Vinkkejä Montenegrossa matkustamiseen

Hei.Ajattelin kesäkuussa lentää kohteeseen Dubrovik.Sieltä jatkaa Montenegron puolelle julkisilla kulkuneuvoilla,ilmeisesti bussi toimivin? Pääseekö siellä maassa miten helposti näillä liikkumaan.Lisäksi miten yöpyminen? Löytyykö hakemalla vaikkapa kävellen kaupungeissa vai oletteko suosineet netin kautta varaamista wifi yhteydellä paikan päältä.(Huomioiden turvallisuus wifin käytössä?) Entäpä auton varaaminen? Onko kokemuksia ja suositteletko sitä ja hintataso? Kiitokset etukäteen vastauksista jos sinulla olisi näihin hiukan aikaa.Jarmo,Heinola

10

3614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-antti

      Moro Jarmo,
      Viime kesänä tehtiin reissu vuokra-autolla; DBV(-Montenegro)-Albania-Makedonia-Montenegro-DBV. Itse en ole lähtenyt vuosiin liikkeelle ilman vuokra-autoa sielläpäin. Suosittelen, jos uskallat ajaa esim Tamperella!

      Vuokratessa on suuret syyt mainita, että menee toiseen maahan ja suosittelen myös lautalleviennin mainitsemista vuokratessa. Niistä menee vuokraamolle lisämaksu, mutta vahingon sattuessa et jää heti yksin. Kotorinlahtea ei lauttamaksusäästöjen takia kannata lähteä kiertämään (tietää nimim. "kierretty on"). Rajan ylitykseen tarvitset joka tapauksessa vuokraamosta vakuutuskortin ("vihreä kortti"). Vuokraus kannattaa tehdä jo Suomesta, voit saada paremman auton, kuin mistä maksoit. Älä osta "upgradea", jota tarjotaan noutaessa, jos sillä hetkellä on antaa vain kalliimpia, saat sen paremman kuitenkin (maksamaasi hintaan).

      DBV-Montenegro välille on hyvälaatuinen tie, hieman oikaiseva (kohti Kotorinlahtea), mutta ruuhka-aikoina kannattaa mennä läinnä rantaa kulkevaa tietä, jos haluaa välttää tunnin - toista rajanylitystä. Rantatiellä on kuulemma pienemmät odotusajat.

      Montenegrossa yövyimme trivagon ja ehkä (en muista enään) interhome.fi kautta. Paikan päällä vuokraamista emme ole harrastaneet. Hyvä etukäteissuunnittelu vapauttaa aikaa perillä olennaiseen.

      Montenegro on edullinen.

      • Hei.Kiitos paljon vinkeistä.Otan nämä huomioon mahdollisessa reissussani sinne Montenegroon.Jarmo


    • CrnaGora

      Dubrovnikin lentokentälle voi tilata Montenegron puolelta taksin, joka heittää Herceg-Noviin. Siitä on kätevä jatkaa bussilla (edullinen) muualle = Kotor, Budva.

    • kätevää

      Dubrovnikin lentokentältä pääsee bussilla Montenegroon. Ei tarvitse odotella rajalla.

    • Syksymmällä

      Kuinka usein päivässä noita busseja liikkuu Dubrnovikin lentokentältä Montenegroon?

      • jos.osaat

        Mitähän jos katsoisit Googlesta vaikka "bussilla Dubrovnikista Montenegroon"!


    • josymmärrätmitätarkoitan

      Ai niin..täällähän ei passaa kysellä...

    • saa.kysellä

      Kysy seuraavaksi paljonko kello on nyt.

    • Balkan

      Me ollaan netin kautta varattu taksi etukäteen. Lentokentältä Herceg-Noviin ja siitä menty eteenpäin bussilla, taksi suuntaansa 35 euroa. Mikäli tarvitsee edestakaisen kyydin, kannattaa se sopia etukäteen koska on näin halvempi, kuin tilaamalla kumpaankin suuntaa erikseen.
      Bussin aikataulu ei ollut meille toimiva (lento Finnair). Bussi olisi ollut muutenkin hankala koska, ensi olisi pitänyt mennä Dubrovnikiin joka on päin vastaisessa suunnassa, kuin Montenegro. Kentältä matkustaa Herceg Noviin lyhyemmässä ajassa kuin Dubrovnikiin, bussi Montenegroon ei pysähdy lentokentällä.

      Jos on ensimäistä kertaa Montenegrossa, kannattaa Kotorinlahti ehdottomasti kiertää. Maisemat ovat upeat, rannikolla muutama mielenkiintoinen kaupunki. Kotorin kaupunki on erittäin kaunis ja viehättävä, siellä kannattaa olla muutama päivä. Kororin serpentiinitie on unohtumaton.

      Viime vuonna matkustimme Herceg Novista Ulcjiniin ja siitä taksilla Albaniaan. Takaisin tultiin Podgorica kautta, josta vuokratiin auto, ajettiin Tara-joelle ja Durmitorin kansallispuiston kautta takaisin Herge Noviin jonne jätimme auton

      Edellisenä vuonna mentiin Kotorista kimppakyydillä (Kotor Oud Town hostel järjesti) vuorten yli Mostariin jossa muutama päivä ja sieltä edelleen bussilla Dubrovnikiin jossa myös muutama päivä.

      Molemmat matka oli ihania, maisemat kauniita ja ihmiset mukavia. Myös Bubvassa tuli käytyä mutta, se ei meitä vakuuttanut, paikka on täynnä venäläisiä ja siellä rakennetaan paljon.

      Majoitukset olemme aina varanneet etukäteen netistä. Meille tärkeää että, huoneista on hyvät näköalat, kävelymatkan päässä olevat ruokapaikat ja nähtävyydet. Esim. Kotorissa meillä suora näkymä lahdelle ja linnoitukselle. Oli mukava istua iltaa parvekkeella ja katselle juhlavalaistuksessa ohi lipuvia välimerenristeilijöitä ja katsella valaistua linnoitusta.

      Tarkoitus vielä lähteä uudestaan Balkanille mutta, nyt Kosovoon ja Serbiaa.

      • Kiitokset hienoista vinkeistä.Jarmo Ps.Lähtöni siirtyi hiukan,nyt matka autoineen varattu 24.9-1.10.2018 Terv:Jarmo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3822
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1490
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1309
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1194
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1078
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      997
    Aihe