SOTE VIE PITKÄAIKASTYÖTTÖMIÄ SAIRAITA HAUTAAN.

Pärskis71

Yhteiskunta kohtelee eri tavoin rikkaita ja köyhiä. Ylioppilaiden terveydenhuolto, työterveyshuolto ja vakuutukset antavat hyväosaisille ohituskaista terveyskeskusten jonoista.


Vanhusväestön määrä kasvaa, kuntien rahat ovat vähissä ja yhä kalliimpia sairauksia tarvitsisi hoitaa. Toisaalta vanhukset voivat olla myös pirteitä ja antaa hyvin paljon onnellisuutta, näkökulmia, osaamista ja apua yhteiskunnalle. Vanhukset käsitetään yhteiskunnassa yleisesti vain taakkana, mikä on näköalatonta ja halventavaa.
Tämän lisäksi yksinäisyys ja mielenterveysongelmat kasvavat. Lasten ja vanhusten sekä perheiden pahoinvointi lisääntyy. Millainen apuverkko estää syrjäytymistä ilman että ihminen jää siihen jumiin?

Nuorten masennus on ongelma.Osa-aika työ ja kuntoutuminen työelämään ei ole yleistä. Masentuminen olis useimmien voitu välttää varhaisella ennaltaehkäisevällä tuella.

Hoidon liian niukat resurssit ja hoitokulttuuri saavat aikaan pahimmillaan potilaan tuntemaan itsensä aivottomaksi esineeksi, jonka ihmisarvo on riistetty. Tämä ei piristä eikä paranna.

Ihminen tarvitsee toisen ihmisen kohtaamista. Myös vauvoilla on todettu merkittävä ero sairastavuudessa riippuen siinä, hoidetaanko hyväillen vai vain mekaanisesti.

Luettelo Kelan korvaamista asioista on historiallinen jäänne ja osin mielivaltainen. Järjestelmän ulkopuolella on paljon toimivia ja lääketieteellisesti tarkoituksenmukaisia lääkkeitä ja hoitomuotoja. Esimerkiksi atoopikkojen kaikkein rasvaisimmat rasvat eivät enää ole korvauksen piirissä.
Osa lääkäreiden harjoittamista hoitomuodoista eivät ole hyväksyttyjä kunnallisella puolella, mutta niitä käytetään yleisesti yksityisessä sairaanhoidossa, ja ne ovat yleisesti hyväksyttyjä muissa maissa.

9

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pärskis71

      Esim. juuri masennus..Ne ihmiset jotka eivät tiedä oikeasti mitä masennus on kirjoittelevat mitä sattuu. Monta nuorta masennus pudottaa työelämästä sängyn pohjalle josta on hemmetin vaikea kiivetä takaisin normaaliin elämään. Terveyskeskuksesta saa lähinnä lääkkeitä masennuksen hoitoon ja varsinainen terapeuttinen hoito onkin sitten minimaalista. Moni voisi sanoa että ystävät ja sukulaiset ovat sitä varten, ehkä aluksi he saattavatkin ymmärtää ja auttaa mutta mielenkiinto kuitenkin häviää vähitellen koska onhan heilläkin oma elämänsä ja omat ongelmansa.
      Sitten tulee taloudelliset ongelmat kun putoaa työmarkkinatuelle joka johtaa entistä syvempään syöksykierteeseen, pitäisi jaksaa tapella kaikkien byrokraattien kanssa oikeuksistaan vaikka ajatuskin jo kammottaa, ja kuno on heikko. Loppujen lopuksi syrjäytyy kokonaan ulkomaailmasta eikä edes viitsi poistua asunnostaan jota ei edes jaksa enää pitää kunnossa.
      Ja sit ajatus työelämään palaamisesta tuntuukin jo avaruusmatkalta. Köyhyys, ulosotto, sairaus, köyhyydestä tulevat fyysisestkin sairaudet, ja nyt viel tuo "aktiivi malli" josta seuraa karensseja juuri sairaille, masentuneille, ja heikkoimille. Ratkaisu olisi riittävä perustulo, noin 1500 eur kk yhdeltä luukulta ja säännöllisesti kun esim. vanhuseläke, ja hyvä hoito.

    • Pärskis71

      Maakunnille ei anneta omaa verotusoikeutta, ja ne saavat rahansa valtiolta. Rahoitus annetaan könttänä, eikä sitä korvamerkitä eri palveluihin. Vaikka hallitus luo sote-järjestelmän, joka lisää kustannuksia, niin maakuntien rahoitusta aiotaan kuitenkin leikata miljardeilla. Tämä tarkoittaa, että maakuntien itsehallinnon sisällöksi jää joko leikata palveluja tai itkeä ja leikata.

      Vähälle huomiolle on jäänyt myös se, että hallitus uittaa niin sanotun valinnanvapauden työllisyydenhoitoon, eli työllisyyspalvelut aiotaan siirtää markkinoiden hoidettavaksi. Näin aiotaan tehdä, vaikka esimerkit muista maista eivät juuri tue työllisyydenhoidon yksityistämistä. Kyse ei olekaan toimivista ja kustannustehokkaista palveluista vaan ideologiasta.

    • Pärskis71
    • Pärskis71

      Ei voi muuta kun ihmetellä nykyhallituksen etenkin kokoomuksen sikamaista ahneutta ja millään kuvaamatonta häikäilemättömyyttä romuttaa maailman mittapuunmukaankin ainutlaatuinen ja toimiva sote-järjestelmä, se ei ole muuta kun hyvinvointivaltion purkamista, koska se on juuri sen ydin. Kuinka kokoomus voi vähemmistöryhmän edustajana tuhota jotain sellaista jonka enemmistö kansasta haluaa säilyttää, useampi olisi valmis maksamaan enemmän veroakin hyvinvointivaltion ja palvelujen säilyttämiseksi (veroa ei juuri tarvitse korottaa, pitää suuntaa ne oikeisiin kohteisiin). On todella häikäilemätöntä, että terveydellä aletaan rahastamaan, ahneudella ei ole kokkareilla mitään rahaa. Mitään uudistus pakotteita ei soten osalta ole, joka ainoa syy on tekaistu ja valetta!

    • Pärskis71

      Nyt barikaadeille, ja paras olisi samaa järjestelmää kun Suomessa 80. luvulla. Sillon oli HYVINVOINTTIVALTIO.Just äsken tuli France24 -kanavalta uutinen, että Ranskan terveydenhoitomalli oli rankattu maailman parhaaksi! Onko sotettajat edes kuulleet heidän mallistaan? Onko otettu mallia? Tuskin!
      Nyt matkitaan sitä rankkauksen heikointa lenkkiä; USA:ta!
      Olen käynyt usein Ranskassa työ- ja muiden asioiden takia. Ranskalaiset ovat ylpeitä terveydenhuollon toiminnastaan. Sen tiedän, että se perustuu jollain lailla vapaaseen valintaan. Toimijoina ovat yhteiskunnalliset toimijat ja yksityiset sairaalat ja lääkärit.

      • Kultasetkädenpuristukset

        Niin siis tuohan on räikeää korruptiota. Luulis viranomaistenkin sen tajuavan.Vaan kiinnostaako heitä se? Oikeasti?


    • Pärskis71

      Jos sote hyväksytään, niin se on viimeinen naula hyvinvointiyhteiskuntaan. Sitten jyllää vaan markkinat ja niiden omistajat!

    • Pärskis71

      Aivan OKSETTAVA mielipite. Ihan kun natsi Saksasta. TYÖ EI OLE IHMISARVON MITTAPUU. KUVOTTAVAA.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe