mopo ei lähde käyntiin

auttakaa6

eli otin mopon pois varastosta päivä sitten ja lähti kotipihassa kauniisti käyntiin. Pari kertaa lähti käyntiin hienosti ja sitten niiden jälkeen ei oo lähteny kertaakaa käyntiin. tulpan oon vaihtanu, koittanu säätää neulan sokkaa,koittanu pistää bensaa tulpanreijästä, mäkistarttii jne.
Apu olis jees

19

32804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KIPINÄÄÄ

      Polakaset ilman kipinää muutaman kerran, jotta tulee imua kaasuttajaan

      • Anonyymi

        Mitä meinaat että polkase ilman kipinää? Ai että pitää virrat pois päältä ja polkee vähän?


    • Pepshukka

      Jos olet laittanut bensaa tulpanreiästä niin mitä on tapahtunut?
      Jos ei edes luvannut milläänmuotoa niin tulppaan ei tule kipinää=vaihda tulppa.
      Uudella tulpalla(voi se olla käytettykin,kunhan nyt vaihdat toiseen joka ainakin ennen toiminut)ja kokeile sitten joko ihan normaalikäynnityksellä tai tulpanreiästä luraus systeemillä.
      Ellei nytkään mitään tapahdu niin tulppaan ei tule kipinää,oletko muuten testannut tätä aiemmin jo ennen tänne kirjoittamista ellet niin tulppa irti ja sylinteriä vasten,virta päälle(jos akkumopo)ja polkimella tai startilla pyöräytät=tuleeko kunnon kipinää?
      Vaikka jonkinmoinen kipinä tuleekin niin se ei tarkoita että se on riittävä tai että kipinä tulee paineenalaisessa sylinterissä,tuo testikeino ei ole ihan 100%varma mutta mikäli kipinää ei tule ollenkaan niin ei sitä tule tulppa sylinterissä kiinni ollessakaan.
      Mikäli se on akkumopo niin koko ongelman syy voi olla huonossa akussa,kipinä ei riitä käynnitymiseen=lataa akku&tarkista liitokset/sulake ja eipä uusi Biltemaakkukaan paljon maksa jos akussa huomaat vian piilevän ja kiinni oleva jo muutamankin vuoden vanha,akku on kulutustavaraa ja jotkut kestää vuoden toiset 5v,vähän tuurista kiinni välillä sen latailu auttaa elinkaaren pidentämiseksi.
      Kipinäpuoleen liittyy vielä puola ja tarkista siitä lähtevät johdot(liitokset),epätodennäköinen syy voi myös olla puolavika ja se voi oireilla joko huonona käyntiinlähtönä pitkäänkin tai hajota kerralla eli huono kipinä tai ei kipinää ollenkaan.
      Tämä viimeinen vaihtoehtokaan ei kallis lysti ole,uusi tarvikepuola helppo vaihtaa mutta testaa nuo muut vaihtoehdot ensin.
      Jos siinä on virtalukko niin kipinä voi jäädä siihenkin=tarkista liitokset suikauta CRC tyyppistä avaimenreiästä sisään kontaktihäiriöiden varalta.
      Tuo ettei mäkistartti eikä tulpanreiästä bensanantokaan tepsi viittaa siis kipinävikaan.
      Kaasuttimen säädöt ei siihenkään vaikuta,älä kumminkaan ihan metsään niitä ruuvaa koska silloin katoaa teho tyhjäkäyntikin ja seospuoli muuttuu vääränmoiseksi eli pikkasen liian rikas seos on 10kertaa parempi kuin liian laiha 2t moottorissa ja öljyä oltava tarpeeksi bensassa jos tuo on 2t laite eikä tuorevoitelua(lienet tarkistanut että se myös toimii öljyä säiliössä).
      Kokeile näitä ja kerro mitä tapahtuu,tuumitaan sitten että saadaan mopo liikkeelle=)

    • Auttakaa6

      Kiitos avusta!! Koitan näitä temppuja ja mopo on gilera smt 2010 ja sillon ku laitoin bensaa tulpan reiästä nii lupas ehkä pikkase patemmi

    • Pepshukka

      Oleppas hyvä ja muuten:kun sanoit ottaneesi mopon varastosta niin lie ollut talven siellä siis ajamattako?
      Jos näin niin bensa voi olla menettänyt parhaan teränsä,liraus tuoretta bensaa voi tehdä terää käynnistyvyydelle.
      Tuo on siis akkumopo(katsoin tuolla gilera haulla mitä kerroit) niin lataa/vaihda uuteen akku,mikäli akun jännite on liian huono mopo ei tykkää lähteä käyntiin.
      Jos siinä on vain startti eikä poljinta niin sekään ei luonnollisesti pyöritä kunnolla huonolla akulla.
      Tulpanvaihto ensin ja tutki myös että tulpanjohto kunnossa ja kunnolla kiinni häiriönpoistajassa.
      Kyllä se siitä,toivotaan=)

    • samaucco

      Juu oli koko talven ajamatta ja pari kertaa käynnistinkin gilsun ja lähti iha hyvin käyntiin. Bensaan pistin semmosta säilytysainetta nii bensan pitäis olla ok. Huomenna koitan lataa akun. Kiitos vinkeistä

    • Samaucco

      Latasin akun ja ekalla mäkistartilla lähti mopo käyntiin. Sen jälkeen ei lähteny käyntii

    • Pepshukka

      Onpas merkillistä??
      Bensa tai kipinäongelmaahan tuo on ja sekö ei lähde startilla tai polkimella käyntiin mutta mäkistartillako lähtee?
      silloin voisi kuvitella ettei startti pyöritä tarpeeksi hyvin ja akussa virta vähissä latailuista huolimatta=itse akku on niin huono ettei se enää ota täyttä latausta tai mopo ei lataa eli se ladattu virta akkuun kestää tovin ja kun se on kulutettu mopo ei toimi enää.
      Onko sinulla mahdollista mitata lataako se,yleismittaria itsellä tai joku joka voisi mitata sen omallaan?
      Nämä on semmoisia perusjuttuja jotka tarviisi tietää ennenkuin kovin vaikeisiin diagnooseihin mennään ja hyvä ne on tarkistaa muutenkin.
      Jos mopo saa kunnollista bensaa ja kipinän oikeaan aikaan niin se periatteessa toimii,jos ei niin se ei toimi.
      Sekö lähti omin voimin vai sylinteriin bensaa systeemillä?
      Elikkäs bensaa on ja olet lisännyt joko uutta tai säilytysainetta vanhaan ja olet tietty tarkistanut että sitä tulee hanasta kun irrotat letkun hana auki?
      Jos tulee niin hyvä ja seuraavaksihan se menee kaasuttimeen jonka läpi menee sylinteriin.
      Onko kaasuttimen imusarjan välissä oleva liitos kunnossa,ei saa vuotaa ilmaa muuten toimii erittäin huonosti.
      Tämän voi testata mopon käydessä kun ruiskutat saumaan painepullosta esim CRC tms,jarrucleaneria,starttisprayta jne,jotain helposti syttyvää pääasiana ja jos reagoi käynniltään=sauma/liitos vuotaa.
      Samaa metodia voi käyttää vaikka sylinterin juureen tai kannen saumaan,jos reagoi niin vuotaa mutta ole varovainen suihkuttelujen kanssa ettei osu pakoputkeen tai saa kipinää vaikka sähkölaitteista=syttyy palamaan herkästi.

      Tutkitko sen tulpan kipinäjutun ja vaihdoit toisen tulpan edes kokeilun vuoksi??
      Tuliko kipinää??
      Tarkistit sähköliitokset sieltä cdi boksilta(siinä lie semmoinen?) puolan johdot tulpanjohdon ja CRC tms sinne virtalukkoon suihkaus sekä akun kaapelit että ne on kunnossa yhdistää navoiltaan.
      Kärkiä siinä ei kait enää ole??

      Mutta jos tätä nyt muutkin lukee ja heidän mopossaan on niin kärkien oltava kunnossa=kosketinpinnat oltava kunnossa,ei piikkejä välissä ja pyyhkäisi hiekkapaperilla kärkien välistä puhdistus vaikka bensalla-jarrucleanerilla-tenulla-sprii-jäänesto tai vaikka starttspraylla lopuksi kärkiin puhdistaa rasvankin ja pinnthan oltava kuopattomat&pinnoissa varaa(ainetta)ja säätö oikein eli kärkiväli erittäin tärkeää olla oikein koska se vaikuttaa sytytykseenkin joka toki myös oltava ok.

    • tiiän22

      summopo o särki

    • ok163

      työnnä suohon

    • Samaucco

      Hupsista :D unohtanut pistää tänne et sain mopon toimii. Bensa oli menettäny teränsä. En enää IKINÄ luota säilytysaineisiin

    • Anonyymi

      tarvis vähän apua ajoin kaverin kanssa kunnes mopo sammu no käynistinsen heti uusiksi ja ehdin ajaa sata metriä kunnes mopo sammui humasin että kierrokset ei nouse ja mopo ei kulje mihinkään. Mopo ei lähe käyntiin enään vaan kun työntä mällä ja sammu melkein heti eikä käy kierroksilla ja kun ykkösellä työntää kytkin pohjassa niin pitää erittäin raskaasti nykyään työntää

      • Anonyymi

        oletko saanut toimimaan nimittäin tismalleen sama ongelma täällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oletko saanut toimimaan nimittäin tismalleen sama ongelma täällä

        Mikä oli vika sama ongelma täälä XD


    • Anonyymi

      Miksi minun mopo ei lähde käyntiin kun polkasee niin välillä vaan hörähtää mutta ei lähde käyntiin
      Voisiko joku auttaa?

      • Anonyymi

        Saitko toimii sama ongelma


    • Anonyymi

      Itsellä toimi hyvin oma mopo kunnes sammui kun lähdin ajoon noin 100m jälkeen eikä lähtenyt polkemalla käyntiin kaveri työnsi sen käyntiin mutta heti kun hidasti vauhria alkoi booaamaan ja ajoin sillä about 10km ja kotiin sitten ei lähtenyt enää käyntiin enkä löydä vikaa tulee hyvä kipinä ja tulppa kastuu ryypyllä ja kun polkaisee välillä hörähtää auttakaa mua

    • Anonyymi

      Mikä on vikana derpi sendassa se ei lähe enään käyntiin, kun laittoin uuden kaasarin.Tulppa on ehjä tulee kipinä ja vanhalla kaasarilla toimi jotekin mutta ei ollut yhtään alavääntöä eikä jaksanut oikein lähtä liikkelle. Se lähtee käyntiin, jos laittaa suoraan tulpan reijästä benssaa mutta sammuu heti, kun bensa loppuu siitä. Miks uus kaasari ei vie bensaa sylintyeriin mikä on vikana?

    • Anonyymi

      Kertokaa miten saan mun detsin toimii uus akku siin o ja tulee kipinää mut ei lähe käyntii ees startti kaasulla en tiiä saako bensaa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe