Kaupungin keskusta tyhjenee

hiljahiihti

Eikä mikään ihme, kun totesi aikaisempi yrittäjä. Jos keskusta on kävelykatua pitkin ja poikin, niin ei se ketään houkuttele ostoksille. Autolla pitää päästä ostoksille ja helposti saataville parkkipaikoille. Onko niitä? Kaupungin keskusta vetovoimainen? Jokin monikulttuurinen ruokatapahtuma kerää väkeä tyhjenevään keskustaan, mutta se on vain lyhyt lohtu koko vuotta ajatellen. Hetken on väkeä ja sitten taas hiljenee ja keskusta autioituu. Tyhjiä liiketiloja on pilvinpimein. Chydenian kauppakeskus vetää väkeä, mutta muu ympäristö on kuin hautausmaa. Hiljaista.

Suuntaus on se, että suuret marketit vapaine parkkipaikkoineen vetää väkeä. Paikoitus tilaa löytyy, ei tarvitse pelätä, että auton pysäköimisestä sakotetaan. Niin ja kaikki saatava, alko, apteekit, kahvilat jne, löytyy keskustan ulkopuolelta. Kaupungin keskusta tyhjenee, autioituu. Vapaita liiketiloja tyhjineen ikkunoineen on paljon tarjolla. Ja syystäkin. Keskusta ei houkuttele ihmisiä. Kesällä tietysti turistit, mutta sekin on vain hetken laihalohtu. Siis vain kesällä.

31

3264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toiveajatteluako

      turistit? nyt oot kyllä erehtynny täällä turistin näköset ovat onnenonkioita arabiasta ja afrikasta ...mitä turisti tulisi tänne kattomaan?

    • eivaanhalua

      Totta kaikki! En ole käynyt keskustassa koko talvena kuin yhden ainoan kerran joulun alla, jotenkin tuntuu että sinne on vaikea mennä nykyään. Ennen oli käytävä viikottain useissa liikkeissä, nyt tökkii joten tulee käytyä marketeissa kaupungin ulkopuolella tavallaan.

    • kuihtuvakaupunki

      Kalajoelle menevät kesäisin.Painavat kaasua Kokkolan kohdalla.Kokkola on pian vain teollisuuskaupunki josta kaikki kulttuuri ja perinteikäs toiminta on tuhottu.Näin tulee käymään,ei hymyilytä.

    • kakkajuttu

      KÄVELYKADUT EI KOKKOLASSA VAAN TOIMI. KUN EI OLE RIITTÄVÄSTI IHMISIÄ, EIKÄ LIIKKEITÄ KESÄLLÄKIN RIITTÄISI PELKKÄ KPON MÄKI. MUTTA EI MUUTA KUIN PÄÄTÄ SEINÄÄN.

    • Muikkunenc

      Kokkolan keskusta,siellä ei ole edes käveleviä ihmisiä.

      • Anonyymi

        Sinne rakennetaan terasseja.


    • EsikuvanaKOKKOLA

      Muutin Kokkolan ydinkeskustaan 1999. Pian sen jälkeen vaihtui eurot käyttöön. Tämä suuri ....... Niin mitenkä sen nyt sanois. No joka tapauksessa 25mk ateriat Rossossa on nykyään 27€. kaljatuoppi 8mk => 7,60€. Vaikka asunto on jo maksettu niin ei enää näillä hinnoilla raaski juurikaan käydä keskustassa syömässä tai juomassa. Esierkiksi Hesessä sai vielä joku vuosi takaperin suurinpiirtein oikeita hampurilaisia, nykyään pihvi on vaihtunut "leikemakkaraksi" Olen ihmetellyt miten voi saada niin ohkasen "jauhelihapihvin" pysymään kasassa. Kun itse teen 400g jauhelihasta ja sämpylöistä hampurilaisia niin pihvin paksuus on kunnioitettava! Noin 6 kertaa Hesen leikemakkarapihviä vastaavaa. On mennyt pikkuhiljaa mennyt itsetehtyihin oikeisiin ja meheviin hamputilaisiin juomaksi pussukaljaa lidistä. Mikäs on olohuoneen tv tuoliin "kalsareissa" istua hamppari ja kaljatuoppi kanssa kun kesällä sataa kuitenki.

      Kävelykatu ajatus on todellakin hiljentänyt keskustan. Emme omista enää autoa ja kävellään päivittäin keskustan läpi. Vuosien aikana on kävellen liikkuvat ihmiset vähentyneet merkittävästi. Ensimmäinen suuri vähentyminen kun eteläväylän kauppakeskukset aukesi. Seuraava merkittävä vähentyminen kun Anttila lopetti. Jos tänään lähden kävelylle keskustaan 20 minuutiksi olen täysin varma että vähintään yksi lappuliisa tulee vastaan. Lähinnä juosten harvojen parkeerattujen autojen luota toiselle. On keskustassakin tosin ruuhkaa esim. torikadulle. Kestää 30 minuuttia siinä 16:00 aikoihin.

      Emme ole meneettäneet mitään vaikka keskusta on nykyään hiljainen, varsinki kesäiltaisin. Linnut laulaa ja on hiljaista. Nykyään ei enää edes nuorisojoukkiot mekasta puistoissa. Totesimme viime jouluna kun lähdimme perinteiselle näyteikkunakävelylle kello 18:00 että TYHJÄÄ ON. Näyteikkuna toisensa jälkeen tyhjänä.

      Saapa nähdä mitä ihmeellistä tämä liikennesuunnittelu toimikunta josta luin keskipohjanmaa lehdessä keksii keskustan kehittämiseksi. Anna kun mää arvaan!!! Parkkikiekko laajenee koskemaan kaikkia parkkipaikkoja koskien koivuhakaa, halkokaria ja rytimäkeä. Parkeeraus aikaa lyhennetään 60....eiku 30....... eiku 25min. Rosson, huismannin ja kallen terassit pitää purkaa kaupunkikuvaan sopimattomana. Jos joku kahvila virittelee/ suunnittelee terassia ulos seuraa siitä välitön 10 000€ uhkasakko kaupunkikuvan laittomasta elävöintiyrityksestä. Lappuliisojen sakoitusmaksut nuosee 80..... eiku 90........ 100€. Jotta lappuliisat kerkeää koivuhakaan myöten saavat he käyttöön sähköpyörät 10 vaihtoakulla jotta ei tarvi juosta!! niin kuin nykyään. Keskustassa saa kävellä vapaasti tyhjin käsin, Jos kantaa pussia tai ostoskassia saa lappuliisa kirjoittaa sakon valtamerien roskaamisesta!

      Hyvä Kokkola ja kokkolan virkamiehet! Kyllä te osaatte toimia oikein! Tulevat maailman suurkaupungeista katsomaan ja ihmettelemään miten olette tämän "IHMEEN" SAANNEET AIKAAN!

    • KokkolanRealisointi

      Paikoistus alueen tärkeyden palveluiden ja kauppojen lähellä ymmärtää vanhusten, sairaiden ja heikosti liikkuvien osalta, mutta kyllä tervejalkainen, nuori ja keski-ikäinen kyllä jaksaa kävellä kauppaan pidemmänkin matkan takaa.
      Ei tarvitse päästä kaupan oven eteen, eikä edes alle 500m päähän kaupasta.
      Samallahan siinä tulee hyötyliikuntaa. Aika erikoista, jos valitetaan, että joutuu kävelemään kauppaan ja sitten illalla lähdetään lenkille.
      Miten sellainen ihminen viitsii ja edes jaksaa lähteä lenkille, jollei lyhyttä matkaa autolta kauppaan viitsi/jaksa kävellä.

      Minä olen vuosia tehnyt kaikki kauppareissut polkupyörällä oli sää mikä tahansa.
      Ei haittaa pakkanen, räntäsade, lumisade, vesisade, eikä mikään muukaan pyöräilyä.
      Kyllä siinä helposti tulee 20 km päivässä, jos useamman kerran päivässä käy keskustassa ja Heinolankaaren alueella, Prismassa, Lidlissä, Minimanissa ym.
      Vaikka asuu taajamassa lähellä keskustaa, niin yllättävän paljon tulee kilometrejä.
      Jos nuo kaikki matkat ajaisi autolla, niin paljon kallimmaksi tulisi, kun auto kuluttaa huomattavasti enemmän polttoainetta kaupunki ajossa.

      On se kumma, kun ihmiset ovat niin mukavuuden haluisia, että pitää päästä autolla kaupan oven eteen, kas kun ei kaupan sisälle ja ostokset auton sivuikkunan kautta, ettei vaan tarvi jalkoja yhtään rasittaa. Siinähän pian laihtuu, jos energiaa kuluu kävelemiseen.

      • Mene_hoitoon

        Minkä ihmeen takia käyt noissa kaikissa paikoissa useasti päivässä? Haetko yhden tuotteen kerrallaan? Jätätkö pyöräsi puolenkilometrinpäähän ja kuntoilet kävellen loppumatkan? Niinpä! Me joilla on muutakin tekemistä kuin pyöräillä ja ihmetellä kaupoissa päivät pitkät keskitämme ostoksemme ja käymme esim. kerran viikossa kaupassa. Ostamme vaikkapa 4 kassillista evästä ja kopan kaljaa siihen kylkeen niin emme tosiaan ala mitään puoltakilometriä sohjossa niitä raahaamaan! Se kauppa saa asiakkaat jolla on toimiva parkkeeraus! Mitään järkeä taas noissa sun jutuissa! 🖕


      • kaksi-vaihtoehtoa

        Keskustassa ei kannata käydä ollenkaan. Voi pysyä kotona tai muuttaa pois Kokkolasta.


    • päättäjätovatmokaneet

      Ainut asia mikä voi keskustan pelastaa.. on kaikkien n.s kävelykatujen poistaminen ja autoilijoiden syrjinnän lopettaminen..ja ilmainnen parkkeraus mihin vaan auto sopii. muuten siellä ei oo jatkossa kun city ryhmä ihmettelemässä miks täällä ei oo ketää muita.. kaupunkin päättäjät ovat romuttaneet keskustan liiketilojen tarpeen ja hinnatkin ,kun asiakkaat ovat sirtyyneet keskustan ulkopuolelle.. parin vuoden sisällä kaikki kivijalkapankitkin loppuu kun ne siirtyy lopullisesti nettiin niin sen jälkeen ei oo edes jäätelön syöjiä keskustassa..

    • idioottimaista

      Moni muuttaa pois Kokkolasta juuri tämän takia.

      Keskusta on tyhmä ja typerä.

    • AutioituvaaAluetta

      Kokkolan keskusta kuvastaa koko maakunnan tilaa.

    • kaikkienparhaaksi

      Kokkolan keskusta tyhjenee ja kaupat siirtyvät heinolan kaareen,eli ei kukaan yrittäjä jää enää keskustaan typerä on joka jää.Kokkolan kaupungin päättäjien pitäisi nyt ihan vakavissaan miettiä kaupungin tulevaisuutta ja sijoittaa verovarat tuottavaan toimintaa,Samoin kaikki osakaskunnissa olevat lomamökit joita kokkolan kaupunginhallitus pimittää jotka "muka ovat menossa myyntiin" niin voidaan vuokrata ja niistäkin kaupunki saisi rahaa.Mutta tässäkin asiassa kyse on kokkolan kaupungin virkamiesten lyhynäköisestä ja toinen toistaan suosivasta hyväveli järjestelmän suosimisesta,siten ei pitkälle pötkitä! sillä tavalla ei kokkolaa rakenneta.

    • Ideakäyttöön

      Kaupungin keskustaan voisi rakentaa kalahallin, se toisi varmasti vilinää ja kaupankäyntiä Kokkolaan.

      Tässäpä idea vapaasti käytettäväksi päättäjillemme.

      • silakkaa.suuhun

        Juu. Sitten liike-elämä alkaisi kukoistamaan ja kokkolalaiset voisivat siellä hallissa maksella kalavelkoja toisilleen.


    • Kyvytöntä

      Mitä ne kopit on entisessä kpo n mäessä?
      Todella paljon on tyhjiä liiketiloja.Kaupunginvirkamiehet herätys siellä torinlaidalla.

    • Anonyymi

      kjello vaan pyöräilee vaikka on korona

    • Anonyymi

      Terasseja tulee keskustaan .Putsatkaa ensin katupöly pois.Terassit on varjon puolella,kylmä istua ja hampaat nirskuu murskepölystä kun olutta juo.

      • Anonyymi

        Tänään oli jo ensimmäinen katuharja auto liikkeellä Vanhaa Ouluntietä pitkin harjat toiminnassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään oli jo ensimmäinen katuharja auto liikkeellä Vanhaa Ouluntietä pitkin harjat toiminnassa.

        Ei muuten ollut, ihan Ouluntiellä oli.


    • Anonyymi

      Kiitos kuuluu kaupungin elinkeinosta vastaaville virkamiehille

    • Anonyymi

      On tämä merkillinen palsta. 3 kommenttiani on poistettu, Kuka saa..na tätä palstaa "siivoaa". No, otan sen selville, hah. Loppuu vittuilu kerralla...
      Kokkolan keskustan tyhjeneminen johtuu ainoastaan Nirristanista, joka piti räjäyttää jo 1960- luvulla. Nyt se nähdään. Silloiset päättäjät ovat jo haudassa, mutta syy ei ollut heidän, vaan Nirristanin ruotsinmurteisen "muka eliitin vastus". Eivät sällit ymmärtäneet, että aika muuttuu, ruotsinkieli katoaa, ja ihmettelevät edelleen, että miksi omat lapset muuttivat, ja lastenlapset muuttavat muualle...
      Nyt Kokkolan keskusta on autioitunut. Nirristanissa asuu vain vanhuksia homeisissa tönöissään. Voi voi ja voi, hah hah haaa!!!...

      • Anonyymi

        Onpa typerä näkemys. Ei kai kukaan Kokkolan vanhaa kaupunkia inhoa. Vika on vain siellä ripulistin korvien välissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa typerä näkemys. Ei kai kukaan Kokkolan vanhaa kaupunkia inhoa. Vika on vain siellä ripulistin korvien välissä.

        Sielläkin sitten suupielet leveää hymyyn aamukahvipöydässä ripulistin kuolinilmoitusta lukiessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa typerä näkemys. Ei kai kukaan Kokkolan vanhaa kaupunkia inhoa. Vika on vain siellä ripulistin korvien välissä.

        Nirristan on kamala kaupunginosa, vaan ei inhottava. Turha on minulle vittuilla...
        Kulisseja korjaillaan, valaistusta uusitaan, ulkokuorta uusitaan; maalataan ja pakkeloidaan. Mutta auta armias, jos näkisitte ne "takapihat". Roskat on yritetty lakaista maton alle. Ahtaat portit on peitetty läpinäkymättömillä "seinillä" yms.
        Voi kun joku ottaisi ilmakuvia noista rähjistä, joissa näkyisi karu totuus - takapihojen kaatopaikat, romahtamaisillaan olevat rakennukset, rottien pesäpaikat yms, hah hah haaa!!!...
        JK Eikä millään pahansuopuudella, vaan tosirealistisella totuudella...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nirristan on kamala kaupunginosa, vaan ei inhottava. Turha on minulle vittuilla...
        Kulisseja korjaillaan, valaistusta uusitaan, ulkokuorta uusitaan; maalataan ja pakkeloidaan. Mutta auta armias, jos näkisitte ne "takapihat". Roskat on yritetty lakaista maton alle. Ahtaat portit on peitetty läpinäkymättömillä "seinillä" yms.
        Voi kun joku ottaisi ilmakuvia noista rähjistä, joissa näkyisi karu totuus - takapihojen kaatopaikat, romahtamaisillaan olevat rakennukset, rottien pesäpaikat yms, hah hah haaa!!!...
        JK Eikä millään pahansuopuudella, vaan tosirealistisella totuudella...

        He nu bra i neristan.Vi dricker ny kaffe


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        He nu bra i neristan.Vi dricker ny kaffe

        Jassoo jag gör detsamma ny... Hah heh hooo!!!...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jassoo jag gör detsamma ny... Hah heh hooo!!!...

        Jag bor här i Neristan. Räknar pengarna nu och njuter om Tattinger.


    • Anonyymi

      Älä lähde viikonloppuna baariin! Ryyppyreissusi voi tuoda meille kaikille ulkonaliikkumiskiellon.

    • Anonyymi

      Some- ja nettikansa näivettyy ja valittaa kun kaupunkien keskustat kuolee. Sahaa omaa oksaansa kun kaikki tilataan netistä. Kaupunki sanahan tulee kaupasta. Ei ihmekään että mielenterveys horjuu kun kaikki on monitorien takana, ostokset ja työ etänä. Voi ihmiskunnan tuhoa tätä myötä. Nuoriso ! Ylös ulos ja liikkeelle

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4604
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2294
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1710
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1462
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      309
      1399
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1131
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      985
    Aihe