Hyppymiina

YlhäältäAlas

Uutisissa kerrottiin uudesta jalkaväkimiinan korvaajasta ns. hyppymiinasta, jonka lentää ilmaan ja vaikuttaa ylhäältä alas päin.
Huonoa tässä uudessa aseessa on mielestäni se, että se tarvitsee laukaisijan eli sotilaan vahtimaan eli sitoo henkilökuntaa. Lisäksi pitää olla näkyvyys paikalle, joten pimeällä jne. voi olla hankala sitä oikeaaikaisesti laukaista.
Voisi verrata hyppymiinaa onkimieheen ja katiskaan. Katiska toimii itsekseen, kun taas onki tarvitsee vavan pitäjän ja vahtijan.
Voi olla tietenkin, että aseessa on ominaisuuksia, joita ei ole julki tuotu ja niin pitää asian ollakkin, mutta jos miinaa pitää valvoa, niin työstähän se käy ja sitoo sotilaan tähän.

23

1831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei.mikään

      Mikäpä estää kehittää siitä miina joka laukeaa vihollisen ansioista, laukaisulanka tai muu sellainen laukaisin.

      • Itsenäisesti tomivat henkilömiinat ovat kielletty Ottawan-sopimuksessa.
        Tajja vaihtoi aikoinaan sakara-, ja putki-sellaiset kissaan. :-)
        Tähyspanokset i. ihmisen laukaisemat sen sijaan ovat sallittuja, kuten tämä uusi pomppupanos.

        IMHO.


    • YlhäältäAlas

      Jos se toimii saman kaltaisella periaatteella kuin vanha jalkaväkimiina, niin se on sopimuksen vastainen. Eli tämä uusi laukaistava miina ei näiden tietojen mukaan korvaa vanhaa, vaan on täydentävä ase, jota voidaan käyttää hyvissä oloissa, kun on näkyvyyttä ja runsaasti joutilaita, virkeitä sotilaita.

    • ei.mikään

      Mikä sopimus pätee sodassa? Ei mikään eli rauhan aikana hyppymiina oltava sopimusten mukainen mutta sodan aikana se voidaan varustaa jollakin laukaisukeinolla jonka itse vihollinen laukaisee.

    • tuikitarpeellinen

      Hevosmiestentieto toimistot taas asialla.Edes jamesjontikaan ei tiedä meidän uudesta salaisesta aseesta muutako kutsumanimen.

    • uhg8y0

      Mistä "meidän" aseesta höpiset, taidat itse olla hevosmiestentietotoimiston sihteeri, ei se teidän ase ole!

      • Teetyötäjollaontarkoitus

        Kyllä...Kyllä se on meidän ase,meidän kaikkien eri aselajijen maanpuolustusorganisaatiossa mukana olevien niin aktiivien/reservien kuin myös niiden muutamien "hihhuleiden".


    • ei-voi-korvata

      Jos hyppymiinaan tarvitaan näköyhteyden päähän joku solttu laukaisemaan se miina niin minkä takia se solttu ei samantien ammu ite jollakin?

      Helpompi vaihtoehto olis irtisanoutua siitä Halosen Ottawan sopimuksesta.

    • H.yppymiina

      "Jos hyppymiinaan tarvitaan näköyhteyden päähän joku solttu laukaisemaan se miina niin minkä takia se solttu ei samantien ammu ite jollakin?"

      Älä nyt mene paljastamaan kaikkia sotasalaisuuksia. Juttu kun menee siten että se laukaisija kyllä ampuu, mutta vasta sitten kun on tiedossa ketä tarvii enää ampua hyppymiinojen jäljiltä. Panosten säästäminen, you know...

    • ylipäällikönkäsky

      Onhan se taas niin haloskaa ,että tojunnassa olevalla ei saa olla miinoja ,ettei hyökkääjä vain mitenkää tärvää itteänsä ,- sellanen pitää sopimuksella kieltää.

    • panzer59

      No, se hyppymiina on melko iäkäs keksintö eikä tarvitse muuta kuin lanka-tai painelaukaisimen. Tähysmiinat ovat taas ihan eri juttu! stalingrad hans...

    • on.se.karmeaa

      Olisi kiellettävä oikeasti sodassa kaikki sellaiset aseet jotka vahingoittaa vihollista!

      • Anonyymi

        Mielenkiintoinen mielipide. Ei ole vielä keksitty laitetta, joka vain napsisi viholliset pois ja veisi ne keskelle punaista toria viestin kanssa "yrittäkää ens kerralla toisella (kauniimmalla) tavalla". Jopa elokuvissa sellainen laite on keksitty (terminator 3 muistaakseni).


    • Gyjkll

      Sekään hyppymiina ole mikään uusi.
      Se on saksalaisten keksintö jo ww2 ajoilta oleva srhapnelmine.
      Miinan lauetessa se hyppää useita metrejä ilmaan ja räjähtäessään sitten ampuu tuhansia pieniä teräskuulia ympäriinsä tuhoten kaiken elollisen 50m säteellä.

    • P-vitzi

      Hyppymiina on sadistien ase. Miinat tappaa lapsia ja viattomia. Tappaminenko on ainoa tekemisen muoto ja rosvous. Siitä saa kuunniaa ja kokkareita.

      • sitäseon

        Pelote,tarvittaessa tehokas ase!


      • Fgjkllll
        sitäseon kirjoitti:

        Pelote,tarvittaessa tehokas ase!

        Samaa mieltä!
        Maailmassa on vain kaksi valtiota jotka ovat experttejä miinoituksissa.
        Suomi ja venäjä.
        Suomalainen ja venäläinen sotilas miinoittaa aina sellaisia paikkoja, joista vihollinen vähiten osaa odottaa?
        Muut valtiot miinoittaa yksistään sellaisia paikkoja, jotka haluaa sulkea. Ja ne miinoitetaa silloin tiheästi. Kun suomalainen ja venäläinen käyttää pelotteena ja psykolokisena aseena vihollista kohen joka on tehokkaampi ase.


    • aattelia

      Kumpi on inhimillisempi : Jalkaväkimiina , joka vie ihmiseltä jalan ,mutta jättää pään ja ylävartalon ehjäksi tai hyppymiina , joka silpoo pään ja ylävartalon , mutta jättää jalat ehjäksi. Tätä voisi kysyä Haloselta ja muilta jalkaväkimiina vastustajilta .

      • dyjyjhj

        Nooh!
        Miina kuin miina! Ne on tarkotettu pelotteeksi ja hidasteeksi vihollista vastaan....


    • Anonyymi

      Hyvä keksintö. Todella hyvä.

    • Anonyymi

      Hyppymiina toimii vain aukeilla paikoilla, ei metsässä. Painoa ja kokoakin on kuin telamiinalla joten ei sitä mistään sissirepuista löydy. Maamiinat takaisin ja niistä luopumispäätöksen tehneet avantoon. Maamiinojen poistaminen oli Suomelta todella typerä teko, laski varmaan sodan aloituskynnystäkin melko lailla kun tavoitteena on kuitenkin pitää Suomi irti sodista. Pelotevaikutus miinoilla on korvaamaton, se on täysin puolustuksellinen ase, halpa, tehokas, ei vaadi jatkuvaa valvontaa.

      • Anonyymi

        "Maamiinat takaisin ja niistä luopumispäätöksen tehneet avantoon"

        Nykyään ei näköjään tarvi ottaa vastuusta puheistaankaan? Se on nyt helppo puhua noin. Aika on vielä sellainen. Kunhan suomi tarpeeksi mustenee ja islamilaistuu, niin vieläkö silloinkin haukutaan valkoisten sekaan karjalaan ja muualle venäjälle pakenevia "isänmaan pettureiks"?
        Kuka irroitti korkin suomilaivan pohjasta? Liberalismin nimissä halutaan kansoilta juuret pois - ollaan maailman/euroopan kansalaisia.

        Jotkut mustat ei ymmärrä miks venäjäl niitä kohtaan saatetaan käyttäytyä rasistisesti. Valkoisella rodulla on oikeus suojella asuinaluettaan. Venäläiset, pitäköön puolensa! Kun tarpeaksi pistävät vastaan, ei lännen "yhteiset arvot" moraalin saasta osiot pääse maahan! Pahoin pelkään että venäläistenkin kansallismielisten kapinointi on sitä, mikä tulee lopulta katoamaan. En oo yhtäkään mustaa nähnyt Kostamuksessa.
        Paljonko venäläisten täytyy näyttää valkoista moraalivoimaansa, että heidät hyväksytään jonain? Olisiko se Murmanskin mamupahoinpitely ollut suomessa mahdollista? Juttu sai paljon positiivista palautetta.

        Suomi laiva uppoamassa hiljalleen niin suomalaiset on kuin muurahaisia jotka alottaa kuseksimisen heti kun vähän idästä päin edes vihjataan. Jos muurahaispesä sytytettäisi tuleen tai asetettais veteen, ei murkut ajattelisi paljoa muuta kun omaa pelastautumistaan muniensa kanssa.
        Kersoina me tuhottiin muurahaispesiä tyhmyyttämme juurikin sisältäpäin... Tyhmyys oli siinä, että tuhottin niitä pesiä.
        Nuorena minäkin ryssittelin, kunnes aloin tajuta mikä voimavara venäjä suomelle on ja aloin ymmärtää miten tärkeä on tunnusta terveys, kauneus ja viisaus.


    • Anonyymi

      Saakohan tämän uudenaikaisen miinan laukaista dronen käyttäjä.
      Eli tiedustelu lennokin ohjaajat.
      Tiedustelulennokkeja on monenlaisia, lentokone ja helikopteri malleja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe