Yle lopettaa suosituimman sarjansa

Erikoinenmenttelytapa

Jo viimevuodenpuolella tuli tietoon, että Uusi Päivä loppuu tänä vuonna 2018. Tämän vuoden aikana uusipäivä on noussut myös Areenassa Ylen katsotuimmaksi ohjelmaksi ohi Ryhmä haun. Useamman vuoden Uusipäivä on keikkunut 3 katsotuimman joukossa, mutta ennen tätä se ei ole noussut ykkössijalle Areenan katsotuimmaksi ohjelmaksi. Edelleen voi vain ihmetellä miksi Yle haluaa lopettaa sarjoja, joiden tekijät olisivat valmiita jatkamaan ja katsojat niitä seuraamaan. Aikansa toki kutakin, mutta jos ohjelma lukeutuu kanavan suosituimpiin miksi se lopetettaisiin. Kun Yle päätti lopettaa Sykkeen uusienkausien tilaamisen, laitettiin parhaaseen katseluaikaan Sykesarja ties monennellekko uusintakierrokselle. Mieluummin jatkaa yhtä sarjaa uusin jaksoin vaikka ikuisuuden, kuin täyttää sama ohjelmapaikka vain sarjan uusinnoilla.


Uusipäivä kuuluu myös TV2 katsotuimpiin ohjelmiin
https://www.finnpanel.fi/tulokset/nettitv/vko/nettipalv/2018/8/areena.html

13

752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muistettaneen

      Kun Uusi Päivä aloitti, sen vitsailtiin olevan turha Salatut Elämät -kopio. Väite piti paikkansa, eikä julkisen palvelun yhtiön ole tarpeellista jatkaa sarjaa. Mitä tilalle? Luultavasti jotain halvalla tuotettua, kuten studiokeskustelua tai -visailua.

      • kusetuskos

        Tanskalainen maajussi eipä yllätys, tanskalainen elä kokeile tätä kotona, ja joka torstai suomen kalleimasta sirkuksesta suora lähetys,(silloin kun eivät ole lomilla ja niitähän riittää vain 6 kuukautta vuodesta) mitä hallitus aikoo tehrä? Siittä on lähdettävä et tähän on tultu lausi aikoinaan kepupelle.......


    • Erikoinenmenttelytapa

      Nähtiinhän se vihdoin Ylen korvaaja Syke sarjalle. Karppi poliisirikossarjasta ei finnpannelin mittausten mukaan näytä tulevan lähellekään yhtä suosittua kuin Syke sairaalasarja oli Ylellä.

      Jokin aika sitten uutisoitiin, että Syke sarja ei lopukkaan vaan jatkuu Nelosen Ruutu palvelussa syksyllä ja myöhemmin varmasti tulee myös televisiosta. Jatkumisenhan mahdollisti koko sarjan tekijätiimin valmius ja halu jatkaa sarjan tekemistä.

      Niin eihän julkisen palvelun Ylen tarvitse täyttää kuin laissamäärätty. Mieluummin Uusipäivä kestosarjana kuten Salkkarit kuin vanhojen ohjelmian ja sarjan kausien uusimista primetimeen ja kaikkina muinakin aikoina television puolella. Koska Yle vero, kansan mielipidettä tulisi kuunnella enemmän tai lakkauttaa koko vero niin voisi nuokin rahat käyttää haluamiensa ohjelmien katseluun. Ruutu , Netflix, HBO yms. Noista jonkin tilaaminen vuodeksi tulee halvemmaksi kuin Yle-vero on vuodessa.

    • Yleverovainkorenee

      Mieluummin Yle-verolla Uuden Päivän uusia jaksoja kuin UMK & Euroviisu shaibaa. Eri asia olisi jos Yle panostaisi karsintaan kuten SVT ruotsissa ja tekisi kunnon viihde ohjelmakokonaisuuden. Näin melkein oli muutama vuosi sitten käymässä, mutta sitten alkoi jälleen alas ajo. Ruotsissa viisuvuoden kohokohta on Melodifestivalen (euroviisukarsinta) ei varsinaiset Euroviisulähetykset .

      Nyt kun ei tule UP:n uusia jaksoja niin lähetysaika täytetään Syke sarjan uusinnoilla. Sitäkö mieluummin haluat muistettaneen kirjoittaja?

      Villinä veikkauksena, että UP:n yhden kauden jaksojen budjetti on vähemmän kuin mitä Yle laittoi tänä vuonna Saara Aaltoon & euroviisuihin.

    • toteaja-

      kaikki rahat menee olympialaisiin ja muuhun urheiluun. Loput ohjelmistosta on halpaa uusintaa.

    • sontakanava

      Tuo sarjahan oli aivan suoIesta, siksi juuri lopetettiin kun katsojia ei ollut alun jälkeen nimeksikään. Eiköhän tuo ole jo muutenkin kyllästymiseen asti nähty formaatti.

      YLE voisi joskus muutenkin yrittää jotain uutta, kun niiIIe kusipäiIIe on kerran pakko maksaakin?

      • Erikoinenmenttelytapa

        En tiedä mikä sinusta on paljon katsojia, mutta kyseinen sarja on ollut jo useamman vuoden ajan Areena katsotuimpia ohjelmia ja noussut vuoden sisällä selvästi katsotuimmaksi. Myös TV2 puolella Top3 ohjelma sisältöjä, mikäli Finnpanelin lukuja on uskominen.

        Logiikallasihan kaikki TV2 ja Yle Fem/Teeman ohjelmat ja samalla kanavat tulisi lopettaa. Eivät kerää katsojia verraten Ylen TV1 kanavan ohjelmiin. Sopisi kyllä itselleni jos sillä päästäisiin eroon pakkoverosta.

        Mieluummin Uuden Päivän uusia jaksoja kuin uusintoja parhaaseen katseluaikaan. Kuten jo todettua.


    • Cardios

      Kotimaiset sarjat on tylsiä en katso ensimmäistäkään.Saa lopettaa jokaisen.

    • Silminäkijä

      Harmittavan vähän ulkokuvaa.Olen syntyisin Tampereelta ja on mukava bongailla tuttuja seutuja.Yhdesti joku Reinon ja Kristan kohtaus kuvattiin aika lähellä lapsuudenmaisemia,joissa en ole vuosiin vieraillut.Vielä tunnistin.

    • KiitosKaikestaYle

      Yle ei nykyään enää tuota juuri lainkaan omia kotimaisia sarjoja tai tilaa vartavasten Ylelle tuotettuja sarjoja. Jos jotain uutta Yleltä tulee niin sekin on alunperin Elisaviihteen tai jonkin mun vastaavan ohjelmistoa. Onneksi Yle rahoittaa myös kaupallisten toimoijoiden bisnestä.

      Surkuhupaisinta oli taannoin Ylen hehkuttama huippuottelu Englannin valioliigasta. Samaan aikaan Viasat lähetti vapaasti katsottavana saman ottelun. Kysyn vaan onko tämä järkevää rahankäyttöä?

    • yle_on_suojatyöpaikka

      Yle pitäisi lopettaa.

      • Erinomainenehdotus

        En voi olla enempää samaa mieltä, kun ottaa huomioon Ylen nykyisen tarjonnan. Ei Yleä kuitenkaan vältämättä tarvitse kuopata. Lopetetaan vain Yle-vero ja annetaan korkeintaan saman suuruinen tuki uutis ja ajankohtaisisältöjen tekoon kuten Maikkarille. Supistakoot ohjelmistoaan tai rahoittakoot mainoksilla.

        Tämä vain pitäisi saada jonkun puolueen eduskuntavaali ohjelmaan. Olkoon vaikka persut tai SDP jos ne oikeasti haluavat Yle-veron pois ja sen myös pystyisivät tekemään. Ääääänestäisin. Muussa tapauksessa en ikinä.


    • Anonyymi

      Koko Yle-vero pitäisi lopettaa ja valtion varojen syyntäminen yhtiöön. Ensinnäkin mihin Yle tarvitsee 3 televisiokanavaa. Ei mihinkään. Näin ylläpitokustannukset pienenisivät ja vero summaa voitaisiin pienentää.

      Suurin osa Ylen tv-kanavien ohjelmistoista on samojen vanhojen sarjojen ja leffojen sekä epäsuoran urheilun täyttämää. Suorat lähetykset ja uudet ohjelmat ovat enimmäkseen Areenassa, jonka tarjontakin on ainakin omaan mankuuni nykyisellään todella heikkoa. Jos kerta suurin osa katsoo ohjelmat areenasta miksi pitää olla 3 tv-kanavaa kun yhdelläkin pärjäisi.

      Ylen radiokanavista en edes viitsi aloitta jauhamista.

      Kun Yle-vero on poistettu tehkööt mitä lystäävät. YLE vs SVT (Ruotsin yleisradio) selkeimmät ja kaikista näkyvimmät erot. Viihde ohjelmia kun tehdään niiden laatuun panostetaan sama urheilulähetyksissä, ohjelmapolitiikka suosii ensisijaisesti suorialähetyksiä televisiossa sekä SVT:llä tulee paljon enemmän ohjelmia viittomakielisille (pidemmät uutisetkin) ja näkövammaisille/sokeille kuvatulkattuna ihan perus tv-kanavilta. Jopa saman aikaisesti kuuro ja kuuleva voivat seurata tärkeimpiä ajankohtaisohjelmia kun Ylellä kuuroille tuotettu versio, jos sellainen tulee, tulee yleensä aikaisintaan puolivuorokautta myöhemmin katsottavaksi.

      Yleveroa kun voisi kohdentaa paljon järkevämminkin. Siksi koska sitä ei tehdä pitäisi koko Yle-vero lakkauttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe