Mikä merkitys uskonnolla on pienessä kunnassa.

vaikuttaakouskonto

Onko uskoon liittyvät asiat jo unohtuneet ? Onko ateismi lisääntynyt ? Uskotaanko enää raamattuun ? Muuttaako media asenteita uskontoon tai uskontoihin ?

89

4294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikaeasaianykyään

      Uskonto on asia, josta ei nykyään uskalleta puhua niin kuin ennen. Kriisit ja katstrofit yms. vaikuttavat uskoon tulemiseen. Jos menet kirkkoon, ajatellaan että sillä on jokin kriisi, johon haetaan apua Jumalalta ja seurakunnalta. Jos tulee uskoon, ajatellaan että nyt se on seonnut täysin. Uskoon tuloa ei haluta julkisuuteen, jotta ystävät katoaa.

      • KatumustaJaUskoa

        Kyllä aito uskoontulo on sellainen, että siinä ei muuta ajattele kuin itse uskoa, kaverit ja muut ovat sivuseikka. Jumalattomat kaverit tietysti häippäävät kauas ja se onkin hyvä asia.

        Tärkeintä on oma, uusi elämä ja tämä tulee kertoa jokaiselle tutulle. He sitten valitsevat kuinka asiaan suhtautuvat. Jotkut saattavat säälitellä ja sanoa, että olisit kertonut, että sulla on asiat noin huonosti, olisin auttanut!

        Tämä ilmoitus on annettava kaikille, sillä paholainen laittaa nopeasti puhelimen pärisemään ja uskoontullutta aletaan houkutella esim. kaljalle, "minä tarjoan!" Tyttöystävät alkavat yhtäkkiä kaivata. Älä mene ansaan! Kun he saavat sinut lankeamaan, he heti hylkäävät ja sanovat, että mä vaan testasin ootko sä oikeassa uskossa. Et ole. Tällaisia paholaisen kavereita! Uskoontullut saa kokea monta hämmästyttävää asiaa. Kun työntää perkeleelle jauhot suuhun heti kättelyssä, tulee tietty hiljaista. Mutta tämä onkin vain hyvä asia.

        Mitä uskoontullut ajattelee ja välittää siitä mitä muut ajattelevat? Antaa niiden ajatella. Oman pienisieluisuutensa vain paljastavat. Mutta paholaisen kanssa on oltava tarkkana, sillä se kyllä tekee tässä alkuvaiheessa kaikkensa saadakseen uskoontulleen nk. lankeamaan. Ja mitä sitten, jos tyhmyyttään lankeaakin? Aina voi uudelleen nousta ja tulle Jeesuksen luo! Ei Jumala hylkää langenneita, vaan mielellään ottaa aina uudelleen vastaan, kunhan katumus ja halu parannukseen on aito.
        .


    • uskotoivojarakkasus

      Uskonasiat pitäis olla enemmän taustalla vaikuttamassa varsinkin poliittisessa päätöksen teossa. Se vähentäisi epärehellisyyttä, vääristelyä ym. Se lisäisi ystävyyttä, vähentäisi kateutta ja puhdistaisi ilmapiiriä. Onko uskonasiat työnnetty kokonaan sivuun jopa seurakuntien työskentelyssä. Raha ja ahneus ovat päällimmäisenä asioina joka paikassa. Syrjäytyminen, masennus ym. lisääntyvät kun ahdistus lisääntyy. Y ksinäisyys lisääntyy. Media turruttaa mielet. Kaikki katsovat vain ruutuja, älypuihelinta, tabletteja, läppäreitä, telkkuja. Eletään riippuvuussuhteessa mediaan. Ei käydä enää kylässä, vaan kaikki yhteydenpidot tapahtuu median välityksellä. Ihmiset turtuvat ja tylsistyvät. Ei enää soitella kavereille vaan tekstaillaan , jne. Ennen käytiin seuroissa kuuntelemassa pappia ja veisaamassa virsiä. Siellä vaihdettiin kuulumiset samalla reissulla. Oli kiva yhdessäolon tunne, joka auttoi jaksamaan. Tärkeintä oli hyvät ihmissuhteet ja ystävät. Uskonnolla oli suuri merkitys kaikessa elämän tilanteissa. Nykyään vieraantuminen uskosta aiheuttaa tyhjyyden tunnetta, jota haetaan tavaroista, rahasta, mediasta yms. Usko voi muuttaa ja parantaa kaiken ja tuo ilon elämään.

      • Älliäelämään

        Olipa sinulta " uskotoivojarakkasus" kiihkoton ja mieltä rauhoittava kirjoitus. Kiitos.


      • kaekkeasitäkuuloohi

        Vae vielä lisseä pitäsi sotkea asijoeta huuhaan avulla kun tarvittasi etes hitunen järkeä pelliin.


    • näinsekäyaina

      Hyvä kirjoitus, koska ei ärsytä ketään. Pitäisi kai valittaa jostakin , jotta olisi kiinnostavaa.
      Asian pitäisi olla sieltä kuuluisasta pc:stä ja saisi jotakuta vtuttamaan, niin johan syntyisi keskustelua ja mielipiteitä. Pannaan tämäkin aihe sinne perc:een ja sanotaan koko asialle amen.

    • kahvintiimolta

      Kuhmon ev.lut seurakunta tarjoaa aina välillä oikeinkin maukkaat pullakahvit kirkonmenojen päätteeksi.
      Ihan senni takia kannattaa käyttää naapuriseurakunnan palveluja kun ne on varakkaampia,sitten jää paremmin omalle papille palkanmaksuun rahaa.Suomussalmenni kirkkoa kannatta käyttää hyväkseen jos on sinnepäin asiaa.

      • Niinpäniin

        Hienoa, lapsena oli pyhäkouluun ihan pakko mennä;) päätteeksi sai pullasiivun, karkin tai peräti kavet;)


    • P.Akana

      Kaikki uskonnot ovat hölynpölyä ja satua, ne aiheuttavat vain sotia, kärsimystä ja ristiriitoja. Mitään jumalia ei ole olemassa, eikä kuoleman jälkeistä elämää. Ihminen on eläin, ja vieläpä pahimmasta päästä eläinkuntaa. Elää aikansa, kuolee ja maatuu sitten pölyksi. Ei siinä ole sen kummempaa.
      Uskonnonharjoittaminen pitäisi kieltää kokonaan.

      • elämälläontarkoitus

        Jos P.Akanan näkemys olisi oikea, olisi koko elämä maapallolla järjetöntä. Kaikki maapallolla on Jumalan luomaa. Mitään elävää ei voi syntyä tyhjästä. Mikään ei häviä vaan muttaa muotoaan. Ei ihmisen järki riitä selittämään eikä tajuamaan juuri mitään elämään ja kuolemaan liittyvää. Elämän tarkoitus on iäisyyteen valmistautuminen. Jumala on sen Jeesuksen avulla ilmoittanut.


      • selitystä
        elämälläontarkoitus kirjoitti:

        Jos P.Akanan näkemys olisi oikea, olisi koko elämä maapallolla järjetöntä. Kaikki maapallolla on Jumalan luomaa. Mitään elävää ei voi syntyä tyhjästä. Mikään ei häviä vaan muttaa muotoaan. Ei ihmisen järki riitä selittämään eikä tajuamaan juuri mitään elämään ja kuolemaan liittyvää. Elämän tarkoitus on iäisyyteen valmistautuminen. Jumala on sen Jeesuksen avulla ilmoittanut.

        Mistä se jumala on syntynyt/tehty?


      • epäuskoinen

        Kyllä uutisten mukaan uskonto on pahin kurjuuden aiheuttaja maailmassa puoluepolitiikan jälkeen


      • täysinväärässä

        Näin on ei uskonnosta olev mitäåän apua normaali elämään niinkun e i ole puolue politiikstakaan


      • huolestunut

        Uskonnot pitäis kieltää politiikasta.Uskovaiset ajattelevat vain uskoa ei ihmisiä varsinkaan heikompiosaisia tehjään väärin sitten mennään uskon taka piiloon


    • MuttaLohtuaSaaEtsiä

      Uskonnon, olipa se mikä tahansa, harjoittaminen tuo lohtua ihmiselle siinä tilanteessa kun hän tajuaa elämänsä ja olemassaolonsa rajallisuuden. Että tänne synnytään, täällä eletään ja täältä kuollaan pois. Siinä se. Siinä mielessä ajateltuna uskonnolla on oma merkityksensä, lohdun tuojana, vaikkakin se pohjautuu valheelliseen lupaukseen elämän jatkumisessa astraalitasolla kuoleman jälkeen mikä ei ole mahdollista. Elämä kaikissa muodoissaan ja kaikilla tasoilla pohjautuu kemiaan ja hermoimpulsseihin, kun nämä järjestelmät ihmisen kuollessa lakkaavat toimimasta, elämä kaikissa muodoissaan loppuu ja tietoisuus sammuu ikuisiksi ajoiksi.

      • seonfacta

        Miten kaikki olisi syntynyt tyhjästä. Jonkun on pitänyt suunnitella kaikki. Evoluutioteoria on täyttä humpuukia. Se on jo todistettu mm. kolmen Nobelin palkinnon saaneen toimesta. Kaiken takana on Jumala. Miksi suurin osa maapallon väestä uskoo Jumalaan. Ei kai ne kaikki voi olla väärässä. Raamatun ennustuksista on toteutunut jo yli 80 %. Raamatusta on tehty useita satoja väitöskirjoja eikä virheitä ole löydetty. Kaikki on siis todistettu oikeaksi.
        Raamattu on ainoa kirja maailmassa jossa ei ole virheitä. Ihmiset ovat sen kirjoittaneet pyhän hengen välityksellä Jumalan ilmoitusten mukaan.


      • P.Akana

        Juuri samanlaista skeidaa mitä muslimit tunkevat tulemaan koraanistaan. Lisäksi vielä tappavat ihmsiä kivikautisen paskakirjansa perusteilla. Höpökirjoja molemmat, samoin kun kaikki muutkin lahkot.
        Kertokaapa samantien miksi kotomaan uskovaiset raplailevat lasten pimppejä ja pippeleitä! Perustuuko sekin raamatun oppeihin?


      • Herranoma

        Kyllä Raamatun kertomukset ovat pitäviä myös arkeologian ja historiankirjoitusten kanssa. Ja Jeesuksen elämästä kirjoitettu neljä evankeliumia ja loppu uudesta testamentista sen jälkeen ja sen jatkona historiankirjoitukset tuntevat kristinuskon jo uskontona. Koraanin on sanellut sielunvihollinen harhauttaakseen monet pois kristinuskosta. Kristuksen sovitustyö on sille myrkkyä, sillä Hänhän voitti Perkeleen.


      • uskolisäähyvinvointia

        Melko sivistymätöntä ajattelua. Itänaapurissa uskonto on ollut kiellettyä, mikä näkyy kulttuurissa synkkyytenä, rikollisuutena , huumeiden käytössä yms. Sama se on Suomessa ollut viime vuosina. Psyykkiset ongelmat johtuvat toivottomuudesta, rakkauden puutteesta, liiasta ahneudesta jne. joka näkyy kiusaamisena, väkivallan lisääntymisestä, alkoholin kulutuksen lisääntymisestä, avioerojen lisääntymisestä, homoudesta, lespoudesta kiusaamisesta, syrjäytymisestä, masentumisista. Nämä ovat seurausta uskonnottomuudesta ja Jumalan hylkäämisestä. Uskovaiset ovat onnellisimpia ihmisiä. Se näkyy heistä päällepäin. Esimerkkejä uskon vaikutuksesta parempaan elämään on paljon. Vankiloissa yli 20 vuotta olleita, murhista yms. syistä olleita, on tullut hartaita uskovaisia. Kaikki paheet ovat jääneet ja he ovat ryhtyneet evakelistoiksi ja julistamaan jumalan sanaa. Ovat tulleet onnellisiksi Jumalan kutsusta. Ellei Jumalaa olisi ei tällaista voisi tapahtua.


      • Rouvvanoma
        Herranoma kirjoitti:

        Kyllä Raamatun kertomukset ovat pitäviä myös arkeologian ja historiankirjoitusten kanssa. Ja Jeesuksen elämästä kirjoitettu neljä evankeliumia ja loppu uudesta testamentista sen jälkeen ja sen jatkona historiankirjoitukset tuntevat kristinuskon jo uskontona. Koraanin on sanellut sielunvihollinen harhauttaakseen monet pois kristinuskosta. Kristuksen sovitustyö on sille myrkkyä, sillä Hänhän voitti Perkeleen.

        Sepä kaekki tuo huuhaan perustelu johtuu siitä että semmosen typeryyvven ja tyhmyyvven perustelijat joutuvat lukemaan niinku piru raamattuo...eli veäntämään kaekki assiet mieleisekseen ja vielä häppeämättömät perkeleet sitä ihteäsä tyhmemmille yrittäät vähintäänni puoliväkisin tuputtoa ja ilikijäät vielä olla vaella yhteisön arvostusta ja kaekenmoailiman huomijon osotuksie.
        Vittu, en sano muutah!


    • eipirullevaltaa

      Pienessä kunnassa olisi hyvä ja helppo parantaa yhteisöllistä toimintaa järjestämällä enemmän tapahtumia, joissa tuotaisiin enemmän ja rohkeammin esille Raamatullisia asioita arki elämään. Niillä olisi uskomaton voima , joka puhdistaisi ilmapiiriä kaikissa yhteisöissä. Kateus ja kauna vähenisi. Toisten arvostus lisääntyisi. Terveet elämäntavat lisäisivät hyvinvointia. Nykyinen meno vieraannuttaa ihmiset Jumalasta ja Perkele saa yhä enemmän valtaa. Kun Piru ryhtyy sompamieheksi niin kyllä kyyti on kylmää.

    • kyrpapavaan

      Täällä joku pappi harrastaa yksinpuhelua näemmä 24h.Missä lienee hennesjamauritz hänen seurakunnastaan.

      • rupesipiluttamaan

        Taas on joku paskiainen kommentoinut. Kun ei järki riitä asialliseen kirjoittamiseen, niin se menee tällaiseksi. Täällä kirjoittelee vain mulkut, jotka pilaa aina hyvät asiat. Ja niitähän kyllä riittää varsinkin Hyrynsalmella. Jälki on sen näköistä. Mulkkuilkaa vaan toisillenne niin kyllä siitä hyvä tulee.


      • kivayllätys

        Tuntuu mukavalta kun kansakoulupohjalta kirjoitettuja tekstejä luullaan papin kirjoittamiksi. Pitäisikö ruveta maallikkopapiksi.


      • onkokevättärinnassa

        Mit pirua hennes & mooritsilla on tekemistä näissä asioissa. Onko vähän hummeeti mennyt sekaisin.


      • ympäri
        onkokevättärinnassa kirjoitti:

        Mit pirua hennes & mooritsilla on tekemistä näissä asioissa. Onko vähän hummeeti mennyt sekaisin.

        No kun Seppälä teki konkan.Mistä sitä nyt kirkkovetimet jos ei H@M kaupasta.Paskakeissi van pakko suoriutua.


    • P.Akana

      No onhan tuo nyt ihan maalaisjärjellä ajatellen ihan selvää, että kaikki nämä uskonnot ovat pelkkään huuhaata ja hölynpölyä. Ihminen, joka on mieleltään tarpeeksi heikko, uskoo vaikka keijukaisiin saadakseen lohtua elämäänsä ja hyvähän se on jos sillä uskolla tulee autuaaksi, mutta ei niistä tiedettä saa tekemälläkään. Kauhutekoja sen sijaan uskontojen varjolla tehdään joka hetki. Vallataan toisten maita ja koteja, tapetaan viattomia ihmisiä mitä julmimmilla tavoilla, nussitaan ja raiskataan lapsia jopa sivistysmaissa niinkuin suomessa jnejnejne, lista on loputon.

      Ateisti on ihmisistä jaloin. Ateisti ei tarvitse korvikkeita korviensa väliin vaan hän osaa ajatella omin avoin ja järjellä ilman minkäänlaista tarvetta sortaa ketään.

      • parempimyöhään

        Eiköhän se Jumala ja Jeesus tule mieleen ateistillakin kun kuolema alkaa vilahella silmissä ja pelko helvettiin joutumisesta uhkaa. Näin on käynyt tuhansille ateisteille. Eräskin vannoutunut ateisti ja kommunisti kielsi Jumalan lähes koko ikänsä, mutta kun sairastui kuoleman vakavasti niin tuli uskoon ja eli koko loppuelämän raamattu kädessä kunJumala kutsui. Ei puihunut muusta kuin pelastavasta Jeesuksesta.


      • ennemminvieläparempi
        parempimyöhään kirjoitti:

        Eiköhän se Jumala ja Jeesus tule mieleen ateistillakin kun kuolema alkaa vilahella silmissä ja pelko helvettiin joutumisesta uhkaa. Näin on käynyt tuhansille ateisteille. Eräskin vannoutunut ateisti ja kommunisti kielsi Jumalan lähes koko ikänsä, mutta kun sairastui kuoleman vakavasti niin tuli uskoon ja eli koko loppuelämän raamattu kädessä kunJumala kutsui. Ei puihunut muusta kuin pelastavasta Jeesuksesta.

        Van on sitä moni jeesustelijahi järkiintynnä kun lähtöä on tehny...sanonu vaen että kaekkeen paskaan sitä kätesä tulloo elläessään lyötyö.


      • atejisti
        parempimyöhään kirjoitti:

        Eiköhän se Jumala ja Jeesus tule mieleen ateistillakin kun kuolema alkaa vilahella silmissä ja pelko helvettiin joutumisesta uhkaa. Näin on käynyt tuhansille ateisteille. Eräskin vannoutunut ateisti ja kommunisti kielsi Jumalan lähes koko ikänsä, mutta kun sairastui kuoleman vakavasti niin tuli uskoon ja eli koko loppuelämän raamattu kädessä kunJumala kutsui. Ei puihunut muusta kuin pelastavasta Jeesuksesta.

        Ei ateistilla ole helvettiä eikä taivast ei jeesusta ei jumalaa.


    • ManaajatTöihin

      Hyrynsalmen kunta on paholaisen hallussa. Uskovat veljet ja sisaret, menkää ja manatkaa kunnasta paholainen pois, samoin puhdistakaa työntekijät joidenka sydämet paholainen on kieroudellaan saastuttanut.

      • Ganrielinenkeli

        Anteeks vaan, jolaiselle on annettu valinta jota vapaaksitahdoksi kutsutaan.Se joka on menossa Helvettiin, se sinne saakoot mennä kaikessa rauhassa.Ihminen ei tuomitse eläviä eikä kuolleita.Se joka tämän sisäistää hän on näkevä valon.


    • pappiakyydis

      Ihan täyttä paskaahan tänne on tulleet kirjoittamaan nuo Luvalaiset ja Hakokylän homot.Minä kun luulin et asiasta jutellaan.

    • Pelastustie

      Minä uskon lentävään spagettihirviöön.

    • LietekylänHeittiömestari

      Hyvä kastike spaghetille syntyy kylmäsavustetusta kirjolohesta (sitä saa halvimmalla citymarketin taikka risman salaattipöydältä!). LIsäksi tarvitaan ruokakermaa; voit valita oman makusi, esim. sitruunapippuri, juusto taikka kolme sipulia. Kun kastike kiehuu niin spagetti kiehuvaan veteen. N. 10 min. kuluttua herkku on valmis.

    • maallikkopappi

      Pienessä kunnassa kannattaisi järjestää uskonnollisia tapahtumia enemmän. Esim. Ukkohallassa olisi kiva, jos järjestettäisiin vaikka juhannusseurat kokon polton yhteydessä. Sinne tulisi vähän varttuneempaa porukkaa. Uskonnollisia tapahtumia voisi olla kahtena peräkkäisenä päivänä, jolloin majoitustilatkin olisivat käytössä enemmän. Ukkohallaan kannattaisi rakentaa vaikka pieni kirkko tai vastaava. Siihen varmaan saisi tukea seurakunnalta ehkä Eu-rahaa tms. Siellä voisi järjestää häitä, kastajaisia ym. ym. Se toisi lisää väriä tavanomaiseen menoon. Sillä Ukkohalla voisi erottautua hieman muista hiihtokeskuksista. Hyvä paikka voisi olla vaaran ylin kohta , järven ranta tms. Hiihtokeskuksen imago paranisi kun olisi muutakin kuin äksöniä tai draivia. Siihen tarvittaisiin vain puuhamies jostakin. Se kyllä järjestyy kun vain halutaan.

    • Pelastustie

      Kristittyjen jumalaan uskovat joutuvat kadotukseen koska heidän tärkein tehtävänsä maan päällä on toisten ihmisten uskoon ja seurakuntaan johdattaminen ja evankeliumin levittäminen. Siinä kun epäonnistuu kuten kirkosta eroaminen kiihtyvällä vauhdilla ihmiskunnan keskuudessa asiasta kertoo niin jumala ei katso tätä menoa hyvällä vaan helvetin kauhut ja ikuinen vaikerrus odottavat heitä. Siksi minun valintani on lentävä spagettihirviö.

      • pastakarponeera

        Niin ja keäntää peräpeän kohti Hyrskänperreä ja paokasoo eänen kansa hulivilisonnat suu aoki töllistelevien iloksi. Siinästä onnii pallaotetta hyvin tehystä keännätystyöstä niin moallikoelle ku leipäpappiloesille.


    • uskovako

      No niin, kaikki jotka pilkkaatte Jumalaa ja siihen uskovia. Jeesus on Raamatussa sanonut, että Jumalaa ja Jeesusta saatte pilkata, vaikka kuinka ja saatte vielä sen anteeksi, mutta jos pilkkaatte Pyhää henkeä, niin sitä ette saa ikinä anteeksi ja on parempi kun laitatte myllynkiven kaulaanne ja menette mereen. Siinä on nyt latu auki, kuka teistä on niin varma, että Jumalaa ei ole! Antakaahan nyt mennä!

      • MrUskoKotko

        Van mie lähen aokomaan lattuo....missä päen se on suurin piirtein meri ukkohallasta katottuna...mennessään otan myllynkiven lämmikkeeksi Komulan myllystä.
        Ja varmuuvveksi vielä sanon että sama paska van eri paketti.
        Riittääkö ?


      • uskovako

        Et sitten kuitenkaan pelle uskaltanut pilkata Pyhäähenkeä!! Lopeta jo tuo jonnijoutava paskanjauhaminen tällä palstalla!! Et osaa edes Kainuunn murretta höpinöissäsi!!


      • MrUskoKotko

        Sie se vasta sälli oot kun luulet että joku murre on tismalleen samalaesta minkä sie ahtaassa ajatusmoailimassasi oekeaksi meärittelet...se jo sinällään kertoo sinun ajatusten ja mielipitteijjen arvon.
        Ja on sulla vielä sehi vika näessä artikuloennissa että sie semmosella pyhän hengen (lue mettaani) saastuttamalla vimmalla poahat että tulloo toestoa puustaemissa ja vielä kun on niin jumalaton kiire kaapista essiintulolle ettet taijja muistoa etes oekolukkea mitä sontoa sitä toas on tullu loasattuo kun itestää ihan ite pellehermannin pelekällä tyhmyyvven näöttämisellä tekemällä tekasit.

        Minä kun en erityisemmin minnää pitännä sitä mitä kutut Pyhäksihengeksi niin jäe erikseen maenihtemata mutta kun yllytyshurja oon ja muutenni halluon ihmisille tietoa tuottoa niin tässäpä sitä sitten tulloohi.

        Onko se siun pyhähenki se mettaanipohjanen suolikaasu josta sannoot että henget puhhuu mutta kansa ei ymmärrä?

        Ahistaako niin perkeleesti kun tuommosta hoastaat?

        Tuntuuko että pittää laotapärtö olalla ja ratanaolat riipputaskuissa lähteä vasaran kanssa kierrolle hokemaan että : RISTIIN NAOLIHE SE!

        Eikö se ylleessä teijjän kinkeripiireissä oo ollu tapana, kun syntien anteeksiannoessa on ryypänny vähän yli ja on tullu tehtyö omaperästen metotijen pohjalta vähän elleskaappie ja nehän teijjän piireissä on toas soviteltu keäntämällä karvanen selekä assielle ja kaekki on toas hyvin.

        Sitten lisseä ettei epäseleväksi jeä.

        Vae onko se sitä huuhaata...sitä mitä olemattomasta tulloo kun aekasa tyhjissä päessä jankataan...ja se toas purkaotuu niinku Hekla-neiti takapeästään ihan jumalattomalla pärräöksellä?

        Riittääkö jo vae vieläkö pittää?

        Mie reiluuttani jaottelin vähän tekstie että peäsisit siekiik jären sanasta vähän älylleen.
        Ja jos et soa vieläkääk seleveä niin sano reippaasti vaen, sillä mie kyllä aotan.
        Mie vaekka tulukkoan koko jutun sinullekki älyttävään malliin vaekka semmosilla issoella tikkukirjaemilla.

        Ja kyllä se päevän hyväksi hommaksi lasketaan jos aottaa puutteessa olevoa ja varsinni tollukkoa tajjuihisa ja oekealle tielle.

        Eikö ookki muuten reiluo henkisesti vähäjärkisimpiehi kohtaan tuommonen...jotka hyvä kun lukkea osovaat van huutaat kuitenni ku oekohöylät...no se nyt on tätä nykyaekoa...tuommonen...ennen oli tollukat halakorantteella taekka haravanvarressa...nyt pittää olla mielenvirkistykseksi hommie ja keskustelupalstaloesie....tollukoellekki....mutta mennöö se aeka siinäe.


      • uskovako

        Sepäs osui ja upposi! Ei kait sinulla pahvipää meinaa hermot mennä sepostuksia kirjoittaessasi?! Täytyy todeta, että kyllä se näkyy monenlaista sälliä tuo leipä elättävän! En viitsi enää edes vastailla tämän jälkeen tuollaiselle totterolle!


      • MrUskoKotko
        uskovako kirjoitti:

        Sepäs osui ja upposi! Ei kait sinulla pahvipää meinaa hermot mennä sepostuksia kirjoittaessasi?! Täytyy todeta, että kyllä se näkyy monenlaista sälliä tuo leipä elättävän! En viitsi enää edes vastailla tämän jälkeen tuollaiselle totterolle!

        Et vae meinoa vastata...luulet vaen sillä mie kun vähänkääk kehtovaesin höysteä ja pöyhie sitä siun sieluntunkijoa niin suu voahossa oot kysymässä multa mitä sitä pittää tehä että vähän viisastusi...eikä tämä leikkie oo eikä etes pirruiluo van täöttä tottahan mie hoastan.

        Heti kun tunnostaa että ahistaa ja vannehtii ajukoppoa niin reippaasti kysyt niin mie jeesoan assiessa kun assiessa oekealle polulle...nyt on tärkeämpeähi tekemistä kun peävikasta ohjeistoa ja kun kuitenni tiijät mitä tarkotan haravanvarressa olosta ja muusta vastaavasta niin tiijät miten siinä käöpi jos vähän jutellaan....ja viisaammin tiet kun oot hilijoa vaekket sie siitä sillä keinoin mittää opi ja pakkoko se on mulla kaekenmoailiman tollukoeta välttämättä älylleen laettoa...tosin tässä tappaoksessa pittää jos assien harrastuksen vuoksi vähän tulilla pitteä sillä kyllä sie kuitenni luet että oppisit jottae.

        Sanohan jeesuksille ja muille hiippareille terkkuja jos kulukiissas vastaan tulloo mutta muista jos jostae kuuluu eäntä...semmosta piiperrystä ...niin elä ihan heti ota tosissais sillä sinunlaesilla tyhyjän uskojilla on tutkimusten mukkaan vaevana myös omituinen höpöttäjä peässä mille ootta antanna pyhän taekka pahan hengen vakanssin.

        Ootta työ Hermannie kyllä.

        Helepommalla mie peäsisin kun en yrittäs järkeä puhhuo ja käskisin menemään vastaanotolle mutta mukavahan se on pikkusen aina välillä ja on se semmonen velevollisuusskiik näin inhimillisyysmitassa vähän yritteä.

        Vielä vastoan tuohon kyselyyn että mennöökö hermot.

        Ei mee....älyväähän se pöljepihi niin mahollisesti sie itekki että ei ne kaekki niin reiluja oo että kehtovaesi hyvveä hyvvyyttään peätaotisie aottoa.
        Hyvästä tahostaan pitkie rimpsuja kirjotteloot...jos siitä pikkusenkaa on appuo niin mikä ettei niin tekisi...miten se menikääk...isossa satukirjassa...oliko se yksihi kohta että aota kiimasta hätässä...oliko?

        Vae mikä lie ollu mutta jeesata pittää pöljempie...se nyt ihan selevä assie.

        Sulla kun toas tahtoo topata parriin laoseeseen... jären vähhyys vae tosikkuus lie mutta sie vähäjärkinen vaen ommoa vinksahtanutta ajatusmoailimoa essiin tuot ja siihen peälle huutamalla huutomerkkilöisie paokutat tiskiin.

        Ei se sillälaella...ehei.

        Tiijäkkönä että minusta tuntuu että sulla se oekeasti remmi kiristää....ekkä etes ällyö sitä...tosin minkäpä sie sille tiet...tyhmyyvellesi...kun jo nuinnii vähänen pannuun ottaa ja sitten inkutat ja "en minä viitsi" -korttiloesie essiin kaevat...kyllä mie luulen että siellä se pattiin ottaa.

        Ja jos pattiin ottaa ettei siun puhasta kaenuuta tullu kaekki sanat niin lohuttauvu sillä että en mie sitä yrittännäkääk.

        No kaekkini oon tehnyt mutta jatkamma jos vielä tuntuu tarvetta tehä itestäsi pyhällä/pahalla hengellä käövän pellen.

        Pallaellaan.


    • kokemustaontässäkin

      Mistä mahtanee johtua, että vankiloissa tuskin on yhtään tosi uskovaista. Toisaalta vankiloissa uskoon tuleet ovat ns. kunnon kansalaisia. Ovat saaneet herätyksen, jolloin kaikki paheet ovat jääneet kertahaitolla taakse. Myös siviilielämässä kaikilla uskoontulleilla on viina, tupakka, huumeet ja muut paheet jääneet pois. Ateisteilla kannattaisi kysyä uskoontulleilta entisiltä ateisteilta mitä heille on todella tapahtunut. Siinä saattaisi käsitys Jumalasta Jeesuksesta muuttua. Kokenut kaiken tietää. Näin se on tässäkin asiassa.

      • MrUskoKotko

        Van jeäpikö vielä vieraat tae vähemmät tututkiik naeset syntilistalta poes jos oekein uskovaesiksi ruvetaan?


    • UskoNakkivaara

      Usko on heikoille

      • MrUskoKotko

        Van vähemmällää vettää noamoa vakavaksi mutta ei vieläh hymy hyyvvy...kun kaekki synniksi luetaan...mutta lie tuo niinni että soapista vähän lipsuokki jos oekein tiukille ottaa....eikö ne laijjasta laetaan porroa lestojenni seoroessa ja vanahemmisto antaa pyyvettäessä vappauvvut vankilasta-kortin ja toas on kaekki hyvin...ketähän niitä lie...entisie atteistie...kysys kun tietäs että miten on ja liekkö mokoassa mittää perreä. Täh? Taetaat laestoa pelata tässä pelissä kun kukkaa semmosesta tiijjä mittää.


    • alkaakohtariittää

      On se kumma, että ei pysytä alkuperäisessä aiheessa. Suurin osa kirjpoituksista on täyttä paskaa, jota ei viitsi lukea. Yleensä täällä näkyy kirjoittelevan sellaiset henkilöt, joilla on paha olla ja halutaan tuskaa purkaa nimettöminä kirjoittajina muihin ihmisiin. Olisi mukava, jos pysyttäisiin asiassa ja kirjoiteltaisiin järkeviä hyvällä suomenkielellä.

    • tämmöstämenoa

      Uskonto ja kirkossa käyminen nääs antaa synnit anteeksi. Veisataan hallelujaa oikeen halulla letti suorana. Sitten arkena voidaan keskittyä toisten solvaamiseen, juoruiluun ja muuhun piruiluun. Koska kaiken tämän saa sunnuntaina kirkossa anteeksi. Ja ollaan taas puhtaita pulmusia.

      • kannattaisikokeilla

        Kirkossakäynti pitäisi tehdä pakolliseksi kaikille työttömille ja se pitäisi lukea aktiviteetiksi , jotta ei menettäisi korvauksia. Siellä saisi sielunhoitoa ja sosiaallista kanssakäymistä. Se voisi muuttaa monen elämän täysin. Kaikki paheet jäisi pois kun ihmiset tekisivät parannuksen. Sen jälkeen olisi synninpäästön saaneita hyviä, ahkeria ja terveitä työntekijöitä.


      • P.Akana

        "Kaikki paheet jäisi pois kun ihmiset tekisivät parannuksen. Sen jälkeen olisi synninpäästön saaneita hyviä, ahkeria ja terveitä työntekijöitä."

        Edellä mainitusta on luettava pois naisten alistaminen, pedofilia, kavallukset, mustamaalaaminen jne.


      • Jeesus.on.tie
        P.Akana kirjoitti:

        "Kaikki paheet jäisi pois kun ihmiset tekisivät parannuksen. Sen jälkeen olisi synninpäästön saaneita hyviä, ahkeria ja terveitä työntekijöitä."

        Edellä mainitusta on luettava pois naisten alistaminen, pedofilia, kavallukset, mustamaalaaminen jne.

        Ei se usko ainakaan pahemmaksi tee. Mutta aito kristitty ei elä noissa luettelemissasi synneissä. Raamattu sanoo heidän kaltaisista: "Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he (huijarisaarnaajat) valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku" (2 Pietarin Kirje 2:2-3).

        Eli vanhurskas Jumala kyllä tuomitsee heidät kerran. Mutta huomaa sanat, "totuuden tie". Vaikka monet elämällään häpäisevätkin tätä tietä, on tämä kuitenkin totuuden tie. Eräs kerran puolusti omaa syntielämäänsä sillä, että juopotteleehan se meidän kylän pappikin. Siihen uskovainen sanoi, että mitä tekemistä papin synneillä on sinun syntiesi kanssa? Jokainen me vastataan Jumalalle kerran omasta elämästämme.


      • Gabrielenkeli

        Just näin,totta turiset.


    • Attento

      Jumalan terveenä!

    • vunteeraaja

      No otetaampa otsikosta vaikka tuo epäilys , uskotaanko enää raamattuun.

      Eilen illalla kuuntelin tiedemiesten pohdintaa alkuaineiden synnystä, siitä ensimmäisestä räjähdyksestä jossa alkuaineet synty. Jääkausista, miljoonien vuosien historia taaksepäin maapallolla. Lähetys tuli ylesuomella. Kyllä maailman synnystä ja geologisesta kaikkeudesta , maallikollekin aivan järkeen käypä selitys löytyi. Esim. Lapin kulta jota siivilöidään puroista on peräisin miljoonia vuosia sitten törmänneistä viidestä kuudesta tähdestä joiden oleminen on loppunut törmäykseen ja pitkän ajan kuluessa kultapilvi laskeutunut maapallolle. . Tietäjien mukaan.

      Samoin veenpaisumus, jäätikön sulaessa meren pinta noussu satametriä nykyiseen. Ja että suomen sijainti miljoonia vuosia sitten ollu eteläisellä pallonpuoliskolla, kuulemma manner liikkuu kymmennensenttiä vuojessa. Ja paljon muuta tieteellisesti todistettua.

      Paljon nekyllä kyseenalaistaa raamattua ja väitettyä totuutta. Henkimaaliman asoita ovat, uskoo ken tahtoo. Enempi kyllä tämän päivän tutkijoihin ja tietoon ja mittauksiin taitaa se luotto kääntyä.

      • Jeesus.on.tie

        Oletko kuullut koskaan luomiseen uskovien tiedemiesten puheita? Aivan, koska he eivät pääse minnekään tuomaan esiin omia näkemyksiä. Esimerikiksi tässä on kuitenkin yksi klippi:

        http://www.tv7.fi/vod/player/41137/


      • tiemestari
        Jeesus.on.tie kirjoitti:

        Oletko kuullut koskaan luomiseen uskovien tiedemiesten puheita? Aivan, koska he eivät pääse minnekään tuomaan esiin omia näkemyksiä. Esimerikiksi tässä on kuitenkin yksi klippi:

        http://www.tv7.fi/vod/player/41137/

        Meinoatko niin kuin semmosia tosiasioita että dinojen kanssa tallusteli ihminen noin 6000 vuotta sitten?


      • Jeesus.on.tie
        tiemestari kirjoitti:

        Meinoatko niin kuin semmosia tosiasioita että dinojen kanssa tallusteli ihminen noin 6000 vuotta sitten?

        Siitä on paljon todisteita. Uskon niin siis olevan. Raamatussakin puhutaan eläimistä, jotka sopivat vain dinoihin. Raamatun kääntäjät ovat kääntäneen behemotin virtahevoksi. Mutta ei kuvaus sovi kuitenkaan siihen, kuten tässä sanotaan: "Katso Behemotia, jonka minä loin niinkuin sinutkin; se syö ruohoa niinkuin raavas. Katso, sen voima on lanteissa, sen väkevyys vatsalihaksissa. Se ojentaa jäykäksi häntänsä kuin setripuun, sen reisijänteet ovat lujiksi punotut. Sen luut ovat niinkuin vaskiputket, sen nikamat niinkuin raudasta taotut" (Job 40:10-13).

        Tuo kuvaus sopii ainoastaan dinosaurukseen. Virtahevon häntä ei ole kuin jäykkä setripuu, vaan pieni nipukka. Tässä pari hyvää klippiä aiheesta:

        http://www.tv7.fi/vod/player/41136/

        http://www.tv7.fi/vod/player/41135/

        https://luominen.fi/miten-dinosaurukset-mahtuivat-arkkiin


      • tietoajanoava

        Sieltähän löytyi vaikka mitä tietoa vaikken uskaltanut avata kuin viimeisen linkin. Sen takia koska nykyään ei voi olla koskaan liian varma etteikö sieltä vain tulisi niitä "saatanallisia" viruksia.

        Kiinnitin huomion baramineihin eli eliöihin joilla on yhteinen esi-isä.
        Voinko siis olettaa että ihmisellä ja bonobolla eli kongonsimpanssilla on yhteinen esi-isä?

        Muuten erittäin seikkaperäistä tietoa johon kannattaa varmaan tutustua enemmänkin.
        Paitsi siitä minä vähän kyseenalaistaisin ja kriittisesti suhtautuisin, että voiko virtahevosen häntä olla nipukka sillä onhan ko. eläin aika suuri joten varmaan tämän häntä on sellaisen kinttaan kokoinen eli aika iso, vai mitä?


      • Jeesus.on.tie
        tietoajanoava kirjoitti:

        Sieltähän löytyi vaikka mitä tietoa vaikken uskaltanut avata kuin viimeisen linkin. Sen takia koska nykyään ei voi olla koskaan liian varma etteikö sieltä vain tulisi niitä "saatanallisia" viruksia.

        Kiinnitin huomion baramineihin eli eliöihin joilla on yhteinen esi-isä.
        Voinko siis olettaa että ihmisellä ja bonobolla eli kongonsimpanssilla on yhteinen esi-isä?

        Muuten erittäin seikkaperäistä tietoa johon kannattaa varmaan tutustua enemmänkin.
        Paitsi siitä minä vähän kyseenalaistaisin ja kriittisesti suhtautuisin, että voiko virtahevosen häntä olla nipukka sillä onhan ko. eläin aika suuri joten varmaan tämän häntä on sellaisen kinttaan kokoinen eli aika iso, vai mitä?

        Noista linkeistä ei tule viruksia. Voit halutessasi googlata virtahevon ja huomata, millainen häntä sillä on. Raamatussa setripuulla tarkoitetaan suurta, mikä se puu onkin ihan kirjaimellisesti. Ei sitä voi siis virtahepoon soveltaa. Nykyeläimistä ainoita setrihäntäisiä lienee krokotiilit jollain tapaa, mutta behemot oli kasvissyöjä. Kyllä tuo kuvaus soveltuu dinosaurukseen. Sen on jopa joku ateistitiedemieskin tunnustanut.

        Minä uskon että, kaikki on Jumalan luomistyötä ja hän loi ihmisen kuvakseen. Emme siis ole apinoiden sukulaisia emmekä edes nisäkkäitä, vaan ihmisiä. Eläinlajien sisällä tietenkin tapahtuu muuntelua, kuten koira- ja kissaeläimissä. Mutta ei koirasta voi kissaa tulla, eikä kissasta koiraa. Kaikilla koiraeläimillä on oma kantamuotonsa, josta ne ovat jalostuneet.


      • tietoajanoava

        Oletko aivan varma ettei viruksia tule? Sanovat viisaammat että jos kuuklettaa epämääräisiä linkkejä on kone kohta täynnä viruksia ja silloin tietokone ei aukea ja pankkitunnukset voidaan kaapata ja viedä viimeisetkin rahat. Mitä siihen sanot, onko asia näin?

        Valehteleeko ne kaiken maailman uskomattomat tiedemiehet kun kertovat miljoonia vuosia eläneistä elukoista ja niiden ikä on tutkittu radiohiilihommalla?
        Miksi ne valehtelisi semmoista, siksikö ettei uskottaisi että jumalalla, joka on meidän näköinen , olisi näppinsä pelissä?
        Mitä ne sitten ovat ne nearderthalialaiset ja ollaanko me ihmiset alkujaan afrikasta lähtöisin. Syntyikö siellä ensimmäiset ihmiset jotka ei ole nisäkkäitä?
        Olisi hyvä tietää että pystyisi suhteuttamaan asioita. Sitten voisi tuollaisille perkeleille kuin ylhäällä tällä keskustelupalstalla rienaavalle MrUskoKotkolle laittaa luun kurkkuun.
        Pitää täältä kysellä koska meidän seurakunnan sielunpaimelta ei kehtaa kysyä kun se on semmoinen leipäpappi ja vielä juoppokin.
        Vielä kysysin tähän hätään että miten se on mahdollista kun ajatellaan meitä valkoihoisia ihmisiä ja vaikka aboriginaaleja tai afrikkalaisia tai kiinalaisia niin mikä se niistä eniten muistuttaa Jumalaa vai ollaanko me edellä mainitut keskenään eri lajia. ja Jumala on valkoihoinen ja sillä siisti.


    • PakanaOON

      Kyllä sitä on monenlaista pöljää maailmassa!! Raamatunkertomukset, koraanin horinat ymt. on kaikki vuosituhansien aikana nuotioiden äärellä kerrottujen tarinoiden ylösmerkintöjä. Tarinoiden, joita ovat toisilleen kertoneet tietämättömät ihmiset, samanlaiset pösilöt, joita nytkin asuu viidakoissa ja savanneilla. Venyttelevät muniaan ja tanssi rytkyttävät yökaudet huumepäissään. Joku suupaltti sitten alkaa kehittää tarinaa, toinen yltyy mukaan. Näin ne sitten syntyvät ja toiset pöljät uskovat niihin. Voidaan anoa, että yhtä totta ovat kuin meille tuttu Kalevala taikka esim. ns. muinaisuskot.
      Minua ei lakkaa hämmästyttämästä, että mitä enemmän tietoa on saatavilla, sitä pöljemmäksi ja tietämättömämmäksi suuri(n) osa ihmiskunnasta näyttää muuttuvan. Ajatelkaapa vaikka venäläisiä, pohjois-korealaisia, amerikan punaniskoja, kiinalaisia, puolalaisia....lista on loputon

    • vunteeraaja

      Joo'o ,mielenkiintoista voisi löytyä tuolta jos niitä avaisi . En ole aukonu juuri noiden viiruksien takia.

      Mutta asiaan, vaikka siihen jääkauteen,vedenpaisumukseen. Auringossa virta ei ole riittänyt ja esim. Skandinavian päällä ollu kilometrin jääkerros, ja kun alkanu sulamaan , eiseoo tapahtunu viikkoon eikä kahteen ,vaan sadoissa jopa tuhansista vuosista on kyse . Silloin ollu niin valtava kuorma että pehmeä maaperä antanu järvien syntymiselle mahdollisuuden. Ja kun satametriä ollu merenpinta alempana kuin nyt niin onhan siellä kävelty meren pohjaa myöten yli sauvaa heilauttamalla sillä aikamoinen lahtihan kuivaa sadalla metrillä.

      Sitten tämä että viistuhattavuotta ei maapallon iässä ja kaikkeudessa ei ole edes hyttysen paskan promillea kun verrataan maapallon ikään jos tieteeseen on uskominen jakyllä siellä näyttöä on.

      • ajaareetnuv

        Eppäellä tuota soppii ettäkö oesi patterit aoringossa riittänä...taesi olla vaen klappie moapallon akselissa.
        Ikkeähän tällä pallonpakanalla pitäsi olla semmoset 4.5 miljardia vuotta ja löytyyhän kuulemma lähialueilta semmosen 2.7 miljardia vuotta vanahoja kivenmurikoitahi.
        Taetaa olla pelsepuupin poekiilla näppisä pelissä kun väettäät että vajjoat kuus tuhatta vuotta on pallin ikä.
        Van tuota suattaa se olla niinni ja suattaa että ei ookkaa mutta kun usko ja tieto vastakkaen ottaa niin sillon koatuu aetoa ja tanner ryskää...se vanahempihi.


      • vunteeraaja

        Sitäpä tuossa vunteeraan , afrikassa lähtee seilaamaan jonkunmoinen maakappale, eilisten lehtitietojen mukkaan jo kolomen tuhannen kilometrin railo. Liikkuu viijen sentin vuosi vauhtia. Seon kaukana miljardin vuojen päästä. Toisella puolen palloa. Nämä on niitä ihmeellisyyksiä joista ennen ihmetelty jos miten mutta tänään ne on täyttä realismia. .. seon melekosta haipakkaa maakappaleella.


      • ajaareetnuv

        Siellä se paekallinen perusahrikkalaenen kahteloo laotalla seilaellessa että mihinhän kohtaan se rantaotuu.
        Mahtaa sitä naorattoa etukätteen niijjen ihimisten ilimeet kun se jollekki rannalle töksäöttää ja paekalliset noamat loestaen toevottaat sen tervetulleeksi.
        Aekoahan siihen mennöö muttä sitäpä sitä riittää tässä allakassa ja uus almannahka on jo paenossa.


    • hehehehhehehehsas

      Pappi saa puhua pillut ja pontikat itselleen.

      • tyhmäkysyy

        Miten puhutaan pillut ja pontikat itselleen ?


    • Kaksinaamaisuus

      Olin 9 vuotias kun isäni kuoli emme kuuluneet kylällä vallalla olevaan helluntaislahkoon kaikkea en siitä ajasta muista mutta sen kuinka meitä lapsia syyllistettiin että nyt Jumala Kosti vuosia myöhemmin kun poikani kuoli kaikki nousi niin pintaan että taas tuli
      Niin järkyttävä tunne että on jotenkin taas toiminut ns.jumalaa vastaan minulle ainakin se lapsuuden helluntailuus ei ole koskaan tuonut muuta kuin guoskaa

      • vunteeraaja

        Otsikossa sitäkin että miten pienen kylän asioihin vaikuttaa uskominen.

        Ensin tuo uskovaisena olo.. se taetaa olla olla mielen harmaa-alue, kun mieli on tarpeeksi hunginnolla ja toinen mielen hyväksi käyttäjä huomaa sen , niin sitten mennään. Porukalla ajetaan heikompia ahdinkoon , pelottelemalla helvetillä sun muilla koiruuksilla. Tätä tekevät eri virtauksissa olevat samoin tämä verorahoilla pystyssä pidetty, jonka perustaja eikös hänkin piruja nähny seinällä ja syytäny mustepullolla. Koko touhu harmaata aluetta ja ettei olisi mielikuvituksen tuote. Samoin tämä muslimien , valtavat sodat aiheutava touhu, tämä on sitä uskontoa?.

        Pienelle kylälle tottakai lapsena ennen peloteltu , jos teet näin tai noin niin helvetti kutsuu. Ei nämä "pelastajat nykyään taida päästä pienelläkään kylällä niin vallalleen ku ennen. Silloin ku illan huutivat valtasivat viellä kotimökistä parraan yösijan. H-tti.
        Tuo yhteis lauleleminen ja lasten kokoontuminen hyvästähän se , kun paljon maksetaan tavallaan turhasta ja ihminen o laumaeläin niin onhan siinä jonkummoinen vastine rahoille. Ja mukavahan se laulella, tyhjän puhumisista paljo perusta.

        Jokainen uskoo mihin tahtoo, rukoilee iltarukouksesa vaikka siihen harmaaseen alueeseen. Siellä neon muuthi.D.


      • Somerotar

        Olen kovasti pahoillani nimimerkin Kaksinaamaisuus puolesta. Tiedän itsekin miten lapsuuden ja nuoruuden kokemukset seuraavat ihmistä hautaan saakka.
        Ihmiselämässä kai väkisinkin tapahtuu asioista, jotka haavoittavat. Jos itsestä tuntuu joskus pahalta, ajattelen keskitysleirien tapahtumia ja sitten ajattelen: henkeäni ei ole koskaan suoraan uhattu. (Tietysti omaiseni ovat olleet suorassa hengenvaarassa sodan aikana kuten lähes kaikkien suomalaisten.)

        Eilen uutisissa kerrottiin katolisen kirkon seksuaalisista väärinkäytöksistä: ne jos mitkä ovat raakuutta ja väkivaltaa ja tapahtumat ovat koskeneet miljoonia lapsiakin.


    • lapsetmyös

      Minne on hävinnyt lasten esiintymiset ja laulut Hyrynsalmen kirkosta ?! Missä on päiväkerhojen lapset ,jotka ennen esiintyivät ?

    • hävettää

      Lapset ja nuoret näyttää olevan ainoat säästökohteet seurakunnassa ! ONKO OIKEIN ?

    • P.Akana

      Mitkä lapset? Eihän hyrskällä ole lapsia, kun lapsentekovärkit on homehtunna umpeen. Ja nekin, joilla sellaiset on, käyttävät mäki-pekkaa panohommissa.

      • Narttuks

        Kuka on mäki-pekka?


      • Lehtori_Iiris_Tissi

        Mäki-Pekka, eli Amirossi, yölampun sukka, kondomi, kortonki, kortsu.

        Ketterästi panee Ossi, Ossiilla on amirossi, totesi jo vanha kansa...


    • uskoton

      Itse olen ollut 30v naimisissa naisen kanssa jota nämä taivaspaikan jakajat kiusasi. Ei vieläkään ole poissa . Mikä on uskonto joka on niin otteessa. Sukulaiset vai minun järki.

    • P.Akana

      Kun järkikulta ihmiseltä pakenee, sitä on helppo ''uskovaisten'' kiusata. Samoin kuin naida lapsia, kuten l.....laiset, muslumaanit ja katoliset tekevät. Uskonnolla voi kaikki julmuudet selittää.

    • ainasetuleeesiin

      Nussiminen se tulee kaikissa keskustelouissa esiin. On mukavaa, ihanaa, virkistävää, kiinnostavaa. Heti rupeaa naitattaa

    • Olisihan uusi kokemus "tulla uskoon", olen jo 72 vuotias, olen ev.lut kirkon jäsen en koe olevani uskovainen, uskoa vastaan minulla ei ole mitään, suon sen sitä tarvitseville. Uskoon ei kai voi tulla, Jumalan täytyy kutsua liittymään uskovaisten joukkoon.

      Kirjoittelin tuonne ateismi ryhmään saadakseni tietoa mitä heillä olisi annettavaa, sain pääasiassa solvauksia, yhden tappouhkauksenkin joten ateismi ei ole minua varten.

    • xbxbxbxbxbxbxb

      "Mikä merkitys uskonnolla on pienessä kunnassa?
      Onko uskoon liittyvät asiat jo unohtuneet ? Onko ateismi lisääntynyt ? Uskotaanko enää raamattuun ? Muuttaako media asenteita uskontoon tai uskontoihin ?"

      Nykyään ei enää onneksi tarvitse mennä kirkon ja naapureiden paheksunnan talutusnuorassa tai uskoa sokeasti kaikkeen hölynpölyyn. Kirjat ja netti tuovat koko maailman pieneenkin kuntaan, kaikesta saa tietoa - ja pois pääsee muuttamaan varsin helposti, suuremmille paikkakunnille.
      Pienen kunnan hihhulit saavat jäädä hihhuloitsemaan keskenään. Kuolevat vähitellen pois, kuten tässä on jo muutaman vuosikymmenen aikana tapahtunut.

      (Lessuilla toki on niin kovat verkostot, että ovat päässeet jopa maan hallitukseen asti.)

    • pastorisilli

      Tulihan se sieltä loppu lauseessa, että Sipilän syytä kaikki?! Olette te kyllä todella idiootteja, ettekä te tarvitse mitään uskontoja. Elelkää vaan siellä takapajulassa ateismin aatteella.

      • P.Akana

        Ateisimi onkin ainoa ''uskonto'' joka perustuu rauhaan ja hyvään tahtoon. Kaikki ns. varsinaiset uskonnot ylläpitävät riitoja, eripuraa, sotia, väkivaltaa, raiskauksia, pedofiliaa ymsyms.


    • Muuanmuori

      Mutta kannatta silti tutustua myös Raamattuun, vaikka olisi ateistikin. No... tällä tietysti haluan sanoa kuin Paavali, muistaakseni Apostolien teoissa, että toivoisin teidän kaikkien löytävän sen uskon, joka itsellä on. Usko Jeesukseen antaa kyllä vakaan pohjan elämälle ja rauhan. Harmittaa vaan minuakin, että kristinuskon piirissä on niin paljon erilaisia näkemyksiä ja eripuraa. Pitäisi löytää yhteiset tekijät ja etsiä yhteistä linjaa Raamatusta. Mutta ei se taida tässä ajassa onnistua...

    • tiedeonpuhunut

      Hurmoshenkinen liike on massapsykoosi, henkilökohtainen uskoontulo on skitsofreeninen lyhytkohtaus, ennustukset ja kielilläpuhumiset ynnä harhanäyt ovat sekoitus psykopaattista itsensäkorostusta ja deliriumtilaa.
      Hyrynsalmella on korostuneen paljon jäseniä erilaisissa lahkoissa ja jehovissa. Sisäsiittoisuuden tulosta ja yleistä syrjäseutujen takapajuisuutta.
      Hengellisyyttä olisi hyvä etsiä muualta, kuin uskontokunnista.

      • niinhänsitäaina

        Lestoille on ainoa sallittu puolue Keskusta. Kuinka lienee näiden toisten hurmahenkisten laita? Varmaan vain Kokoomus, Kristilliset ja Persutkin lienevät sallittuja kepun lisäksi. Maalaiskuntien valtuustoissa tämä näkyy puhumattomina ja hartaina kepulaismyötäjuoksijaryhminä. Jos asiat menevät päin rotkon kuilua, niin ne sitten menevät ilman inahdustakaan tai protestiäännähdystä. Hartaita sukankutojia ja se yksi mitä sattuu suustaan päästelevä aikamiespoikaisäntä joltain vaaralta.


    • Lehtori_Iiris_Tissi

      Hyrynsalmen Pölhösuolla on tulevana viikonloppuna hurmoshenkinen massataphtuma, jossa väki leipoo jumalantervettä ja kastautuu suohon. Rituaaliin kuuluu olennaisesti makkaroiden lisäksi runsas määrä ehtoollisjuomia. Aina se kuulkaa suviseurat voittaa! Tervemenoa Pölöhösuolle!

    • jeejeejeesus

      Ja varmasti muuttaa asenteita! Heti välittömästi erosin kirkosta, kun alettiin puhella kirkonimmeisten viini- ja viinaostoksista! Sekä yleensäkin rahan ja luottokorttien käytöstä.
      Onpa herrasväellä pikkusen häävimmät juotavat kuin rahvaalla.

      Ja sitä paitsi uskon varjolla tehdään maailmassa suurimmat synnit ja pahat teot, jotka kostetaan sinne kolmanteen ja neljänteenä polveen asti - vähintään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe