Focus ABS-anturin pultti nuljattu

Zetecvelho

Miten ottaisitte pois pyöristyneen pultin pyörän etunavasta. Hankalassa kolossa se on. Täytyy vissiin ottaa jarrusatula pois ja jarrulevy. Vitun pellet, kun laittavat 8mm avaimella toimivan 6mm pultin. En haluaisi, että pultti katkeaa. Onko ainoa konsti hitsata 10mm avainkoon mutteri tuon nuljatun pultin päähän?
Viimeksi kun taistelin motskarin kaasuttimen laipan pultin kanssa, hakkaamalla siihen kolo terävällä meisselillä vastapäivään, niin toinen irtosi mutta toinen katkesi ikävästi. Piti vetää dremelillä ura, jotta sai pois.

9

1105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zetecvelho

      Vastaan itselleni yön yli funtsaamisen jälkeen. Kokeilen löydä sen loven ja hakkaan varovasti vastapäivään. Ei tarvitse sääliä sitä muovista anturia, kun se vaihdetaan uuteen. Yksi konsti voisi olla tohottaa kuumailmapuhaltimella ja sulattaa se muovinen anturi pois. Siinä on metallinen holkki sisällä, mutta ainakin pääsee paremmin ruiskuttamaan irrotusöljyä.

    • Ehkää

      Poraa ja siihen vastakierretappi

      • Zetecvelho

        6mm pultin ainevahvuus on liian pieni vastakierretapille, pirun kalliskin on sellainen laatutappi, joka ei katkea sinne reikään. Ja pultti ei ole vielä katkennut, niin ensiksi yritän saada ehjänä pois.


    • hoonaus

      Irrotat koko läjän ja viet koneistamoon, niin tulee komeet kierteet ja rosteri pultti!

      • Zetecvelho

        Rosteri pultti laitetaan kyllä, mutta koneistamolle en anna rahaa, koska kyllä tämä selviää omin voimin. Voihan sen pultin porata pois 5mm poralla. Jengat jää ehjäksi, jos poraus osuu keskelle.


    • jalkua16

      Hyvällä lyönti tamppilla voi kokeilla lyömällä. Hyvällä tuurilla aukeaa. Tai särkyy pulin pää. Vasta kierre tappi voi onnistua itse en käytä kun ei ole ollut kun pahempi ongelma jos se katkeaa on niin kovaa rautaa ettei uppoa mikään poranterä. jos poraa niin saa aika helposti tehtyä uudet kierteet itsekkin. Alustan pulteissa mihin sopii esim tuki varren ruostuneet pultit jotka ei aukea rälläkkä jänis poiki jostain tai mutteri rälläköidä. Ja uutta tavaraa tilalle.

      • Zetecvelho

        Ongelma tuossa loven lyömisessä on se, että pultti tahtoo taipua ja katkeaa helposti. Mutta hyvällä tuurilla välttyy hitsaamasta mutteria tuon pyöristyneen pultin päähän ja uusi pultti voidaan ruuvata anturin kera paikalleen. Ensin hakkaan meisselillä ja jos ei yhtään anna periksi joudun hitsaamaan. Siinä se pultti samalla kuumenee ja irtoaa lähes varmasti katkeamatta.


    • Zetecvelho

      Loppukaneetti tähän keskusteluun; Ei lähtenyt pulttia vastapäivään hakkaamalla. Oli pakko hitsata siihen 13mm mutteri. Sitten lähti aivan naurettavan helposti. Luuli, että hitsaus oli epäonnistunut, Ja hitsasin lisää. Sitten huomasin, että lämpökäsittely oli vienyt irrotusöljyn jenkoihin ja ruuvi tuli pois helposti. Tilalle ruuvasin 10mm kannalla olevan laipparuuvin uuden ABS anturin kera.
      Ja ihme tapahtui, ajettuani portista ulos ABS ja ESP luistonestovalot sammuivat. Mission accomplished. Samalla tuli laitettua uudet jarrulevyt ja männät tiivistesarjoineen. Syynä oli se, että etupyörä hädin tuskin pyöri jumittumisen takia ennen remonttia.

    • Zetecvelho

      Vielä kerran Focuksen pulteista. Tietenkin myös takajarrusylinterien 8mm avainkoon pultit olivat ruostuneet. Nyt ei pystynyt hitsaamaan, kun pultit ovat toisella puolella.
      Tämä ratkesi rälläköimällä jarrusylinterit kahtia pulttien kohdalta. Hirveää kuraa oli jarruneste.
      Maanantaina haen 2 kpl jarrusylintereitä ja jarrukengät. Vähän ketuttaa, kun Fordista yksikään jarrujen pultti ei lähde ruuvaamalla pois. Onneksi ruostutushuopien alla ei ollut reikää, pelkkä kotelusuojalla kyllästäminen riittää ja massaa päälle paksusti, niin saa jäädä huovat pois.
      No onhan tämä auto jo 14v.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1697
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe