Kotisivut antavat kuvan yrityksestäsi

Löytyihänseoikea

Suomessa oli eräänlainen kotisivubuumi reilu 10 vuotta sitten.
Silloin annettiin sivut tehtäväksi lipevälle kaverille, joka kertoi juuri käyneensä alan kurssin.
Nyt monet noista sivuista ovat täynnä vanhaa tietoa ja ne kaipaisivat uudistamista.
Mutta monellekin se kokemus oli niin negatiivinen, sillä tämä "lipevä kaveri ei sitten loppuviimeksi osannutkaan tehdä kunnollisia sivuja.
Hän ei edes kuunnellut yrityksen edustajia, vaan kertoi sivuilla aivan puuta heinää ja kakroitti asiakkaat.
Teetä sivusi sellaisella tekijällä, joka osaa hoitaa kokonaisuuden ja lupaa myös olla tukena sivujen toimivuudessa.
Erinomainen yhdistelmä tässä työssä löytyi Helsingistä, missä entinen Hesarin toimittaja teki tekstipuolen ja sivujen koodaus hoidettiin hänen ystävättärensä toimesta todella ammattitaitoisesti.
Myös valokuvaus hoitui tuon kaksikon toimesta siten, että saimme erinomaisia kuvia , joita kehtaa esitellä sivuilla. Samoin olisi onnistunut eri kielien käyttö sivuilla.
Itse vakuutuimme siitä, kuinka he olivat toteuttaneet Käpylässä sijaitsevan Ravintola Karelian sivut.
Itse en lähtisi suhraamaan sivuja, sillä sivut antavat ihmisille ensimmäisen kuvan yrityksestämme. Haluamme, että teksteissä ei ole kirjoitusvirheitä ja asiat on mietitty sellaisiksi, että sivut toimivat toivotulla tavalla erilaisilla laitteilla.

8

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhjhhg

      "Silloin annettiin sivut tehtäväksi lipevälle kaverille, joka kertoi juuri käyneensä alan kurssin."
      Samanlaisia tyyppejä täällä edelleen mainostaa tekemistään.
      Keskustelupalstalta löydetty kaveri, joka lupaa tehdä sivut parilla satasella = takuuvarma surkea lopputulos.

      Yksi oleellinen juttu on, että sivut tehdään sellaisella järjestelmällä, että osaamattomampikin pystyy esimerkiksi vaihtamaan muuttuneen yhteystiedon tai laittamaan etusivulle pienen tiedotteen. Onko se sitten kunnollinen sivustojärjestelmä (esim wordpress) vai jonnekin palveluun perustetut sivut (kotisivukone-tyyppiset ratkaisut), se riippuu tilanteesta.

      Ja toinen oleellinen juttu: Vaikka sivuston tekijä lupaa tukea jatkossakin, kukaan ei tiedä tulevaisuudesta. Siksi sivujen pitää olla sellaiset, että joku muukin pystyy tarvittaessa ottamaan hommasta kopin. Tämä liittyy osittain edelliseen kohtaan, mutta myös esimerkiksi sivustolla käytettyihin teknisiin ratkaisuihin (ei liian omituisia kikkakolmosia). Lisäksi myös työn tilaajalla pitää olla "pääkäyttäjän" tunnukset sivustolle olemassa, vaikkei hän itse niillä mitään tekisikään.

    • Saahan sitä hienot sivut helposti ja sai 10v sitten. Tai sai vaikka 20v sitten, ei mitään ongelmaa siinä.

      Sitten kun kyse on maksusta niin onkin joku ongelma kun ei saisi maksaa mitään.

      "Ja toinen oleellinen juttu: Vaikka sivuston tekijä lupaa tukea jatkossakin, kukaan ei tiedä tulevaisuudesta. Siksi sivujen pitää olla sellaiset, että joku muukin pystyy tarvittaessa ottamaan hommasta kopin. Tämä liittyy osittain edelliseen kohtaan, mutta myös esimerkiksi sivustolla käytettyihin teknisiin ratkaisuihin (ei liian omituisia kikkakolmosia). Lisäksi myös työn tilaajalla pitää olla "pääkäyttäjän" tunnukset sivustolle olemassa, vaikkei hän itse niillä mitään tekisikään."

      No kerronpa "salaisuuden":

      Kotisivujen teko tapahtuu täysin standardilla HTML dokumentin kuvaus ja CSS tyylitiedoilla, ja siitä ottaa kuka tahansa peristiedot omaavan kopin.

      Sitten puhut niistä kikkakolmosista ja pääkäyttäjä oikeuksista sivustolle niin tässähän ne kikkakolmoset sitten on. Jos nettisivustolla on jokin sisällönhallintajärjestelmä että sivulle voidaan mennä kliksuttelemalla tunnukset selaimella ja muokata niin sitten siinä on kikkakolmonen. Sisällönhallintajärjestelmille ei ole olemassa mitään standardia ja silloin ollaan naimisissa jonkun järjestelmän kanssa mitä pitäisi jonkun ylläpitää.

      Siinäkin sitten on jokin jokin ongelma kun asiakkaalla ei ole perus tietotekniikkataitoja että voisi itse kopioida sivustoaan paikalleen.

      Mutta sekään ei riitä kun sivustolle halutaankin jotain ohjelmia, että syötetään tietoa joka lähettää sen johonkin sähköpostiin vaikka. No toki onnistuu, mutta silloin tarvitaan kotisivujen näkyvän osan lisäksi jotain ohjelmia ja varsinaista ohjelmistokehitystä. Silloin ollaan kiinni siinä ohjelmistopinossa ja palvelimessa millä asia tehdään Tuollaiset lopettaa helposti maksuhalut ja halutaankin kikkakolmosia ja valmiita CMS järjestelmiä ja lopputulos sen mukaista.

      Nämä asiat menee paljon paremmin kun asiakas itse ensiksi määrittelee mitä oikein haluaa, riittävällä tarkkuudella. "Kauniin näköiset ja toimii eri laitteilla" ei kerro oikein mitään olennaisia tietoja.

      • jhjhhg

        "Sisällönhallintajärjestelmille ei ole olemassa mitään standardia"

        Ei olekaan. Ja siksi kannattaa käyttää jotain yleisesti käytössä olevaa järjestelmää, eikä jonkun pienen nyrkkipajan itse väkertämää tuotosta. Esim. Wordpress ja Joomla ovat järjestelmiä, joiden kanssa seuraavakin sivuston ylläpitäjä pärjää.

        Tavallinen wordpress-sivusto ei vaadi mitään kikkakolmosia. Edes se viestin lähettäminen sähköpostiin ei vaadi kuin sopivan lisäosan. Sivuston rakentajan ei tarvitse tehdä ohjelmistokehitystä.

        "...ja valmiita CMS järjestelmiä ja lopputulos sen mukaista."

        Yritätkö sanoa, että noilla järjestelmillä tulisi jotenkin huonoja lopputuloksia?


      • jhjhhg kirjoitti:

        "Sisällönhallintajärjestelmille ei ole olemassa mitään standardia"

        Ei olekaan. Ja siksi kannattaa käyttää jotain yleisesti käytössä olevaa järjestelmää, eikä jonkun pienen nyrkkipajan itse väkertämää tuotosta. Esim. Wordpress ja Joomla ovat järjestelmiä, joiden kanssa seuraavakin sivuston ylläpitäjä pärjää.

        Tavallinen wordpress-sivusto ei vaadi mitään kikkakolmosia. Edes se viestin lähettäminen sähköpostiin ei vaadi kuin sopivan lisäosan. Sivuston rakentajan ei tarvitse tehdä ohjelmistokehitystä.

        "...ja valmiita CMS järjestelmiä ja lopputulos sen mukaista."

        Yritätkö sanoa, että noilla järjestelmillä tulisi jotenkin huonoja lopputuloksia?

        "Yritätkö sanoa, että noilla järjestelmillä tulisi jotenkin huonoja lopputuloksia?"

        Wordpress ja Joomla ovat aika monimutkaisua turvareikineen ja käyttöjärjestelmä siihen lisäksi joten näillä lopputulos on se, että jonkun täytyy kuukausittain huolehtia sen CMS järjestelmän, CMS järjestelmää ajavan palvelimen ja sivuston käyttämien lisäosien ja sivuston oman koodinsta ylläpidosta koska nuo tuppaavat rikkoutumaan versiomuutoksissa enemmän ja vähemmän. Esimerkiksi palvelimelta jos loppuu turvapäivitykset ja se päivitetään uudemmaksi niin siinä yhteydessä vaikka menee PHP 5.x -> PHP 7.x niin tietysti on paskana yhtä jos toista lisäpalikkaa Wordpressissä.

        Näillä se sivuston tekeminen on pieni kuluerä, jatkuva ylläpito maksaa moninkertaisesti enemmän ja tätähän ei näytä mitkä tahansa kotisivuja hankkivat nakkikioskit huomioivan mitenkään.

        Sen seurauksena aika moni Wordpress ja Joomla sivusto on tosiasiassa "paskalinkoja" minkä kautta ajetaan haittaohjelmia kävijöiden koneille. Sehän vasta sitten onkin hyvää imagoa firmalle.

        Että kyllä sitä valmiikka CMS:llä saa hyvää lopputulosta mutta se ylläpitovaiva on se olennainen juttu. Lähtökohta se, että kaikki pitää olla päivitettynä turva-aukoista ja koodin pätkä joka ei saa ylläpitohuomiota herkästi rikkoutuu ja sivustoa kun ylläpidetään, joutuu tekemään niille jotain.


    • Bersel

      "Kotisivut antavat kuvan yrityksestäsi"

      Tätä monen yrityksen pitäisi miettiä. Yrityksen kannalta on tärkeää, että sillä on oikeus verkkosivustoihinsa ja niiden ylläpitoon, koska muuten verkkosivut tehnyt yritys voi vaatia ylihintaa jokaisesta muutoksesta ja kiristää asiakastaan.

      Yrityksen pitää myös osata miettiä internet-sivujaan asiakkaan näkökulmasta. Ei riitä että on olemassa internet-sivut ja että jostain sieltä voi myös löytää haluamansa tiedon, vaan se pitää olla asiakkaan helposti löydettävissä.

      Mitä vähemmän sivuja ja alasivuja, sen parempi. Hakutoiminto ei pelasta huonoa internet-sivustoa, vielä vähemmän ellei asiakas löydä edes hakutoiminnolla niitä tietoja mitä etsii. Huonoja internet-sivuja on edelleen paljon ja olen jättänyt monta kertaa käyttämättä yritystä, ellei se ole kyennyt tarjoamaan haluamiani tietoja tarkasti. Moni yritys on siis menettänyt myyntiä minulta sekä yksityishenkilönä että myös työelämässä. Kokemukseni on, että yritykset jotka eivät tarjoa tarkkoja tietoja tuotteistaan internet-sivuillaan, eivät osaa antaa vastauksia myöskään tuotetiedusteluihin. Yritykset jotka tuntevat tuotteensa, asiakkaansa ja tietävät mitkä asiat ovat asiakkaille tärkeitä, osaavat myös tuoda olennaiset asiat esille verkkosivuillaan.

    • järkeä_käteen

      Yrityksen ei pidä koskaan ulkoistaa www-sivu hommaansa. Pitää miettiä tarkkaan millaista www-näkyvyyttä yritys oikeasti tarvitsee, vai tarvitseeko ensinkään.

      Lipevien konsulttien kelkkaaan ei todellakaan pidä hypätä, eikä varsinkaan 12-v. ikäisten taskurahoja kaipaavien sellaisten.

      • huuuuhaaaa

        harva pienyrittäjä osaa itse tehdä sivujaan ja toisaalta ilman sivua toimivat yrtykset ovat kuin kuutamokeikkailijoita ilman yhteyttä nykymaailmaan. Nettisivu on lähes välttämättömyys ellei toimi monopoli-kanta-asiakas-ringissä.

        Oma lukunsa on sinne 10vuoden takaiseen sivuun roikkumaan jääneet yritykset, jotka tuovat hetkessä esille asiakkailleen kuinka jumiutuneita he ovat kehitysjuoksussa kilpailijoidensa kanssa.


      • feafs
        huuuuhaaaa kirjoitti:

        harva pienyrittäjä osaa itse tehdä sivujaan ja toisaalta ilman sivua toimivat yrtykset ovat kuin kuutamokeikkailijoita ilman yhteyttä nykymaailmaan. Nettisivu on lähes välttämättömyys ellei toimi monopoli-kanta-asiakas-ringissä.

        Oma lukunsa on sinne 10vuoden takaiseen sivuun roikkumaan jääneet yritykset, jotka tuovat hetkessä esille asiakkailleen kuinka jumiutuneita he ovat kehitysjuoksussa kilpailijoidensa kanssa.

        Ei tarvitse osata tehdä itse sivujaan, sen palvelun voi ostaa. Mutta pitää tietää, millaiset sivut haluaa, pitää osallistua niiden suunnitteluun ja muistaa myös laadunvalvonta.

        Ei nörtti tai mainostoimistokonsultti tiedä, millaiset sivut joku ihan toisen alan firma tarvitsee. Ja it-alalla tyypillinen työn laatutaso "alitetaan rima siellä missä se on helpointa" on valitettavan yleistä myös nettisivujen tekijöiden piirissä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe