Outoja niveloireita

Nivelkö

Minulle on ilmaantunut outoja niveloireita. Tai en edes ole varma ovatko ne niveloireita, mutta oireita kuitenkin.
Viime syksynä menin oikean käden ranne/peukalokivun takia lääkäriin, röntgenkuvissa todettiin peukalon nivelessä nivelrikkoa. Aikaisemmin käydessäni samasta syystä eri terveyskeskuksessa sanottiin sen olevan rannekanavaoireyhtymää, hiirikättä ja vaikka mitä muuta ja annettin buranaa ja käskettiin hankkimaan rannetuki, joten oireet ovat olleet siis vuosia ja nivelrikko hoitamatta.
Tästä ja monesta muusta samankaltaisesta syystä luottamus terveyskeskuksiin ja lääkäreihin vähän hukassa ja kynnys lähteä lääkäriin on todella korkea.

Viime vuoden joulukuun alussa (vai oliko se marraskuun lopulla, en muista) oikea polveni turposi yhtäkkiä, ilman mitään kummempaa syytä. Kipeä se ei ollut. Kävin tk:ssa hoitajan luona, joka ei osannut oikein sanoa mitään. Pyysi fyssarin paikalle joka väänteli ja käänteli ja epäili jotain limapussia, hoidoksi lepoa ja buranaa. Polvi rauhoittui levossa muutamassa päivässä.
Pari viikkoa myöhemmin polvi turposi uudestaan ja enemmän, ilman syytä, ei kipuja, joten hölmönä en mennyt lääkäriin, vaan ajattelin sen taas hoituvan levolla ja kylmähauteella, ja niillä se muutamassa päivässä-viikossa hoituikin. Tästä turpoamisesta taas kahden viikon päästä polvi turposi ihan kaksinkertaiseksi, oli joissain asennoissa kipeä. Menin lääkäriin ja siitä otettiin nestettä. Neste tutkittiin labrassa, mitään ei löytynyt. Määrättiin myös reuma- ja muihin verikokeisiin (mm. borrelia, kilpparit jne), mitään ei löytynyt.
Tästä sitten taas kahden viikon päästä (tammikuun alussa) polvi turposi taas ihan tosissaan ja oli asennosta riippuen kipeä, ei muuta kuin päivystykseen tyhjennykseen ja silloin sain myös kortisonipiikin. Päivystyslääkäri ihmetteli miksei polvea ole kuvattu, että seuraavan kerran jos turpoaa, niin ehdottomasti röntgeniin.

Noh, polvi ei ole sen jälkeen turvonnut, mutta sen tilalle ovat tulleet muut epämääräiset oireet. Polvet tuntuvat välillä jäykiltä ja siltä että olisi taas turpoamassa, mutta ei kuitenkaan turpoa. Myös muissa nivelissä (oikean käden sormissa, ranteessa, joskus jalkaterässä ja nyt uutuutena myös olkapäässä) outoja "särkykohtauksia", vihlaisuja, pistoja, jotka siis eivät ole pitkäkestoisia, eivätkä välillä edes kovin voimakasta kipua, vaan outoja tuntemuksia vain, useita kertoja päivässä ihan satunnaisina ajankohtina

Onko tämä nyt alku jollekin (nivelreuma? verikokeissa ei näkynyt mitään), kuvittelenko kaiken vai liittyykö tämä edes niveliin vai johonkin muuhun? Voiko tällaisen oireilun takia mennä lääkäriin?

5

266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12d3123d123d123

      Tuskin kuvittelet, itellä oli pari vuotta sitten samaa, olin vasta 25 vuotias. Syynä saattoi olla esim stressaava elämänrytmi, sekä psykoosi lääkkeet. Kun lopetin psykoosi lääkkeiden käytön niin nivelkivut, lihaskrampit ja jopa näkökykyni parani hiljalleen.

    • Nivelkö

      Lisätäänpä tähän vielä, että tädilläni on todettu nivelreuma ja myös isälläni on epämääräisiä niveloireita (turvotuksia ja kipuja) ajoittain, mutta hänhän ei lääkäriin mene (keneltä lie moisen asenteen itse sitten perinyt..).
      Ja siis olen 36-vuotias naisihminen, vajaa vuosi sitten lopetin työt siivoojana. Vaikka raskasta fyysistä työtä olikin, niin silti en tuona aikana oireillut kuin tuon ranteen osalta.

    • rauakeppi

      On paljon erilaisia nivel ja sidekudosreumoja,lihasreumaa ym ,tk ssa ei oikein osaa näitä juttuja. MULLA todettu fibromylagia mutta epäilem sen olevan toista laatua jota tk lääkäri ei ota vakavasti,oireet olka ja hartiaalueen lihaskireys ja kipeys,arkuus,niska ja takaraivo jännityskireyttä vuosia,alaselkä ja lonkat tuntuvat kipeiltä toisinaan ja kankeilta lantio,,särkyjä ei ole mutta lihaskivut ja arkuus sekä kanekus puhuvat muista alatyypeistä liittyen reumasairauksiin.Ainoa keino mennä yksityiselle kertomaan ja laittaa -kokeisiin,.

    • nivelrikkoinen

      Tutuilta kuulostaa oireet, minulla nivelrikkoa vähän joka nivelessä. Olen 70v ja eka oireet tuli oikeaan polveen joka ensin turposi n. 25v sitten, sen jälkeen on kerran tehty ns. puhdistus leikkaus yli 10v sitten ja aika hyvin olen sen kanssa pärjännyt, välillä vähän kipuilee, mutta olen alkanut liikkumaan säännöllisesti ja teen erilaisia jumppaliikkeitä, tosin olen pudottanut painoakin muutaman kilon. Muutama vuosi sitten olin röntgenissä ja kuvattiin jalat ja kädet, nivelrikkoa todettiin monissa nivelissä, esim. jalkaterät on tosi jäykät mutta eivät särje, nyt on oikean käden ranne alkanut kipuilemaan ja on hiukan turvonnut. Nyt menenkin käymään fysioterapeutilla joka neuvoo sopivat jumppaliikkeet. Turvotuksiin olen käyttänyt kylmäpussia joka on todella tehokas, joskus harvoin kipugeeliä ,suun kautta en ota mitään lääkettä. En tiedä mistä minun nivelrikkoni johtuvat, sukuvikaa ei ole, ehkä siitä kun olen tehnyt raskaita töitä ja teen kyllä vieläkin, syön ihan terveellisesti ja muutenkin vietän tervettä elämää.

    • Anonyymi

      Jätä pois viljat, sokerit ja ylimääräiset maitotuotteet jotka aiheuttaa tulehdusta. Vältä lisäaineita....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2211
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      64
      1866
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1685
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1612
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1584
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      143
      1516
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe