Tietoa gerbiilien kasvattamisesta

Tietämätön6

Hei! Eli olen vähän ajatellut joskus tekeväni gerbiileilleni poikueen tekemistä. Haluaisin siis kaiken mahdollisen tiedon esim. Voiko tiineenä oleva emo olla lopun tyttölaumansa kanssa samassa terrassa koko ajan myös poikasten kanssa? Kuinka nopeasti gerbiilit tulevat tiineeksi? Kuinka nopeasti naaras voi tulla taas tiineeksi eli milloin uros täytyy erottaa? Mistä saisi uroksia esim lainaan? Minkä ikäisenä naaraille voi tehdä poikueen? Milloin poikaset täytyy eroittaa tyttöjen ja poikien laumoihin? Jos olisi esim 2 tyttön lauma niin voiko uroksen laittaa niiden molempien luo ja onko haittaa jos molemmat tulisivat tiineeksi, tuleeko toisen poikasten kiusaamista jne. Kuinka pitkään tiineydet kestää? Tottuvatko urokset ja naaraat helposti sillä verkko totutuksella? Montako poikasta voi tulla? Haluaisin tietää myös paljon naksutaudista. Voiko sitä ehkäistä mitenkään? Voiko siitä selvitä? ************************** Eli suurin kysymys on että kuinka pitkään uros voi olla naaraan kanssa ? :) Arvostan kaikkia vastauksia ja en ole tosiaankaan tekemässä poikuetta vielä vuosiin. :))

4

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietämätön6

      Ainiin ja sitä haluaisin vielä kysyä että jos on esim 4 tyttö niin voiko 1 niistä ottaa pois ja totuttaa urokseen vai tuleeko muulle laumalle ikävä? 😊

    • Seara

      Tiineenä oleva emo on turvallisinta erottaa muusta laumasta jakamalla terraario verkolla kahteen osaan. Tällöin naaraat ovat vielä kosketuksissa toisiinsa, mutta muut eivät pääse vahingoittamaan pentuja.

      Gerbiileillä on kiima neljän päivän välein ja silloin voivat tulla kantavaksi, mikäli ovat uroksen kanssa yhdessä. Uros tulee erottaa naaraasta ennen pentujen syntymää, sillä naarailla on ns. pentukiima heti samana päivänä pentujen synnyttyä. Pentukiimasta naaras voi tulla uudelleen tiineeksi ja tehdä uudet pennut.

      Urosta voi kysyä lainaksi esimerkiksi kasvattajilta tai muilta gerbiilin omistajilta, mutta harvoin ihmiset tahtovat aivan tuntemattomille lainata eläimiään.

      Paras ikä astuttaa naaras ensimmäistä kertaa on 6-12kk. Pennut ovat luovutusikäisiä kuusi viikkoa vanhoina ja silloin ne tulisi erotella sukupuolen mukaan eri laumoihin.

      Uroksen asuttamista kahden naaraan kanssa ei suositella, sillä naaraille saattaa tulla riitaa. Paras tapa astuttaa naaras on ns. astutusmenetelmä jossa kiimassa oleva naaras laitetaan uroksen kanssa samaan terraarioon astumisen ajaksi ja palautetaan omaan terraarioonsa astumisen jälkeen. Tällä tavalla ei laumaa tarvitse rikkoa, eikä totuttaa gerbiilejä asumaan yhdessä.

      Gerbiilien tiineys kestää noin 25 päivää. Poikasten keskimääräinen lukumäärä per pentue on 5.

      Gerbiileiden tottuminen toisiinsa verkkototutuksella on täysin kiinni gerbiileiden luonteista. Kaikki ei totu vieraisiin gerbiileihin, mutta kasvatuksessa olisi hyvä käyttää mahdollisimman kilttejä eläimiä, koska luonne periytyy vanhemmilta pennuille.

      Naksutautia voi ehkäistä käyttämällä pölyämätöntä pohjamateriaalia terraariossa (vaikkapa Mörtti-Röpö tai muu haapahake).

      • Tietämätön6

        Kiitos paljon todella kattavasta vastauksesta 👍🏻


      • Tietämätön6

        Ainiin se tuli vielä mieleen että mistä tietää että milloin gerbiilillä on kiima?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe