mitä pelastettavissa on. Nyt näyttää niin sekavalta, että tarvitaan radikaaleja ja rohkeita ratkaisuja. Ainakin hyväveliverkosto on saatava pelastettua. Ilman sitä ei karstula ole selvinnyt tähänkään saakka ja veljien mielestä saattaisi käydä niin, että rehellisyys perisi maan jos heidän tekosensa tulisi julki. Valmistelut hallituksen nimeämisessä ovat jo pitkällä ja vahvasti näyttää, että mukaan tulevat omastakin mielestään kylän parhaat kyvyt. Huhujen mukaan hallitukseen on kyselty ainakin Jukka Hiltusta, Ari Piesalaa, Juha Järveä, Jorma Niemistä, Tenho Minkkistä, Aarre Kuivalaa ja Jalo Antinahoa. Toivotaan, että kaikki järjestyy. Viispiikkisessä on ollut kuitenkin viime syksyn aikana positiivisiakin signaaleja. Lämpöverkon aluevaltaus jääntekobisnekseen ja keittiökalustetehtaan kaappaaminen Saarijärvisiltä.

84

7528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SoihdutSammuu

      Siinähän tuli lueteltua lahes puolet Karstulan kynttilöistä.

    • Rahootullee

      Lämpöverkkoyhtiölläkin tulossa positiivinen tulosvaroitus kun jääntekeminen ja kontinvuokraus on kiihdyttänyt tulopuolen ennakoitua suuremmaksi.

    • nothätä

      Tämä asia etenee rivakasti. Näkyy olevan jo kunnanhallituksen esityslistalla. Nyt on oltava tarkkana etteivät naiset valtaa tätä hätätoimikuntaa. HH antaa oman esityksensä henkilöistä vasta kokouksessa.

      • nothätä

        Niin se olikin tilapäinen valiokunta joka alkaa johtamaan näitä sotkuja valtuuston puheenjohtajan ympärillä ja kouluasiat käsitellään sitten tässäkin yhteydessä. § 63


    • Rotuliakehiin

      Näitä sotkuja ja solmuja ei pysty enää siivoamaan kuin rikospoliisi.

      • Tyydytetty

        Monen henkeen ottaa kun nainen ohjaksissa hyvä HilkkaH.


      • tärkeäpäätös

        Joo, nyt alkaa tapahtumaan ja tämä kuntaa vaivannut laskumäen puute otetaan vihdoinkin käsittelyyn. Tekninen toimi on jo alustavasti valmistellut asiaa salaisessa neuvonpidossa. Kunnanhallituksessa tehdään viralliset päätökset ja varataan määrärahat jos leader-rahoitus ja maaseudun kehitysrahaston tuki varmistuvat.


      • Kattiakanssa

        Pekkariselta odotetaan hankkeeseen vihdoinkin mahdollista innovaatiorahoitusta ja Heinon säätiöltä voimakasta mukaantuloa, "venyvien" sääntöjen sallimissa puitteissa toki.


      • fiftysixti

        Kun tukea on tulossa laajalta rintamalta kannattaa tehdä Suurmäki. Avajaisissa juhlapuheen pitää Matti Nykänen.


      • EksyyMatkalla
        fiftysixti kirjoitti:

        Kun tukea on tulossa laajalta rintamalta kannattaa tehdä Suurmäki. Avajaisissa juhlapuheen pitää Matti Nykänen.

        Jos selviää paikalle...


    • EräperänOrginaali

      Mahalasku vältetään juuri näin, tekemällä kunnon laskumäki. Toivon, että mäen avaa virallisesti Humpin Isäntä, jonka nimikkomäki se olisi. Sen verran paljon Isäntä on kunnan ja sen yrityselän puolesta puhunut ja tehnyt.

      • sqkjqi

        Laskumäki veronmaksajien laskuun.
        Toivottavasti ei tule mahalaskua.


    • Epäilijä

      Mitähän tuosta hallituksesta oikeasti pitäisi ajatella kun esityslistaa taas lukee. Mielenkiintoista olisi tietää lisää tuosta oikaisuvaatimuksesta.

    • kuulotallella

      Nythän on oikasuvaatimus julukisena netissä pöytäkirjan liitteenä.
      Meijän hallitus on nyt näyttöjen perusteella niin kovvaa valluuttaa että kaappaavat pian pelloon, kittilään tai jämsään.
      Alustavia neuvotteluja jo käyvvään, kun teboililla pysähty valtuuskunta joka istui resitentin pöytään ja murre ja puheet paljasti aikeet tarkkakorvaisille. Kepulla ollee veenkestävä pelastussuunnitelma kun ottovillekoskisen terijoenhallitus istuu rattaille.

    • sihveli

      Nyt on sitten hallituksen näytönpaikka. Löytyykö kykyä, halua ja yhteistyötaitoa?

    • Aikaryhdistäytyä

      Taitaa nykyinen kunnanhallitus jo harmissaan huomata, että edellinen kunnanhallitus, joka niin suureellisesti pistettiin viralta, olikin ihan oikeassa halutessaan purkaa kunnanjohtajan virkasuhteen koeajalla. Näin on kuultu kunnanhallituksen jäsenen sanovan. Huolestuttava tilanne Karstulan kannalta. Mikään ei etene asiallisesti ja kunnan henkilökunta alkaa väsyä sekavaan poukkoilemiseen. Pelolla johtamisväitekin todettiin populismiksi. Nyt tarvittaisiin valtuutetuilta vähän ryhtiä vaatia parempaa kunnan johtamista. Valtuutetut, pitääkö teitä muistuttaa työstänne? No, viimeistään seuraavissa vaaleissa.

      • HaupitsiHeikki

        Suurin juttu on se, että nykyinen kj uskalsi kyseenalaistaa kunnan rahankäyttöä mm. kehittämusyhtiön. Ja asiasta. Jostain syystä tästä ei pidetty, vaan aloitettiin toimenpiteet kj:n savustamiseksi ulos. Nyt yritetään puuttua kaikkiin lillukanvarsiin. Suuret virheet on tehty jo aiemmin. Kunnan pitäisi kiireesti purkaa ja uudelleenorganisoida organisaatiotaan. Kehittämisyhtiön tilalle yritysasiamies ja samalla konkreettiset tavoitteet eikä mitään höpö höpö elinvoimaisuuksia.

        Kunnan toiminta on järjestäytynyt pienen piirin asioiden edistämiseksi. Uskokoon ken mitä näkee, ei mitä sanotaan.


      • Brynebyläinen

        Näyttää vahvasti siltä, että kehittämisyhtiö on ottanut vallan luottamushenkilöiltä ja toiminta naamioidaan ovelasti yhtiön ja osakeyhtiölain taakse. Yhtiön kautta on helpompi hoitaa asioita piilossa äänestäjiltä ja kuntalaisilta.


      • Marionetti

        Kehittämisyhtiö saa kaikki tulonsa kunnalta. Maksaja ja omistaja yleensä määrää?
        Jos luottamushenkilöt ovat niin "lampaita", että eivät osoita "kaapin" paikkaa, niin joutavat olla marionetteja, "mukapäättäjiä". Kaikkea kivaa heille!


    • UGHH

      Kehittämisyhtiö on saanut Karstulassa paljon kielteistä palautetta ja epäilyjä jopa rikollisesta toiminnasta.Kunta tekisi viisaasti jos lopettaisi kehittämisyhtiön toiminnan.
      Ei ole kunnalle hyvää mainosta tällainen piilottelu ja asioiden peittely.Väkisinkin herää epäilys väärinkäytöksistä.Karstulan huono maine on jo kiirinyt pitkälle, asiat pitää saada avoimelle ja rehelliselle pohjalle tulevaisuutta ajatellen.

    • Nykypäivää

      Useissa valtakunnallisissa tutkimuksissa Kehitysyhtiö on todettu yhdeksi Suomen parhaita samankokoisissa kunnissa. Karstulan kunnan päätöksentekokin elinkeinopoliittisesti on ollut kiitettävää, paitsi nyt tänä keväänä julkaistu uusin tutkimus. Kehittämisyhtiö sai kiitosta, mutta kunnanhallituksen ja johtavien virkamiesten arviot romahtivat. Täällä kirjoittelevat tyypit näyttävät päivät pitkät kehittelevän salaliittoteorioita hyvävelijärjestöistä foliohattu päässä. Jos he olisivat työelämässä, saattaisi selvitä aika nopeasti, että kehitysyhtiössä tehdään kunnon töitä, ja paljon. Hyvävelijärjestelmä elää vain kateellisten vanhanaikaisten eläkeläisten ajatuksissa.

      • haihyväveli

        Useissa valtakunnallisissa tutkimuksissa?

        Tämähän muuttaa kaiken. Jäämme odottamaan linkkejä noihin tutkimustuloksiin.


      • PorstuanPorukkaa

        "Hyvävelijärjestelmä elää vain kateellisten vanhanaikaisten eläkeläisten ajatuksissa."

        Salkkumiesten aivoitukset ovat taas erikseen. Nyt puhutaan "porstuan" rakentajista.


    • Oikeestihan

      Laitappa linkkejä näihin tutkimuksiin niin voimme tutkiskella totuutta.

    • HaupitsiHeikki

      Harmi vaan ettei tapahtumat tue tätä tutkimusta. Laitathan nämä viitteet ja samalla panos-tuotos -suhteen tunnusluvut. Olet irrallaan reaalimaailmasta.

    • Satusetäkö

      AP kirjoittelee aikansa kuluksi H C Anderseenia.

    • Huuhaata

      Kehitysyhtiö toimii hyvin, mutta kunnan poliittinen johto ja virkamiehet vaihtoon...

    • Rehtirehellinen
    • Chaplin

      Karstulan HYVÄ VELI mafia on niin härski, ettei kukaan uskalla kyseenalaistaa sen tekosia. Eräskin kunnanhallituksen raskassarjalainen totesi, ettei niille mitään saa. Kun myötäilee ja äänestää puolesta voi saada taputuksen olkapäälle ja sehän tuntuu hyvältä. Hatun nosto Leevi Marilalle ja Anna Niemiselle. Uskallatte nähdä totuuden. Demaripäälliköiden kannattaa hypätä Kepuun. Teille ei viitsi enää edes nauraa.

      • Jummitus

        Kunnanhallituksessa ei ole yhtään raskassarjalaista, vain kaksi vähän kokeneempaa, mutta nekin taitaa olla jo ihan turhautuneita. Ja eivät ole Nieminen ja Marila.


      • Brynebyläinen

        Ja kokemuskin perustuu lähinnä lannanluontiin ja järvien sotkemiseen.


      • Verotonraha

        Lannanluonti ei paljon päätä tarvitse mutta tukipapereiden täyttö vaatii hiukan.Topi voi kyllä auttaa, hän tietää miten valtiota kusetetaan oikein olan takaa.


      • pätkätuensaaja

        Jaa, harrastaako kunnanhallituksen puheenjohtaja rikollista toimintaa?


    • Jummitus

      HH ei kiinnostanut Siikajoella, mitähän ovat soveltuvuustestit näyttäneet.

    • EräperänOrginaali

      Vaikea tilanne, ja totta on, että raskassarjaisia ei kh:n pöydän ympärillä ole - ei heitä tosin ole koko valtuustossakaan. Pelastus on se, että kh:n jäsenen ei tarvitse olla valtuuston jäsen. Ykkösnimi hallituksen johtoon olisi tietysti Humpin Isäntä. Isäntä on kuitenkin tiettävästi kiinni jääurheilubisneksessä, eikä käytettävissä tällä kertaa. Olisiko kepun Hiltunen käytettävissä tai Lahdenvesi , myös O. Oinonen on iskukunnossa. Miltä nämä nimet kuulostaa, kokemusta ja ikää piisaa, taitavat sosiaaliset taidot sekä osaaminen. Kepulle paikka kuitenkin vaalituloksen perusteella kuuluu.

      • Harjoituskäyntiin_

        Nyt pitää saada mielikuvituksellista naisväkeä nuijan kopsauttajaksi.
        http://www.naytelmat.fi/a/anita-saarelainen

        Tosissaan ei tarvitse olla, kunhan visiot sinne ja tänne vilahtavat nopeasti.
        Voisi ihan puhua silloin rehellisesti "puuta-heinää".

        Hyvät näytelmän aiheet vetävät takuuvarmasti koko kunnanhallituksen "suut vehnäselle".
        Koko Karstula saisi ihan uuden ulottuvuuden ja olisihan se kunnallekin hyvä markkinarako.

        Harjoituksia voi suunnitella ja aloittaa tekemään vaikka kokoushuoneessa, niin unohtuu joutavanaikaiset jollotukset ja riidan siemenet. Jokainen jäsen saa oman roolin ja riemulla ei ole rajoja. Entiseltä kulttuurisihteeriltä saisi varmasti näytelmään ohjausneuvontaa.

        Joskus voisi sitten ennen "ensi-iltaa" olla ihan avointen ovien näytelmäkokous kuntalaisille.


    • Jukkakehiin

      Hiltunen ehdottomasti ykkösvaihtoehto vallankahvaaan. Hänellä oli aikoinaan visiot miten Karstula nousee kukoistukseen jäähallin ja kotiverkon myötä. Etelä-suomen nörtit oli tulollaan rahantekokoneiksi nopean verkon ja liukkaan jään innostamana. Verotuloja oli tulollaan enemmän kuin lääkäri määräsi. Hiltunen kehiin nyt tarvitaan taas visionääriä Piesalan kaveriksi.

      • tossup

        Visioita ei ole senjälkeen nähty, kun Viitaniemen Jussi lähti.


      • Kaikkeaon

        Eikä merkittäviä yrityksiä senjälkeen, kun Viitaniemi "hommasi" Honkarakenteen Karstulaan 1970-luvun puolenvälin kieppeillä.
        Arvonantoni silti jokaiselle yrittäjälle, jäähallin "besserwissereiden" kohdalla tosin äänestän "tyhjää".


    • Menkööt
    • lappahattu

      Nimenomaan juuri näin. Kun on kunnon verkko niin kaikki hommat käy kuin leikki vaan ja kaikista hommista tulee ekstraplussaa kaikkien kyläläisten taskuun ettei persus kohta taivu. Olen huomannut että karstusia on kohdannut lottovoitto kun saivat toteutettua kuituverkon minkä kepulaiset suunnittelivat ja saivat kuin saivatkin vielä tuetkin kaksinkertaisina ensin kunnan takaamina ja sitten maaseuturahastosta. Ei moni osaa noin hyvin toimia toiveunissaankaan.

    • Syrjämäen_toivo

      Kyllä ne muuten on Siikajoella fiksuja nuo ihmiset!

      • nurkkakuntalainen

        Miksiköhän Karstulassa äänestetään joka kunnallisvaaleissa hölmöt valtuustoon ? Näin kunta on maalannut itsensä nurkkaan. Pelastusta ei tahdo löytyä vaan jäljellä on enää viivytystaistelu. Mitä muuten tarkoittaa "Karstula maineensa veroinen kokoaan suurempi" ?


      • Vastaus
        nurkkakuntalainen kirjoitti:

        Miksiköhän Karstulassa äänestetään joka kunnallisvaaleissa hölmöt valtuustoon ? Näin kunta on maalannut itsensä nurkkaan. Pelastusta ei tahdo löytyä vaan jäljellä on enää viivytystaistelu. Mitä muuten tarkoittaa "Karstula maineensa veroinen kokoaan suurempi" ?

        Kukaan järkevä ei lähde ehdokkaaksi maineensa pilanneeseen p***akuntaan.


      • Humpinisäntä
        nurkkakuntalainen kirjoitti:

        Miksiköhän Karstulassa äänestetään joka kunnallisvaaleissa hölmöt valtuustoon ? Näin kunta on maalannut itsensä nurkkaan. Pelastusta ei tahdo löytyä vaan jäljellä on enää viivytystaistelu. Mitä muuten tarkoittaa "Karstula maineensa veroinen kokoaan suurempi" ?

        Sitä saa mitä tilaa. Kunnallisessa demokratiassa kaikki valta on joka neljäs vuosi äänestäjien käsissä. Karstulan äänestäjät ovat valinneet oman kuntansa päättäjät valtuuston. Seuraavissa kunnallisvaaleissa vuonna 2020 voidaan päättäjiä vaihtaa. Kunnanvaltuusto on ylin päätöksentekijä myös Karstulassa.


    • Näinonkäytäntö

      Teoriassa kyllä mutta ei päde Karstulassa, valtuutetut ovat narussa vietäviä pässejä.

      • Humpinisäntä

        Jämäköitymisen on lähdettävä kunnanvaltuustosta. Puheenjohtaja Takkala yritti sitä, mutta syytettiin kiusauksesta, kun yritti laittaa asioita ruotuun. Tarvitaan ryhtiä ja selkeitä päätöksiä. Turhanpäiväinen vatulointi pois kouluasiassa ja rakentaminen nopeasti liikkeelle. Aikanaan veivattiin myös Himmelin rakentamisessa, mutta Hiltunen ja silloinen luottamusmiesjohto toimivat jämäkästi ja syntyi hieno kunnantalo nykyrahassa mitattuna jopa edullisesti.


    • apokalypsi

      Juonipaljastus, juttu paikallislehdessä 12.12.2018: Karstulan kunnan luottamushenkilöt ja virkahenkilöt saivat vastaanottaa nimettömän kuntalaisen lahjoituksena kuntapäättäjille antamat helmitaulut ja taskulaskimet. Kehittämisyhtiössä käynnistetään vuoden 2019 aikana hanke, jolla pyritään hankkimaan tauluihin helmet ja laskimiin paristot. Vuoden 2020 talousarvioon varataan myös määrärahaa käyttökoulutuksen järjestämiseen, mutta myöhemmin hallitus päättänee siirtää koulutuksen myöhempään ajankohtaan kun eihän tätä valtuustoa auta enää kouluttaa. Torilla järjestetty luovutusjuhla oli kerännyt sankan joukon kuntalaisia seuraamaan ja juhlistamaan tapausta. Anonyyminä haastateltu kuntalainen oli lahjoituksesta todella mielissään ja piti erityisen hyvänä, että jokaisella oli sekä laskin että helmitaulu. Näin molemmat kädet ovat varattuina, eikä niitä pysty työntämään enää kuntalaisten taskuihin. Päätämme lähetyksen nälkämaan lauluun, valoa kuituun!

    • Sutillah

      Tilinpäätöstietoja nähtävissä kunnanhallituksen esityslistalta. Talouden huippuvuonna tehtiin maltillinen alijäämä niin kunnan kuin konsernin osalta ja kuntakonserni velkaantui lisää, toteuttamatta mitään suurista hankkeistaan. Velkaa ei lyhennetty ja vuosikate ei kestä edes nykyisen velan lyhentämistä, uudesta puhumattakaan. Uudet investoinnit edellyttävät uusia taloudellisia vastuita. JV-puhdistamoon 3,9 M€, kouluun 14-15,5 M€, paloasemaan 3-4 M€, liikuntahalliin 1,5 M€, sotekiinteistöt 5,95 M€. Valo kuidussa osoittaa himmenemisen merkkejä, mikä tulee hinnaksi, meneekö yli 4,3 M€? Tekee rapiat 8300 € uutta velkaa entisen päälle, per asukas ja entistäkin ollee noin 3150 €. Vaatinee toiminnasta 2,5 miljoonan säästöt, että selviytyy reilun 2 miljoonan vuosittaisista rahoituskuluista. Jämsä kun haki 1,5-1,7 miljoonan säästöjä niin tarkoitti noin 40 henkilötyövuotta. Karstulassa riittänee 55 henkilön irtisanominen.

    • hallaviessaappaanvarret

      Tilinpäätöksestä:
      "Karstulan kunta on nyt ja tulevaisuudessa isojen asioiden ja investointien äärellä, jotka vaativat tarkkaa talouskuria, mutta kunnan kehittäminen tulee silti olla prioriteetti. Kunta on paljon muutakin kuin talous."
      "Tulevina vuosina meillä on tulossa pitkäjänteistä säästämistyötä."
      "Karstulan kunnan valtuustokauden strategia laadittiin kesällä 2018. Kuntastrategiaan on linjattu, että Karstula on elinvoimainen kunta, jossa ihmisten on hyvää elää ja yritysten menestyä. Tavoitteeseen pääsemiseksi on kuntaorganisaatiolla iso rooli, mutta myös luottamushenkilöt, yrittäjät, kolmannen sektorin toimijat ja kuntalaiset vievät omalla sanomalla ja toiminnalla viestiä kunnasta ulospäin eri sidosryhmille. Hyvinvointi ja elinvoima ovat laajoja käsitteitä. Kunta ei yksin voi ratkaista alueensa asukkaiden hyvinvoinnin kysymyksiä eikä koko
      alueen elinvoimaisuutta."
      "Hyvinvoinnin edistäminen ei tapahdu elinvoimaisuuden kustannuksella, vaan pikemminkin ne
      tukevat toisiaan. Tulevaisuuden kunnan toiminta painottuu yhä vahvemmin hyvinvoinnin ja
      elinvoiman edistämiseen ennakoivin ottein. Taloudellisten resurssien kaventuessa on yhä tärkeämpää pohtia, millaisilla panostuksilla on mahdollista edistää niitä molempia. Hyvinvointityöhön on Karstulan kunnassa panostettu etukenossa alueen muihin kuntiin verrattuna."
      "Eräs ajatuksia herättävä kommentti oli, missä todettiin älykkäiden kuntien tekevät tiivistä yhteistyötä toisten kuntien, yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Joustavuus ja sopeutumiskyky ovat myös leimallisia älykkäille organisaatioille ja niiden strategiselle toiminnalle. Strategioita kyetään päivittämään ja uudistamaan nopeastikin, jos vaikkapa toimintaympäristössä tapahtuu muutoksia. Juuri sopeutumiskyvyn vuoksi kaiken kehittämistoiminnankaan ei tarvitse mahtua strategiseen raamiin. Älykkäät organisaatiot uskaltavat kokeilla. Usein polku uuteen strategiaan lähtee yllättävistä ja ennakoimattomista asioista."

      hallinto- ja henkilöstöpäällikkö, vs. kunnanjohtaja 12.2.2019 alkaen

      • etukenossa-konkurssiin

        Tyhjää höpinää


      • HuoltaHuomisesta

        " Kunta ei yksin voi ratkaista alueensa asukkaiden hyvinvoinnin kysymyksiä eikä koko
        alueen elinvoimaisuutta."

        Kunta voi tuhota asukkaiden hyvinvoinnin ja alueensa elinvoimaisuuden järjetömillä investoinneilla, jotka ovat ainoastaan kuluja tuottavia.

        Jäähalli jäädytettään kannatomana Oy Kaukolämpöverkon piikkiin. Jäähalliin hamuttiin koululuokkia kannattavuuden korvaajaksi. Koulua pienennettiin Hongan hirsiseinien takia. Sairaala puretaan Attendon marssipolun tieltä. Uuteen tulevaan paloasemaan joudutaan suunnittelemaan tilat ensihoidolle.

        Kaikki tapahtuu ilman vakituista kunnanjohtajan siunausta. Missä menet Karstula? Kuka sinua ohjaa.


      • jaylihuomisesta

        Jätevesipuhdistamokin pitäisi korjata ennen kuin se räjähtää käsiin. Attendo purkaa terveyskeskuksen niin että sitä ei voi enää hyödyntää ja siinä vaiheessa on vuokrasopimuksetkin Tolppilan vuokrapalasta allekirjoitettu. Kun vanhat kunnan tilat on purettu, ei toimintaa niissä voi jatkaa ja silloin on Attendon mahdollista nostaa hintaa, eihän ole enää muuta hoitopaikkaa olemassa. Niin kuinka se menee...jos osa paikoista on Attendon ja osa Saarikan paikkoja, kuinka asukkaat niihin jaetaan, tasapuolisesti ? Tämäkin asia olis hyvä avata ja tuoda esille kuntalaisille. selvintä olsi heti että kaikki paikat olisivat ulkoistettu, näin se olisi tasa-arvoista. Silloin koko tpoimintaa pyörittäisi yksi taho. Nyt pitäisi järkeistää ja aikatauluttaa noi kaikki uudistukset. Väki vähenee ja verotulot pienenee, koko ajan ja naapurikunnat juoksee edelle. Niin vai onko tarkoituskin niin???


      • Shit1

        Jätevesipuhdistamo on jo räjähtänyt käsiin, kalastajien verkot uivat paskassa.
        Kalastus pitäisi ehdottomasti kieltää sillan eteläpuolisella alueella toistaiseksi terveydellisistä syistä.


    • IsmoIhmettelevä

      Miksi sitä älykkyytä ei käytetä talousasioissa kunnassamme, vaan kaikki talouteen liittyvät asiat menee päin mäntyä?

      • iqlevel

        Viisaus olisi tarpeen.
        Siinä kohdin näkyy pienen kunnan ns. veren vähyys.
        Mukamas älykkäitä sopii kolmetoista tusinaan.
        Todella viisaita ei synny edes joka vuosi.
        Erno Paasilinnan sanoin: "Ainoita oppineita ovat itse oppineet, muut ovat opetettuja."


    • Ei_tarvi_ihmetellä

      Pahin moka on valokuitu! Siinä vielä miljoonia kysellään ja oikeuttakin käydään, sanon.

    • Kunnallisneuvos

      Tämä aihe olisi edelleen ajankohtainen. Asiat vielä korjattavissa.

    • Hokkuspokkusko

      No kerroppa se taikasana kuntamme "viisaille" päätäjille niin säästyisi miljoonat kunnasssa, niille rahoille olisi ehkä parempaakin käyttöä lähiaikoina.

    • Neuvostokunta

      Kuntalaisten mielenilmaus järjestettävä seuraavan kokouksen alkuun. Himmelin portaille vastaanottokomitea.

      • Aktiivimallinnus

        Kannatetaan, mihin aikaan kokoonnutaan?


      • Jggyyy

        Tämän minä haluan nähdä. Ottakaa valokuvia mielenilmauksesta.


    • eeveepee

      Sotilasvallankaappaus.

      Reserviläiset vahtimaan ulosmenoteitä ja siltoja sekä Purolan hiihtolatua.
      Aution tielle erityisvalvonta.
      Himmelistä töpseli irti ja tv-antenni nurin, kaapelit kerälle.
      Päämaja Teboilille.
      Kansanhuolto Nättiin, viinakortit käyttöön.
      Auto- ja viestikomppania Wanhoihin Wehkeisiin.

    • Crisiscommunitymanager

      Kyyjärven tiellä mutta parin vuode viiveellä

      • etukenossa-konkurssiin

        Aivan oikein, sotekaan ei pelastanut.


      • Brynebyläinen

        Kyllä kaikki ongelmat on saatu Riuttasalmen sillan takana asuvien toimesta.


      • Porstula
        Brynebyläinen kirjoitti:

        Kyllä kaikki ongelmat on saatu Riuttasalmen sillan takana asuvien toimesta.

        Voisiko ryynikyläläinen hieman perustella?
        Olen kylläkin osin samaa mieltä mutta sittenkin.


      • porstuja
        Porstula kirjoitti:

        Voisiko ryynikyläläinen hieman perustella?
        Olen kylläkin osin samaa mieltä mutta sittenkin.

        Selvät asiat ei lisäperusteluja tartte.


    • EräperänOrginaali

      Ongelmia kieltämättä on, mutta nyt ei ole syyttelyn vaan tekojen aika. Eduskuntavaalien jälkeen valittavan uuden kunnanjohtajan ensimmäinen tehtävä on saada nykyinen kunnanhallitus esittämään eronpyyntönsä. Se ei liene kovinkaan hankala juttu. Sen jälkeen valtuuston puheenjohtajisto käy pyytämässä Humpin Isäntää hallituksen puheenjohtajaksi. Riuttasalmen sillan takaa haetaan entinen perunajauhotehtaan ja Mäki-Matin johtaja Mäkinen varapuheenjohtajaksi ja jäseniksi Eräperältä Lasonen. Naisvoimaa tuovat entiset puheenjohtajat Koskinen ja Kolari. Keskusta lisäksi muita puolueita ei hallitukseen tarvita. Ovat vain tiellä ja tukkeena kunnan kehitykselle.

      • peruskarstune

        Samaa mieltä, Humpin isäntä puheenjohtajaksi ja humpin ilmi ja kemppaisen eino Humpilta kavereiksi. Hallitus kootaan vasemmistosta ja persuista, kepulaisia ei huolita. Näin saadaan päätöksemtekoon järkeä.


    • Understanding

      Heko..heko...kiveriä lausut, mutta ei kunnan päättäjät sitä ymmärrä.

    • kovapaikka

      Ihmetyttää hieman, että kuinka kunta on päästänyt terveyskeskuksen siihen kuntoon, ettei sitä muka enää pysty käyttämään ja korjaamaan.
      Eikö terveydenhuollon vaatimista rakennuksista huolehtiminen ole niitä kunnan perustöitä, jotka ohittavat mm. jäähallin ja muut hömpät?
      Kallis laiminlyönti kunnalta.

      • etukenossa-konkurssiin

        Tämä on ollut Karstulan kuntastrategia viime vuosina. Kunnan tärkeimmät kiinteistöt ovat
        rappiotilassa koska yrittäjien jäähalli on pelastettava. Takkinen lähti heti kun hänelle valkeni
        miten huonossa jamassa on rakennuspuolen asiat.


      • Kapeskoori
        etukenossa-konkurssiin kirjoitti:

        Tämä on ollut Karstulan kuntastrategia viime vuosina. Kunnan tärkeimmät kiinteistöt ovat
        rappiotilassa koska yrittäjien jäähalli on pelastettava. Takkinen lähti heti kun hänelle valkeni
        miten huonossa jamassa on rakennuspuolen asiat.

        Ja taas perinteiseen karstuseen tapaan tästäkin syytetään naapureita.

        Itse asiassa Saarikka on patistanut useita kertoja terveyskeskuksen korjaamiseen. Vasta kun toimintoja uhattiin siirtää pois Karstulasta huonon sisäilman yms. takia asialle herättiin.
        Saarikka on maksanut joka vuosi satoja tuhansia käyttökorvausta terveyskeskuksesta Karstulalle.
        Mihin ne rahat on käytetty?
        Nyt ollaan kohta polvillaan ruotsalaisen rahan hallitseman terveysbisneksen edessä.
        Kannattaisiko katsoa ensin peiliin ja sitten syytellä vasta muita?


    • Kkkkuuui

      Korjausvelkaa on syntynyt jo Oinosen ja Para ntaisen ajasta alkaen. Kukaan ei ole hallinnut hommiaan ja työaika mennyt omissa töissä piirrellessä kuvia tilaajille.

    • Mörgölaakso

      Ideamylläys voitais aloittaa uudelleen ja jatkaa toria alkuperäisen suunnitelman mukaan ylikulkusillalla korpijärven rantaan saakka kuntalaisten yhteiseksi beachiksi.

    • Yllätystäkö

      Kyllä centterinmiehillä on vielä hienoja tuottavia ideoita kuntalaisten iloksi pikkurahalla.
      Saapa nähdä mitä seuraavaksi keksivät.

    • Brynebyläinen

      Kannattaisiko kunnan alkaa markkinoida pääjärven turvemutakylpyjä vanhassa lossarin saunassa .

    • Tehostajat

      Ei saa sättiä hallitusta! Sote ulkoistetaan attendolle, sivistys ulkoistetaan steinerille ja pelastustoimen tulee hoitamaan falck. Tekniset palvelut ostetaan viitasaarelta hallinnon osalta ja konkreettisen työn hoitaa lassilatikanoja. Kunnan hallinto voidaan hoitaa valtiovarainministeriön holhousosastolla. Ainoa mitä muutokset ei koskisi, olisi kehittämisyhtiö. Niin, mitäs sitä hyvää muuttamaan.

    • qwågzx

      Tuo kuulostaaa siltä mitä Karstulassa tulee tapahtumaan lähivuosina nykymenolla.

    • Anonyymi

      Väliaikakatsaus. Entten tentten, yksi tippui pelistä pois. Hyvin ovat hommat hoitaneet. Vaalit lähestyy ja jatkopesti odottaa. Kenelle kirkkain kruunu?

      • Anonyymi

        Keskusta vetää vahvasti, mestarin elkein. Suomalaiset sankaritarinat vaativat totaalisen epätoivon hetken ja se todellakin on nyt! Tasavahvasta porukasta ei todellakaan kukaan erotu edukseen.
        Demarit saivat pulkkamäen, job well done! Tanssistudio vielä ja sitten on ankat remmin jatkeena.
        Kokoomus vaihtoi porukkaa puolimatkan krouvissa ja nähtäväksi jää, tuleeko muutosta. Jos muutos tulee, niin mikä lie on suunta? Puheet ja lupaukset ovat olleet suuria, jos puoletkin pystyy pitämään niin me kuolevaiset tervehdimme Teitä!
        PerusS pitää naista miespaikalla ja tulevaisuudessa kai miestä naispaikalla. Lienee tärkeintä osoittaa olevansa toisinajattelija tai ainakin, toisin.
        Uusia vaaleja odottavan aika on pitkä!


    • Anonyymi

      Allekirjoitin juuri elvytyskiellon, koska täällä on päällä niin hyvä pöhinä.

    • Anonyymi

      Niinpä niin vaan yksi puuttui listasta , nimittäin minä.
      Kukaan ei ole täydellinen edes minäkään en ole täydellinen koska minulta puuttuu kaikki heikkoudet.
      Ja vielä yksi juttu ,että Arska on nykyisin jo Taivaallisessa hallituksessa ja rauha hänen sielulleen.Hänen tilalleen kannattaisi kysäistä tuolta vastingilta sellaista kuin Rentolaa, asuu kuulema siinä Partakallen tien risteyksen tietämillä.
      Siinäpä olis Karstulaan oikein rytky hallitus.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe