Nöyryytys ja anteeksianto

Ajatuksia.herättävä

Perjantai-ohjelmassa käsiteltiin alistamista, nöyryyttämistä ja anteeksiantoa. Haastateltavina oli kaksi hyvin erilaista nuorta naista, joista toinen oli pystynyt käsittelemään kokemuksensa ja oppinut antamaan anteeksi ja jatkaa eteenpäin. Toinen oli ilmeisesti kokenut paljon pitempään ja rankemmin vääryyttä ja nöyryyttämistä, ja hänen kykynsä anteeksiantoon oli nollassa. Hän ei edes halunnut antaa anteeksi, kukaan ei ole edes pyytänyt anteeksi. Hän ei tietäisi, voisiko antaa anteeksi edes siinä tapauksessa. Yhdelle, jo kuolleelle kiusaajalleen oli anteeksiannon suonut - jälkikäteen.
Ymmärrän molempia. Jälkimäisellä naisella on viha voimavarana, hän pystyy käsittelemään elämän kovia puolia, hän tekee lauluja ja runoja, joissa purkaa kokemuksiaan. Hän ei koe, että olisi edes tarpeellista antaa anteeksi kenellekään. Toinen naisista oli ymmärtäväinen ja tasainen, hän oli tutustunut buddhismiin ja etsi rauhaa ja tasapainoa.

Me käsittelemme asioita kaikki eri tavoin. Anteeksiantaminen ei ole mikään pakkoteko tai nappi, jota painamalla menneet kärsimykset katoavat ja lakkaavat vainoamasta. Kun asiat yhä painavat mieltä, on sallittava tunteiden purkautuminen. Jatkuva vihantunne kuitenkin tekee omalle minälle hallaa, koska se on ahdistavaa ja painaa kuin kivenä rinnassa, Siksi olisi pyrittävä käsittelemään menneisyys siten, että taakat ohentuisivat ja kevenisivät, niin että elämä voisi jatkua eteenpäin.

Mielenkiintoinen ohjelma ja ajatuksia herättävä. Katsokaa uusinta, jos ette olleet tv:n ääressä 24.3.

5

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyljeksitty

      Kiitos aloituksesta. Oikein hyvä ohjelma, jossa tuotiin hyvin esiin erilaisia näkemyksiä asiaan. Meeto kampanjalle voisi olla jatko-osa Meeto2, jossa tavoitteena olisi saada ihmiset miettimään sekä omia kokemuksia kiusaamisesta että toisille henkilöille aiheuttamaansa kärsimystä.

    • Ajatuksia.herättävä

      Jatkan vielä aiheesta, joka askarruttaa viime päivien tapahtumien takia.
      On ihan oikein, että esiin vedetään ne öykkärit, jotka alistavat ja nöyryyttävät naisia taiteellisen vaikutelman saamiseksi. Aku Louhimies on nyt myrskyn silmässä, mutta varmasti on muitakin, aikanaan Jouko Turkka. Silloin vain ei tällaista haloota nostettu.
      Viikolla myös muistaakseni Pressiklubissa keskustelija pyysi miettimän, kuinka pitkälle yhden syyllisen esiin vetämisessä voidaan mennä.
      Ajattelin samaa, että kun vuosia kuluu, saattaa olla, että Louhimiehen ansiot elokuvaohjaajana kokonaan unohdetaan ja muistetaan vain nämä viimeaikaiset paljastukset.

      MeToo-kampanja on aito ja oikea. On vain muistettava, että esiin joutuvat vain muutamat, ja samaan syyllistyneiden nimetön joukko pääsee pälkähästä, kun uhrit eivät voi tai halua tulla esiin omilla kokemuksillaan.
      Toisaalta on niinkin, että monet uhrit eivät ole koskaan selviytyneet ahdistavista kokemuksistaan, varsinkaan, jos häntä ei ole uskottu. Torjuminen on niin paljon helpompaa kuin asiaan tarttuminen.
      Kuinka paljon lieneekään niitä, jotka hammasta purren lukevat ylistäviä kirjoituksia jostakin palkitusta taiteilijasta, joka on onnistunut salaamaan pimeän puolensa julkisuudelta.

    • AriWigelius

      Itse nöyryytyksen kokeneena en koskaan anna anteeksi, en koskaan, te vielä kadutte.

      • PahoinSatutettu

        Toivon, että joskus voit antaa anteeksi kaltoinkohdelleille. Ei tekoja tarvi hyväksyä eikä ymmärtää, anteeksianto ei tarkoita tekojen oikeutusta.

        Kyllä mä tunnistan tuon kokemasi uhman, tuttua se on itsellenikin. Johonkin etappiin saakka se toimii, mutta sitten tulee stoppi. Älä katkeroidu. Se on mullakin johtotähtenä. Rakkaudella ja lämmöllä kirjoitan!


    • SivustaTaasLisäilen

      Hyvin aloittaja pohdit asiaa. Kiitos kun jaoit ajatuksesi. Jatkettakoon vielä se, että tunteet ovat subjektiivisia, mutta toisinaan voi käydä niin että hyvää tarkoittaneesta tehdään syyllinen. Itse varsinainen hyväksikäyttäjä voi tässä sairaassa maailmassa teeskennellä uhria jotta selviäisi kiipelistä ja pelastaisi näin nahkansa. Suosittelen suhtautumaan tarinoihin neutraalisti. Sekin vielä että monesti kaksi ihmistä voi olla yhtälailla syyllisiä ja syyttömiä tapahtumien kulkuihin - tässä vaiheessa se jolla on suurempi tarve julkisivun säilyttämiseen eli vaikkapa heikompi itsetunto vaikkapa pohjalla, voi hakea tukea yhteisöstä jotta saisi nujerrettua toista osapuolta. hyvät kansalaiset, maailma on kummallinen paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe