Mitä maksatte isännöinnistä 10 huoneiston rivarit?

hintakysely

Hintavertailua nyt kun on hallitus päättänyt kilpailuttaa isännöinnin.

mitä te maksatte isännöinnistä kuukaudessa (noin 10 huoneiston rivari) ja mitä hintaan sisältyy? Mikä on halpa ja mikä kallista?

Tällä hetkellä maksetaan noin 220€/kk, ja hintaan sisältyy muu tarvittava paitsi kokouspalkkiot ja kopio ym. kustannukset. Ongelma on vain siinä, että mitään sovittua ei hoideta ajallaan ilman että hallitus joutuu koko ajan potkimaan isännöitsijää.

21

12203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IsToimisto-Vantaa

      Meillä on asiakkaana yksi 9 huoneiston rivari pk-seudulla, kuukausiveloitus 300€/kk alv. Kuulostaa että teillä on alihintaan myyty sopimus, jossa asioita ei ehdi hoitamaan.

    • liianvähänonliianvähän

      Ette maksa isännöinnistä juuri mitään ja sitten valitatte, peiliin voisi katsoa ja kysyä että missä vika...

    • mikaonniinvaikea

      Kysymyksen asettelu on aika hakusessa. Palvelun kysyjän täytyy määritellä, mitä palvelua asiakas haluaa. Laita paperille, mitä odotatte isännöitsijältä.
      Isännöitsijätoimisto tarvitsee tarkan määritelmän palveluista. Ei riitä, että kysytään millä hinnalla hoidatte isännöinnin. Vain silloin saat asiallisen vastauksen.
      Isännöinti on hyvin laaja-alainen käsite, sisältäen kirjanpidon, hallinnon, talousosaamisen, teknisen isännöinnin yms yms.
      On todella turha huudella perään, jos on tilattu superleijona ja saatiinkin halpa kotikissa.
      Onnea matkaan!

      • Wau67

        3500 perustaksi, vuosittain toinen mokoma lisäkuluja


    • OPn_ITS.tek

      Mikä paikkaunta on kyseessä? PK-seudulla taitaa olla eri hinnat kuin vaikkapa täällä Porissa.

      10 huoneiston rivari on varmaan jotain vähän päälle 250 €/kk. 15 huoneiston rivari on jo pitkälle päälle 300 €/kk (sis. alv). Näin Porissa.

      220 €/kk haiskahtaa vähän alakanttiin olevalta hinnalta Porin seudulle. Toisaalta, jos joku myy halvalla, niinoma on ongelmansa. Ymmärrän hyvin sen, että asiakas haluaa silti ostamansa palvelun. Mitä isännöitsijän tehtäväluettelossa eli tekemässänne sopimuksessa lukee? Mitkä tehtävät kuuluvat isännöitsijälle?

    • Edullistaisännöintiä

      Viitasaarella 9 asunnon rivitalossa maksamme isännöitsijälle 40/kk. Hyvin on kaikki toiminut.

      • älä_naurata

        Maksatte varmaankin 40 €/h alv

        Kyllä itskein tajuat, ettei 40 eurolla saa "mitään".


    • hallituksenpjOulunseutu

      noh, meillä menee noin 560€/kk kymmenen vanhan asunnon taloyhtiösssä. Tästä syystä ajattelimmekin kilpailuttaa vaikkakin isännöitsijä on hyvä tekemään mutta vaikuttaa laskuttavan liikaa.

      • en_ymmärrä_

        Tuossa on ainakin 200 €/kk liikaa. Miten ihmeessä olette tehneet sopimuksen hänen kanssaan vai onko hinta noussut paljonkin ajan mittaan?

        Tosin 1-2 %:n vuosikorotuksilla mennee hetki, että vaikkapa 350 €/kk palkkio nousee 560 euroon.


    • Herkkusieni9

      8 huoneistoa. Perushinta 3600,- plus lisät vähintään 1800,-. Isännöitsijä tekee itse kirjanpidon. Vain herkkusieni-hallitus mahdollistaa tämän. Hallitusta ei saa vaihdettua.

    • Edullistaisännöintiä

      Meillä Viitasaarella 40€/ kk, ei siis tunti kuten nimim. älä_naurata 19.3. totuudenvastaisesti esitti.

      • älä_naurata

        Tuolla 40 eurolla/kk ei voi saada edes kirjanpitoa. Ihan oikeasti. Mieti nyt.

        Joku 150 €/kk on aivan minimi, millä voi isännöidä pienintä mahdollista taloyhtiötä. Sen halvemmassa ei ole mitään taloudellista järkeä. Jopa 150 €/kk (sis. alv) on naurettavan halpa hinta.


    • Liianvähän

      Monta tuntia työaikaa noilla alvittomilla euroilla oletatte saavanne työaikaa? Entä, jos summasta vähentää taloushallinnon, työvälineet, palkan sivukulut, eläkkeet, vakuutukset jne, ei taida montaa minuuttia jäädä per kuukausi.

      • älä_naurata

        Yhden tunnin kuukaudessa. Kuten sanoin, sillä ei saa ostettua edes kirjanpitoa.


    • Vastauksiaihmettelyyn

      Riittävästi jää aikaa isännöitsijälle taloyhtiömme asioiden hoitamiseen. Hyvin on hoitunutkin. Voin toki kysyä viikottaista ja vaikkapa kuukausittaista työtuntimäärää häneltä. Teen tämän kuluvan viikon aikana ja kerron mitä hän sanoi.

    • AIT-ISA

      Harrastelijoita ja oto isännöintiä tulee aina olemaan. Isännöintitoimisto pyörii min. 6000€/kk (alv 0%) liikevaihdolla jos tekee yksin. Tuon kun jakaa esim. 250€/kk = >300€/kk (sis. alv) on hoidettava 24 yhtiötä yksin kokonaan. Jos laskuttaa kokouksista ja asiakirjamyynnistä niin voi 20 yhtiötä riittää. Halvemmalla tehdessä yhtiö (työ) määrä kasvaa.
      Kova työ ja matala palkka. Paljon iltakokouksia ja puhelinliikennettä. Kuka hoitaa lomat?
      Ei ammattimaista isännöintiä kannata tavoitella kehä3:n ulkopuolellakaan alle 300€/kk (alv0%). Halvemmat tosi ammattilaiset työllistyy pian muualle.

      Niinhän se myös on että isännöitsijän kannattaa jättää kiireessä aina halvimman yhtiön/yhtiöiden työt tekemättä, poistuessaan ko. yhtiö tekee pienimmän loven likevaihtoon.

    • Anonyymi

      Omassa pienessä rivitaloyhtiössä isännöintipalkkio on 300€/kk.Joka vuosi tulee korotusta 120€/vuosi. Sillä saa peruspalvelut. Isännöitsijä laskuttaa kaikista erillisistä tehtävistä ja esittää erilaisia maksullisia palvelupaketteja jotka nostavat yhtiövastiketta jos otetaan käyttöön. Lisäksi isännöitsijä osallistuu kokouksiin ja laskuttaa niistä.Tänä vuona kokouspalkkio nousikin yllättäen kaksinkertaiseksi vaikka ylimääräisiä kokouksia ei pidetty.Lisäksi toimistokuluja nostettiin roimasti. Alkoi ihmetyttämään, laskuttaako isännöitsijä osallistumisestaan webinaareihin taloyhtiötä.Osakkaat eivät osallistuneet. Pienen taloyhtiön ei kannata olla ison yrityksen asiakkaana koska toiminta perustuu isojen taloyhtiöiden kuten kerrostalojen tarpeisiin. Olo on kuin huutolaislaislapsella. Osakas

    • Anonyymi

      5208€/ v , 14 asuntoa rivari,erilliskulut 3099€, minusta kallis! Hyvinkää kyseessä.

      • Anonyymi

        Ihan hyvä hinta Hyvinkäältä. Kunnon tarjousta et saa mistään, kun paikalllisten etupiirit jo jaettu


    • Anonyymi

      Isännöinti on kyllä yks kusetetuimmista toimista. Perus kk maksun lisäksi on tolkuton määrä kaikenlaista josta veloitetaan. Tilitapahtumien Seuranta hyvin hankalaa. Kopioissa jne muissa oheiskuluissa kusetetaan järjästelmällisesti. Lisäksi yleensä kusettaavat urakoiden hoidosta isoja könttäsummia, vaikka osaamista ois millään tavalla urakoiden tekniseen valvontaan tai hoitoon. Tarvii todella pätevän hallituksen seuraamaan, heitän ihan lonkalta kokemuksesta että 80% taloyhtiöistä on veloitettu liikaa

      • Anonyymi

        Siinä se ongelma onkin, kun useimmat hallitukset osaavat kilpailuttaa vain hintaa. Se isännöintitarjous hyväksytään, jossa on halvin kuukausihinta. Se isännöintitoimistoa, jossa "kaikki" sisältyy kuukausihintaan ja mistään ei tule lisäveloitusta ei saa kauppaa, koska paperilla kuukausihinta on niin kova.

        Eli ongelmana on, että hallituksen jäsenet eivät osaa ostaa, joten isännöintitoimistot siirtävät koko ajan enemmän ja enemmän töitä erillisveloitettavaksi, jotta kuukausihinta on halvan näköinen. Se on ainut tapa saada kauppaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe