Huono isännointi johtaa

Asiaaseurannut

katastrofiin ja taloudellisiin menetyksiin. Onko tuttua?

Taloyhtiössämme moni asia on pielessä – perehtymistäni yhtiön asioihin ei ole katsottu hyvällä
Perusongelmana asunto-osakeyhtiössämme on, ettei sen omistajia yksinkertaisesti kiinnosta, miten yhtiömme asioita hoidetaan.

Julkaistu: 18.3. 2:00 , Päivitetty: 18.3. 6:25

Hyvin toimivassa asunto-osakeyhtiössä elämä sujuu niin kuin sen pitääkin, asiallisesti ja sopuisasti. Asukkaat ymmärtävät yhtiömuotoiseen asumiseen liittyvät oikeudet ja velvollisuudet. Sitten on niitä taloyhtiöitä, joissa moni asia on pahasti pielessä. Olen omistajana juuri tuollaisessa yhtiössä.

Perusongelmana asunto-osakeyhtiössämme on, ettei sen omistajia yksinkertaisesti kiinnosta, miten yhtiömme asioita hoidetaan. Taustalla on myös tietämättömyyttä ja henkistä laiskuutta. Olemme jo vuosia olleet tilanteessa, joka monin tavoin hankaloittaa normaalia elämää.

Asunto-osakeyhtiössä ylin ja tärkein päätöksentekijä on osakkeenomistajien yhtiökokous. Meillä toimitaan toisin. Suurin osa omistajista on luovuttanut valtansa taloyhtiön heikolle hallitukselle, joka puolestaan turvautuu huonokäytöksiseen isännöitsijään.

Olisimme säästyneet monelta ongelmalta ja murheelta, jos asioitamme hoitaisi asiallinen ja ­ammattitaitoinen isännöitsijä.

Vanhoissa asuintaloissa tulee vuosien kuluessa monenlaista remontin tarvetta. Esimerkiksi meillä päätettiin parantaa asuntokohtaisten kuivaushuoneiden ilmastointia. Se päätettiin toteuttaa tavalla, joka oli laiton ja kaikin puolin kelvoton. Siksi minä vastustin sitä. Ja susihan siitä tuli. Toimimaton ilmastointi purettiin ja ilmastointiin liitettiin lämmön talteenotto. Yhtiössämme on hukattu paljon yhteistä rahaa huonosti hoidettuihin remontteihin.

Omistusasunnon hankkiminen on tavallisen ihmisen suurin investointi. Juuri tästä syystä minä en ole tyytynyt seuraamaan asunto-osakeyhtiömme asioita passiivisesti sivusta. Olen ollut pitkään ja kohtuullisen aktiivisesti mukana talo­yhtiömme arkisessa toiminnassa. Se on pakottanut minut ­perehtymään yhtiömme talouteen ja asumista koskevaan lainsäädäntöön.

Jokaisen asunto-osakeyhtiössä osakehuoneiston omistavan kannattaa ja pitää olla kiinnostunut yhtiönsä tilasta ja taloudesta. Velkaisessa ja monenlaisten konfliktien vaivaamassa ­taloyhtiössämme aktiivisuuttani ei ole kuitenkaan katsottu hyvällä, päinvastoin. Sanomisiani vääristellään, yhtiön kokouksissa puheoikeuttani rajoitetaan – olen jatkuvan syrjinnän kohteena. Mahdottomia en ole vaatinut. Sitä olen kyllä korostanut, että asioiden hoidon pitää olla avointa, rehellistä ja ennen muuta oikeudenmukaista.

Syrjään sysättynä osakkeenomistajana olen yrittänyt saada apua monelta eri taholta. Sitä en ole kuitenkaan saanut. Kun asunto-osakeyhtiön hallintoon pesiytyneiden huonojen ja syrjivien käytäntöjen annetaan muhia riittävän pitkään, niiden korjaaminen näyttää nyky-Suomessa olevan ylivoimaista.

Syrjinnän uhri

15

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Klasuvain

      Omistajat ovat välinpitämättömiä nahjuksia siis idiootteja.

    • Reilu_osakas

      Muuta pois ja jätä ongelmat taaksesi änkyröiden ja laiskojen kannettavaksi. Erittäin hyvä ratkaisu.

    • Oikearatkaisu

      Isännöitsijä lakitupaan ja maksamaan korvaukset.

    • Maksumieheksi

      Isännöitsijä on korvausvelvollinen piste.

    • Näinmyös

      Reilu osakas maksaa isännöitsijän virheet.

    • Helpoinratkaisu

      Joka tukee isännöitsijää maksaa myös korvaukset.

    • Lakimiehenpäätös

      Isännöintiä ja toimintaa vastustanut saa korvaukset. Hän ei maksa mitään typeryyksistänne. Vastustajalle lisäkorvauksia oikeista päätelmistä. Tämä on virallinen päätös.

    • Työmiespalkkansaansainnu

      Lisäksi tyhmyys provisio vastustajalle. Se on 50% koko korvaussummasta. Kaikki maksavat yhdessä vastustajalle.

    • Pampullahierontaa

      Olisi pampulla taas töitä

    • Tyhjätasku6

      Tuttu juttu. Hallituksia on vihdoin laitettava vastuuseen. Näin käyttäytyvät isännöitsijät yllättäen eivät omista mitään. Hallituksen täytyisi selvittää isännöitsijän taustat ennen valintaa.

    • Demokratia_sucks

      Harmillinen tilanne, kun kirjoittaja on yhtiössä ainoa, joka on oikeassa ja jota asiat kiinnostaa ja kaikki muut osakkaat päättävät asioista siten, että polku johtaa turmioon. Ei ole demokratia taloyhtiöiden päätöksenteossa oikein. Kyllä pitäisi talon pihaparlamentin vetäjien ja muiden aktiivisten talkoolaisten saada lisä-ääniä yhtiökokouksessa.

    • ITS_tek_Porista

      Huono isännöinti johtaa katastrofiin ja taloudellisiin menetyksiin. Silti juuri mikään taloyhtiö ei ole valmis maksamaan hyvästä isännöinnistä enempää rahaa.

      Outo yhtiälö.

      • Onni-G-Ideoi

        Varttivuosisadan kokemuksella jos jonkinlaista sankaria alalla tosiaan on.
        Eikä hintakaan ole tässäkään tapauksessa tae toiminnan laadulle.

        Vastuuntuntoista ja rehellisesti toimivaa palkanmaksajansa eli taloyhtiön etua ajavaa isännöitsijää on kummallisen vaikea löytää. Ilmeisesti isännöinti on niin naimisissa rakennus- ja remontointibisneksen kanssa, että kiusaus taloyhtiöiden vedättämiseen on suuri - varsinkin yhtiöissä, joissa asiantuntemusta rakennustekniikasta eikä laista ole tarpeeksi.

        Yhtiöt joissa on osakkaina rakennusalan ammattilaisia ja juristeja ovat taatusti paremmalla hoidolla isännöitsijänkin ollessa enemmän varpaillaan.


    • MarkoParka

      Et ole yksin. Täällä samaa paskaa saa seurata. Kun itsekin IAT koulutuksen käyneenä koitan olla aktiivisena mukana, narsistinen isännöitsijä sivuuttaa osaamiseni ja puhuu minusta pahaa selän takana. Tiedostamatta että minulle asuat kerrotaan.
      😂 säälittävää ja huonoa isännöintiä jo vuodesta 1990

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe