Niku myymässä talojaan

pakkailemaanko

Lehdessä oli juttua että Niku on myymässä osan taloistaan jollekin sijoitusyhtiölle. Johtaja ei kertonut mistä päin Kuopiota taloja myydään. Onko kellään tietoa asiasta? Huhuja liikkuu että Neulamäentien perällä olevat remontoimattomat kerrostalot olisivat kohteina.

28

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erkkierkinerkki

      Mikä on peruste ettei kiinteistöjä voi myydä perustettavan asunto-osakeyhtiön nimiin vaan aina grynderille? Nikulta olen asiaa tiedustellut saamaatta koskaan vastausta.

    • Mistä_näitä_sikiää

      Ja moneskohan aloitus oli NIKUsta? Tehtaile vielä pari lisää.

      • fghj

        Mitä se sinulle kuuluu vaikka olisi kymmenes aloitus?


    • Myydäänmyydään

      Kyllä Kuopion kaupunki myy ja on myynyt vuokratalokohteitaan sijoittajille. Yleensä nämä ovat ns. tutunkauppaa, ei kaupat järjestellään hissun kissun, etteivät ulkopuoliset pääse sotkemaan hyväveliverkoston suunnitelmia. Jälkeenpäin kukaan ei vaan tunnu tietäneen näistä kaupoista mitään, eikä kukaan, varsinkaan kaupungin virkamies tai lautakuntien jäsen, myöskään myönnä olleensa vastuussa yhteisen omaisuuden myynnistä. Esim. Kuopaksen kohde Neulamäen päältä on myyty. Samoin Tahkolta myytiin alun perin Nilsiän vuokrataloille kuulunut kohde täydelliseen pilkkahintaan.

      • Faktat_esiin

        Tämä on vain liirumlaarumia. Joku kummin kaiman serkku oli kuullut torilla jotain joskus. Laita faktoja pöytään, kun niin hyvin tunnet asian. Kuka on myynyt kenelle ja mihin hintaan.

        Ai ettei löydy? Kunhan kirjoitat sontaa tänne päivät pitkät.


      • tiskinaltamyynti

        Eikös nämä pitäisi olla julkisia tietoja. Puhutaan kaupungin vuoratalotyhtiön merkittävistä asuntokaupoista, kummallisen salamyhkäistä toimintaa, kun ei voida reilusti infota mistä kiinteistöistä on kyse ja kenelle ne on menossa. Mistä nämä sijoittajtat ja yksityiset ovat saaneet tiedon mahdollisesta myynnistä?


    • erkkierkinerkki

      Täälläkin maksettuja mainoksia (osa täyttä humpuukia) saa julkaista mutta nähin hyvä veli- järjestön kauppoihin ei saapuuttua, nimiä julkaista. Demokraattisin keinoin ei saada asiaan korjausta. Epäkohtiin puuttua minkä virkamiehet ovat hyväksi havainneet.

      Selkokielellä puhuminen, se se vasta syntistä on. Heti poistetaan !

    • kertokaapasjotkatietää

      Pitääkö kilpailuttaa kaupungin talokaupat?? Vai onko heillä eri toimintatavat?

    • dskjdskljfdlksj

      Suomen julkinen sektori on täysin mätä ja se tulehtunut märkäpesäke pitäisi puhkaista välittömästi. Täysin sairas systeemi, kaikki nykyiset herrat suoraan vankilaan ja uudet miehet tilalle!
      Yhteisten asioiden hoito pitäisi olla kutsumusammatti eikä mikään keino ajaa omaa etuaan häikäilemättömästi kaikkien muiden kustannuksella!!

    • vitunsentsuuriiskitaas

      Omistajaohjausjaoston pöytäkirja 8.2.18 Pötykirja löytyy kaupungin sivuilta/päätöksenteko.
      Saatanan Keränen, kyllä vuokralaiset maksaa, muusta viis saatana paitsi oma hillotolppa, on sen äijän agenda.

    • Lemminkäinenh

      Eikö ne lemminkäiselle myy halvimalla

    • lfjlskflskölfksölfksölkf

      Joko myytävät kohteet on selvillä? Vai ovatko jo vaihtaneet omistajaa...

    • asunut

      Eipä Nikun toimitusjohtaja suostunut kertomaan myytävien talojen sijaintia asukas kokouksessa, on kuulema ostavan tahon kanssa sovittu että he tiedottavat asiasta kaupan teon jälkeen. Kolme taloa kanta Kuopiosta myydään nyt ja neljä myöhemmin.

    • Voeeeeekaaaaheeeta

      Ei ole enää mitään kuntalaisten yhteistä "Nikua"!Mitäs idiootit äänestitte porvaripellet päättämään! Nyt tehdään bisnestä teidän kodeillanne ja turvat tukkoon kun omaa tyhmyyttänne näin halusitte. Milloin porvaripuolueet ovat joistain vuokrakämppien asukkaista välittäneet!

    • pisnis

      Millähän Niku perustelee Ilmarisentie 15 myyntiä? Talo on peruskorjattu vuonna 2005. Eikö taloja myyty juuri siksi että ne ovat peruskorjauksen tarpeessa ja remontti velkaa ei haluttu ottaa? Homma haiskahtaa pelkälle bisnekselle.

    • Ainut.hyvä

      Juttu on että ehkä nyt uusi vuokralainen ei ota kaikkia narkkareita ja hörhöjä asumaan.Ja vähänlaisesti on näköjään maahanmuuttajiakin yksityisillä vuokralla .Jostain syystä.

      • 65tyrytfyy

        Tuo olisikin hyvä. Niiralan kulma on niin munaton, ettei pysty edes kieltämään tupakointia kaikissa asunnoissa kerralla. Siinäkin asiassa piti vängätä niin päin, että ensin oli muutamat talot savuttomia ja sitten päädyttiin, että tehdään uusista vuokrasopimuksista savuttomia.

        Nykyaikana on aivan järjetöntä, että sivulliset joutuvat kärsimään toisten vakavasti invalidisoivasta addiktiosairaudesta. Suorselkäinen toimija ilmoittaisi kerralla, että kielletään sisätiloissa tupakointi vakavasti terveydelle vaarallisena. Jos se vaatii merkintää vuokrasopimukseen, niin kerrankos sitä irtisanotaan vanhat vuokrasopimukset ja tehtaillaan uudet tilalle. Kansanterveys kiittäisi.


      • Typerää_käytöstä

        Täytyy olla kyllä älyssä vikaa niillä ketkä polttavat vielä 2000-luvulla. Mutta riittäähän näitä alemman sosiaaliluokan edustajia etenkin Nikun asunnoissa. Sitten vielä uusimpana juttuna ne pösilöt jotka kuvittelee, että sähkötupakka on jotenkin enemmän ok kuin perinteinen tupakointi.


    • sukulainen

      Nyt Niku möi Jaamantie 23 talot. Taloissa pääsääntöisesti yksiöitä ja pieniä kaksioita. Tämä ei mielestäni sovi Keräsen sanomaan agendaan siitä että talot joissa on isoja asuntoja pyritään myymään koska niihin ei saa vuokralaisia ja remontit ovat kalliita. Talon täyttöaste on ollut sata, ainoastaan remontit ovat pitäneet asuntoja joskus pitkiäkin aikoja tyhjänä, koska tekijöitä ei haluta palkata.Vuokraa on nostettu joka vuosi sillä perusteella että kerätään tulevaan peruskorjaukseen rahaa ja sitten taloista tehdään kuitenkin bisnestä.Nikun agenda on muuttunut edullisista asunnoista uustuotantoon jonka johdosta vuokrat ovat markkinahintaisia.Kyllä tosiasia on se että kun firman politiikka on tällainen ei pienituloisten ja vähävaraisten ole varaa asua Nikun asunnoissa.

      • hjlkölöläöäöäöäöä

        Olisiko siellä juoppoja ja nistejä ollut? Hyvä vaan kun niku möi, jos niin oli.


    • Toverihenkinen

      Kannattaa havannoida ja raportoida kaikki oman asuin- ja naapuritalojen tapahtumat, ja ilmoittaa mahdollisista rikoksista, häiriöistä, onnettomuuksista yms. aina ensisijaisesti viranomaisille.

      • Tietoidusvastaava

        Paljon ollaan keskitytty havainnoimaan kuopion Kaupunkintalon seinää ja näyimme siellä eilen illallakin josta jo raportoimmekin toisaalla


    • uusivuokrafirmako

      Olo asunnot oy? Mikä firma tämä on?

    • pisnis

      Helsinkiläinen sijoitusyhtiö. Vuokrat nousee jonkun ajan kuluttua ja jatkossa asuntoja ruvetaan kauppaamaan.

    • Anonyymi

      Jälleen myydään 6 talorypästä. Omistaja vaihtuu syksyllä. Näin saadaan rahaa Kys-asuntojen ostamiseen.

    • Anonyymi

      Nikun työntekijän mukaan Neulamäen peruskorjaamattomat kerrostalot ovat seuraavat myytävät kohteet.

    • Anonyymi

      Kyllä ihmetyttää mitä sijoitusyhtiöt noilla Nepalin ränsistyneillä taloilla meinaa tehdä? Jos tiedot pitää paikkansa että uudet omistajat ovat pistäneet aikaisemmin ostamistaan taloista häiriköt pelolle, niin kuka niissä taloissa sitten asuu. Sijoittajat haluavat sijoituksilleen tuottoa ja nämä Nepalin talot pitäisi laittaa täydelliseen remonttiin ennen kuin niihin kukaan sellainen haluaa muuttaa joka maksaa itse vuokransa. Vuokrat niissä on jo Nikun aikaankin tasoonsa nähden törkyhintaiset ja uuden omistajan mukana ne tulevat nousemaan entisestään.

    • Anonyymi

      Erittäin hyvä kirjoitus eilisessä Savon Sanomissa siitä että kuinka Niiralan kulma toteuttaa energian säästöä. Nikun periaatehan on se että ne mitä asukas itse maksaa esim. sähkö ei firma piittaa siitä pätkääkään. Ainoastaan ne asiat jotka tuottavat Nikulle itselleen kuluja kiinnostaa. Niinkuin tämä nim. kitaristi mainitsi kodinkoneet ovat varsinkin taloissa joita ei ole peruskorjattu todella vanhoja ja hirveitä sähkörosvoja. Tosin sitten nämä uudetkin joita Niku ostaa kontillisen halvalla eivät säästä sähköä nekään. Turkin poikien paukuttelemat liedet kuumuu ulkopuolelta enemmän kuin sisäpuolelta ja levyt ovat jo valmiiksi vinossa ja vievät paljon sähköä, mutta niinkuin mainitsin eipä väliä koska artisti maksaa. Komppaan myös sauna asiassa, saunoja on aivan turha värkätä kerrostaloihin, mutta Niku haluaa niitä rakentaa koska niistä saa periä lisähintaa vaikka niitä ei käyttäisikään. Vedenkulutukseen olisi myös helppoa puuttua jo sillä että Niku kiinnostaisi se että ketä asunnoissa yleensä asuu, koska onhan selvää että asunnoissa oleilee jatkuvina asujina henkilöitä jotka eivät sinne vuokrasopimuksen mukaan kuulu, mutta tämäkään ei Nikua kiinnosta koska heidän keinonsa on nostaa sitten seuraavan vuoden alussa vuokraa. Kommenttini ei ole niinkään ilmasto- vaan asukaslähtöinen ja lausuma siitä että Niiralan Kulma halutessaan voisi varsin pienillä asioilla tehdä ilmastotekoja ja vähentää asukkaiden asumiskuluja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe