Kirjaston korjaus

kirjanoppinut

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjSnfm_0o7aAhXGFywKHckCAvsQFggxMAA&url=https://yle.fi/uutiset/3-9945704&usg=AOvVaw1_qMztNUUz_oDtoPheJQTz

Hämeenlinnassa suuret kirjastosuunnitelmat – pääkirjasto voisi olla auki vaikka ympäri vuorokauden. Hämeenlinnan pääkirjasto peruskorjataan vuosien 2018-2020 aikana. Nyt kaupunki on päättänyt laittaa kirjaston remonttiin lähes 10 miljoonaa €uroa. Samalla kirjastosta voisi tulla Suomen ensimmäinen pääkirjasto, jota on mahdollista pitää auki vaikka ympäri vuorokauden.

Siis unelmien kirjasto, auki 27/7. Kuka tällaista läpi yön auki olevaa 24/7 kirjastoa tarvitsee. Ja sitten tämä budjetti 10 miljoonaa €uroa. Sehän on aivana tavaton, kun kysymyksessä on talotekniikan päivitys eli korjaus. Vasta 35v vanha rakennus, silminnähden hyvässä kunnossa, jossa itse kirjasto ja sen eri palvelut toimii hyvin. Ja tämänkö kaupungin hallitus ja valtuusto on hyväksynyt??

83

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avoimetovet

      Hyvä että edes YLE uutisoi, budjetti 10M€uroa. Hämeen Sanomat on ihan hissukseen, ettei liikaa aleta kyselemään. Näinhän se on, unelmien kirjasto, ympärivuorokautisesti auki tänne tarvitaan.

    • OdotinkinJo

      Viikon kirjastopläjäys Lammilaiselta. Ehdinkin jo odottaa..

    • kantakaupunki

      Ai vain Lammilla, vaan kyllä tätä 10M€ maksavaa korjausta täällä kantakaupungissakin päivitellään. Tänään HäSa'ssa kerrottiin sivistysvaltiokunnan koulupäätöksistä, joka ollut varsinaista veivaamista. Ei taida kyseisellä lautakunnanlla kovin paljon olla käsitystä rakentamisen kustannuksista eikä ainakaan vastuuntuntoa siitä, mitä mikin sivistys- ja hyvinvointiasia saa maksaa. Toimivaan kirjastoon upotetaan 10M€. Ja itse kaupunginjohto tässäkin asiassa on vailla mielipidettä, aivan hinjaa ja näkymätön.

    • toukkaluku

      Sivistyneen yhteiskunnan täytyy satsata myös 24/7 kirjastoon. Jos kaupat saa itse päättää aukioloaikansa niin kirjasto myös. Tekniikka siinä maksaa, koska kulunvalvonta ym. on tärkeä. Ei siellä ketään töissä yöllä ole, päivällä käyvät siistimässä paikat ja muutama hlö siihen tarvitaan.

    • IhmettelijänFani

      Pakkomielteinen jälleen ihmettelee ja siinä on erinomaisen hyväkin. On kuulemma palkittu Vuoden Ihmettelijänä mutta perus korjaamista ei ollenkaan ymmärrä.

      • IhmeIhme

        Ihmettelen.


      • AlasajettuHämeenlinna

        KokDem-Hallintoloisen pakkomielteisiä mielikuvaunelmia me muutkin saamme jälleen kerran ihmetellä !
        Hänet on palkattu varmaan Vuoden Sekopääksi tänne (Perä)Suoli24 Hämeenlinnan sivuille mutta yhdyssanoista eikä peruskorjaamisesta hän ei ymmärrä ollenkaan!

        Ihmettelemme tätä Hämeenlinnan kuntapolitiikkaa ja pelkäämmekin kuntaverojen räjähdysmäistä kasvua jos ja kun nämä kouluremonttihankkeetkin toteutetaan tietenkin velkarahalla ja me veronmaksajathan loppupelissä sen verojen kautta maksamme!


    • huhhuhhöö

      Unelmien kirjasto, auki yötä-päivää 7pv viikossa, parempi näkymä linnalle, hintaa tälle viritelmälle kertyy 10M€uroa. Kuka tarvitsee yöllä auki olevaa kirjastoa. Ei mitään kontrollia ole tämän kaupungin rahankäytössä. Ja tämä umelmahötön on jokin SIHY-lautakunta ynnä muut ns päättävät elimet hyväksyneet. Ja kaupunginjohto ei sano sanaakaan, ei mitään mielipidettä kaupungin rahankäytöstä.

      • IhmetteleLisää

        Kun ei johto sano sinun pakkomielteisen tulee ihmetellä entistä enemmän koska olet ihmettelyn todellinen osaaja


    • KukaNäistäTietää

      Still I wonder, still I wonder who stop the...

      Hei, keksin ihmettelijän ihmettelystä piisin!

      Eiku oliks tää jo jonkun...

      • Pro-ihmettelijä

        Ihmettelijä voi ihmetellä.


    • kl6654

      Nyt puhutaan kaupungilla, että Vekan tontista miljoonia maksanut Jatke OY on saanut kirjaston urakan ns. korvauksena siitä ettei Vekan tontille kannata rakentaa. Urakkaan on sitten leivottu kuulemma muutama miljoonaa ilmaa sisään.

      • Kdkjxkkfnf

        Ahaa. Jännittävää puhetta, sillä entisellä Vekan tontilla rakennettiin ainakin päivällä. Eli 7M€ maksaisi oikeasti mutta nyt 10 koska leivottu eikä kannata?


      • Leivo-rikosilmotus

        Sinä puhut eikä kaupunki. Jo kerrot kuinka 10 mil.e. Kirjaston korjaus maksaa 1,5 Mil.e. ja lasku on 10 Me joten korruptio on 8,5 Me. Sinun kannattaa tehdä rikosilmoitus.


    • On.ikuinen

      Minä henkilökohtaisesti ihmettelen miksi 40v. kirjasto tulee korjata.

    • KirjastoIhanLähellä

      "Kuka tarvitsee yöllä auki olevaa kirjastoa?". Kyllä ainakin nistit tarvitsevat mukavan lämpimän tilan yöaikaankin ja voi sinne "kirjallisuutta harrastavia" nuorisoakin kerääntyä suuret määrät . Mukavat isot pehmeät sohvat auttavat kummasti viihtyvyyttä ja harrastustoimintaa. Ei siis mikään turha hanke vaikka monesta siltä tuntuukin. Vanhempi väestö kyllä ehtii kirjansa yms. lainata ihan päivän valollakin eli nuorissa on tulevaisuus.

      • Apua-saa

        Sinun olisi hyvä hakea apua huumeongelmaasi tai mennä telkkaan Jarin tapaan.


    • ykkösvaatimus

      Asia noussut keskusteluun monilla foorumeilla Hml'ssa. Nyt vaaditaan erittelyä, mistä 10M€uron korjausbudejtti koostuu. Jokainen vähinrään omasta taloudestaan vastuussa oleva kansalainen ymmärtää, että 10M€ budjetti on raskaasti ylimitoitettu. Kyllä paikallisen sanomalehden tulisi nyt kaupungin veronmaksajille kertoa, mihin eri kohteisiin kirjaston korjauksessa 10M€uron kustannus kohdistuu. Ja vähintään tämän SIHY'n sekä kaupungin johdon tulisi kaupunkilaisille kertoa, miksi näin valtava summa rahaa tarvitaan ja mihin se käytetään. Kyllähän tämä jo tiedetään, kun remontti alkaa ja kirjasto suljetaan elokuussa 2018. Siis nyt tietoa kansalle siitä, mihin järkyttävän iso 10M€ käytetään.

    • sqwd434

      Häsa teki jo aikaa sitten juttua muiden kaupunkien kirjastoista, jossa selkeästi oli tarkoituksena selitellä tätä täysin käsittämättömät mittasuhteet saanutta omaa remonttiamme. 10 miljoonaa on niin suuri summa ettei sitä voi mitenkään sen sijaan perustella tuon kokoisen kirjaston remonttiin.

    • vaatimusxyzy

      Kirjaston toiminta nykyisellä tavalla on hyvä, so tyydyttää asiakasta. Omatoimisuutta on sopivasti, esim lainaus ja palautus automaatin avulla sujuu.. Kirjojen etsimiseen apua antaa henkilökunta. Lehtitarjonta ja lukutilat ovat hyvät. Musiikkiosasto ja äänitteiden kattavuus ja lainasus toimii kuten pitääkin. Kirjasto on viihtyisä ja avara. Ei mitään ihmeempiä muutoksia tarvita. Tottakai taloteknikka, so putket, ilmastounti, vesikatto ja sisuteet tulee pitää kunnosdsa. Niihin riittää 3...3,5 M€ mainiosti. Siksi kirjaston korjausbudjetti herättää paljon kysymyksiä. Mihin 10M€ rahaa tarvitaan. Kuten jo monta kertaa eri foorumeilla on todettu 10M€'lla rakentaan kokonaan uuden 3000 kerros-m2 rakennuksen, monine saniteettitiloineen. Toivottavasti paikallinen sanomalehti harjoittaa tutkivaa journalismia ja kertoo erittelyn 10M€ käyttösuunnitelmasta. Julkiset hankkeet tulee olla ne. läpinäkyviä, kuitenkaan tämä kirjaston hanke ei sitä nyt ole. Veronmaksajat vaativat selvitystä eli vaativat kustannuserittelyn, mihin 10M€ käytetään.

      • Niin-ihmeellistä

        Pakkomielteinen ihmettelijä jatkaa koska vastustaa kirjastoa ja ei ymmärrä perus korjaamisen suhteen ollenkaan. Ihmettelyssä parasta osaamista ja tuemme pakkomielteistä ihmettelyssä.


    • HulluSeO

      Joo samaa mieltä. Sama virsi raikaa. 3000m2, Nokia, jne... sen verran on muuttunut että ihmettelijä on nostanut oman urakkatarjouksensa kahdesta kolmeen miljoonaan...

      Ehdotan jotain pakkohoitoa tälle Lammilaiselle

    • drr445

      niin tosiaan nokialle rakennetaan juurikin 10 miljonalla uusi kirjasto.kummallista että hämeenlinnan vastaavan kokoisen peruskorjaus maksaa täsmälleen saman verran

      • Wuytrt

        Pakko kertoa että peruskorjauksessa ensin puretaan ja sitten korjataan ja rakennetaan. Saat itse miettiä mikä maksaa.


    • uusihavahto

      Voiko tuo kirjaston korjaus maksaa todella 10 M€uroa. Sehän on ihan järjettömän kallis. Tietääkö kuknaa, mitä siellä korjataan.

      • kuknaa.ihmettelet

        Ei tiedä kuknaa, ei ees korjaajat. Ihmettele edelleen koska se on vahvaa osaamistasi.


      • LainaajaOjoinen

        Todella kamalaa kun kuknaa ei tiedä.


    • wdw445

      Jokuhan tässä vetää välistä ja todella rankasti sittenkin - kun puhutaan 10 miljoonan perusrempasta, niin pitäsi olla ainakin viisi kertaa suuremmasta rakennuksesta kysymys

    • aika_ihailtavaa

      Aika ihailtavaa, että yksi ainoa henkilö eri nimimerkeillä ketjuja jatkaen on saanut aikaan tällaisen kohun kirjaston remontin ympärillä. Hän tosin tuijottaa silmänsä kipeäksi tätä ainokaista projektia eikä näe kokonaisuutta.

      Suuresta osasta Hämeenlinnan kaupungin menoista hyötyvät rakennusliikkeet. "Turun taudin" tapainen kunnallispoliittinen korruptio on siirtynyt yksityisestä uudisrakentamisesta kuntien omistaminen rakennusten peruskorjaukseen.

      Sama tilanne on monessa muussakin kaupungissa. Demokraattisesti valitut päättäjät eivät yleensä osaa suhteuttaa miljooniin nousevia lukuja. Enintään nelinumeroiset luvut sopivat heidän ymmärrystasolleen. Ne jotka tajuavat kokonaisuuden, kavahtavat lukuja, mutta toivovat, että halpa korkotaso jatkuisi eikä kaupungin talous romahtaisi lainanhoitokuluihin.

    • hieno.pellenumero

      Koska se remontti on valmis? En asu Hämeenlinnassa mutta on kiinnostavaa seurata, jaksaako tuo sekopää jauhaa asiasta kauemmin kuin mitä remontti kestää 😀

      • ihmettelemme

        Ihmetellään vuosikaudet kun perus korjataan. On niin ihme


    • kerrankinkatettakunnolla

      Nyt sitten suut suppuun tuosta kirjaston 10 miljoonan euron rempasta. Kun kerran homma on jo veljien kanssa sovittu niin siitä pidetään kyllä nyt kiinni. Niin monta hyvää hillotolppaa on jo mennyt rakentajilta ohi suun niin tämä vedetään kyllä ihan maaliin asti ja taseet kerralla kuntoon.

    • Anonyymi

      Nyt kehutaan että kirjasto valmistuu etuajassa. Tottakai valmistuu kun kaikki oli kunnossa jo ennen remonttia, eihän kunnossa olevassa rakennuksessa ole korjattavaa. Onhan se hyvä että veljet saivat työtä. Aivan sama vaikka koululaiset opiskelee parakeissa, pääasia että muutamalle lippalakille tehdään "korjattu" paikka missä lukee iltapäivälehtensä. Voi pyhä sylvi tätä veljien touhua.

      • Anonyymi

        Hyvin todettu koska kirjasto on vasta rakennettu uusi ja korjaaminen aivan tarpeetonta. Mitään ei ollut korjattavaa.


      • Anonyymi

        Tosi tyhmää, että valmistuu etuajassa. Piti venyä tosi paljon sen aikataulun ja piti mennä tosi paljon enemmän rahaa! Mutta nyt ei niin käykään. Tosi mälsää.

        No ei kai tässä auta muu kuin kirjoittaa toistakymmentä sekavaa viestiä koulujen parakeista niin heti tulee vähän vähemmän sekoileva olo.


    • Anonyymi

      Eilrn TV-uutisissa kerrottiin hyvin pärjäävästä Utsjoen kunnasta, jossa talous kunnossa ja, jossa muun muassa oli juuri rakennettu kokonaan uusi koulu 8M€'lla. Kuinka täällä kirjaston korjaus voi maksaa 10M€.

    • Anonyymi

      Mistähän se nyt johtuu. Mistähän johtuu että lapset käy parakeissa koulua, se johtuu taitamattomista hyvistä veljistä ja kaupungin virkamiehistä.

      • Anonyymi

        Ottaa koville muutamalle kun kirjasto korjataan kaikkien kaupunkilaisten parhaaksi. Jos ei korjattaisi valitettaisiin kun ei korjata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottaa koville muutamalle kun kirjasto korjataan kaikkien kaupunkilaisten parhaaksi. Jos ei korjattaisi valitettaisiin kun ei korjata.

        Ei kirjaston korjaus ota koville, vaan se, että se maksaa 10M€. Mitä ihmettä siellä korjataan, jotta maksaa noin tuhottomasti. Jos uusitaan ikkunat ja ovet, ynnä käyttövesiputket, sähköt ja vesikaton päällyste, pitäisi 1000 €/kerros-m2 riittää. Se tekee 5000 kerros-m2'n kirjastossa 5M€. Eihän siiä rakennuksessa esim ole kovinkaan paljon WC eikä muita koskeuta tiloja. Kyllä veronmaksaja-kaupunkilaisella on oikeus saada tyhjentävä selvitys, mihin yhteisiä varoja käytetään. Ja trollit, pitäkää kuononne kiinni tällä palstalla, kun teillä ei ole tähän, eikä muuhunkaan mitään asiallista sanottavaa.


      • Anonyymi

        Ei ole koskeuta tiloja. Oikeus on tietää mutta tuohon tasoon tieto ei tartu. Ja trollit, pitäkää kuononne kiinni tällä palstalla, kun teillä ei ole tähän, eikä muuhunkaan mitään asiallista sanottavaa.


      • Anonyymi

        Kaveri osui kipeästi. Kiitos. Mikä helvetin korjausrakentamisen osaaja kuvittelet olevasi kun luettelet arviota vaikka et ole kohteessa käynyt. Meillä päin teikäläisiä kutsutaan ’tyhmä uhooja’.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ottaa koville muutamalle kun kirjasto korjataan kaikkien kaupunkilaisten parhaaksi. Jos ei korjattaisi valitettaisiin kun ei korjata.

        Kyllähän sinäkin lippalakki tajuat että oli aivan älytöntä tämä kirjaston korjaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän sinäkin lippalakki tajuat että oli aivan älytöntä tämä kirjaston korjaus.

        Miten niin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin?

        Siten koska kirjasto on ihan tyhmä. Sitten se talo oli oikeasti tosi hyvässä kunnossa mutta kaupunki päätti remontoida sen vaikka uusia taloja tehdään ja se maksaa tosi paljon ja siitä tulee ihan huono ja sen remontin piti kestää kauan mutta ei kestäkään ja se ottaa päähän ja mä halusin että se menis pieleen mutta ei mennyt joten rähjään asiasta vielä tosi kauan täällä. Siitäs sait!


    • Anonyymi

      Käyn kirjastoissa mielelläni.
      Mutta ihme on, että Hämeenlinnassa kaikella kaupungin rakentamisella on aina kova hinta. Muualla rakennetaan uusi kirjasto 8 miljoonalla mutta täällä v 1983 rakennettu vankka talo korjataan 10 miljoonalla.
      Mitähän ihmeen herkkua me saadaan sillä rahalla?

      Samaan aikaan lapset parakkikouluissa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mitähän helvettiä täällä jauhetaan jostain Nokian kirjastosta?

        Notre Damen katedraalin korjauksen on arvioitu maksavan jopa Miljardin kun Ylivieskan uuden kirkon on arvioitu maksavan 13 miljoonaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän helvettiä täällä jauhetaan jostain Nokian kirjastosta?

        Notre Damen katedraalin korjauksen on arvioitu maksavan jopa Miljardin kun Ylivieskan uuden kirkon on arvioitu maksavan 13 miljoonaa!

        Ei se mitään jauhamista ole. Erittäin aiheellinen ja asiallinen kysymys, miksi meidän kirjaston korjaus maksaa melkein yhtä paljon kuin kokonaan uusi kirjasto Nokialla.


      • Anonyymi

        Miksi kysyt hönö minulta. En voi tietää. Kysy ihmeessä Nokialta tosin et tiedä mitään vaikka saisit vastauksen.


      • Anonyymi

        Miten voi maksaa? Minun taloni maksoi 1.230.00 €.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi kysyt hönö minulta. En voi tietää. Kysy ihmeessä Nokialta tosin et tiedä mitään vaikka saisit vastauksen.

        Ei sitä Nokialta pidä kysyä, vaan Hml'n sivistysvaliokunnan puheenjohtajalta, kaupungin hallituksen puheenjohtajalta ja kaupungin johdolta. He ovat velvollisia antamaan läpinäkyvän vastauksen kyseiseen kohteeseen verovarojen niin avokätistä käyttöä koskevaan kysymykseen.


      • Anonyymi

        Vastauksia on annettu medioissa paljon mutta jos pää on täynnä keltaista ja pakkomielle mikään ei tule auttamaan. Pää tulisi olla avoin niin näkisi keltaisen.


      • Anonyymi

        Nyt sitten taas ihan Hys Hys tuosta kirjaston ns. remontista. Taseet on nyt saatu mukavasti kuntoon ja seuraavaa kaupungin projektia jo odotellaan. 3-4 miljoonan euron katteilla mennään 10 miljoonan euron ns. remonteissa eli kyllä nyt taas jaksaa hymyillä, voisi vaikka lomaakin pitää, pitkänkin sellaisen.


      • Anonyymi

        Tee taas rikosilmoitus niin saamme nauraa. Tai sitten hys hys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt sitten taas ihan Hys Hys tuosta kirjaston ns. remontista. Taseet on nyt saatu mukavasti kuntoon ja seuraavaa kaupungin projektia jo odotellaan. 3-4 miljoonan euron katteilla mennään 10 miljoonan euron ns. remonteissa eli kyllä nyt taas jaksaa hymyillä, voisi vaikka lomaakin pitää, pitkänkin sellaisen.

        Kotona loisimista toisten kustannuksella ei lasketa lomaksi.

        Toinen hesseli joka jo luetteli hintoja joilla olisi remontin tehnyt, ei kuitenkaan tehnyt urakkatarjousta. Nyt jaksaa kuitenkin itkeä aiheesta.


    • Anonyymi

      Joku voisi ihmetellä miksi kirjaston korjaus maksaa. Ei ole tullut kenenkään mieleen!

    • Anonyymi

      Jokainen, joka vähänkään on selvillä rakentamisen kustannuksista, tajuaa suoralta käderltä, että kirjaston luokkaa 10M€ korjauskustannus on tavattoman kallis. Sehän on lähes 2000 €/kerros-m2. Tuolla ylempänä on vertailukohdaksi otettu kokonaan uusi 11,6 M€ maksava kirjasto Nokialla, siis kokonaan uusi rakennus. Miksi meidän 36v vanhan ulkoisesti jokseenkin virheettömän kirjastomme remontti voi maksaa lähes yhtä paljon. Tällä palstalla on asiaa aiheellisesti ihmetelty ja kyselty saamatta kuitenkaan yhtään asiallista vastausta tai kommenttia. Julkisuuteen asiasta on tiedotettu erittäin niukasti. Oikeaan tietoon, täyteen läpinäkyvyyteen kuitenkin veronmaksaja-kaupunkilaiset ovat vähintään oikeutettuja,

      • Anonyymi

        Sinä olet ihmetellyt ja sinä olet verrannut Nokian kirjastoon. Kukaan muu ei ole ihmetellyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet ihmetellyt ja sinä olet verrannut Nokian kirjastoon. Kukaan muu ei ole ihmetellyt.

        No, etkö sinä yhtään ihemttele remontin hintaa. Eikö hyvässä kunnossa olleen kirjastomme luokkaa 10M€ korjauskustannut herätä sinun mielessäsi mitään kysymyksiä, etenkin jos kokonaan uuden 3991 kerros-m2'n Nokian kirjaston kustannus on vain hivenen enemmän. Onko sinulla mitää suhteellisuudentajua. Vastaa nyt kysymykseen, äkäkä suolla iänikuisia latteuksiasi.


      • Anonyymi

        Hys Hys Hys nyt vaan tuosta kirjaston kuvitteellisesta täysremontista. Sovittu mikä sovittu ja niillä mennään. Kerrankin katteet oli hyvin kuosissa ja seuraavaa kohdetta jo hahmotellaan. Arka on aihe edelleen.


      • Anonyymi

        Jätit tarjouksen tekemättä vaikka olisit saanut 5 miljoonaa puhdasta voittoa kuten kirjoitit. Olet todella tyhmä ja hys hys.


      • Anonyymi

        väärin väärin väärin mutta 2-3 miljoonan irtomiljoonat kiinnostaa kyllä aina


      • Anonyymi

        Jätit tarjouksen tekemättä vaikka olisit saanut 5 miljoonaa puhdasta voittoa kuten kirjoitit. Olet todella tyhmä ja vielä selittelet tyhmyyttäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, etkö sinä yhtään ihemttele remontin hintaa. Eikö hyvässä kunnossa olleen kirjastomme luokkaa 10M€ korjauskustannut herätä sinun mielessäsi mitään kysymyksiä, etenkin jos kokonaan uuden 3991 kerros-m2'n Nokian kirjaston kustannus on vain hivenen enemmän. Onko sinulla mitää suhteellisuudentajua. Vastaa nyt kysymykseen, äkäkä suolla iänikuisia latteuksiasi.

        Vastaus kysymykseesi. En ihmettele. Mä en ymmärrä miten Nokia tai sen kirjasto tähän liittyy. Aivan täysin eri asia. Miksi jauhat Nokiasta?


      • Anonyymi

        Koeta nyt ymmärtää. Nokia on esimerkki, joka sattuu osumaan samaan aikaan. Nokialla rakennetaan kokonaan uusi kirjasto ja kulttuuritalo, pinta-ala 3991 kerros-m3 ja se maksaa 11,6 M€.

        Meillä HMl'ssa varsin hyväkuntointn, ulkoa täysin virheetön 36v vanha punatiikinen kirjastotalo, joho kirjaston käytäjät olivat tyytyväisiä, jossa ei koskaan ollut mitään sisäilma- tai muita ongelmia pantiin remonttiin, kustannusarvio lähes 10M€, lähes yhtä paljon kuin tuo Nokian uusi kirjasto.. Missään ei ole kerrottu, miksi tämä Hml'n kirjasto maksaa näin paljon, vaikka vain korjataan, ei rakennata kokonaan uutta.. Tämä on mysteeri.

        Me, jotka asumme kerrostaloissa, tiedämme, että talon ns linjasaneeraus eli uudet käyttövesiputket, uudet viemärit, uudet sähköt, uudet ikkuvat ja ovet ja usein uusi vesikaton päällyste maksavat yhteensä noin 1000€/kerros-m2. Kerrostaloissa on kymmeniä WC- ja pesutiloja. Nyt kirjaston remontti koostuen todnäk pitkälti samoista osakorjauksista maksaa lähes 2000 €/kerros-m2. Näin, vaikka esim kosteita tiloja siellä on hyvin vähän verrattuna 40...60 asunnon kerrostaloon. Tässä vertauskohtaa mietittäväksi. . Mikä siis maksaa, kuuluu kysymys, johon odotamme vastausta.


      • Anonyymi

        Kirjaston korjauksesta on ollut medioissa paljon tietoa mutta jos ei ole rakennusalan osaamista ja tautina pakkomielle ei ole apua. Vanha kääpä on hokenut samaa sadoissa kirjoituksissa ja ihmettely kirjaston korjaus maksaa jatkuu. Terve ymmärtää että ei kirjaston ja kerrostalon korjauksia voi verrata. Apu löytyy mielenterveyden ammattilaisten taholta mutta ei nämä tapaukset itse sitä ymmärrä. Kohta taas ihmettelee kirjaston korjaus maksaa.


      • Anonyymi

        Olenkin ihmetellyt miksi vanhan kirjaston korjaus maksaa? Eikö muita ? Ei tulisi maksaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirjaston korjauksesta on ollut medioissa paljon tietoa mutta jos ei ole rakennusalan osaamista ja tautina pakkomielle ei ole apua. Vanha kääpä on hokenut samaa sadoissa kirjoituksissa ja ihmettely kirjaston korjaus maksaa jatkuu. Terve ymmärtää että ei kirjaston ja kerrostalon korjauksia voi verrata. Apu löytyy mielenterveyden ammattilaisten taholta mutta ei nämä tapaukset itse sitä ymmärrä. Kohta taas ihmettelee kirjaston korjaus maksaa.

        Kirjaston korjauksesta on ollut monenmoista jutuntynkää harhaisen KokDem-Trollin omissa höpinöissä mutta kun ei ole rakennusalan osaamista muuhun kuin jonkin lehtimajan rakentamiseen kesäisin ja vielä tautina inttämisen pakkomielle, ei siitä ole tähän apua eikä se lehtimajan rakentaminen omin käsin häntä rakennusalan ammattilaiseksi tee.

        Vanha kääpä on hokenut samaa sadoissa kirjoituksissa ja yliampuva paisuttelu turhasta kirjaston korjaustarpeesta vaan jatkuu.

        Terve ihminen kyllä ymmärtää että kirjaston ja kerrostalon korjauksia voi verrata.
        Samalla tavoin on tehty lattiat, seinät, katot, ikkunat ja ovet...erona voi olla ehkä se, että kerroksia on vähemmän.

        Apu löytyy mielenterveyden ammattilaisten taholta mutta ei nämä KokDem-tapaukset itse sitä ymmärrä.
        Kohta taas puolustelee turhan kirjaston korjausta, itse tässä ensi sijaisesti kuitenkin puolustelisin miljoonien eurojen hukkaanheittoa surkeassa talouden tilassa mihin KokDem-hallinto on hattarahankkeineen kuntatalouden suistanut!


    • Anonyymi

      Tiedoksi. Kirjaston korjauksen asiakirjat ovat julkisia, joten niihin pääsee kuntalaiset tutustumaan Rakennusvirastossa. Korjauksesta on jaettu tietoa moneen otteeseen mediassa. Varatkaa aikaa ja perehtykää korjukseen ja päivitykseen niin ei ole aihetta ihmettelyyn ja valittamiseen. Korjauksesta päätti kaupunginvaltuusto.

      • Anonyymi

        Ei tässä nyt mitään tietoa haluta! Kirjasto remontoidaan vaikka jossain rakennellaan uusia taloja, joten terve ja fiksu tapa suhtautua tilanteeseen on kirjoittaa satoja samansisältöisiä sekavia viestejä tänne.


    • Anonyymi

      Noilla hinnoilla yleisövessoihin on tulossa kullatut wc-pöntöt, hienoa!

      • Anonyymi

        Et sinä pönttöön silti hörhö osu


      • Anonyymi

        Tuleeko kirjaston vessoista taas maksullisia? Harmi


      • Anonyymi

        Sitä toivon koska en halua maksaa kusemistasi lattialle. Siivous maksaa.


    • Anonyymi

      Onpa taas älykästä keskustelua kirjaston korjausrahoista. Miettikääpä kirjoittajat omaa mielenterveyttänne? Onko kaikki hyvin?

      • Anonyymi

        On, kaikki on ainakin minulla hyvin!
        Tykkään kiusata tai tölviä vain tuota Kok/Sdp-trollia kaikin keinoin kun hän on niin yksioikoinen noissa juttuhäkkyröissään, toivoisinkin että hän vaivaantuisi kovasti kannanotoistani!
        En kuitenkaan sinällään ole mikään "nettikuisaaja mutta hänet olen kuitenkin ottanut maalitaulukseni" ja pyydän anteeksi kaikilta muilta jos juttuteemojeni kärki kohdistuu jotain kautta heihin, se ei ole mitenkään tarkoitus!


    • Anonyymi

      Ainakin minun kannanotoistani hän on muutaman kerran vaivaantunut niin paljon, että on kannellut ylläpidolle, joka sitten on poistanut trollia halveeraavat viestini. Tämä tuottaa minullekin kovasti henkistä tyydytystä.

      • Anonyymi

        Tunnen myös syvää mielihyvää kun pääsen *ittuilemaan yksinkertaisille persuille päivittäin. En ole mikkään nettikiusaaja, mutta hyvää tekee. Viittamanne henkilö on selvästi hengenheimolainen ja GaryPers loistava keksintönsä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnen myös syvää mielihyvää kun pääsen *ittuilemaan yksinkertaisille persuille päivittäin. En ole mikkään nettikiusaaja, mutta hyvää tekee. Viittamanne henkilö on selvästi hengenheimolainen ja GaryPers loistava keksintönsä.

        Tunnen myös syvää mielihyvää kun pääsen *Kettuilemaan yksinkertaisille KokDemuleille päivittäin.
        En ole mikään nettikiusaaja, mutta hyvää tekee.
        Viittamanne henkilö on selvästi hengenheimolainen ja Valeniminen Perttu loistava, puolitodellinen keksintönsä. :))


    • Anonyymi

      Tunnen myös syvää mielihyvää kun pääsen *Kettuilemaan yksinkertaisille Perziikeille päivittäin.
      En ole mikään nettikiusaaja, mutta hyvää tekee.
      Viittamanne henkilö on selvästi hengenheimolainen ja PersKäry loistava todellinen keksintönsä. :))

      • Anonyymi

        Onks se raappahousu lutunen? Toi vois muakin kiinnostaa. Roustoisin niinku ennen ja sinä vikiset. Pirä hornettis rasvassa, ei koskaan tiärä millon tormäät pimeessä johonki kovaan, hähäähä.


      • Anonyymi

        Koitetaan ymmärtää näitä syrjäytyneitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koitetaan ymmärtää näitä syrjäytyneitä.

        Niitä on raappahousu ja tuo kaveri. Yritetään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe