Rakkaus rakentaa

GudsBarn

Jumala on rakkaus. Kaikki mitä on voitettu on rakkaudella voitettu. Jumalan luokse Taivaaseen pääsevät vain lasten kaltaiset, nöyrät ja anteeksiantavaiset ihmiset. Jumalan tahto on, että he (kristityt) yhtä olisivat. Kaikki uskonelämä kulminoituu Jumalan rakkauteen. Siksi kysynkin teiltä jokaiselta: onko kenelläkään mitään rakentavaa ajatusta ja ehdotusta siitä, miten me Esikoislestadiolaiset ja Esikoiset voisimme rakentaa rauhaa, rakkautta ja yhteyttä keskenämme? Perkele haluaa eripuraa välillemme. Jumalan Henki haluaisi meidän olevan rakkaita sisaria ja veljiä keskenämme. Jumalan tulkoon avuksi meille jokaiselle.

29

781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RakkausOnSuurin

      Nimenomaan, olemme edelleen lähimmäisiä!

    • Ainiinkö

      P.paavalin 1 epistola korintilaisille. 15:33,57

      • "Ai niinkö"
        -
        paremmin sopii 1 Kor. 15: 42. ( ja 43-44.).
        -


      • Ainiinkö

        Se lukee bibliassa näin. P.paavalin1epistola korintilaisille15:33 älkää antako pettää teitänne: pahat jaaritukset turmelevat hyvät tavat.


      • Ainiinkö

        Psalmi 66:5 (biblia) tulkaat ja katsokaat Jumalan tekoja , joka niin ihmeellinen on töissänsä ihmisten lasten seassa. Psalmi 66:5( KR33/38) tulkaa ja katsokaa Jumalan töitä: hän on peljättävä teoissansa ihmisten lapsia kohtaan.


    • VarokaaKristitytAvaajaa

      Avaajalle tiedoksi, että taivaaseen pääsevät vain he, joilla on sydämissään USKO KRISTUKSEEN.
      Usko omiin avuihinsa pelastuksessa, on suurinta itsepetosta johon syntinen voi langeta.

      Mistä olet keksinyt nuo kriteerisi taivaaseen pääsylle? Etkö ymmärrä, ettei Kristus ole kysynyt keneltäkään ihmiseltä neuvoa tässä asiassa, hän hallitsee taman tehtävän täydellisesti. Meille ihmisille ei ole annettu valtuuksia päättää siitä, ketkä menevät taivaaseen ja ketkä helvettiin.

      Ihan perusasiat kristinuskosta pitää itselleen selvittää, ennen ensimmäisenkään viestin kirjoittamista tänne.

      Ap. t. 11:17 Koska siis Jumala antoi yhtäläisen lahjan heille kuin meillekin, kun olimme uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin mikä olin minä voidakseni estää Jumalaa?"

      Ap. t. 20:21 vaan olen todistanut sekä juutalaisille että kreikkalaisille parannusta kääntymyksessä Jumalan puoleen ja uskoa meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen.

      Gal. 3:22 Mutta Raamattu on sulkenut kaikki synnin alle, että se, mikä luvattu oli, annettaisiin uskosta Jeesukseen Kristukseen niille, jotka uskovat.
      Gal. 3:24 Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme.

    • GudsBarn

      Jeesus: Ei jokainen, joka sanoo; Herra Herra, pääse Taivasten valtakuntaan vaan se, joka tekee Taivaallisen Isäni tahdon.

      Nuo mainitsemani asiat vuotavat Elävästä uskosta eli ovat nk. Hengen hedelmiä. Ilman näitä Pyhän Hengen hedelmiä usko ei ole elävä vaan se on kuollut. Siten ihminen on Taivaan sijasta menossa helvettiin.

      • kirkkoeipelasta

        Just niin taas selätit vikisijät ns kirkkouskoiset


      • Vilppu12

        GudsBarn kirjoittaa Hengen hedelmistä.

        Kokemukseni on, että en tunne kovinkaan usein itsessäni Hengen hedelmiä. Niitähän ovat Rauha, rakkaus, ilo pitkämielisyys, ym. joita kuulemme esim. avioliittoon vihkimistilaisuuksissa.

        Useimmat tuntemukset ovat peräisin vanhasta Aatamista. Mutta onhan sekin hyvä, että meissä asuva uusi ihminen tunnistaa nuo ikävät taipumuksemme. Hyvin rasittavana koen joskus katkeruuden, joka hiipii tämän hajaannuksen vuoksi mieleen.

        Meidän tulee kuitenkin antaa anteeksi niin meistä erkaantuneille, kuin meidän keskuudessamme oleville hajotustyön tekijöillekin. Kun saatamme antaa anteeksi, niin se helpottaa.

        Raamatussa kehotetaan katsomaan puita hedelmistään. Siis hengellisiä opettajia tulee arvostella sen mukaan, millaisia ovat heidän työnsä hedelmät.

        Ovatko he pitäneet laumaa koossa. Vai ovatko he kenties olleet palkkapaimenia, jotka eivät ole sanoneet totuutta. Onko heidän työnsä tuottanut rauhaa ja iloa.

        Olkoot he sitten kummassa joukossa tahansa. kyllä Jumala tuntee omansa ja Hyvä Paimen johdattaa lampaitaan.


    • Benhardilainen

      Armolaulu.

    • Aataminkevät

      Noh, mitä SINUN rakkaudella on voitettu?

    • yksi_Kristuksen_ruumis

      Yleensäkin tuollaiset ilmaisut, kuten "meistä erkaantuneet", nehän kertovat ainoastaan kirjoittajan OMISTA kieroutuneista yksipuolisista asenteista. Kukaan ei ole mistään erkaantunut sen kummemmin, niin kauan kun elämää riittää. On jumalatonta rakentaa tuollaisia ihmisten rakentamia rajoja eri näkemyksiä edustavien uskovien välille.

      • KaidanTienKuIkija

        "On jumalatonta rakentaa tuollaisia ihmisten rakentamia rajoja eri näkemyksiä edustavien uskovien välille."

        EI OLE! Vaan On Jumalatonta rakentaa eri näkemyksiä uskovien välille!!!

        Raamattu sanoo, että tulee olla yksi usko ja yksi henki. Ei raamattu tunne erilaisia oppeja ja näkemyksiä.


      • Huhhuhoijaa
        KaidanTienKuIkija kirjoitti:

        "On jumalatonta rakentaa tuollaisia ihmisten rakentamia rajoja eri näkemyksiä edustavien uskovien välille."

        EI OLE! Vaan On Jumalatonta rakentaa eri näkemyksiä uskovien välille!!!

        Raamattu sanoo, että tulee olla yksi usko ja yksi henki. Ei raamattu tunne erilaisia oppeja ja näkemyksiä.

        Miksi ette usko omalle kohdalle!!!


    • Jumalan.terve

      Rakkautta ja rakkautta.
      Satuinpa äsken yhdessä tilaisuudessa tapaamaan kauniin ja täydellisen naisen. Oikein oli ystävällinenkin! Ja varmaan naimisissa, mutta se on sivuseikka.
      Tunsin hyvin kauan sitten, ollessani reilusti alle 10 v, hänen äitinsä aviomiehen. Hurskas oli lestadialainen. Minuakin kuljetettiin lestadialaisten seuroissa enkä osannut panna hanttiin. Niinpä tämänkin miehen kotona oli seurat ja minä niissä mukana. Saarnamies saarnasi ja saarnan loputtua meni kamarin puolelle tämän miehen vaimon kanssa. Seurakunta hurskaasti veisasi Siionin virsiä, mies muitten mukana. Sitten kamarista tuli se hurskas saarnamies ja se talon nuori ja kaunis emäntä silmät loistaen ja posket punoittaen.
      Nyt minua askarruttaa, että pitäisikö minun tälle alussa mainitulle kauniille ja täydelliselle naiselle ilmiantaa nämä lestadialaisten vanhempiensa metkut ja että onko hän varma, kuka hänen isänsä oikeasti on. Ja jos, niin miten asia pitäisi tuoda ilmi? Olen melko varmaa, että tässä kevään mittaan tulen näkemään hänet vielä uudelleen.
      Eikä tuo tapaus ollut ainut laatuaan. Naapurin vanhapiika kävi samalla lailla kamarin puolella saarnamiehen kanssa samoin tuloksin, paitsi ettei hänelle tietääkseni tullut lapsia.
      Asioista on jo niin kauan, että kaikki asianosaiset ovat kasvaneet horsmaa jo kauan.

      • TätähänSeOn

        Jumalan rauhaa elämääsi!


      • GudsBarn

        Oletko varma siitä, että he harrastivat seksiä kammarissa? Onhan siellä voinut tapahtua puhtaasti sielunhoitoakin. Kyse on varmaankin vanhoillislestadiolaisista? Tämä on Esikoislestadiolaisten keskustelupalsta.


      • epäilykset_suuret
        GudsBarn kirjoitti:

        Oletko varma siitä, että he harrastivat seksiä kammarissa? Onhan siellä voinut tapahtua puhtaasti sielunhoitoakin. Kyse on varmaankin vanhoillislestadiolaisista? Tämä on Esikoislestadiolaisten keskustelupalsta.

        Oletpa sinä poloinen tarkkana täällä, Tunnetko sanonnan se koira älähtää.....? Ja muutenkin, lue nyt itse... "Kyse on varmaankin vanhoillislestadiolaisista?". Tajuatko edes että juuri ne "Jumalan valtakuntineen" voivat olla menossa taivaaseen? Et siis Sinä?
        Kukahan oikein olet? No älä pelästy, ei se ole tärkeätä.
        Mutta mikä tarkoitukses? Sivistyneitä kirjoituksia, mutta aina ketunhäntä kainalossa yhteen suuntaan ;). Totuus puuttuu ja rakkaus!


      • Jumalan.terve

        Olipahan joskus 1970 -luvulla kulttuurijulkaisussa nimeltä Jallu parin sivun juttu, missä yksi Kainuun tyttö oikealla nimellään ja kuvallaan kertoi kokemuksistaan. Oli seuroissa saarnamiehen puheen jälkeen pitänyt mennä kamariin kahden saarnamiehen kanssa. Saarnamiehellä oli ollut Piru ja tytöllä Helvetti. Sitten alettiin ajamaan Pirua Helvettiin ja kauan ajettiinkin, tietäähän sen kun ei oikeat työt olleet väsyttäneet. Vieressä toinen saarnamies selällään runkkasi ja rukoili ääneen anteeksi, kun kyrvällään Jumalaa osoitteli.
        Tyttö kertoi tästä äidilleen joka sanoi: "Oo hilijaa tai sinut viijään mielisairaalaan".
        Ja tyttö oli hiljaa, mutta täytettyään 16 vuotta karkasi kotoaan ja sillä tiellään oli.

        Lestadialaisuudesta edelleen kehittynyt korpelalaisuus vaikutti Pajalassa taannoin. Bengt Pohjanen on muutamissa kirjoissaan (mm Kolmen kyynärän jumalat) kertonut niistä. Siellä oli oikein vauhtiin päästyään hankittu syntejä anteeksi pimeässä vällyjen alla. Oli täysi-ikäistä ja alaikäisiä. Pimeässä pantiin kuka ketäkin. Yksi kaveri varasi hiilenpalan ja merkkasi sillä panokumppaninsa. Kun valot sytytettiin, oli hiilimerkki kaverin äidin reidessä.
        Ja silloin kun ei naisia ollut riittävästi, hankittiin synnit anteeksi navetassa.
        Aikanaan touhu loppui siihen, että osa porukkaa järkiintyi, osa pantiin mielisairaalaan ja osa linnaan alaikäisiin sotkeutumisesta. Vieläkään paikkakuntalaiset eivät uskella mennä keskenään naimisiin, koska kukaan ei tiedä oikeaa isäänsä...
        Ja olipa siellä jotenkin moottorisahamurhaajan näköistäkin porukkaa kun parikymmentä vuotta sitten siellä asioilla kävin...

        Serkkulikkakin, harras lestadialainen vanhapiika, lopetti kaiken yhteydenpidon taannoin. Sitten kävi ilmi, että joku suuri lestadialaisuuden profeetta Etelä-Suomessa oli pantu linnaan alaikäisiin sekoiluista. Nimi ei jäänyt mieleen. Kai se oli sana pantu kiertämään, ettei sisäpiiriin kuulumattomien kanssa enää saa sitäkään vähää seurustella kuin siihen asti. Ja se oli sitä ennenkin lähes nollaa; minulla on lähes 30 serkkua vieläkin elossa ja tämä vanhapiika oli ainut joka joskus sähköpostitteli.

        Hedelmistään puu tunnetaan sanoi mm Jeesus aikanaan. Tässäpä oli vähän maistiaisia tämän lahkon hedelmistä.


      • AmmattinaKeksijä
        Jumalan.terve kirjoitti:

        Olipahan joskus 1970 -luvulla kulttuurijulkaisussa nimeltä Jallu parin sivun juttu, missä yksi Kainuun tyttö oikealla nimellään ja kuvallaan kertoi kokemuksistaan. Oli seuroissa saarnamiehen puheen jälkeen pitänyt mennä kamariin kahden saarnamiehen kanssa. Saarnamiehellä oli ollut Piru ja tytöllä Helvetti. Sitten alettiin ajamaan Pirua Helvettiin ja kauan ajettiinkin, tietäähän sen kun ei oikeat työt olleet väsyttäneet. Vieressä toinen saarnamies selällään runkkasi ja rukoili ääneen anteeksi, kun kyrvällään Jumalaa osoitteli.
        Tyttö kertoi tästä äidilleen joka sanoi: "Oo hilijaa tai sinut viijään mielisairaalaan".
        Ja tyttö oli hiljaa, mutta täytettyään 16 vuotta karkasi kotoaan ja sillä tiellään oli.

        Lestadialaisuudesta edelleen kehittynyt korpelalaisuus vaikutti Pajalassa taannoin. Bengt Pohjanen on muutamissa kirjoissaan (mm Kolmen kyynärän jumalat) kertonut niistä. Siellä oli oikein vauhtiin päästyään hankittu syntejä anteeksi pimeässä vällyjen alla. Oli täysi-ikäistä ja alaikäisiä. Pimeässä pantiin kuka ketäkin. Yksi kaveri varasi hiilenpalan ja merkkasi sillä panokumppaninsa. Kun valot sytytettiin, oli hiilimerkki kaverin äidin reidessä.
        Ja silloin kun ei naisia ollut riittävästi, hankittiin synnit anteeksi navetassa.
        Aikanaan touhu loppui siihen, että osa porukkaa järkiintyi, osa pantiin mielisairaalaan ja osa linnaan alaikäisiin sotkeutumisesta. Vieläkään paikkakuntalaiset eivät uskella mennä keskenään naimisiin, koska kukaan ei tiedä oikeaa isäänsä...
        Ja olipa siellä jotenkin moottorisahamurhaajan näköistäkin porukkaa kun parikymmentä vuotta sitten siellä asioilla kävin...

        Serkkulikkakin, harras lestadialainen vanhapiika, lopetti kaiken yhteydenpidon taannoin. Sitten kävi ilmi, että joku suuri lestadialaisuuden profeetta Etelä-Suomessa oli pantu linnaan alaikäisiin sekoiluista. Nimi ei jäänyt mieleen. Kai se oli sana pantu kiertämään, ettei sisäpiiriin kuulumattomien kanssa enää saa sitäkään vähää seurustella kuin siihen asti. Ja se oli sitä ennenkin lähes nollaa; minulla on lähes 30 serkkua vieläkin elossa ja tämä vanhapiika oli ainut joka joskus sähköpostitteli.

        Hedelmistään puu tunnetaan sanoi mm Jeesus aikanaan. Tässäpä oli vähän maistiaisia tämän lahkon hedelmistä.

        Olet varmaan luovalla alalla...?


      • KäätalonPalle
        AmmattinaKeksijä kirjoitti:

        Olet varmaan luovalla alalla...?

        On hän, tuolla taas lumilapion kanssa häärää.


      • Jumalan.terve

        Tuo lestadialaisten saarnamiesten saarnojen kestoaihe on se Ahdas Portti. Siinä saarnataan, kuinka vaikeaa se on se ahtaan portin läpi pääseminen ja mikä ihanuus se sitten koittaa, kun läpi pääsee. Jo alakoululainen hyvin ymmärsi, mikä se oli se Ahdas Portti. Ja se kilvoittelu sitten suoritettiin siellä kamarin puolella sen nuoren ja kauniin aviovaimon tai sen Hurskaan vanhanpiian kanssa. Silloin kun ei sen alaikäisen.


    • GudsBarn

      Niin. Koen olevani epäonnistunut niin ihmisenä kuin kirjoittelijanakin, niin totuudessa kuin rakkaudessakin. Eiköhän tämä ollut minun kohdaltani tässä. Hyvää jatkoa kaikille ja Jumalan Siunausta ihan jokaiselle!

      • Barninhell

        Hei kamoon, älä suutu.
        Minä olen yhtä epätietoinen ja vajavainen taidoissani ja tiedoissani niinkuin sinäkin.
        Sillähän sinä saat ymmärrystäsi elämääsi kun luet tämänkin.
        Minä RAKASTAN SINUA, se on tärkeintä.


      • Pääjehu

        Minä olen rakas vihollisesi joka haluan sinun jatkavan sitä omantuntosi koettelua aina.


    • Raukkauttavain

      Olet vannonut valasi esikoislestadiolaiselle Jumalalle.
      Olet vannonut valasi esikoislestadiolaiselle Jeesukselle.
      Olet vannonut valasi esikoislestadiolaiselle Pyhälle Hengelle.
      Onko TEIDÄN Jeesusruumiinne täydellinen kun olette riittävän kauan ruumiillenne kumartaneet?

      • MiksiSitäVietetään

        Huomenna on Pitkäperjantai!


      • Jumalan.terve

        Oliko seuroja?
        Saitko?


    • Älymystönälystä

      Voi poloista jonka maailma on kutistunut kristityihin joita on vaan esikoislestaadiolaiset ja esikoiset.Loput onkin jumalattomia perkeleitä, eikö niin?
      Tein vain johtopäätöksen aloituksestasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe