Apua lähetteen pyytämiseen ja kokemuksia vähät väl

Kuivunutruusu

Hei, toivon saavani apua täältä lähetteen pyytämiseeni yleislääkäriltä johonkin osaavammalle.
Tiivistän tarinani. Vajaa 10 v on ollut kipuja isoissa nivelissä, alkoi alaselästä ja kantapäistä jolloin luulin vain käyttäväni vääränlaisia kenkiä.. Tämän jälkeen kipu alkoi liikkua ja itse epäilin ensin borrelioosia ja verikoe näyttikin kohonneita arvoja. Ei kuulemma aihetta hätään sanoi lääkäri, tälläkin kertaa.
Kipu liikkuu , vaihtaa niveliä ja aaltoilee voimakkuudessaan. Kaikki veritestit ovat aina ok, lääkäreiden kanta on että olen terve ja vahva kuin ammattihiihtäjä konsanaan. Liikun säännöllisesti luonnossa.
Kolmisen vuotta sitten kunto romahti täydellisesti, väsyin valtavasti ja kivut melkein lamaannuttivat. En ensin mennyt lääkäriin koska en aikaisemminkaan ole saanut apua näihin kipuihin muuta kun arkoksiaa viikoksi. Kun mieheni lopuksi ”pakotti” kävin näyttäytymässä ja diagnoosiksi sain fibromyalgian ja masennuslääkettä jota väsymyksen lisäyksestä en voinut käyttää. Pari kolme kertaa olen tämän jälkeen käynyt arvuuttamassa tilannettani ja pari kertaa saanut jopa reumalääkärille lähetteet jotka aina on käännytetty takaisin ”ei syytä huoleen”- lausunnoilla. Kutenkin tiedän ettei tämä kipu ole tavallista, polvet, kyynärpäät, yläselkä, lonkat mm nyt semmoisen kivun vallassa että itkettää ettei kukaan osaava ota vastaan. Vai onko niin että kaikilla ihmisillä on kipuja niveliss a ja vain toiset saavat apua???
Nivelsporia epäilen, kuivia läikkiä oli kyynärpäissä vuosia sitten nyt poissa sekä ajoittain yksi varvas ”turpoaa” ja punoittaa. Varvaskynsissä on muutoksia.
Lisäyksenä että hormooneja syön ja kuukautiset olleet poissa n pari v.uotta ja tasapaino vahvistettu gynellä että ok.
Miten saada apua, pyydän neuvojanne? Mistä etenen, miten saada apua kun terkkarin lääkäri vaihtuu joka tapaamisessa? Valitettavasti ei ole varaa yksityiseen lääkärihoitoon, eikä ole vakuutustakaan. Kokemuksia anyone, onko tämä viimeinen oljenkorteni?

1

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YKSITYISELLE

      Ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin yksityisen puoleen mennä lähete pyytämään ja eri kokeisiin jos näkee tarvetta. OLEN ITSEKIN TYMPÄÄNTYNYT KEHON JATKUVAAN KIPUILUIHIN ja jäykkyyteen josta sanotaan että fibromyalgiaa. On lukuisia muitakin eri alatyyppejä reumasairauksia joita on ja niihin on lääkehoitokin tehonnut. Itselläni suvussa reumatauteja ja sidekudossairauksia vahvana perintänä mutta mulla tosiaan ei tk lääkäri suostu koskaan mihinkään lähetettä laittamaan kuten esim neurolle,fysiatrille,reumatologille joka on enemmän lukenut. Teinä lääntyisin yksityisen yleislääkärin puoleen ja saat ehken lähetteen ja kerrot koko oireiston ja on edullisempi kuin erikoistuneet lääkärit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe