Chiang Mai vs. Chiang Rai

Itselläni alkaa taas jossain vaiheessa tuo tulevan syksyn (matka ajoittunee jonnekkin Syys-Marraskuun tietämille, ja kesto taasen joku 10-15pv.) Thaimaan matkakohteen mietintä.
Viime syksynähän olin pohjois-Thaimaan Chiang Maissa, josta käsin sitten tein moottoripyörällä eripituisia ajolenkkejä, mutta kuitenkin aina niin, että illaksi palasin takaisin Chiang Main hotellilleni. Etukäteen olin ajatellut että olisin vain pitänyt tuota Chiang Main hotelliani "tukikohtana" mistä olisin lähtenyt sitten useamman päivän ajomatkoille, joissa olisin yöpynyt reitin varrella. Mutta tämä suunnitelma kariutui sitten hyvin nopeasti, kun tajusin että ajo/matkavarusteeni eivät olleet kaikkein sopivimmat kyseisenlaiseen matkustukseen.

Nyt alkanut käymään mielessä että voisin toteuttaa alkuperäiset suunnitelmani hieman paremmalla tietämyksellä ja kokemuksella noista Pohjois-Thaimaan olosuhteista.

Mutta mielessä on käynyt vielä myös se, että nyt kun olen kahdesti (edellinen Chiang main reissu kolme-neljä vuotta aikaisemmin) tuolla Chiang Maissa aikaani viettänyt, niin minkälainen vaihtoehto tuolle Chiang Maille olisi tuo Chiang Rai, koska sinne on myös kohtuullisen hyvät lentoyhteydet Bangkokista, eli mielipiteitä/vinkkejä sille asialle, että ottaisinkin "tukikohdan" tuolta Chiang Raista Chiang Main sijasta kaipailisin (haluan ottaa koko reissun ajaksi yhden hotellin jossa voin pitää tavaroitani, ja ottaa sitten 1-2 yön ajoreissuille mukaani vain siinä tarvitsemat tavarat).

Itse Chiang Raitahan ei tosiaan kauheasti "kehuta" suhteessa erittäinkin viehättävään Chinag Maihin joten siinä mielssä tuo "vaihto" ei oli plussaa matkan kannalta, mutta kun Chiang Maissa on kahdesti jo tullut oltua, niin aina uusi paikka kiehtoisi...

6

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aviomiess

      Se on kuules Santtu sellanen juttu nyt, että tuo tuon Chiang Rain minä tunnen aika hyvin myös, koska meillä on siellä myös kaksi toimipistettä.
      Yksi liittyy kukkiin ym. puutarhan rakentamiseen ja ylläpitoon, sekä tämä toinen pienimuotoisesti työllistää muutaman vähäosaisen henkilön turvaten heille parempaa elämää heidän palvellen nälkäisiä ja janoisia thaimaalaisia ilman alkoholi- ja oheispalvelujen tarjontaa.

      En tällä kertaa nyt osallistu opastamiseen tässä asiassa, koska tahdon sivusta seurata pysyykö edes tämä Sinun ainakin tähän mennessä 0-kiinnostusta aiheuttanut asianmukainen aloituksesi asianmukaisena jatkossakin.

      Tiedossahan kuitenkin aiempia kirjoituksia tulkiten ainakin Pattayan matkailijat ovat täällä pohjoisessa paljonkin matkailleet ja valokuviakin ottaneet, jopa ihan muutama viikko sitten Herra 42x, joten varmaankin saat opastusta kun muilta kiireiltään ehtivät.

      Mukava että suuntaat matkasi usemmin tutustumaan oikeaan Thaimaahan vaikka seuraavaksi vietätkin aikaasi Pattayalla.

    • Chiang Rai on ränsistyneen näköinen kaupunki. Hyvä pitää tukikohtana jos ajelee moottoripyörällä maaseudulla ja vuoristossa. Päivän retkiehdotuksena esimerksi käydä Myanmarissa ja kultaisessa kolmiossa. Kultaisesta kolmiosta on kiva ajella Mekong joen vartta alaspäin ja takaisin tukikohtaan hotellille.
      Valkoinen temppeli Chiang Rain lähellä on mielestäni mailman kaunein rakennus ja tutustumisen arvoinen.

    • Vuorille

      Hyviä reittivaihtehtoja myöskin Pai, Mae Hong Song (sinne pääsee myös lentäen BKK:sta), upeaa vuoristoa. Mae Sae Burman raja ja siitä Mekong jokea alas Kultaiseen kolmioon hyvä reitti. Yllätys: jokirannassa västäräkki!
      Yleensäkin tuo Burman raja Mae Sot- Mae Sariang-Mae Hong Son-Mae Sae on kaunista ja mielenkiintoista seutua. Yritäpä ottaa selkoa noista vuoristolaisheimoista, minkä pohjoisemmaksi menee, sen pienempiä ihmiset ovat! Hienoja seutuja, hienoja ihmisiä.
      Siellä taivaski on niin lahellä maata, ettei mahu ku kaksi jauhoa päällekkäin! (Nätti-Jussi sanoi Norjasta)
      Ai niin, Joulu-Tammikuun illat ja yöt voivat olla hyvin kylmiä, vuorilla voi olla pakkasasteita, joten vaatteitakin tarvitaan.

      • Kiitoksia vinkeistä. Nyt alkaa matkan ajankohta hahmottumaan (osuu viikoille 38-40) ja kun viimeiset asiat ratkeavat, niin varmaan lennon varaaminen nyt 2-3 viikon sisällä. (tällähetkellä näyttää lentojen hinnat ihan hyviltä, Finskilla Bangkokiin reilu 600€ ja Qatarilla jopa luokkaa 460e). Sitten pääsee taas suunnittelemaan mitä tekee ja missä kohteissa. Tosin matkan kesto taasen vain 9-11 päivää, joten ihan kauheita siihen ei mahdu.


      • Vuoristoheimojen tapaaminen on varsin mielenkiintoinen kokemus. Itse kävin Long Neck Karen heimon kylässä. Hieman häkellyttivät heidän naisten kaularenkaat.

        Itse olen muuten Thaimaassa tällä hetkellä täällä Mekong joen varrella.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      353
      4006
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1749
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1497
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      199
      1268
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe