KSOY:n hallitukseen valittava pätevin

Loviisanetuensin

Kaupunginhallitus nimeää seuraavassa kokouksessa Loviisan edustajan KSOY:n hallitukseen. Paikka ei saisi olla ilman pelkästään poliittisin perustein tehtävä hillotolppapaikka. Edustajaksi on valittava kaupungin edun mukaisesti pätevin eikä sopivin. Liike-elämän tuntemus olisi välttämätöntä. Akateeminen loppututkinto edesauttaa tehtävän hoitamista. Paras edustaja voisi olla kaupunginjohtaja Oker-Blom. Aikaisemmin nimenomaan kaupunginjohtaja oli kaupungin edustaja. Nyt paikka on ollut, anteeksi nyt vaan, poliittinen palkintovirka varustettuna muhkeilla palkkioilla. Kunnallispolitiikoista pätevimpiä olisivat R Sjödahl tai O Andersson.

15

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sähkökulkee

      Kyllä Hagfors on pätevä, ehkä pätevin. Otta todella asioista selvää eikä pelkää esittää faktaa. Lepola taas ihan kumiukko! Muutama vuosi sitten vaati että kaikki Kympin osakkeet on myytävä. Pääsi yhtiön johtokuntaan, ja kas, hyväksyi ostettavaksi uusia osakkeita 3.7 miljoonalla! Mia on aivan turha kaupungin edustaja, ei ole pätevyyttä, eli palkkiovirka.

    • Faktatesiin

      Hallitusvalintojen ei tule perustua puolueiden valtasuhteisiin kunnassa, vaan osaamisen on ratkaistava.

    • Sfprules

      Loviisassa eri hallitusvalinnat perustuvat pääsääntöisesti puolueiden valtasuhteisiin eikä osaamiseen!

      • Jagförst

        Joo ja nekin puolueiden sisäisiin suhmurointeihin. Valitaan sopiva, vaan ei pätevä.


    • seilorimän

      Sen takia päätökset on perseestä! Haminan valtuustossa oli naisgynekologi, maatalouslomittaja, kukkakaupan myyjä ja urkuri päättämässä sataman tehostamisesta. Muutaman vuoden kuluttua satama myytiin Kotkaan kannattamattomuuden takia!

    • Ojdå

      Loviisan satamaan käytettiin useiden vuosikymmenien aikana euroissa kymmeniä miljoonia veronmaksajien varoja. Sataman toiminnan suuntaviivoja vetelivät ja investointien kohteita määrittelivät
      poliitikot. Alan ammattilaisia ei kuunneltu ja sellaiset henkilöt eivät ole koskaan kelvanneet hallituksiin ja kaupungin eri toimielimiin. Niihin kelpaavat vain oikealla puoluekirjalla pätevöityneet, kuten myös KSOY:n hallitukseen.

      Lopuksi diletanttien johdolla satamakin päättyi konkurssin partaalle, kun EU:n direktiivit pakottivat yhtiöittämään sen jolloin sen toimintaa ei voinut enää tukea suoraan veronmaksajien varoin. Satama oli konkurssin välttämiseksi pakko myydä Helsingin satamalle 3,7 miljoonalla. Tätä ylistettiin menestystarinana, vaikka veronmaksajien sijoittamien kymmenien miljoonien rahakasasta saatiin takaisin vain 3,7 milliä!

    • Hejhejtillköket

      Sitten nämä sataman myynnistä saadut 3,7 miljoonaa päätettiin sijoittaa KSOY:n osakkeiden hankkimiseen. Siitäkin huolimatta, että näitä osakkeita ei voi vapaasti realisoida ilman sopimussakkoa!
      Miksi osakkeet piti ostaa? Siksikö, että Loviisasta tulee silloin suurin osakkeen omistaja, jolloin yhtiön hallituksen puheenjohtajuus tulee kaupungin edustajalle? Se tietää suurempia palkkioita lompakon täytteeksi!

    • Lokittilä

      KSOY:n hallitus velkaannutti yhtiön ja maksoi Kotkan kaupungin osakkeista 1132 euroa kappaleelta ja kokonaissumma nousi peräti noin 73 miljoonaan euroon. Mikäli Kotka olisi myynyt osakkeensa ulkopuoliselle, niin se olisi joutunut maksamaan sopimussakkoa peräti 13 miljoonaa! Tämä summa olisi voitu jakaa ylimääräisenä osingon jakona omistajille. Loviisan osuus olisi ollut miljoonaluokkaa, mutta rahat eivät kelvanneet poliitikoille. Tästä vaihtoehdosta ei ole mainintaa kaupunginhallituksen osakekauppoja koskevissa pöytäkirjoissa. Se kertoo omaa kieltään valmistelun tasosta tai sen tarkoitushakuisuudesta. Paikallisen median vaikeneminen kaikista töppäyksistä on vallanpitäjien kannalta elintärkeää ja siksi kaikki lehdet ovatkin yhden puolueen määräysvallassa.

      Osakekauppoja ei pidä tehdä kaverille paras hinta tyyliin, kuten kävi Kotkan osakekaupassa. Osakkeista olisi pitänyt tarjota vähän yli sen summan minkä Kotka olisi saanut 13 miljoonan sopimussakon maksamisen jälkeen eli vähän yli 60 miljoonaa. KSOY:n omistajat ja hallitus tekivät huonot kaupat mikä olisi tavallisessa osakeyhtiössä johtanut mahdollisesti hallituksen edesvastuuseen. Kuntaenemmistöisessä osakeyhtiössä voi tehdä näköjään mitä vaan ja hallitukseen kelpaa kuka tahansa oikean puoluekirjan omaava ja esimerkiksi vaikka kokkikirjan reseptien osaamisen perusteella.

      Eikä tässä vielä kaikki. Taas ollaan ostamassa osakkeita tällä kertaa kaupungille ja ilmeiseen ylihintaan 1132 euroa kappaleelta ja kokonaissumman ollessa 3,7 miljoonaa. Näitäkään osakkeita ei pysty vapaasti realisoimaan ilman sopimussakkoa. Kyseessä on alkeellinen virhe, jonka tietävät kaikki vähäkin sijoitustoimintaa harjoittaneet.

    • herregud

      Niin muistaakseni Kuntalaki sanoo kunnallisista valinnoista, että pitää olla kokemusta ja hallita liiketoimintaa, hallintoa sekä johtamista. Niitä ei p-kele vie opi keittokirjoista. Sjödahl on ollut Kympin tilintarkastajana, miksei valittu?? Oliko liian pätevä vai ujo vaatimaan kokous- ja vuosipalkkioita??

    • Laskuapukkaa

      KSOY:n hallituspaikka on poliittinen hillotolppa, jossa tärkein motiivi on kokous- ja vuosipalkkio. Siinä eivät kokemus, liiketoiminnan hallinta ja muut tärkeät osaamisalueet paljoa paina. RKP:stäkään ei kelpaa pätevin, vaan sopivin! Käsittämätöntä että muut puolueet eivät edes vikise, vaan pomppivat rkp:n pienen sisäpiirin komennossa.

      Asiaan voi suhtautua välinpitämättömästi sen enemmän ajattelematta, mutta ei kannattaisi. Kompetenssin puute ja pienen
      piirin itsekäs toiminta tietää aina vaan isompia laskuja sähköyhtiön asiakkaille ja veronmaksajille.

    • Ojdå

      Jos KSOY:n hallituksen toiminta on samaa tasoa kuin Loviisan kaupunginhallituksen, niin god dag! Miksei olisi, kun siellä on mukana paikallista osaamista, jonka keitosten taso on tullut kaikille edes vähän itsenäisesti ajattelevalle selväksi!

    • Jättefin

      Osaamisalue: Kaka resept!

    • Anonyymi

      KSOY:n osakkeita on taas myynnissä kun Askola haluaa päästä niistä eroon. Ostajaksi on jo ilmoittautunut kumulatiivisten ylijäämien kiistaton kuningas Loviisan varakas kaupunki.

      Kauppojen toteuduttua Loviisasta tulee KSOY:n suurin omistaja ja myös hallituksen puheenjohtajuus siirtyy Loviisan edustajalle. Se tietää reilua korotusta edustajan vuosipalkkioon. Siinä motiivi koko kaupalle och skattebetalare betalar.

    • Anonyymi

      Tämä on hyvä toimenpide. Pidetään myös verkot omassa hallinnassa.
      Paikkakunnan asukkaille pitkän päälle edullista ettei välistävetäjiä liikaa ole.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä, pikkurahoja joku palkankorotus kokonaiskuvassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe