Aihe

Muslimin kärsivällisyys elämän haasteissa

Sumayyah

Koraani puhuu paljon kärsivällisyydestä. Mikä on sen piirteen rooli muslimin elämässä? Se on piirre, jota kaikilta profeetoilta vaadittiin. Heidän täytyi olla hyvin kärsivällisiä profeetan tehtävässään ja jatkaa ihmisten kutsumista islamiin, vaikka he kohtasivat yhä uudestaan epäuskovien kielteisyyden ja aggression heidän viestiään kohtaan. Muhammad (rh) orpoutui jo lapsena, hän näki vaimonsa, useiden lastensa ja monien seuraajiensa kuolevan, mutta se ei horjuttanut hänen uskoaan ja luottamustaan Allahiin.
Niin meidänkin tulee ymmärtää kaikista mahdollisista vastoinkäymisistä huolimatta, että Allah on Viisas ja Oikeudenmukainen.

`Abdullah kertoi:
Kuulin Profeetan (rauha hänelle) puhuvan yhdestä profeetasta, jota ihmiset olivat hakaneet ja haavoittaneet ja tämä pyyhki verta kasvoiltaan sanoen: 'Oi, Herra! Anna anteeksi minun kansalleni, sillä he eivät tiedä.'"
(Bukhari, vol 9, kirja 84, hadith 63)

Muhammad (rh) oli yhtä hyväntahtoinen kuin tämäkin profeetta.

Jos joku on kärsivällinen ja anteeksiantavainen, niin on hän totisesti menetellyt oikein.
(Koraani 42:43)

Hurskautta ei ole se, että käännätte kasvonne Itään tai Länteen, vaan hurskaita ovat ne, jotka uskovat Jumalaan ja Viimeiseen päivään, enkeleihin, Pyhään kirjaan ja profeettoihin ja rakkaudesta Häneen antavat omaisuudestaan omaisilleen, orvoille, köyhille, vaeltajille, kerjäläisille ja orjien vapauttamiseksi sekä harrastavat oikeata rukouselämää, antavat almuja, tehtyään jonkun sopimuksen täyttävät sen, jotka ovat kärsivällisiä ahdistuksessa, vastoinkäymisessä ja puutteen aikana; nämä ovat niitä, jotka ovat vanhurskaita, niin, nämä ovat jumalaapelkääväisiä.
(Koraani 2:177)

Te jotka uskotte, etsikää apua kärsivällisyydestä ja rukouksesta. Jumala on totisesti kärsivällisten kanssa.
(Koraani 2:153)

Totisesti Me koettelemme teitä pelolla, nälällä, omaisuuden, hengen ja sadon menetyksellä. Kuitenkin, Muhammed, vie kärsivällisille riemullinen sanoma.
(Koraani 2:155)

Te jotka uskotte, olkaa kärsivällisiä, kilvoitelkaa keskenänne kärsivällisyydessä, olkaa lujia ja pelätkää Jumalaa, jotta tulisitte onnellisiksi!
(Koraani 3:200)

6

123

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kokopkopopikpo

   kilvoitelkaa hävittämällä vääräuskoiset ja uskottomat, jep, jep.....
   jotaki semmosta tapahtu turun torillaki viime kesänä, jep, jep...

  • muslimgirllx

   Profeetta (saws) sanoi, että jos Allah haluaa jollekin hyvää, Hän antaa tälle koettelemuksia/kärsimyksiä <3 vaikeudet opettaa meitä hyvään, kiitollisuuteen jne. ja niistä saamme syntejä anteeksi

   • öllähipöllähti

    jos all ahi antaa kärsimyksiä, silloin ei saa hakea mitään helpotusta siihen kärsimykseen, silloinhan taistelet alla hisi tahtoa vastaan.
    Eli ei muuta kuin kärsimystä hakemaan, valitettavsti muutkin joutuvat kärsimään mus limeitten takia. Eli alla hi osittaa "rakkautensa" kiusaamalla.


  • paratiisinväestä

   'Ata bin Abi Rabah kertoi:
   Ibn `Abbas sanoi minulle: "Näyttäisinkö sinulle naisen Paratiisin väestä?"
   Sanoin: "Kyllä."
   Hän sanoi: "Tämä musta nainen tuli Profeetan (rh) luo ja sanoi: 'Minä saan epilepsiakohtauksia ja vartaloni paljastuu; ole kiltti, rukoile Allahia vuokseni.'
   Profeetta (rh) sanoi: 'Jos haluat, ole kärsivällinen ja pääset Paratiisiin; ja jos haluat, rukoilen Allahia parantamaan sinut.'
   Hän sanoi: 'Pysyn kärsivällisenä' ja lisäsi, 'mutta vartaloni paljastuu, joten ole kiltti, rukoile Allahia vuokseni, ettei se näkyisi.'
   Niin Profeetta (rh) rukoili Allahia hänen vuokseen.
   (Bukhari, Vol 7, kirja 70, Hadith 555)

  • Aloitusviestissä mainittiin tällainen jae:

   "Totisesti Me koettelemme teitä pelolla, nälällä, omaisuuden, hengen ja sadon menetyksellä. Kuitenkin, Muhammed, vie kärsivällisille riemullinen sanoma."

   Se jatkuu näin:

   "Niille, jotka koettelemusten heitä kohdatessa sanovat: »Me kuulumme totisesti Jumalalle ja hänen luokseen me palaamme»,

   sellaisille tulee siunausta ja laupeutta heidän Herraltaan, ja nämä ovat niitä, jotka ovat oikealla tiellä."

   Kaikessa viisaudessaan Jumala antaa myös hyväntahtoisten ihmisten kärsiä, mikä usein ja toivottavasti tuo meidät nöyrinä lähemmäs Häntä. On meistä kiinni, haluammeko itsekkäästi ajatella, että meidän tulisi päästä tässä elämässä sieltä, mistä on aita matalin ja turvautua vaikka päihteisiin, kun emme pääse, vai olemmeko valmiita kehittymään ihmisinä, näkemään, että paistaa se päivä risukasaankin ja kääntymään Jumalan puoleen vaikeinakin hetkinä.

  • Tehkää.parannus

   Yksikään joka ei usko Jeesukseen Kristukseen, ainoaan syntien sovittajaan ei ole otollinen Jumalalle, sanoo Pyhä Raamattu.
   Jumalan luo on pääsy vain Jeesuksen Kristuksen kautta, se meidän tulee muistaa. Yksikään joka ei usko Jeesusta lihaan tulleeksi Jumalan pojaksi ei näe taivasten valtakuntaa.

   Ap. t. 16:30-31: Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   11787
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   2747
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2088