ET avatta kaikille valittavaksi - KYLLÄ

Lukija.huom

Lukiolain uudistusta valmistellaan. Siihen liittyen tuon esiin epäkohdan joka on yhdenvertaisuuden ja lapsen oikeuksien sopimuksen vastainen ja johon myös lapsiasiavaltuutettu kiinnitti huomiota kertomuksessaan eduskunnalle 2018. Asian korjaaminen voidaan aloittaa nyt lukioissa valmisteilla olevan lakimuutoksen yhteydessä.

Kuten KHO:n ratkaisu (Muu päätös 763/2017 23.2.2017, http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1487671978519.html) osoittaa, vain lakimuutoksella voidaan todettuun epäkohtaan saada korjaus.

Lakiteknisesti korjaus helppo, kyse on parin sanan muutoksesta. Oppiaine- ja tuntijakoon sekä opetussuunnitelman perusteisiin ei tarvitse tehdä muutoksia. Kyse ei ole mistään suuresta oppiainereformista.

Alla asian keskeinen sisältö ja sen jälkeen lausuntomme Opetus- ja kulttuuriministeriölle kokonaisuudessaan.

ET:n avaamisella on laaja tuki. Vuoden 2017 alkupuolella teettämässämme kyselyssä (Kantar TNS) 76 prosenttia vastasi myönteisesti kysymykseen ”Kannatatteko sitä, että myös kirkkoon kuuluvat oppilaat voisivat opiskella elämänkatsomustietoa uskonnonopetuksen sijaan?”. ET:n avaamista kannatti selvä enemmistö iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, ammatista, tulotasosta, perhetilanteesta ja puoluekannatuksesta riippumatta.

Tässä asiallisia perusteluja:
http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2018/03/06/et-opetus-vapaaksi-lausunto-lukiolakiin/

4

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukija.huom

      ET avattava kaikille valittavaksi. KYLLÄ!

    • MakeFinlandSafeAquin

      Nykyisen koulun opetussuunnitelman perusteita:
      Italialainen marxilaisintellektuelli Antonio Gramsci ja unkarinjuutalainen George Lukács tulivat pohdinnoissaan ensimmäisen maailmansodan jälkeen siihen tulokseen, että länsimaista kulttuuria tulisi muokata kommunistisen vallankumouksen mahdollistamiseksi; koska työväenluokka ei ollutkaan tehnyt maailmanvallankumousta Marxin ja Engelsin oppien mukaan, oli marxilaisten löydettävä talouden ja politiikan sijasta toinen polku toteuttaa päämääränsä. He päätyivät ”pitkään marssiin läpi instituutioiden” eli valtaamaan tiedotusvälineet, kirkot, yhtenä tärkeimmistä kohteista koululaitoksen sekä yksitellen kaikki länsimaista kulttuuria ylläpitäneet instituutiot.
      Koko juttu löytyy https://www.vastarinta.com/koululaitoksen-jarjestelmallinen-alasajo-ei-sattumaa/ ellei siionistinen palstasensuuri poista sitä heti. Varmuuden vuoksi kannattaa panna kirjanmerkkeihin, niin löytyy myöhemminkin.

    • Lukio.huom
    • ProET

      Valitettavasti eduskunta lukiolain yhteydessä nyt kesäkuussa 2018 hylkäsi esityksen, jonka mukaan elämänkatsomustieto eli ET olisi pitänyt avata kaikille valittavissa olevaksi katsomusaineeksi.

      Esitys sai kuitenkin lupaavan laajan tuen, sillä Vihreiden, Vasemmistoliiton ja SDP:n eduskuntaryhmät tukivat sitä, samoin pari ruotsalaisen kansanpuolueen edustajaa.

      Lukioon menevä voi nyt itse valita ET:n uskonnon sijaan, ja valintaoikeuden voi hankkia, kun eroaa kirkosta (vaatii tosin molempien huoltajien luvan). Lappua maistaraattiin pikaisesti! Voi siis vaihtaa peruskoulun uskonnonopetuksesta lukionET-kursseihin. Se avartaa myös jatko-opintoja ajatellen.

      ET, mene - eikä enää ET MENE!

      Tässä asiaa myös peruskouluun liittyen:

      Koulun eka luokalle menevistä eli vuonna 2011 syntyneistä 20,5 % on uskontokuntiin kuulumattomia.

      Heidän vanhempiensa ikäluokasta liki 40 % on uskontokuntiin kuulumattomia, mutta peruskoulussa olevista lapsista vain noin 6 % on oli (lv 16-17) elämänkatsomustiedon eli ET:n opetuksessa.

      Enemmän kuin joka kymmenennellä lapsella olisi oikeus ET-opetukseen, mutta hän ei pääse oikeuksiinsa. Lisäksi osa uskonnottomien vanhempien lapsista on kirkon jäseninä koulun "pakkouskonnossa", vailla vanhempiensa vapautta valita.

      Tämä kertoo uskonnollisesta painostuksesta, todellisesta tai kuvitellusta, jota koetaan päiväkodissa ja kouluissa. Monet uskontokuntiin kuulumattomat perheet eivät halua "tulla kaapista" koulussa peläten altistavansa lapsensa painostukseen, todelliseen tai kuviteltuun.

      Painostukseen ei ole kuitenkaan pakko alistua. Yhteiskunta maallistuu, sekulaaristuu koko ajan... Tarvitaan vapautusliikettä!? Rohkaisua, tukea,

      Toivottavasti NYT tällä viikolla yhä useampi ekaluokkalainen pääsee ET-opetukseen. Siihen voi vielä vaikuttaakin. Rohkaisemisiin.

      Ja ET-opetukseen voivat siirtyä myös jo koulussa olleet, nyt peruskoulun 2.-9. luokalle siirtyvät. Se on hyvä teko itselle ja muille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe