Vinkkejä Montenegrossa matkustamiseen

Hei.Ajattelin kesäkuussa lentää kohteeseen Dubrovik.Sieltä jatkaa Montenegron puolelle julkisilla kulkuneuvoilla,ilmeisesti bussi toimivin? Pääseekö siellä maassa miten helposti näillä liikkumaan.Lisäksi miten yöpyminen? Löytyykö hakemalla vaikkapa kävellen kaupungeissa vai oletteko suosineet netin kautta varaamista wifi yhteydellä paikan päältä.(Huomioiden turvallisuus wifin käytössä?) Entäpä auton varaaminen? Onko kokemuksia ja suositteletko sitä ja hintataso? Kiitokset etukäteen vastauksista jos sinulla olisi näihin hiukan aikaa.Jarmo,Heinola

10

3381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-antti

      Moro Jarmo,
      Viime kesänä tehtiin reissu vuokra-autolla; DBV(-Montenegro)-Albania-Makedonia-Montenegro-DBV. Itse en ole lähtenyt vuosiin liikkeelle ilman vuokra-autoa sielläpäin. Suosittelen, jos uskallat ajaa esim Tamperella!

      Vuokratessa on suuret syyt mainita, että menee toiseen maahan ja suosittelen myös lautalleviennin mainitsemista vuokratessa. Niistä menee vuokraamolle lisämaksu, mutta vahingon sattuessa et jää heti yksin. Kotorinlahtea ei lauttamaksusäästöjen takia kannata lähteä kiertämään (tietää nimim. "kierretty on"). Rajan ylitykseen tarvitset joka tapauksessa vuokraamosta vakuutuskortin ("vihreä kortti"). Vuokraus kannattaa tehdä jo Suomesta, voit saada paremman auton, kuin mistä maksoit. Älä osta "upgradea", jota tarjotaan noutaessa, jos sillä hetkellä on antaa vain kalliimpia, saat sen paremman kuitenkin (maksamaasi hintaan).

      DBV-Montenegro välille on hyvälaatuinen tie, hieman oikaiseva (kohti Kotorinlahtea), mutta ruuhka-aikoina kannattaa mennä läinnä rantaa kulkevaa tietä, jos haluaa välttää tunnin - toista rajanylitystä. Rantatiellä on kuulemma pienemmät odotusajat.

      Montenegrossa yövyimme trivagon ja ehkä (en muista enään) interhome.fi kautta. Paikan päällä vuokraamista emme ole harrastaneet. Hyvä etukäteissuunnittelu vapauttaa aikaa perillä olennaiseen.

      Montenegro on edullinen.

      • Hei.Kiitos paljon vinkeistä.Otan nämä huomioon mahdollisessa reissussani sinne Montenegroon.Jarmo


    • CrnaGora

      Dubrovnikin lentokentälle voi tilata Montenegron puolelta taksin, joka heittää Herceg-Noviin. Siitä on kätevä jatkaa bussilla (edullinen) muualle = Kotor, Budva.

    • kätevää

      Dubrovnikin lentokentältä pääsee bussilla Montenegroon. Ei tarvitse odotella rajalla.

    • Syksymmällä

      Kuinka usein päivässä noita busseja liikkuu Dubrnovikin lentokentältä Montenegroon?

      • jos.osaat

        Mitähän jos katsoisit Googlesta vaikka "bussilla Dubrovnikista Montenegroon"!


    • josymmärrätmitätarkoitan

      Ai niin..täällähän ei passaa kysellä...

    • saa.kysellä

      Kysy seuraavaksi paljonko kello on nyt.

    • Balkan

      Me ollaan netin kautta varattu taksi etukäteen. Lentokentältä Herceg-Noviin ja siitä menty eteenpäin bussilla, taksi suuntaansa 35 euroa. Mikäli tarvitsee edestakaisen kyydin, kannattaa se sopia etukäteen koska on näin halvempi, kuin tilaamalla kumpaankin suuntaa erikseen.
      Bussin aikataulu ei ollut meille toimiva (lento Finnair). Bussi olisi ollut muutenkin hankala koska, ensi olisi pitänyt mennä Dubrovnikiin joka on päin vastaisessa suunnassa, kuin Montenegro. Kentältä matkustaa Herceg Noviin lyhyemmässä ajassa kuin Dubrovnikiin, bussi Montenegroon ei pysähdy lentokentällä.

      Jos on ensimäistä kertaa Montenegrossa, kannattaa Kotorinlahti ehdottomasti kiertää. Maisemat ovat upeat, rannikolla muutama mielenkiintoinen kaupunki. Kotorin kaupunki on erittäin kaunis ja viehättävä, siellä kannattaa olla muutama päivä. Kororin serpentiinitie on unohtumaton.

      Viime vuonna matkustimme Herceg Novista Ulcjiniin ja siitä taksilla Albaniaan. Takaisin tultiin Podgorica kautta, josta vuokratiin auto, ajettiin Tara-joelle ja Durmitorin kansallispuiston kautta takaisin Herge Noviin jonne jätimme auton

      Edellisenä vuonna mentiin Kotorista kimppakyydillä (Kotor Oud Town hostel järjesti) vuorten yli Mostariin jossa muutama päivä ja sieltä edelleen bussilla Dubrovnikiin jossa myös muutama päivä.

      Molemmat matka oli ihania, maisemat kauniita ja ihmiset mukavia. Myös Bubvassa tuli käytyä mutta, se ei meitä vakuuttanut, paikka on täynnä venäläisiä ja siellä rakennetaan paljon.

      Majoitukset olemme aina varanneet etukäteen netistä. Meille tärkeää että, huoneista on hyvät näköalat, kävelymatkan päässä olevat ruokapaikat ja nähtävyydet. Esim. Kotorissa meillä suora näkymä lahdelle ja linnoitukselle. Oli mukava istua iltaa parvekkeella ja katselle juhlavalaistuksessa ohi lipuvia välimerenristeilijöitä ja katsella valaistua linnoitusta.

      Tarkoitus vielä lähteä uudestaan Balkanille mutta, nyt Kosovoon ja Serbiaa.

      • Kiitokset hienoista vinkeistä.Jarmo Ps.Lähtöni siirtyi hiukan,nyt matka autoineen varattu 24.9-1.10.2018 Terv:Jarmo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe