Tarjottiin työtä

85438543853

Tuli TE-toimistolta kirje jossa tarjottiin työtä asiakaspalvelijana. Tällainen syrjäytynyt, hiljainen työtön jostain kumman syystä heidän mielestään "soveltuu" tähän työhön.

Noh, lähdin sitten soittelemaan työantajalle että "haluan" teille töihin, koska näin on lain mukaan pakko sanoa.
Työnantaja ei vastaa puhelimeen. Soitan myöhemmin uudelleen, ei vastausta. Ei koskaan vastausta tai soittoa takaisin.
Mitä tässä nyt pitää tehdä? Olen kaiken lisäksi sairaana ja on todella stressaavaa tyrkyttää itseäni minulle sopimattomaan duuniin. En minäkään tule työkkärin tanttoja kiusaamaan kun he ovat kuumeessa ja päänsäryssä. Kaikista nöyryyttävintä on se, että työnantajaa ei edes kiinnosta vastata, vaan minä joudun metsästämään häntä aivan kuin epätoivoisesti haluaisin sinne töihin.

Kävin MOL-sivuilla kirjoittamassa, että työnantaja ei vastaa puhelimeen, olen sairaana, en sovellu työhön ja täten en muuten jatka työnantajalle rimputtelua että kyllä se on asia näin.

Varma karenssi siis tulossa. Mutta juttuhan on niin, että jos mulle tulee kaiken aktiivisuuden jälkeen tämmösestä karenssi niin oli kyllä tulevatkin työnhaut sitten siinä. Olen hakenut toistakymmentä duunia ja käynyt uravalmennuksessa tämän 3kk jakson aikana. Jos se tähän kaatuu niin pitäkööt tunkkinsa.

16

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aune1

      Perhepiirissä on yleensä auttanut kun kertoo, että ei nyt, päätä särkee.

    • tdyjjytk

      Mitäs sitten jos työtä ei vain tarjota, ei kait siinä kenenkään mielipiteet enää kiinnosta.

    • cgmhmgh

      EI tossa auta mitkään sirkustemputkaan että tehtäis joku sika kallis muutto johonkin paikkaan b kun työtön sitä olis kuitenkin. Ketään väkäleukaa on turha edes kuunnella ko asiasta. Niitähän riittää.

    • fyugfhhkg

      Joo koittakaa työttömyysrahoilla muuttaa jonnekin, kertokaa lisää hauskoja satuja kuuntelen.

      • muuttajja

        Tiedän kokemuksesta, että muutossa avustetaan rahallisesti Kelan/sossun kautta (ts. muuttokulut maksettiin ja uusi asunto löyty).. Muutto onnistuu, jos on haluja muuttaa työpaikan perässä ja työpaikka tiedossa.


      • drthhtr

        Ei minua ole koskaan ainakaan ja jos näin ei ole muuttoja ei tehdä. Koska se työpaikka pitäisi todellakin olla. Mitään lainaa moisen roskaan on turha edes ottaa. Jos edes saakaan.


    • Kirjoottaja

      "työnantaja ei vastaa puhelimeen, olen sairaana, en sovellu työhön ja täten en muuten jatka työnantajalle rimputtelua että kyllä se on asia näin."
      Jos oikeasti kirjoitit noin, niin olisi ehkä vielä kannattanut pikkuisen miettiä muotoilua.
      On rehellistä kirjoittaa mitä ajattelee, mutta silti kannattaa usein ajatella, mitä kirjoittaa.

    • sairastele_rauhassa

      Sairaslomatodistuksen kun tempaset TE-keskuksen tädille käteen, niin ei tule karenssia ja saat sairauspäivärahaa runsain määrin. Suorastaan ryvet sairauspäivärahoissa. Pian huomaat että olet sairaseläkeellä, kun saairastat niin paljon. Kroonisesti.

      Yritä edes!

    • missä-on-maailman-tappi

      Minäkin olen raportoinut työnhakuani työkkärin sivuille jo 3 kertaa, mutta yhä vaan sivu vaatii minua kertomaan lopullisen valinnan tuloksen. Työnantaja taas on kertonut minulle, että odota, he kutsuvat haastatteluun jos kutsuvat. Että mennään vissiin maailman tappiin asti, jos työnantaja ei ilmoita työkkäriin tai minulle, että valitsevat tai ei-valitsevat minut haastatteluun tai työhän.

    • Thinkthinkthink

      Äläpä huoli, ne on olleet suunnattomissa pössyissä jo pitkään ennen olemassaoloasikaan.

    • cbvcnvbmnvbm

      Jos ei halua karenssia, noihin työnhakumääräyksiin on reagoitava. Mitään 'tarjouksia' ne eivät ole, vaan mollin sivuilta arvottujen paikkojen hakumääräyksiä. Sinä siis haet, tai olet hakevinasi, ja laitat ruksin ruutuun, että olet hakenut. Sitten myöhemmin ilmoitat, että et ole saanut työpaikkaa. Miksi mennä kertomaan, ettei työnantajaparka vastaa puhelimeen? Et varmaankaan ole ainut, jonka työttömyystoimisto on pakottanut rimputtelemaan hänelle. Miksi mennä kertomaan, ettet sovi työhön? Jos se on ilmeistä, yrittäjä kyllä itse sen havaitsee, etkä saa karenssia. Jos kaikkea todennäköisyyttä vastaan saisitkin sen työn, mikä sinä olet sanomaan, ettet sovi siihen? Eikä kannata olla hölmö ja kertoa flunssastaan, jos ei ole käynyt jonottamassa sairausarvauskeskuksessa todistusta siitä, että juu, nuha tosiaan on? Rehellisyys on yksi asia. Ajattelemattomuus, lapsellisuus, masokismi, typeryys ja harkitsemattomuus eivät tarkoita samaa kuin rehellisyys.

      Sinun pitää vain hakea. Siihen voit vaikuttaa. Et voi vaikuttaa siihen, vastataanko puheluusi, kirjeeseesi, tai avataanko ovi, jos menet paikan päälle. Puhelimeen vastaamattomuus tarkoittaa, että he eivät halua sinua töihin. Heillä on jo joku. Piste. Noilla pakkohakumääräyksillä valtio haluaa yritysten lakkaavan ilmoittelemasta avoimista paikoistaan. Koska työttömyys on pidettävä korkealla tasolla. Koska.

      Työttömiä rangaistaan kolmellakympillä kuussa, kun työnantajat eivät vastaa heidän soittoihinsa. Uhria rangaistaan. Silti työnantajalla on oikeus olla vastaamatta puhelimeen.

    • special-case

      Kun on ollut 15 vuotta työttömänä niin annettua työhönosoitusta valvotaan aivan erityisellä tarmokkuudella. Eikä se ole mistään järjestelmästä haettu, vaan tarkoin työnantajan kanssa sovittu kyttäystoimi, että hakeeko työtön paikkaa ja mitä kertoo puhelimessa. Nämä ovat ihan omia speciaali ceissejä.

    • ytdjdhyjdfh

      Kun on ollut koko iän sinne 50 ikään asti työttömänä niin se on jotain se.

    • Assiantuntija

      Kyllähän tuosta karenssikeppi perseeseen paukkaa kun kerroit että et hae osoitettuun työhön.

    • sdrfdfe4

      Minulle kävi niin että hakemus piti lähettää sähköpostiosoitteeseen, jota ei edes ollut olemassa. "Tilanne" selvisi viimeisenä hakemuspäivänä.

      TE-toimiston sivuilla ei ollut edes sähköpostiosoitetta. Jatkossa TE-toimisto voisi vaatia sähköpostiosoitteet kaikilta ilmoituksen laatijoilta, jolloin vältytään ongelmilta.

      En viitsinyt soittaa takaisin illalla enkä matti myöhäisenä aamulla, ja edellisen kerran soittaessani henkilö oli matkoilla. Selvitin mieluummin itse hieman enemmän.

      Sähköpostipalvelimen IP vastasi, Googlasin yrityksen, ei tainnut olla kotisivuja, en muista enää. Jos oli niin siellä vanhentuneet tiedot. Selvitin verkkotunnuksen haltijan yhteystiedot, eikä sekään sähköpostiosoite ollut voimassa.

      Finder löysi henkilön ilman puhelinnumerotietoja. Kauppalehden sivuilta sain taloustiedot ja hallituksen puheenjohtajan nimen.

      Lähetin hakemuksen yrityksen hallituksen jäsenelle, (muistaakseni puheenjohtajalle). En saanut koskaan vastausta. Löysin myös Facebookista henkilön (tai henkilöt), joille laitoin hakemuksen ;) En saanut mitään vastausta. Henkilö (hallituksen jäsen) oli kuitenkin se, johon minun käskettiin ottaa yhteys, mutta jonka puhelinnumeroa ei minulla ollut.

      Tuosta olisi voinut tulla karenssi, mutta onneksi ei. Jotain mätää tällaisissa ilmoituksissa on. Olin kyllä kiinnostunut työstä, mutta hakemus piti jättää viime tippaan muista syistä. Oli prioriteetit enkä aio valvoa öitä työnhaussa. Jos olisin saanut toisen paikan, olisi se ollut enemmänkin ykkössijalla.

    • be-careful-out-there

      Työtarjouksen raportointipäivämäärällä ja työkkärin sivuilla ilmoitetuilla päivämäärillä on sellainen ero, että kun 1. kerran raportoit työsi hausta sivuille, niin seuraavan kerran raportointipäivämäärä ohittaa paperisessä työtarjouksessa ilmoitetun raportointipäivämäärään. Näin paperisen kirjeen raportointipäivämäärä saattaa unohtua - ellet ole tarkkana. Nyt olisi hyvä tietää onko muillakin tapahtunut vastaavaa. Lisäksi tuollainen raportointipäivämäärillä sekoilu ei ole enää hyvää hallintoa, että mietin pitäisikö tuosta raportoida oikeusasiamiehelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe