Kuinka itsenäistä oikiksessa opiskelu on?

Pohdintaa

Kuinka itsenäistä erityisesti Helsingin oikiksessa opiskelu on? Haluaisin tuoretta tietoa. En tiedä hakisinko vai en, koska asun Oulussa, enkä pysty muuttamaan Helsinkiin. Onnistuisiko Helsingissä käydä aina välillä luennoilla ja tenteissä ja muuten suorittaa tutkinto etänä?

6

656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärinkäytöksin

      Heikoin lahjoin yksinäistä ainakin, jos elämä ei riitä. Hynää käyttämällä sarvikuonotkaan ei pelastu.

    • Otm

      Ensimmäiset vuodet vaativat läsnäoloa aika paljon joten suosittelisin muuttamaan paikkakunnalle ainakin 1-3 vuodeksi (riippuen toki opintotahdista). Maisterivaihe on vapaampaa ja itsenäisempää. Ottaisin huomioon myös sen, että nykyisin oman alan työkokemus on melko tärkeää ja pk-seudulla on verrattain paljon erilaisia harjoittelupaikkoja tarjolla. Suosittelisin ylipäänsä muuttamaan opiskelupaikkakunnalle minne ikinä sitten hakeekaan. Voin sanoa että oli kyllä elämän parasta aikaa tutustua uusiin ihmisiin ja pyöriä erilaisissa tapahtumissa opintojen vastapainoksi. Näiltä ajoilta jäi elinikäisiä ystäviä ja upeita muistoja.

    • FMFM

      Jos et pysty olemaan viikot Helsingissä, opiskelu oikiksessa ei etene. Turha siis hakeakaan!

      Vaikka et välittäisi opiskelijoiden vapaa-ajan menoista, pelkkä puhdas opiskelu vaatii sen verran läsnäoloa, ettei se onnistu etänä Oulusta käsin. Hae vaikka Rovaniemelle, on sentään hiukan lähempänä sinua.

      Ylipäätään opiskelu yliopistossa vaatii paneutumista ja omistautumista opinnoille enemmän kuin etäopiskelusta haaveileva luulee. Lukion ja jotain hömppää voi opiskella etänä, mutta ei vakavasti otettavia tutkintoja yliopistossa.

    • turkunen

      Helsingistä en tiedä, mutta Turun oikiksessa ainoastaan kieltenopinnot vaativat läsnäolopakkoa. Ei siellä perusteiden luennoilla ole pakko käydä. Ihan hyviä arvosanoja saa tenteistä käymättäkkin. Oppimistyylejä on monia, toisille ei luennolla istuminen hyödytä mitään, toiselle se on avain hyviin arvosanoihin. Itse kuulun joukkoon, joka ei osaa keskittyä luennolla, vaan opiskelen itsenäisesti mielummin.

      • omaonninen

        Opiskeluaikana on tärkeää oppia tuntemaan muita alan ihmisiä henkilökohtaisesti. Se ei onnistu etäopiskellen. Asialla on suuri merkitys työelämässä.

        Sellainen joka ei käy koskaan luennoilla jää ulkopuoliseksi ja on koko ajan pihalla kaikesta. Usein opinnot katkeavat ennen valmistumista. Näitä on.


      • turkunen

        Ihmisiin tutustuminen onnistuu luennoittakin. Työpaikan saaminenkin on varmempaa silloin kun hankkii työkokemusta, ei haalarimerkkejä. Varmasti bilettäminen ja verkostoituminen omaa painoarvoa joissakin toimistoissa, mutta eivät ne ole elinehto. On paljon niitä, jotka valmistuvat käymättä joka bileissä ja luennoilla. Naiivia ajatella, että töitä saavat vain ne, jotka ovat joka opiskeluriennossa mukana. Työnantajat arvostavat työkokemusta, eivät sitä monellako luennolla kävit.

        Mielestäni muutenkin hieman omituista antaa noin suurta painoarvoa luennoille, eihän ne muutenkaan ole tarkoitettu seurustelua varten?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1023
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe