Siilinjärvi maan kalleimpia asuinpaikkoja

Jee_ollaan_kallein_kunta

Eilen oli MTV 3:en uutisissa uutisjuttu, jossa sanottiin Siilinjärven olevan maan kalleimpia paikkoja asua. Sähkönsiirtomaksutkin ovat jostakin kumman syystä suuria. Joo, on tullut huomattua ja pantua merkille, kun on vähänkään tsekannut viime kuukausina ja noin puolen vuoden ajan omia kotiin tulevia sähkölaskuja. Mistäköhän syystä etenkin sähkönsiirtomaksut sähköyhtiöille sitten ovat noin korkeita?

Kukahan tietäisi vastauksen tähän kysymykseen?

Houkutteleekohan nämä nyt vähän aikaa sitten esille tuodut asiat ja tiedot yhtään ketään tänne mahdollisesti muuttoa suunnittelevia ja kaavailevia asukkaita.

Ja miksi tästä asiasta ei kukaan tee suurempaa haloota, ja aleta kysellä sähkömaksujen kohtuullistamisen ja etenkin sähkösiirtomaksujen alentamisen perään?

Olisi kylläkin aihetta tähän.
Järjetöntä ja vähintäänkin kohtuutontaon ollut tämä sähköyhtiöiden meininki ja tapa toimia jo pidemmän aikaa.

Sillä eihän se ole hölmö, joka hintaa ja rahaa itselleen ahneana vaatii, ja hintojen korottamiselle mitä ihmeellisimpiä verukkeita keksii, vaan joka tyhm*nä mitään kyseenalaistamatta ja kunnon perusteita yhtiöiden toiminnalle vaatimatta vaan kiltisti maksaa.

15

981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tätä_mieltä_olen_minä

      Tämä keskusteluun otettu aihe ei sitten ollut mitään trollausta.
      On vain ihmetyttänyt jo pidemmän aikaa tämä touhu. Sillä ei vain sähkön hinta, vaan myös kunnassa olevat vesi ja jätemaksut ovat aika ja liian korkeita.

      • vitun.paskahousut

        Sähköt ja vedet on niin perusasioita että ei voi sanoa että ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Pakko maksaa kun ei ole järkevää vaihtoehtoa. Kohtuuttomien kustannusten perään pitäisi enemmänkin kysellä mutta suurin osa nykysuomalaisista on ihan selkärangattomia vässyköitä ja paskahousuja jotka ei uskalla sanoa mitään poikkipuolista kenellekään vaan nielevät kaiken paskan mitä vaan kehdataankin kaataa niskaan.
        Tästä ei kärsi vain vässykät vaan kaikki muutkin kun ei ole tarpeeksi vääryyksien vastustajia niin enemmistön voimalla vaan runnotaan yhä lisää paskaa niskaan kaikille.
        Onhan se nyt perkele kummallista että tämmöisellä EU:n kehitysalueella on elinkustannukset kalliimmat kuin monessa metropolissa!
        Perkele tämmöinen kusetus pitäisi saada poikki tavalla tai toisella hetipaikalla!!


    • Kupinkääntäjä

      Savon voima on yksi rosvofirma.

      • Kallista_asumista

        Sitähän se nimenomaan on. Sähköyhtiöiden hinnoittelua ei taida valvoa, tai ohjata kukaan. Tai jos valvoo, niin sitten siitä annetaan sellainen kuva.
        Yhtiöt saavat asettaa hintansa ja keksiä uusia syitä hintojen korottamiselle, tai ihme sähkönsiirtomaksuja, milloin milläkin perusteella, tai verukkeella.


    • Ohan tuo ollunna uutisissakkii jotta sähköyhtiöt on tehnynnä ennätysvoetot viimme vuonna:D:D Mistteepä muuvvaltakkaa ku kerreemällä pakollista sähkönsiirtomaksun perusmaksuva sähkönkuluttajilta:D:D Sannoovat jotta pittäähän se varraotuva johttoen muakaapeloenttiin:D:D:D

    • Taidat_olla_vielä_pentu

      Puhuin totta. Et taida itse tietää mistään mitään. Kysypä isukiltasi ja mammaltasi seuraavan kerran sähkönhinnoittelusta ja niiden viime aikoina tapahtuneista korotuksista, ennen kuin itse tulet tänne tyhjäp*isenä trollaamaan.

    • sähköpaskayhtiöt

      Sähkön hinta nousee kun ei ole satanut vettä. Sähkön hinta nousee kun on satanut vettä. Sähkön hinta nousee kun ei ole tuullut. Sähkön hinta nousee kun tuulee niin paljon. Sähkön hinta nousee kun kuun asento ei miellytä. Sähkön hinta nousee kun auringon asento ei miellytä.
      Sähkön hinta laskee kun... ai niin, eihän sellaista koskaan tapahdu.

    • Nyt_nousee

      Huhtikuun alussa sähkön siirtohinta nousee taas. Sähkölaskusta on sähkön osuus noin 1/3, siirtomaksu on 2/3. Ei tässä ole järkeä.

      • Niinpä_

        Ei olekaan. Siirtomaksut tulevat olemaan ja pysymään tästä lähtien erittäin korkeina. Ainakin seuraavat puoli vuotta.


    • enasu1

      Sähkönsiirtomaksut on kalliita ympäri maata. Mutta hyvin, hyvin, kiintoisaa, että nimenomaan Siilinjärvellä olisi hyvinkin kalliita ...

      • lksdfdkjskslfksdl

        Liekö missään muussa maassa tällaista kusetusta jossa sinulle väitetään että voit säästää sähkölaskussa kilpailuttamalla sen mutta sitten et voikaan kilpailuttaa kuin yhtä komponenttia siitä joka on arvoltaan vähäinen ja korruptioepäilyä herättävän samanlainen joka yhtiöllä mutta et voi kilpailuttaa sitä osuutta laskusta mikä on kaikkein kallein siinä?
        Luulin minä jo 1990-luvun alussa että neuvostoliitto kuoli ja totalitarismi samoin...


      • suomi.on.helvetti
        lksdfdkjskslfksdl kirjoitti:

        Liekö missään muussa maassa tällaista kusetusta jossa sinulle väitetään että voit säästää sähkölaskussa kilpailuttamalla sen mutta sitten et voikaan kilpailuttaa kuin yhtä komponenttia siitä joka on arvoltaan vähäinen ja korruptioepäilyä herättävän samanlainen joka yhtiöllä mutta et voi kilpailuttaa sitä osuutta laskusta mikä on kaikkein kallein siinä?
        Luulin minä jo 1990-luvun alussa että neuvostoliitto kuoli ja totalitarismi samoin...

        Tämä on kuin siinä vitsissä että helvetissä on viinaa ja naisia, mukin pohjassa tosin on reikä, naisissa ei...


    • päänsisälläryöstö

      Jos ihmisellä on sähköauto, niin hän voi silloin puhua sähkön hinnasta jotain. Siis silloin sillä on jotain merkitystä oikeasti ja hän huomaa miten paljon maksaa ajaa 100 kilometriä sähköllä verrattuna dieseliin tai bensaan. Hän huomaa että sähköautoilu on sika halpaa vaikka lataisi auton kotona ja monesta paikasta sitä saa ilmaiseksi. Kun kukaan ei jaa bensaa eikä dieseliä ilmaiseksi, niin ei sähkö voi olla ryöstöhinnoiteltua. Tai se on sitä vain kyseisen ihmisen pään sisällä.

      • Mitä_sie_solkkaat

        Esille ottamallasi asialla ei ole mitään suoraa yhteyttä tämän asian, eli ylihinnoiteltujen sähkölaskujen, ja etenkin kalliiden sähkönsiirtomaksujen korotusten kanssa. Koska aihe oli korkeat sähkölaskut. Sähkö, ja sen käyttö ole ollut koskaan niin kallista, kuin mitä se nykyään on. Et sitten ole yhtään tsekannut itsellesi tulleita laskuja? Maksat ilmeisesti suoramaksulla. Ja Olet niin hyvissä varoissa, ettei tarvitse edes laskua katsoa, eikä laskun hinnalla ole mitään väliä.

        En sano, että sähköyhtiöiden laskutus on ryöstöhinnoiteltua, vaan kohtuutonta. Ja niitä lätkäistään joskus jopa tekaistuin perustein. Vaikka joku voi olla ihan oikeestikin sitä mieltä, että ne ovat ryöstöhinnoittelemista.

        Ja kun tälläinen on otettu sähköyhtiöissä yleiseksi käytännöksi ( sähkönsiirtomaksut), niin mitä meno onkaan sitten siellä tulevaisuudessa?
        Vielä villimpää, tai katalampaa. Minneköhän ne kaikki asiakkailta kerätyt sähkönsiirtomaksut menevätkään? Voi olla vilahtaa jokunen osuus toimitusjohtajien p*rsiiseen.


    • säpsänipa

      Siilinjärvelle sopisi parhaiten langaton sähkönsiirto esim. salamoinnin kautta. Tällöin maakaapelointi tarpeeton eikä tarvitseisi välittää tuulenkaadoista. Palvelu ei olisi pelkästään ilmainen vaan vieläpä rajuilmainen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1733
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      204
      806
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe