Koiran opetus vapaana olemiseen

Anonyymi8655

Hei kaikki tarvitsisin apua kun koirani on jo 1vja 6kk vanha suurinpiirtein ja rotu on jackrusserin terrier mix mäyräkoira nii en oikee tiiä miten sen pitäs opettaa olemaan vapaasti vai voiko tuossa iässä opettaa enää kun pentuna opetin vain istua ja myöhemmällä iällä opetin hieman tulemaan luokse mutta aina ulkona ihan villinä haluaa jahtaa ihmisiä koiria ja haistella kaikkea koko ajan ulkona ja hieman hormoniit muita koiria kohtaa ovat erittäin suuret halua

5

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koirapuisto

      Lain mukaan koirat saa olla vapaana vain hyvin harvoissa paikoissa. Etsi lähin koirapuisto ja mene sinne koirasi kanssa jos haluat sen antaa juosta vapaana ja jos se ei ole riitapukari vaan tulee muiden kanssa toimeen, niin minäkin teen omani kanssa.
      Ei ihmekään että on niin paljon koiravihaajia kun niin monet tuntuu lakia rikkovan, itselläni ei tulisi mieleenkään päästää omaani vapaaksi paitsi sallituissa paikoissa.
      Mitä opettamiseen tulee, se olisi pitänyt jo pentuna opettaa niiden muiden perusjuttujen lisäksi eli hihnassa nätisti kulkeminen ja ihmisten yms rauhaan jättäminen.

      • Hei, ainoa mistä olen samaa mieltä on se, että pentuna olisi pitänyt aloittaa jo heti opetus. Paras sosiaalistamiskausi on 7-12 vk jatkuu 16 ikäviikkoon saakka. Mutta jos noina aikoina ei omistaja ole tiennyt, mitä olisi pitänyt tehdä on hyvin vaikeaa enää tässä vaiheessa alkaa opettamaan.
        Kaikkion mahdollista jos vain osaa. Mutta kaikesta päätllen, tieto-taitoa ei ole ollut tarpeeksi.
        Koirakouluun opettelemaan arkitaitoja koiran kanssa olisi nyt enenmmän kuin vaihtoehto. Hallinta tulee ajan myöden, kun koira osaa. Tässä kohdassa myös noudattaisin lakipykäliä irtipitämisen suhteen.

        Itse käytin kaiken aikani pentuni opettamiseen (sosiaalistaminen) töiden ohella. Mutta se vaatii todella paljon osaamista ja ymmärrystä koirista. Koirakoussakaan ei opeteta sellaista, harvat koirat toimii ohjaajallakaan niin (hallinta).
        Pitää olla ennen kaikkea kiinnostus olemassa ja tavotteita jos haluaa pitää alituiseen vapaana koiraa. Kuten tässäkin tapauksessa koirani ei omista remmiä, kulkee keskustassa ja missä vain ilman remmiä. Järjen käyttö tietenkin tässä: luotto omaan koulutukseen ja sitä kautta koira osaa ja haluaa totella.

        Terveisin, 27 v. bc omistaja


    • Viestiketjun aloittaneelle vielä sellainenkin, että koirapuistossa et vahvista kuin vain huonoja kokemuksia koirallesi jos sinne viet. Sinne menevät pääasiassa sellaiset ihmiset, jolla ei ole luoksetulo kunnossa. Koirasi ei opi olemaan kuulolla ja vapaana hallitusti. Eli koirasi käyttäytyy entisestään huonommin, missä jo nyt et ole siinä tyytyväinen. Kaikki vahvistuu...

      Siellä ei tapaa juurikaan kilttejä koiria. Tyhmyys vain tiivistyy, kun heikot ja vahvat koirat yhdistyvät, sekä edistää kiusaamista. Oikeita tilanteita ne on, voimien mittelöintiä, koirat stressaantuu. Ei monikaan nauti koirapuistossa olemisesta, vaikka näyttäisi siltä kuin koirat "leikkivät". Omistajilta unohtuu, että heidän pitäisi olla laumanjohtajiaja huolehtia koiriensa turvallisuudesta. Luottamus on monelta koiralta mennyt, siksi ratkaisevat tilanteensa itse, eivätkä kuuntele.

      PS. Ihmiset ei tunne koiriaan, siksi kova väittely koirista on kovaa, joten kehotan olemaan kriittinen. :)

      Terveisin, 27 v. bc omistaja

    • kananugget

      Nuo koirasi rodut ovat metsästyskoiria, joten todennäköisesti ei vapaana pitäminen tule onnistuman. Pidä koira valjaissa ja joustavassa remmissä, ja aloita vaikka juoksuharrastus sen kanssa, ensin hyvin lyhyitä lenkkejä ja pikkuhiljaa pidentäen.
      Koirat myös tykkäävät haistella, se on niille luontaisimpia tapoja ja erityisesti nämä metsästysrodut ovat siihen jalostettuja. Koirasi varmaan nauttisi paljon jos aloittaisit sen kanssa jonkin hajutyöskentelyharrastuksen, tai vaikka piilottelisit päivän ruuat kotona eri paikoihin ja se saisi niitä etsiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe