Se lopettijo

Asalvettucat

15

1062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaatoKolo

      Kyllä hyryllä puuta huojuu, riippuu vaan hinnasta lähteekö se liikkumaan! Alppisalvokselle neuvoisin, että puuta ei voi sekä säästää että veistää...

      • undergrountbetala

        Parempi mökki tulee sellaisesta nopsasti kasvaneesta Haapapuusta.Helppo vestää ja oivallinen asujamisto liito-oravan poikasille eli liitsikoille.


    • osaamistatarvitaan

      Kunta ja kehityspäällikkö ei osannut avittaa yritystä. Olisivat antaneet vaikka AS-Puun entisen hallin muodollista vuokraa vastaan yrityksen käyttöön. Yrityksen toiminta edellytykset olisi parantuneet ja sekä puutavaran että valmiiden tuotteiden kuljetus olisi helpottunut. Yritys olisi voinut saada tukea toiminnan kehittämiseen. Ei mkään yritys nykyään voi toimia kannattavasti keskellä korpea. Raaka-aineen saanti on Kainuussa kaikille puualan yrityksille taattu. Keinoja yrityksen pitämiseen Hyrynsalmella olisi ollut vaikka kuinka paljon. Halli taitaa olla kunnan laiminlyöntien takia kohta sökö, mutta aina se taivasalla toimineelle yritykselle olisi ollut parempi vaihtoehto.

    • Työrajoite

      Kannattaa käydä As- puun pihassa ennenkuin alkaa höperehtimään joutavia. Halli on jo myyty ja käytössä.
      Kannattaa myös käydä Hakokylässä toteamassa miten salvoksia tehdään katon alla.
      Työrajoitteisten ei yleensäkään kannata kommentoida yritysasioita.

      • työkykyinen

        Taidat olla itse älyrajoitteinen kun tuollaisia kirjoittelet. Ei ollut ihan tarkkaa tietoa hallitilanteesta. Ei siitä kovin kauan ole kun as-puun halli oli tyhjänä. Sattuu olemaan yli 30 vuoden kokemus noin 50 ja 100 työpaikan teollisuusyrityksen johtotehtävissä , joten luulen että tietova on hieman enemmän kuin nimim. työrajoite. Kerropa ite miten hirsiveistämö olisi saatu pysymään Hyrynsalmella. Mikä on sinun osaamistasosi, kerropa.


      • osaamistapuuttuu

        Hyrynsalmellahan on melkein kaikki teollisuushallit toissijaiessa käytössä. Mistä mahatanee johtua. Kaikki teollisuusyritykset ovat kaikonneet. Missä lienee vika.


    • Vätyskehittäjä

      Kehitys alasajaja on mitättöömmyys vätys

    • Miljoonabisnes

      Sukupolvi halleissa vaihtunut. Nykyiset yrittäjät tekevät enemmän liikevaihtoa kuin alkuperäiset.
      Käykää tutustumassa. Matkailu avartaa.

      • vunteeraaja

        Eipä noissa halleissa taida olla tuotannollista toimintaa juuri nimeksikään. Lumen ja soran ajajat taitanu vallata hallit. No, tottakai se on parempi ku ei mittää. Jos tuo tie on kunnalle paras niin eihän muuta höllää vaan suitsia. Sehän työ se tuottaa.


    • Metsienm

      Hyrynsalmella on maansiirto- ja puunkuljetuksessa Kainuun kärkiyrittäjiä ja sitä myötä hyviä veronmaksajia. On lapsellista ajatella, että ainoata oikeata yrittämistä on teollinen toiminta. On turha haikailla menneisyyteen, niillä eväillä ei pitkälle potkita.

      • vunteeraaja

        Joo, kyllä kai se jonkun näköseen yrittämisen muotoon kuuluu tuo lumen "siipeilykin. Kokonais verotuottona siihen aikaan kun kun se tukin ajokin oli hajautettua, toisin sanoen oli monta yrittäjää ja leipäsä tienaajaa niin luulen että verotuotto on ollut vähintäänkin sama kun tänään. Kaikki se tuotannollinen yrittäminen jolla tuodaan rahaa myymällä tuote tai jopa työ ulkopuolelle kainuun , se on sitä kunnalle tuottavaa. Taisi olla niin että tuolla u-halla osiolla sivuttiin tätä asiaa. Kyllä siinä minusta on selvä.jako siivilöidä lunta soraa verrattuna tuotannolliseen yrittämiseen. Ilman lapsellisuuksia.


      • tätäeikaikkiymmärrä

        Ei teollinen yritystoiminta ole ainoata oikeaa yrittämistä. mutta kyllä se vaan niin on, että todellinen hyvinvointi kuntaan tulee niistä yrityksistä , jotka vievät hyödykkeitä ja palveluja kunnan ulkopuolelle. Yksi teollinen työpaikka luo ainakin kaksi työpaikkaa muualla. Niitä ovat raaka-aineiden hankinta, kuljetus, rakennustoiminta, muu yritystoiminta, kuten alihankinnat, koneiden ja kaluston valmistus . hallinnolliset palvelut ym. ym. Ty öntekijöiden ostovoiman tuoma kysyntä paikkakunnalla työllistää muissa yrityksissä työntekijöitä. Nämä on huippuasiantuntijat tutkineet.


    • Paluumuut

      Siinäpä se. Tänä päivänä palvelut ovat eniten kasvava ala. Valtakunnantasolla myydään monenlaista osaamista ja opetusta maailmalle. Matkailu on kaikkein nopeimmin kasvava toimiala maailmassa. Hyrynsalmella on turha haaveilla isoista teollisuusyrityksistä. Täällä ei ole mitään sellaista erityistä syytä minkä vuoksi joku sijoittaisi isoja summia teollisuuteen. Ei ole työvoimaa ja kaiken lisäksi ollaan kaukana markkinoista. Hyrynsalmella kannattaa keskittyä pienyritystimintaan puu- , metalli ym. teollisuudessa. Hyvän pohjan luo myös maat ja metsät. Matkailuun kasvavana toimialana kannattaa myös satsata. Matkailussa on hyvä perusta olemassa. Monet kunnat puhuvat matkailusta, vaikka puitteet ovat täysin alkutekijöissään. Hyrynsalmella on Ukkohallan myötä hyvät edellytykset kehittyä mahtitekijäiden joukkoon matkailun alalla, kun kuntalaiset pistää vain kintaat heilumaan, valittamisen ja vähättelemisen sijaan.

    • metsien_miess

      Harmittava asia, mutta olisko kannattanut pitää vähän pienenpää suuta metsähallituksen suuntaan, ei ruokkivaa kättä kannattaisi arvostella noin äänekkäästi.

      Ei tarvi ihmetellä jos on eturivissä arvostelemassa Syväjärven hakkuita ja sitten pitäis saada isoa puuta ostaa. Sama tilanne voi jatkua muuallakin, kyllä ruottalaisetkin on lukutaitoisia.

    • monenlaistailoa

      Hyrynsalmella on totuttu tuohon sanontaan "se lopetti jo". Ei kuule juuri mainintaa "uusi yritys aloitti Hyrynsalmella". Usein kuulee sanottavan, että kyllähän minä tiesin, että konkanhan se kohta tekköö ja niihän se sitten teki. Ollaan onnellisia kun on ennustanut oikein. Tuntuu, että konkka on suurempi ilo kuin se kun joku perustaa yrityksen. Siitä ei puhuta juuri mitään. Vahingonilo on nautinnoista suurin varsinkin kateellisilla ihmisillä, joilla on oma elämä mennyt päin persettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe