Aihe

Kuinka itsenäistä oikiksessa opiskelu on?

Pohdintaa

Kuinka itsenäistä erityisesti Helsingin oikiksessa opiskelu on? Haluaisin tuoretta tietoa. En tiedä hakisinko vai en, koska asun Oulussa, enkä pysty muuttamaan Helsinkiin. Onnistuisiko Helsingissä käydä aina välillä luennoilla ja tenteissä ja muuten suorittaa tutkinto etänä?

6

597

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Väärinkäytöksin

   Heikoin lahjoin yksinäistä ainakin, jos elämä ei riitä. Hynää käyttämällä sarvikuonotkaan ei pelastu.

  • Otm

   Ensimmäiset vuodet vaativat läsnäoloa aika paljon joten suosittelisin muuttamaan paikkakunnalle ainakin 1-3 vuodeksi (riippuen toki opintotahdista). Maisterivaihe on vapaampaa ja itsenäisempää. Ottaisin huomioon myös sen, että nykyisin oman alan työkokemus on melko tärkeää ja pk-seudulla on verrattain paljon erilaisia harjoittelupaikkoja tarjolla. Suosittelisin ylipäänsä muuttamaan opiskelupaikkakunnalle minne ikinä sitten hakeekaan. Voin sanoa että oli kyllä elämän parasta aikaa tutustua uusiin ihmisiin ja pyöriä erilaisissa tapahtumissa opintojen vastapainoksi. Näiltä ajoilta jäi elinikäisiä ystäviä ja upeita muistoja.

  • FMFM

   Jos et pysty olemaan viikot Helsingissä, opiskelu oikiksessa ei etene. Turha siis hakeakaan!

   Vaikka et välittäisi opiskelijoiden vapaa-ajan menoista, pelkkä puhdas opiskelu vaatii sen verran läsnäoloa, ettei se onnistu etänä Oulusta käsin. Hae vaikka Rovaniemelle, on sentään hiukan lähempänä sinua.

   Ylipäätään opiskelu yliopistossa vaatii paneutumista ja omistautumista opinnoille enemmän kuin etäopiskelusta haaveileva luulee. Lukion ja jotain hömppää voi opiskella etänä, mutta ei vakavasti otettavia tutkintoja yliopistossa.

  • turkunen

   Helsingistä en tiedä, mutta Turun oikiksessa ainoastaan kieltenopinnot vaativat läsnäolopakkoa. Ei siellä perusteiden luennoilla ole pakko käydä. Ihan hyviä arvosanoja saa tenteistä käymättäkkin. Oppimistyylejä on monia, toisille ei luennolla istuminen hyödytä mitään, toiselle se on avain hyviin arvosanoihin. Itse kuulun joukkoon, joka ei osaa keskittyä luennolla, vaan opiskelen itsenäisesti mielummin.

   • omaonninen

    Opiskeluaikana on tärkeää oppia tuntemaan muita alan ihmisiä henkilökohtaisesti. Se ei onnistu etäopiskellen. Asialla on suuri merkitys työelämässä.

    Sellainen joka ei käy koskaan luennoilla jää ulkopuoliseksi ja on koko ajan pihalla kaikesta. Usein opinnot katkeavat ennen valmistumista. Näitä on.


   • turkunen

    Ihmisiin tutustuminen onnistuu luennoittakin. Työpaikan saaminenkin on varmempaa silloin kun hankkii työkokemusta, ei haalarimerkkejä. Varmasti bilettäminen ja verkostoituminen omaa painoarvoa joissakin toimistoissa, mutta eivät ne ole elinehto. On paljon niitä, jotka valmistuvat käymättä joka bileissä ja luennoilla. Naiivia ajatella, että töitä saavat vain ne, jotka ovat joka opiskeluriennossa mukana. Työnantajat arvostavat työkokemusta, eivät sitä monellako luennolla kävit.

    Mielestäni muutenkin hieman omituista antaa noin suurta painoarvoa luennoille, eihän ne muutenkaan ole tarkoitettu seurustelua varten?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15869
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5639