Koska on sitten se duunarien juhla?

juuden

Vappuhan on ylioppilaiden juhla.
Ihan turha väittää muuta.

2

798

Vastaukset

 • Vappuna on luonnollisesti niin työläisten kuin opiskelijoidenkin juhla, vaikka katukuvaa katsomalla saattaisikin ajatella silloin olevan pelkästään opiskelijoiden juhla. Opiskelijat siis juhlivat näkyvämmin, mikä ei sinänsä ole mikään ihme.

  Jos ajatellaan sellaista yhteiskuntajärjestelmää, mikä sallisi orjuuden, ja jonka väestöstä suurin osa olisi orjia. Vuoden ympäri orjat raataisivat kaikissa ikävissä töissään, paitsi yhtenä päivänä, jota kutsuttaisiin ilonpäiväksi. Tällöin orjat olisivat vapaita juhlimaan. Samaisena päivänä juhlisivat myös orjien omistajat, koska varsinkin heillä olisi aihetta iloon.

  Kun tässä orjayhteiskunnassa katsottaisiin katunäkymää mainittuna ilonpäivänä, ei juhlijoiden joukossa näkyisi juurikaan orjia, koska kukapa nyt orjuuttaan haluaisi juhlia. Sitä vastoin kadut olisivat täynnä juhlivia ja örveltäviä orjien isäntiä, koska heidän sotkunsa tulisivat orjat taas seuraavana päivänä siivoamaan.

  Työläinen ei nykyajan Suomessa ole orjan asemassa, mutta eihän työ silti mitään herkkua ole. Jos se olisi, tekisivät herrat sitä itsekin, kuten sanonta kuuluu.

  Opiskelijoilla on puolestaan ennen valmistumistaan haaveita työelämän ihanuudesta ja omasta asemastaan siinä. Toiveikkain mielin on mukava juhlia, ja se näkyy.

  • Sulla on aika kivoja juttuja. Millanenhan ihminen oot...?


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3067