Yhtiölaina yllättää

OK-Kessu

23

2217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MassiivinenKusetus

      Tästä tulee tragedioiden vyöry kun paska on tuulettimessa. Myyntiesitteessä ei lue mitään siitä, että vastike on pian kolmatta tonnia kuukaudessa. Painottavat vain että nyt on viisisataa kuussa. Mutta tähänhän Sipulin ja Urpon talouskasvu nojaa, joten asialle ei tehdä mitään ennen kuin on myöhäistä.

    • En usko, että kukaan on niin urvelo, ettei tuota tajua. Viimeksi kun katsoin uudiskohteen esitettä, oli velaton hinta ihan erikseen esillä. Se on toki totta, että tarkkojen lyhentämissuunnitelmien löytämiseksi piti vaivata myyjätahoa.

      Tuossa muuten mainittiin, että jossain maalaiskylässä (Espoo?) sadan neliön kämpässä lainanhoitokulut olisivat 5 500 euroa kuukaudessa. Jos tuosta nyt vaikka keskimäärin 5000 euroa olisi lyhennystä ja laina-aika vaikka 15 vuotta, tarkoittaisi se 900 000 euroa, jonka pitäisi siis vastata 70% kämpän hinnasta. Mikä tekisi kämpästä noin 1,3 miljoonan arvoisen.

      Espoossa.

      Hiljasta on. Tai jos tuollainen on varaa ostaa (kattohuoneisto merinäköalalla?), niin eiköhän silloin ole varaa maksaa se 5k kuussa ekstraa.

      • Harha.haaaaa

        Milläs kaavalla asunnonvälittäjä-rotta vääntäisi tuon bisnekseksi sijoittajalle kuten oikeisto- YLE tässä taannoin väitti.

        No ette kumpikaan millään kaavalla ,sillä olette KUSETTAJIA yhtäkaikki kuten onkin tullut todettua moneen kertaan.....


      • Harha.haaaaa kirjoitti:

        Milläs kaavalla asunnonvälittäjä-rotta vääntäisi tuon bisnekseksi sijoittajalle kuten oikeisto- YLE tässä taannoin väitti.

        No ette kumpikaan millään kaavalla ,sillä olette KUSETTAJIA yhtäkaikki kuten onkin tullut todettua moneen kertaan.....

        Kuulin vahvan tornihuhun, että asuntosijoittaja saa vähentää yhtiölainan lyhennykset verotuksessa. Aika jännä juttu...

        ...tosin tämä tornihuhu oli SAK:n vaatimuksessa asuntosijoittajien kurnuttamisesta. Mikä on aika jännä, kun lähteenä on lähtökohtaisesti veroja maksamaton asuntosijoittaja.


    • west.of.end

      Se ei ole uskonasia, että valtaosa ihmisistä ei ole talousihmisiä.
      Suurimmalle osalle asiat menevät jakeluun kun niistä asiallisesti informoidaan, mutta muutama prosentti väestöstä on kuitenkin Gaussin käyrän mukaisesti täysin "urveloita" raha-asioissa (vaikka Suomessahan kotimaisia kerjäläisiä ei näykään, sosiaaliturvan takia).

      Mitenkään ao. laskelmia erityisesti kommentoimatta Espoossa on koko merenranta täynnään asuntoja, jotka maksavat ns. ihan v*t*s*i. Pelkästään merinäkymä maksaa paljon, puhumattakaan rantatontilla olevasta asunnosta.

      • omistajaoma

        Heh heh, pankin vuokrakuoriaiset tulee olemaan tosi kusessa. On se niin mahtavaa leikkiä "omistajaa" vaikka ei oikeasti ole varaa siihen.

        Minä olen oikea omistaja kun olen velkani maksanut. Omistan tosin vain asunnon hallintaan oikeuttavan osakkeen yhtiöstä mutta en ole pankin vuokralainen.


    • psykoanaalykko

      Hyvä aloitus. Sitten tuhnu ostaa asunnon ja tajuaa, että yhtiövastike onkin 1500 euroa kuussa, kun ensimmäinen tutustumisvuosi on maksettu. Aivan kuin laittomien aineiden kaupassa, ensin tarjotaan maistiaiset, sitten viedään koko käsi.

      Seurauksena tulee sitten näitä katkeria ja kateellisia kerrostaloasukkeja, joille oman virheen tajuaminen aiheuttaa puolustusreaktion. Kun ei muutakaan keksitä, poistatetaan niiden viestejä keskustelupalstoilta, jotka kertovat tekemistään peremmista ratkaisuista.

      Ajatella, joku tuijottaa läppäriänsä ohimosuonet pullottaen, kiukusta kihisten. Raivo nousee, kun omakotiasukas kertoo varaavasta takasta ja Suomen pystykoirasta. Hikisin kainaloin ja pahalta haisevin hengityksin kasarmikehveli painaa ilmiantonappia, ja kyttää loppuillan poistettiinko viestiketju tosiaan. Jos poistettiin, olo helpottaa muutamaksi minuutiksi. Sen jälkeen kiukku taas nousee, ja taas joku kirjoittaa paremmasta ratkaisustaan ja siitä kuinka ei tarvitse lähteä etätöihin, ja sehän taas panee kiukuttamaan lisää.

      • OK-Kurko

        Olen itse huomioinut saman, arvon OK-kolleega.

        Tietysti kiukkua nostaa myös ainainen paha olo, mikä lähtee salkkujen jokapäiväisestä tyhjentämisestä ja mombasan jodlaamisesta tahattomassa kanoonissa, minkä jälkeen sammutaan kopperon kanankakkaseinäisen olohuoneen flyyssisohvalle, kunnes paineen nousu suolistossa pakottaa aamulla heräämään ja juoksemaan toilettiin varpusparvelle. Ja sen jälkeen sama alkaa taas alusta. Kuka tuollaista oravanpyörää jaksaa päivästä toiseen ilman suuttumista.


      • ok-psykoanaalykko
        OK-Kurko kirjoitti:

        Olen itse huomioinut saman, arvon OK-kolleega.

        Tietysti kiukkua nostaa myös ainainen paha olo, mikä lähtee salkkujen jokapäiväisestä tyhjentämisestä ja mombasan jodlaamisesta tahattomassa kanoonissa, minkä jälkeen sammutaan kopperon kanankakkaseinäisen olohuoneen flyyssisohvalle, kunnes paineen nousu suolistossa pakottaa aamulla heräämään ja juoksemaan toilettiin varpusparvelle. Ja sen jälkeen sama alkaa taas alusta. Kuka tuollaista oravanpyörää jaksaa päivästä toiseen ilman suuttumista.

        Hyvin kuvattu kerrostaloasukin arkea. Tuohon kun vielä lisää parvekkeella ja sisätiloissa norttia kiskovat naapurit, alkaa kummasti jambalaya soimaan päässä. Kotona työskentely on mahdotonta metelin vuoksi, ja työasento huono keittiön jakkaralla, läppäri kaksilevyisen hellan päällä, joten etätöihin on mentävä satoi tai paistoi. Jos nyt sattuu olemaan työssäkäyvä, mitä suuresti epäilen palstan kasarmikehveleiden jutuista päätellen.


    • Ttyyaa

      Kyllä sitä kun asuu niin täytyy 200m pitää välimatkaa lähimpään ihmiseen. Se on hienoa kun voi ulos mennä saunajakkaran päälle lukemaan päivän lehteä.
      No kyllä sen voi tehdä kaupungin vuokrakolhoosissa ja jossain maaseudulla, toisessa ei nyt kukaan näe ja toisessa ei mitään väliä vaikka joku näkisikin, mutta sanotaan näin ihmistenilmoilla ja taajamassa.

    • diiselkohux

      90 luvun asuntoviljoilla yllätti ulkomainen lainan ( laina ku laina ) , aina unohtuu että tulot on puro joka ehtyy 1-8 kk ja kuitenkin velka on lyhennyksineen nousevalla käyrällä seuraavat 20-40 vuotta ja laatu joka on normi latviassa, huono yhtälö.
      90 luvulla löydettiin syy ( devalvaatiosta jossa markan arvo heikkeni ) , kukaan ei tiedä jos vaikka sama käy nyt että eu rahan arvo heikkeni kun joku omisti kaikki velat ja painoi arvot pohjamutiin ja vaati maksun kiinan markoissa ja tai venäjän yksikkönä......40 vuotta on poijaat pitkä aika.....ja kun kaikki myy samaan aikaan , ostajat on kuulkaas patsaita harvinaisempia.

      saattaa vuonna 2029 olla jokunen henkilö niin kastikkeessa lainoineen että tekee hammastikkuja työkseen kiinalaiselle eliitille ja naapuri poistaa pinseteillä selkäkarvoja toiminimellä , naapurin karvakouralta, Sergei from moscow.


      useat otti jo vuonna 2015 välivapaata lainoineen , että saatiin baijerin sukkulaan isommat karvanopat nahasta, ois kiva nähdä miten ne nopat skulaa tänäpänä…..

    • jaksaa.maksaa

      Rahoitusvastike näin minikorkojen aikaan tuollaiset 20€/m2/kk ja laina-aika normaalisti 25 vuotta. Siihen lisäksi normaali hoitovastike 400-500 €/kk. Joissakin uusissa rahastuskeksinnöissä lisäksi tonttivastiketta 200-300€/kk. Autopaikka pihalla 50-100€/kk, saunamaksu 40€/kk ja vesimaksu 20€/kk/hlö ja sitä rataa, omat asunto- ja autolainat ja sähkölaskut yms tuohon päälle. Olisi sitä kiva ihmisillä olla rahaa elämiseenkin.

      • Jahas, eli lainaa olisi 25*20*12 = 6 000 e/m2. 70% säännöllä tuo tarkoittaisi 8,5 tonnin neliöhintaa.

        Vieläkö me ollaan siellä Espoon syrjäkylässä?

        Ai niin, jos ei ole rahaa, niin älä muuta tuollaiseen. Ei kaikkia asuntoja ole köyhille tarkoitettukaan.


    • Kaikkimeni

      Kohta maahankarkaajat saa sossulta pikavippejä 5 vuoden lyhennysvapailla , pääsee "ostamaan" nettihuutokaupasta ensimmäisten sijoittaja ilpojen kämppiä pelkällä taloyhtiölainan osuudella , joka tosin jää sekin lyhentämättä , ......taitaa nämä taloyhtiölainatkin olla myyty rahasto uunoille nimellä " kasvava suomi rakasto " ja loput on myyty tappihintaan eläkeyhtiöille kunnon "vastuullinen suomi sijoitus" tyyliin....päästään sitten myöhemmin itkemään eläkekertymän vähyyttä.......mutta panttina ollut itse yhtiö jää tietenkin pankkilaitokselle koska eihän sitä mitään panttia tarvita kun rahasto ostelee hyvällä "korkotuotto odotuksella" ja eläkeyhtiön raha on muuten vaan niin höveliä , ilmavaa pierukaasua.

    • Talolainax

      Just kattelin että loiston tornitalon myyntihinta n.240 000e , talonyhtiölaina n300000e ......75m2.......tonttiosuuden voi lunastaa n. 120 000e..haloo tontti koko on ilmoitettu alle 1000m2 joka sekin on redin katto!!! Ja kun talossa on n.270 asukas osakasta niin siinähän on huimat 3.7m2 neliötä laskennallista "tonttia" mitä ostellaan.
      Olisiko paikallaan nimittää tuota pikemminkin rakennusoikeuden ostamiseksi , ....jonka ostamiseen saat mahdollisuuden lunastamalla asunnon velvollisuuksilla , saat oikeuden oleilla osakkeen oikeuttamalla luukulla.

      • tuhnujen_bileet_ohi

        Onhan tämäkin jo puitu kertaalleen. Yhtiölainaa 2/3 osaa asunnon arvosta ja siihen päälle vielä tonttivastike. Tontti on oikeasti omistustontti, mutts sen omistaa sijoittaja, joka perii huoneistokohtaista tonttivuokraa. Tonttiosuuden voi maksaa kerrasta poiskin, mutta halpaa se ei ole, hinta on luokkaa 10 % asunnon velattomasta hinnasta. Tosiasiassa tämäkin on vain yksi keino kasvattaa velan osuutta entisestään.

        Tuhun järki? Jos, biznesvuokralainen pääsee asuntoon kiinni jollain 50 tonnin panoksella ja makselee 2 vuotta pelkkää hoitovastiketta (200 €), tonttiosuuden vuokraa ja yhtiölainaosuuden korkoja. Kulut 400 €/kk. Vastaava vuokrakämppä 900 €/kk, joten nyt voi 500 €/kk käyttää kaljaan tai muihin päihteisiin.

        2 vuoden kuluttua alkaa yhtiölainen lyhennys, jolloin asumiskulut pomppaavat jonnekin 1200 €/kk, mihin tuhnulla ei ole varaa. Vaan eipä nousevien hintojen aikana haitannut, kämppä myyntiin suunnilleen ostohinnalla ja uusi tilalle.

        Vaan sitten kun a) hintojen nousu lakkaa tai b) vanhat kämpät eivät enää käykään kaupaksi käden käänteessä, tuhnu on pulassa. Parin vuoden ajan paskotusta kämpästä, jossa kaikki sisustusvalinnatkin halvimman mukaan, ei enää saa uuden hintaa, vaan tulee tappiota. Ehkä reilustikin, jos ostajaa ei löydy hetimiten.


      • kunaikaeiole
        tuhnujen_bileet_ohi kirjoitti:

        Onhan tämäkin jo puitu kertaalleen. Yhtiölainaa 2/3 osaa asunnon arvosta ja siihen päälle vielä tonttivastike. Tontti on oikeasti omistustontti, mutts sen omistaa sijoittaja, joka perii huoneistokohtaista tonttivuokraa. Tonttiosuuden voi maksaa kerrasta poiskin, mutta halpaa se ei ole, hinta on luokkaa 10 % asunnon velattomasta hinnasta. Tosiasiassa tämäkin on vain yksi keino kasvattaa velan osuutta entisestään.

        Tuhun järki? Jos, biznesvuokralainen pääsee asuntoon kiinni jollain 50 tonnin panoksella ja makselee 2 vuotta pelkkää hoitovastiketta (200 €), tonttiosuuden vuokraa ja yhtiölainaosuuden korkoja. Kulut 400 €/kk. Vastaava vuokrakämppä 900 €/kk, joten nyt voi 500 €/kk käyttää kaljaan tai muihin päihteisiin.

        2 vuoden kuluttua alkaa yhtiölainen lyhennys, jolloin asumiskulut pomppaavat jonnekin 1200 €/kk, mihin tuhnulla ei ole varaa. Vaan eipä nousevien hintojen aikana haitannut, kämppä myyntiin suunnilleen ostohinnalla ja uusi tilalle.

        Vaan sitten kun a) hintojen nousu lakkaa tai b) vanhat kämpät eivät enää käykään kaupaksi käden käänteessä, tuhnu on pulassa. Parin vuoden ajan paskotusta kämpästä, jossa kaikki sisustusvalinnatkin halvimman mukaan, ei enää saa uuden hintaa, vaan tulee tappiota. Ehkä reilustikin, jos ostajaa ei löydy hetimiten.

        Jees, ja se hintakäänne on nähty jo, nyt siis myös tsadissa. Oli aikakin.

        Kiihtyvä laskuvaihe tulee olemaan messevää menoa oman elämänsä velkavivuttajille.


      • tuhnujen_bileet_ohi
        kunaikaeiole kirjoitti:

        Jees, ja se hintakäänne on nähty jo, nyt siis myös tsadissa. Oli aikakin.

        Kiihtyvä laskuvaihe tulee olemaan messevää menoa oman elämänsä velkavivuttajille.

        > Kiihtyvä laskuvaihe tulee olemaan messevää menoa oman elämänsä velkavivuttajille.

        Tästä vaan tulee ikävä riippakivi myös fiksummille. Ensinnäkin hlökohtaiseen konkurssiin päätyvät velkavivuttajat/biznesvuokralaiset painavat asuntojen hintoja alas, kun joutuvat pistämään kämppänsä myyntiin eivät enää kykene ostamaan uutta tilalle.

        Lisäksi hupia riittää niissä taloyhtiössä, joissa yksi tai useampi biznesvuokralainen jättää vastikkeensa maksamatta, kun yhtiölainan lyhennys alkaa. Muut asukkaat joutuvat heidänkin osuutensa hoitamaan, nousevan rahoitusvastikkeen kautta.

        Hlökohtaisestikin on tällainen tapaus jo nähty. Silloin ihmettelin, mikä pistää ihmisen ostamaan asunnon, jonka kuluja hänellä ei ole varaa maksaa. Silloin en tästä kämppä vaihtoon 2 vuoden välein = asutaan melkein ilmaiseksi -kuviosta ollut tietoinen.

        1 siipeilijä ei vielä 50 yhtiön asunnossa paljoa kuluja heilauta, mutta 10 voi olla vähän eri juttu.


    • Määkimistäjo

      Alkaa taas syyttely , pikavippi ajoi pekan tuhoon , ostoesitteen painovirhe oli syyllinen...leena ei tiennyt ettei tontti ollut oma, leena luuli että taloyhtiön velan maksaa joku joskus........ismo ei edes halunnut ostaa, harhautettiin sunnuntai näytöllä missä hän oli vain juomassa kahvia......myyn sitten muiden lampaiden kanssa yhtäaikaa jos tulee ongelmia..niin

    • pilkkuvirheet

      Sopivasti juurikin näiden korkeiden talojen mukaan , muutetaan tontin koon mukainen verotus , rakennusoikeuden mukaan muuttuvaksi , joka on näissä valtava , omakotitalossa on sekä tontti että rakennusoikeus.
      Kuluista pienin ja mitättömin on seuratuin ( korko), verotus rakennusoikeuden mukaan , energia lasku , vedenkäyttö lasku , sähkölasku ( herkkuineen) , kiinteistön päivittäiset huolto kulut , velka yhtiön hallinnointikulut , vakuutuskulut ......yhtiölainakulut ja niiden organisointikulut , tontin vuokrakulut , ja näiden alati nousevat vuosittaiset 2-7% , ja herkku pohjalla lyhennysten alkaminen ...........ja pitäähän sitä jo alkaa rahastoimaan remontteja varten tai ihan takuukorjauksiin jos raksa oy menee konkkaan , kun tekevät tappiota ( niin varmaan) nousukauden tappihinnoillakin.
      historia seuraa 89 luvun kiimaa ihmeen tarkasti......

    • Anonyymi

      Missä on velkavipu , en löydä sitä mistään , missä on taloyhtiön verohyöty , en löydä sitä mistään , missä on asunnostani kiinnostunut , en löydä sitä mistään.

      En löydä sitä mistään , raha , aikaa olisi nyt tehdä sitä.

      Taloyhtiölainan lyhennykset eivät ole suurin ongelma vaan se että lainan takuuna oleva yhtiö ei ole pantin arvoinen juuri nyt tällä markkinalla
      Ongelmaksi se tulee vasta silloin jos tämän lainan on ostanut markkinoilta igor bäd moskovasta tai hua-hoo-win-böö kiinasta joka tunnetaan piinkovana liikemiehenä .

      Ja taloyhtiöhän vastaa osakkaiden yhteisveloista rahoituslaitokselle , summa pitää tulla kokonaan vaikka kaikki ei osaa maksaa.
      Kohta alkaa kaupungin sosiaalitoimisto vuokraamaan noita sijoittaasuntoja noista taloista. Tulee taloyhtiöön tulkin tarvetta.
      Ja talosi alla oleva tonttikin kuumottaa kun riutuva tonttirahasto haluaa nostaa tontinvuokraa.
      Energialaitos uusiutuvan energian kiimassa haluaa luopua kivihiilestä joka on nyt kaukolämpösi lämmönlähde......


      Herrasjestas kun kohta on sumuista , tulot x / menot xxxxx

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      187
      7436
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4322
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2059
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1681
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe